Detaljerade instruktioner hur man isolera tak i badet

Detaljerade instruktioner hur man isolera tak i badet

12 October 2017Värmeisolering av taket i badet - en viktig del av processen för omplacering av sådana lokalerVärmeisolering av taket i badet - en viktig del av detta arrangemang pomescheniyaSegodnya använder olika metoder för isolering, tillämpas och avancerade material, ny teknik. Men isolering av taket i badet kan ske på det gamla sättet, och resultatet kommer inte att bli värre, om det görs på rätt sätt.


Vad ett sätt att värma taket i badet är bättre

Att arbeta med den senaste generationen av material är lätt, men isoleringen kommer att kosta en vacker slant. När det gäller de gamla sätten, behovet mixtra på allvar, men reparationen själv kommer att vara billig.

Varmt bad skum kan inte vara - vid höga temperaturer, släpper den skadliga för människors hälsa, och om materialet är i närheten av röret, så det bara smält. Glasull - alltför usel isolering för tak Bad, men eftersom när du arbetar med det behöver seriös skydd av huden, andningsorganen.

De mest optimala material för värmeisolering av tak bad är: tätskikt film, basalt ull och aluminiumfolieDe mest optimala material för värmeisolering av tak bad är: tätskikt film, basalt ull och aluminiumfolie

Material för värmeisolering

Kanske det bästa för pris och kvalitet version av uppvärmningen i dag:


 • Tätskikt (film);
 • Basalt ull;
 • Aluminiumfolie.

Värmeisolering och tjockleken på lagret beror på klimatet där du bor, vilken typ av bad tak tak (om vinden isolering kommer att vara annorlunda). Tala i genomsnitt, är lika med omkring 10 cm tjockleken av det isolerande skiktet. Emellertid ångbad för detta ökar värdet och använder två ångspärr skikt för att direkt ackumulera par.

Hur man isolera tak i badet: alternativ

Så det är värt att överväga alla de vanliga alternativen för uppvärmning.Den varma taket:

 • Bazalit. Denna elastiska isolator med låg densitet, tillverkad av basaltfiber. Att det kan kallas mineralull (stenull). Men inte bara mineralulls basalt, men dolomit, kalksten, diabas.
 • Izospan. Detta material i de två arterna, A och B. En Izospan anses skyddande isolator för väggar och tak mot vind och kondensat. Pave det utanför isolering. I Izospan - ångspärr, som skyddar värmaren inuti mättnadsvattenånga.
 • Expanderad lera. Dessa är porösa lera kapslar vid eldning över leran göra. För att erhålla en kvalitativ isolering, expanderad lera som krävs för att lägga ut i ett skikt av 30 cm.
 • Sågspån. Materialet är billig, men inte det bästa för isolering bad. Men om du väljer att isolera taket i sågspån, sedan ett lager av sågspån korrekt sedan täcks med jordlager.
 • Folie. Det används inomhus för att skydda den från fukt. FÖRHYDA tak folie måste överlappa varandra, är lederna i folien limmas med en speciell aluminiumtejp (scotch).

Isolera taket i badet kan vara en folie, expanderad lera, izospanom, sågspån eller bazalitomIsolera taket i badet kan vara en folie, expanderad lera, izospanom, sågspån eller bazalitom

Populär och sådant material som en cellulosafiber. Från sidan verkar det som om det bara är en sorts mineralull, men det är en separat material - låg kostnad, miljövänligt, och även om hans tunna fibrer, håller den perfekt värme.

Warming inramning bad: material för tätskikt

Krav för vattentätningsmedel - hög känslighet tröskeln för hög belastning.

Det kan vara:

 • Ruberoid - är billigt, men det är svårt att montera, när det upphettas kommer att vara obehaglig lukt smält harts;
 • pergament - det inte avger lukt, vänliga material, men den saknar den rätta styrkan;
 • folie - håller vatten, producerar den så kallade termos effekt;
 • polyeten - den mest populära metoden för vattentätning som har en låg vikt, flexibel struktur.

För uppvärmningen bad kräver inramning material såsom: polyeten, takmaterial och folieFör uppvärmningen bad kräver inramning material såsom: polyeten, takmaterial och folie

Det bästa alternativet skulle vara en kombination av flera typer av tätskikt. För lödning leder nu använda värmebeständiga silikonbaserade tätningsmedel.


Hur varmt bad tak med händerna, om inget bad loft

Processen är enkel, men du måste gå strikt på trappan.

Uppvärmningen av vinden utan ett bad:

 • Fastställande i taket brusochkov med avsnitt fem av fem millimeter;
 • Stegstorlek = isoleringsmaterial i form av plattor;
 • Batts yta;
 • Mellan barer som material - kan lägga pustotki mineralull.

Om ditt badrum utan loft isolering av taket av processen inte kommer att ta mycket tid och pengarOm ditt badrum utan loft isolering av taket av processen inte kommer att ta mycket tid och pengar

Men i stället för mineralull kan användas, till exempel, papper och folie. Och då processen kommer att vara följande: tvärgående kilar är monterade, och folien är spänd överlappas, det är fäst vid stängerna häftapparat, och sömmar tejpade över tejp.


Isolerings bad med en vind

Trägolv en rysk bad kommer att vara annorlunda än den bebyggda struktur.

Och här ligger principen om uppvärmningen i tre steg:

 • Takskivor bör belägga lera lösningen;
 • Slitsar spiked träflis, men först väts med cementbruk, varvid djupet av fyllning inte är mer än 20 cm;
 • Golv är fylld med åtminstone två skikt och företrädesvis tre.

Bad med loft isolering måste utföras effektivt och korrekt sätt är det otänkbart att i ett kondens badBad med loft isolering måste utföras effektivt och korrekt sätt är det otänkbart att i ett kondens bad

Detta antal skikt dikteras av det faktum att kondensatet kommer att bildas i låg skikttjocklek. Om du inte har flis, halm, kan du ta. Clay, förresten, kan stelna en månad, men i den varma processen kommer att gå snabbare.

Om vinden rummet: hur man isolera vinden

Funktioner vinden bad som drabbade värme och vatten på andra våningen är oacceptabelt, eftersom ångspärren och tätskikt måste vara oklanderlig.

Om du har startat byggandet av ett bad med ett loft, eller om du redan har en sådan, ta hand om kvaliteten mellangolvet.

Loft bad är nödvändigt att göra ett bra tätskikt och ångspärr, som vattenånga och får inte utsättas för andra våningenLoft bad är nödvändigt att göra ett bra tätskikt och ångspärr, som vattenånga och får inte utsättas för andra våningen

Många experter rekommenderar att använda gammaldags sätt - lera och träspån. Tas lermarker och vatten, alla blandade till en tjock kräm och hälldes på en grov våningen vinden. Top - tätskikt av takläggning filmer och botten - ånga. Det kan blötläggas i linolja kartong.

Men denna gamla metod har nackdelar - taket kommer att bli en tuff, isolering och process lång och mödosam. Ja, och lera, som redan nämnts, torkar det länge.

Värmeisolering av taket i badet (video)

Det finns inget bättre än en kall vinter bokstavligen hoppa in i ett varmt bad, och på sommaren tvärtom från värmen - i den svala kvällen. För att se kvaliteten på varje steg i tillverkning och reparation och badhus kommer länge att tillfredsställa er.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2

map