deskundig advies: hoe de tegels en gipsplaten 4 plus materiaal te lijmen

deskundig advies: hoe de tegels en gipsplaten 4 plus materiaal te lijmen

12 October 2017De technologische proces van het leggen van tegels op gipsplaat heeft zijn eigen kenmerken en is veel gemakkelijker dan op betonnen ondergrondDe technologische proces van het leggen van tegels op gipsplaat heeft zijn eigen kenmerken en is veel gemakkelijker dan op concrete poverhnostGipsokarton - materiaal dat wordt gebruikt voor decoratie. Het bestaat uit verschillende lagen. Het heeft een soort van "sandwich" dat wil zeggen het vullen van de vulstof (pleister) tussen twee lagen zeer dik karton. Het heeft een verschillende dikte. Het is raadzaam om verschillende diktes van gipsplaten te gebruiken, te selecteren op basis van het gebruik van specifieke papiersoorten.


Gipsplaat en tegels: voor- en nadelen

Het materiaal heeft veel voordelen, maar er zijn ook nadelen.

Eerst de pluspunten:

 1. Gipsplaten is ideaal voor gebruik binnenshuis, zoals in huizen, want het is 100% milieuvriendelijk. Bij het vervaardigen van gipsplaat giftige stoffen worden niet gebruikt.
 2. "Ademt" gipsplaat. Het gebruik van dergelijke materialen in het interieur van zijn appartement, we aanzienlijk vergemakkelijkt lucht. Na de gipsplaten absorbeert overtollig vocht en geeft, als de lucht in de ruimte droog. Er is dus ruimte klimaatbeheersing.
 3. Gipsplaten - een veelzijdig materiaal. Bij de keuze van materiaal met verbeterde eigenschappen, zoals verbeterde brandwerendheid, sterkte, aanzienlijk uit te breiden toepassingsgebied. En u kunt aangenaam verrast te ontdekken dat het vel materiaal niet alleen gebruikt kan worden voor het egaliseren van muren, en, bijvoorbeeld, om ruimte verdelers creëren.
 4. Gipsplaten is zeer praktisch in gebruik. Bij het werken met het bijna geen afval.

Gipsplaten - een milieuvriendelijk materiaal, zodat het kan worden gebruikt voor de decoratie voor welk doelGipsplaten - een milieuvriendelijk materiaal, zodat het kan worden gebruikt voor de decoratie voor welk doel

En als elk materiaal, gipsplaat heeft zijn nadelen. Bij het installeren is het noodzakelijk om ze zorgvuldig te lezen en gebruik maken van deze kennis in de praktijk.


Wat is het nadeel van het materiaal:

 1. Zelfs versterkt vochtbestendigheid gipsplaat kan niet omgaan met directe stroming in het water. Van een lang verblijf in het water, zal het alleen maar drijven zwellen. Aanzienlijk verslechteren het uiterlijk.
 2. Ondanks het feit dat de gipsplaten beschouwt duurzaam materiaal, is het gemakkelijk om schade, zoals een zware klap. Het is noodzakelijk om rekening te houden met deze nuance en verdere versterking van de bouw, die speciale kracht.
 3. De complexiteit van de installatie. Bij verkeerd gipsplaten verbinding, kan worden beschadigd gewrichten. Behandeling van de gewrichten zonder te voldoen aan minimale technische normen kunnen de gehele structuur beschadigen. Als alternatief leidt tot progressieve vervorming.

Het begint het proces door het selecteren van het materiaal.

Tegellijm voor gipsplaten

Het kiezen van een lijm, afhankelijk van de omstandigheden en het gewenste resultaat.Cementlijm is duurzaam en goedkoop materiaal voor fixatie van keramische tegels op een pleisterondergrondCementlijm is duurzaam en goedkoop materiaal voor fixatie van keramische tegels op een pleisterondergrond

Soorten lijmen:

 1. Elastische lijm. Duur materiaal, maar het is sterker dan alle anderen. Uitgegeven door fabrikanten in droge vorm als in de vorm van reeds bereide oplossing. Welke vorm te kopen een kant en klare of droog, het oplossen van de meester.
 2. Cement hechtmiddel. Zeer populair. Lees de instructies over verdunning oplossing. Het gebruik van dergelijke kleefstoffen te pre-bevochtigd oppervlak van gipsplaat. Vermijd strepen van lijm is mogelijk als de eerste rij om te beginnen vanaf de onderkant. Wanneer toegepast met een getande spaan. Kosteneffectieve optie.
 3. "Liquid nagels". Purpose Adhesive. Het wordt gebruikt voor verbindingsoppervlakken of andere structuur. Waterbasis. Met behulp van dit soort lijm op de volledige reikwijdte van de werkzaamheden is economisch niet haalbaar. Spot-on, fix bugs meer praktisch.
 4. Polyurethaan en epoxy lijmen. Alleen gelegd op het voorbewerkte oppervlak. Het is verder gidroizoryatorom.

