The BlogMed hjälp av den öppna spisen kan avsevärt förbättra den estetiska kvaliteten på vardagsrummet och ge den tröstMed den öppna spisen kan förbättras avsevärt estetiska kvaliteter sittkomfort och ge det skapar spis inomhus atmosfär av värme och komfort som inte kan fördärva. Det finns en annan, mer praktisk anledning - braskaminer lätt att använda som den centrala idén av inredningen. Så det öppnade vardagsrummet blir centrum för en liten värld - ditt hem, och en öppen spis kommer att passa in i denna atmosfär mycket praktiskt.


Interiör vardagsrum med öppen spis

Det sägs att branden, sedan urminnes tider, är en symbol för värme och komfort. Eldstäder kan du överföra denna gamla tradition i den moderna världen. Men det är inte bara används i hemmen "eldstad fokus." Ofta började det att sätta i caféet, försöker få besökarna att bekvämligheter i ett hem. Samma logik används av ägarna av bra hotell och loger. Ju mer det inre av sina anläggningar kommer att vara nära hemmet, desto mer bekväm känner gästerna, och ju mer de inte vill lämna denna plats.

Eldstad måste göras i samma stil som det inre av vardagsrummetEldstad måste göras i samma stil som det inre av vardagsrummet

Oavsett hur attraktiva idén om installation av den öppna spisen, men därifrån måste ge om du inte bor i ett privat hem, eftersom det är en förutsättning för dess installation, och golvytan får inte vara mindre än 20 m2.

Väggen ovanför spisen kan dekoreras med en bild eller en klocka. Och för båda, är det bättre att använda den gamla massiva ram. Om du väljer att hänga en bild, är det inte nödvändigt att hänga upp den historiska reproduktion. Katter, hundar och fåglar också, inte kommer att fungera. Bättre om det kommer att vara den ursprungliga är inte särskilt känd bild eller stående på beställning.

För att fastställa en öppen spis, måste du fylla i en separat stiftelse. Ägarna av stadens lägenheter kommer att behöva använda alternativet med en elektrisk spis.


Olika typer av eldstäder för vardagsrummet

Bland en mängd olika tillverkare, är det möjligt att identifiera de viktigaste typerna av utrustning.

Elektrisk spis ser bra ut i vardagsrummet, gjorde i stil med minimalism eller hi-techElektrisk spis ser bra ut i vardagsrummet, gjorde i stil med minimalism eller hi-tech

Vi analyserar i detalj de typer av eldstäder: 1. Vedeldad spis. Detta är den första typen av öppen spis. När en sådan lyx kan skryta endast välbärgade familj. Spis som har inte bara en dekorativ funktion, men har också en praktisk funktion - att värma vardagsrummet. I hem där det var beläget nära den plats dras ved - drovnitsu. Ofta i ett hus uppfördes ugn.
 2. Elektrisk spis. Detta alternativ kom upp för invånarna i flerbostadshus, inte beröva dem nöjet av en sådan inredning inslag installation. Estetiskt, inte effekten av en sådan eldstad inte bli mindre. Den avger även en liten mängd värme, men naturligtvis en verklig brand i honom.
 3. Raised eldstad. Detta fragment av interiören har råd att vem som helst. Kostnaden för dessa underverk kommer inte att vara mycket "biter". Naturligtvis kan du beställa eller köpa i butiken, men gör sina egna händer mycket mer intressant. Används för en sådan brand kan vara något material kvar från reparation eller speciellt köpte i järnaffären. Inuti den öppna spisen, kan du sätta speglar, tavlor, dekorera med ljus och kransar ser bra familjefoton på toppen.
 4. Bio-spis. Detta alternativ är perfekt för dem som inte vill röra runt med trä, men också beröva sig av nöjet att denna typ av branden är ingen brådska. En sådan enhet är helt ofarligt för som brännaren däri är etanol.

En trevlig bonus till alla byggandet kommer att köpa speciella aromatiska blandningar, som kommer att ersätta freshener i din lägenhet.

Raised eldstad i det inre av vardagsrummet: bilder och exempel

En intressant lösning är att använda den öppna spisen i det inre av studiolägenheter.

Han kommer att bli en zon av separation av hallen och köket, lägga komfort, ta mångfald och visuellt öka rummet.

Gör en falsk eldstad kan du använda ljus och en speciell nisch i väggenGör en falsk eldstad kan du använda ljus och en speciell nisch i väggen

Det finns några regler som du bör använda, med hjälp av en öppen spis i inredning:

 1. Öppen spis drar alltid uppmärksamhet, så att genom att använda den i en stad lägenhet, vara beredd på det faktum att den öppna spisen kommer att vara en grundläggande del i det inre.
 2. Installera en öppen spis i hörnet står bara i områden som "Library" eller använda den som en skiljevägg mellan olika zoner. Till exempel när det är nödvändigt att skilja rekreationsområdet från matplatsen.
 3. Om du använder din inredning platta eldstäder, rekommenderas att välja en låda med rundade hörn. Detta kommer att göra rummet mjuka och eleganta linjer.
 4. Från stil, vilket gjorde eld, och beror på vilken stil av hela lokalen. Om du vill ha en modern version, ramen för den öppna spisen, kan du använda glas, plast, trä, metall. Men klassiker älskare bör välja en eldstad av sten eller tegel.

