Design visuell utvidgning av rymden: speglade tak

Design visuell utvidgning av rymden: speglade tak

12 October 2017Speglad tak - det är alltid en mycket intressant lösning, som ger rummet en förfining och ovanlig skönhetSpeglad tak - det är alltid en mycket intressant lösning, som ger rummet en förfining och ovanliga krasotyZerkalnye tak i hallen och i sovrummet, i korridoren och i andra rum kan skapa ovanliga visuella effekter. Typiskt, hissar sådant tak visuellt den grova takytan. Han inte bara dekorera rummet, men också tillåter dig att göra det lättare.


Fördelar spegel tak

Många av dem, men du måste börja med vad som är taket skapar en unik design. Funktioner speglar används så mycket som möjligt, och korrekt monterade lampor endast öka effekten.

Speglade tak gör rummet inte bara vacker, men har också effekten att öka dess visuellaSpeglade tak gör rummet inte bara vacker, men har också effekten att öka dess visuella

Fördelar speglade tak:

 • En visuell utvidgning av lokalerna, vilket är särskilt viktigt i ett rum med lågt tak;
 • Spegelplattor perfekt samexistera med andra element av dekoration;
 • Plattorna kan vara av vilken storlek som helst, till och med olika färger;
 • Dessa tak är ganska funktionella - som denna design som hänger i taket tomrum är lätt att dölja kommunikationen;
 • De material som används för att bygga tak är vattenbeständiga (men detta glas, plast och metall);
 • Sådana tak har utmärkt ljudisolering;
 • Speglad tak är inte skiljer sig från andra suspenderade strukturer - det kan du också göra flera nivåer belysningssystem som kommer att avgränsa utrymmet i rummet;
 • Installation av tak är ganska enkel, och reparera en grov tak behövs inte;
 • Tak praktiska, tvätta dem, som en spegel, är det möjligt med konventionella medel för tvätt av glasögon.


Färgskalan i tak - brons, silver, grafit. Naturligtvis ser en sådan tak mer spektakulär än plast tapeter och klistras på takytan.

Speglad tak: Material

Hela utformningen av taket är en ram och dekorativt pjäs. Ramen är vanligtvis gjord av trä, ibland av metall. Konstruktionen måste fästas i taket bjälklaget.

Spegelplattan ytan själv kan vara blank och matt. Dessutom, om en sådan spegel plattor säljs på efterfrågan, kan tillverkaren dekorera den med vad vissa smycken och andra dekor.Speglad tak kan försköna favoritbilder eller mönster på ditt valSpeglad tak kan försköna favoritbilder eller mönster på ditt val

Vilka typer av spegel tak

Få en spegelyta kan vara en mängd olika sätt. När fruktade material på ett glas bas, och idag alltmer föredra.

Typer speglade tak:

 • Den klassiska versionen - tak glaspaneler. Använd platt snidad spegel kvadrater och rektanglar, och är alla mycket fina snitt. Sådana speglar på en betongplatta, kan du bara hålla med dina egna händer. Dessutom kan infästning ske på metallförankringsunderlag bara början borrade monteringshålen.
 • Undertak speglas. Detta är den typ av tak kassett. Metallram konstruktion - är basen för fixering av spegelplattan. Plattorna kan vara antingen glas eller plexiglas (polykarbonat). Detta tak ser ganska högtidlig.
 • SLR polystyrenplattor. De säljs i rullar. Och fäst är mycket enkelt, med ett självhäftande skikt och fäster på nästan alla underlag. Bara överväga några av de nyanser. Till exempel när du köper en rulle, rulle, kan det material anpassa sig till den nya miljön.
 • PVC-film med en spegeleffekt. Denna tejp, som har en spegeleffekt, utan att inse är speglad rum kan inte. Eftersom bilderna är helt förvrängd. Men denna enkla och tillgängliga tak, inte värre, åtminstone tak av plast.

Det finns många varianter av den ursprungliga utformningen av spegel takDet finns många varianter av den ursprungliga utformningen av spegel tak

Kort sagt, alternativen är många. Och det finns också en film som simulerar en stjärnhimmel. Det är ofta dekorerade tak verandor, vindar, korridorer, små rum.

Vilka material behövs för takmontering

Det finns inte många, och en del av er kanske inte vara användbara.


Dock är standarduppsättning enligt följande:

 • De spegel kakel;
 • Fästmassa;
 • Metall spatlar;
 • putsade;
 • Byggnadsnivå;
 • Primer (start och mål);
 • Skyddshandskar;
 • Gummirulle.

Den primer som användes krävs kvalitet ytbehandling. Det adhesiva skiktet bör vara ett genomsnitt, inte tjock eller tunn. Lim appliceras på baksidan av kakel spackel.

Idag, för installation av taket har ett brett utbud av kvalitetsverktygIdag, för installation av taket har ett brett utbud av kvalitetsverktyg

Montering speglade paneler på taket

Normalt är dessa paneler placeras på limmet eller ramen. Gör det mesta av en sådan ram är inte så lätt, eftersom det skulle vara bättre att ringa experter för detta ändamål.


Om du har valt att montera taket, använder lim metod. takytan måste vara nivå, det är bara inte nödvändigt att gips taket. Det är enkelt, kan vikten av gipsplattor ramla av.

Vanligtvis för detta ändamål på basen tak som fuktbeständig gips. Och sedan på ytan av de takpaneler är staplade med en speciell adhesiv lösning. För större tillförlitlighet, kan du borra hål i kanterna, och bifoga dem med dymlingar.

För montering spegel paneler kommer att ta tid och speciella färdigheterFör montering spegel paneler kommer att ta tid och speciella färdigheter

Nackdelar spegel paneler

Fördelarna med en speglad tak en hel del, men inte utan sina nackdelar.

Till exempel, följande nackdelar är:

 • I köket eller badrummet, kan taket kräva mer vård;
 • Speglade paneler är oftast bolshevesnye, eftersom de måste mycket fast ordentligt;
 • Blåser tunga föremål kommer att vara förödande för en sådan tak, eftersom de är rädda för att ens härdat glas.

Men dessa nackdelar kommer överens, inte så stor. Design är värt det, och extra vård inte skulle vara mycket komplex.

speglade tak Design Idéer (video)

Speglad tak - det är vackert och bekvämt, men även det är praktiskt i låga och inte mycket rymliga rum. Använd endast högkvalitativa panel, är intresserad av närvaron av certifikatet.

Lyckad renovering!

Speglade tak (foto i det inre)

1893364 3-700 4 9c9f458d7b75 206.391 488glyancevojnatyazhnojpotolok 141.825 559270be556d4vannapotolok25 560.997 53525226

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4

map