Is het mogelijk om de tegels op gipsplaten te lijmen

Wanneer u de reparaties in het appartement met zijn handen, roept onvermijdelijk vragen. En de muren bekleed met gipsplaten, en twijfel. Is het mogelijk vast te houden aan het oppervlak van een dergelijk plan tegel? Als om rekening te houden bij het werken met tegels en gipsplaten alle nuances niet in strijd met de technologie, deze manier van decoratie vindt u praktische vinden.

Keramiek of moet alleen de vochtbestendige gipsplaten worden uitgevoerdKeramiek of moet alleen de vochtbestendige gipsplaten worden uitgevoerd

Terwijl in een kamer vindt plaats eindigen, tot tegel moet op de waterbestendige gipsplaat. Alle ontwerpen moeten worden versterkt om vervorming van de gewrichten van het gewicht van de tegel te voorkomen.

Voordat het werk zorgvuldig alle instructies moeten onderzoeken, te kopen alles wat je nodig hebt en het is raadzaam om te overleggen met een specialist. Om een ​​geschikt is voor uw interieur tegels vinden. Panelen moeten niet groot in de eerste plaats, omdat bij een kleine tegel is handiger te werken, en ten tweede, de kleine tegel gewicht zodat de lijm stevig en volledig droog te houden, waarbij vervorming van de gewrichten voorkomt.

De basisregel het leggen van tegels - het verminderen van de impact van de volgende rijen van de tegels eerst gelijmd. Naleving van een minimum interval van een uur - een voorwaarde die nodig is voor uitvoering. Droogtijd van de lijm - 24 uur. Je moet altijd wachten tot de volledige droging van de lijm, alvorens over te gaan tot de volgende fasen van het lijmen van tegels.

Voor een betere tractie, het maakt niet uit wat voor soort lijm die u gebruikt, toegepast op de gipsplaat primer. Bewapen jezelf met een meetlint en rekenmachine. Behandel verantwoorde de berekeningen, omdat het noodzakelijk is om het oplossen van een deel van de wand gaan keramische tegels te lijmen.


Hoe te gelijmde tegels gipsplaat

In het beginstadium we bloot niveau genageld houten balk aan de onderkant. Waarom heb je het nodig hebt? Veilig genageld plank, vervult een ondersteunende rol voor de tegel, die het mogelijk maakt om het te beschermen tegen wegglijden. En gekalibreerd genageld strook kan worden geleid met ceramiektegel lijmen.

Leggen van tegels op pleisterondergrond op dezelfde wijze als in andere oppervlakkenLeggen van tegels op pleisterondergrond op dezelfde wijze als in andere oppervlakken

Zoals eerder vermeld, de studie van de instructies aandachtig. Met de metingen in de berekening van de kleefstofoplossing. Aankoop oplossing moet in het exacte bedrag tot niets vertroebeld en niet stoppen met het proces van het lijmen van de tegels.

Er is geen noodzaak om de hechtlaag toepassing te dik, omdat het gladde oppervlak van de gipsplaat.

Druk de tegel aan de lijm voorziene oppervlakken stevig zijn. U kunt een hamer te gebruiken, maar alleen met een rubberen tip. De eerste rij wordt geplaatst volledig en met grote zorg is het eerste nummer de standaard en de maat van alle volgende rijen worden. Gebruik een gewoon gebouw niveau, moet het niet schoon en gedurende het werk. Toezicht op hun elke rij, zal dit helpen voorkomen onaangename verrassingen. Tegel profiel mag in enige speciale tegel, omdat het gebruik van ambachtelijke methoden zonder de juiste vaardigheden zal het materiaal beschadigen. Vier op de hoek van elke tegel plastic kruis.


Om naar de uiteindelijke afwerking na het drogen van de lijm. Grout tussen keramische tegels met behulp van een fuga. Kleur fuga is afhankelijk van het interieur of op persoonlijke voorkeuren. Het is belangrijk om niet alleen houden de tegels, maar ook haar recht op jam. Na drogen mortel waterafstotende afwerklaag deklak.

Stap voor stap hoe u gelijmde tegels gipsplaten (video)

Zoals u kunt zien, is het zeer moeilijk om niet omgaan met alle werken. Wat zal de lijm tegels sticker zijn - zeker, heb je al besloten. Hoe is de voorbereiding en plakkerig - je weet wel, ook. Veel geluk voor jou!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 + = 85

map