Möbler som du sätter i eldstaden område, inte bör vara ovanför. TV eller dator är också rekommenderas inte för den här webbplatsen. Ändå är det värt att ge upp tavlor, vaser av ljusa, utomhus växter och andra interiörsaker, hårt uppmärksamhet på sig själv. Men fluffig matta eller huden gör inte ont.

Interiörer av ett vardagsrum med öppen spis: foto och exempel på den klassiska versionen

Var inte rädd för att höra definitionen av "klassisk stil." För modern design, är detta koncept något bredare än tidigare för att förstå det.

Enligt klassisk stil kan döljas och barock och renässans, och Empire, liksom stilar inneboende i "guldålder".

I den klassiska vardagsrummet öppen spis rekommenderas obkladyvat natursten eller dekorativa tegelI den klassiska vardagsrummet öppen spis rekommenderas obkladyvat natursten eller dekorativa tegel


För att ge rummet en vy som liknar den klassiska, använd tips:

 1. Vi kan säga att all klassisk stil är baserad på symmetri. Detta återspeglas i det inre, och deras placering. Möblerna i rummet bör ha ett välbekant utseende och storlek. Om du vill sätta i soffan, då han borde vara tillbaka. Om du sätter en stol, sedan på 4 ben.
 2. Om vi ​​talar om materialet för en sådan interiör, kan du använda metallkonstruktioner och textilinlägg. Det är inte nödvändigt att undvika och trä accenter.
 3. När det gäller färgsättning, välj en naturlig ton. Det kan vara brunt, grönt, blått, beige. Som en extra färg passar guld, koppar och silver.
 4. Val av material, stannar för material såsom sammet, velour, jacquard väv.
 5. På tal om den öppna spisen, då du inte bör välja för stort eller mycket små eldstäder. För att avsluta, använda trä, sten eller granit. Från glas eldstaden bör vägra han inte titta i ett sådant beslut stil.
 6. Kan använda smides prydnad, skadar det inte idé. Använd den i spisen, och detaljerna i de relaterade poster inredning.
 7. Om du gillar mattor - tveka inte. För denna design, är det ganska lämpligt. Som detaljer kan du använda satin kudde, kommer det här passar väl in i konceptet.

Användningen av rymden skorstenen kan vara en liten bit bort från traditionen, och att inte använda stolen. Använd ottoman för klädsel som använder silke, sätta ett litet bord och njuta av en kopp te i en mysig atmosfär.

Moderna trender i användningen av eldstäder i det inre av vardagsrummet

Moderna trender i utformningen av mera polär. Vissa söker maximal enkelhet och annan egenskap upplopp av färger.

För vissa stilar karakteristiska av naturmaterial, för andra - en syntetisk karaktär.

Öppen spis, som ligger i glaset, passar bra för en modern livsstilÖppen spis, som ligger i glaset, passar bra för en modern livsstil


Att ingå en sådan atmosfär spis, använda dessa riktlinjer:

 1. Detta uppenbarligen är att vara ett stort rum, som gjorts i ljusa färger. Detta kommer att ge rummet effekten av färskhet och rymd. Och för att göra det lite ovanligt, lägg en ljus accentfärg.
 2. Att arbeta i en modern design, är det möjligt att ägna sig åt ett urval av den öppna spisen. Här kan du använda alla typer av material. Bio-spis kan användas i väggen eller en liten uppsättning. Dessutom finns det inga begränsningar i valet av plats för installation.
 3. Valet av material har inte heller begränsad. Men om du föredrar high-tech, är det nödvändigt att gå tillbaka till naturliga material. När det gäller resten kan du använda någon design, moderna möbler och tyger.
 4. En viktig del i det moderna vardagsrummet finns stora fönster. Om detta inte är möjligt, göra en betoning på belysning. Du kan använda flera olika typer. Till exempel, central (ljuskrona, bakgrundsbelyst tak eller spotlights) och ytterligare.
 5. Om du använder speglarna i placeringen området eldstaden - det kommer att lägga ett ljust rum.
 6. Annars bör brandzonen lämna så mycket som möjligt gratis. Det är inte nödvändigt att röran i rummet, med hjälp av prydnadsföremål.

Möbler för rummet, kan du välja någon från klassiska lösningar till upphovsrätts blommiga idéer.

Retrostil och vad det in

Stilar med vintage accenter, inte mindre än modern. De mest populära anses Provence. För dessa stilar kännetecknas av att gnugga artificiella element med sprickor och gamla delar. De föredrar att använda träkonstruktioner, den klassiska linjära i inredning och snidade inredning element.

Vid tillverkning av brand smidda element som används i retrostil, dekorerad antikVid tillverkning av brand smidda element som används i retrostil, dekorerad antik

Valet av färger är att följa två regler. Använd inte en metallfärg, och inte använda ljusa färger. Det vill säga att färgen ska vara, eftersom det var bleka. Här och eldstäder för den stilen bör väljas med en specifik yta. Väl fit sten och grov-huggen ved, men det är inte nödvändigt att använda falshkaminy, inte fast.

Coziness hemma: eldstäder i det inre av vardagsrummet (video)

Gravid utformningen av ett vardagsrum med öppen spis, oroa dig inte. När du har bestämt med mycket eld, och resten kommer att gå som ett urverk.

Design spis i vardagsrummet (foto i det inre)

1 1ecf373eff5cd4c4ae8609a27fe738a1 16 --- 2 13 280af852436368300d671d3b0d3a73bd2 516ef47f95b9fa71872a8afadbce4f345039f0ac 585e2e14c44b1 12110 74676262 a16

Leave a Comment

Your email address will not be published.

4 + 5 =