Den optimala storleken på trappor och 3 kriterier för att fastställa

Den optimala storleken på trappor och 3 kriterier för att fastställa

12 October 2017Trappor i huset bör inte bara vacker, men också säkerTrappor i huset bör inte bara vacker, men också till en helt bezopasnoyNa idag några strukturer, byggnader och till och med trappor måste uppfylla vissa krav, och oavsett var den är installerad vid ingången till en byggnad, eller är det en lång arbetsdag stege. Det bör noteras att sådana regler som SNIP, GOST och SanPiN skall beaktas är inte för bekvämlighet och säkerhet i livet. Det finns vissa organisationer som sätter standarder och i byggandet av anläggningar, övervaka deras efterlevnad.


Vilka material används för trappor 2,5 m

Vad bör en lång och stora trappan, som är bästa ingenjörerna inte ens drömt om.

Val av material för trappan, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt kvaliteten och egenskapernaVal av material för trappan, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt kvaliteten och egenskaperna

Till exempel, vars längd varierar från 1200 - 2700, 2800 mm

 • Beautiful.
 • Massive.
 • Snygg.

Först och främst bör du vara uppmärksam på styrkan i strukturen och de material som den är tillverkad. Den ideala stege anses vara de som används vid tillverkningen av betongprodukter, liksom kanalen och proftruby. Stege strukturer har tjänat så länge som möjligt, måste materialen vara av högsta kvalitet och utmärkta prestanda. Om den planerade trappa till första våningen och med en spännvidd av 4x4 m (444 mm), och det är trä, är det nödvändigt att inte bara välja pinnen, och den måste vara gjorda av massivt trä, som har en hög teknisk prestandaegenskaper.


Utrusta stegen med händerna är absolut inte önskvärt, eftersom det har en specialutbildad folk som kan utföra arbetet, inte bara med hjälp av standardinstruktioner, men också styrs av GOST standarder.

Hög stege - är en helhet med utformningen av rummet, för att vara exakt, med dess bärande väggar, eftersom de är hållbara och har ett fast stöd. För att därefter fick återuppbygga strukturen, eller gjorde de uthärda på grund av obalansen information såsom reglerna för span storlek bör använda de grundläggande normerna för arrangemanget av trappor räcken.

Vad kan vara bredden på trappan

Under byggandet av trappor, måste du hänvisa till normer SanPiN.

Till stegen var bekvämt för alla familjemedlemmar måste bestämma bredden av stegen korrektTill stegen var bekvämt för alla familjemedlemmar måste bestämma bredden av stegen korrektDe kommer att bidra till att svara på frågor som:

 • Är bredden på trappan;
 • Hur mycket utrymme trappor i höghus;
 • Om det kan placeras på en minsta bredd på evakuerings trappor i byggnaden.

Inledningsvis bör du vara uppmärksam på det faktum att bredden på en trappa för att vara smalare än ingångsparametrarna för trappan.

För att vara exakt, kan räknetalet bredden utföras enligt bandbredds funktioner trappor, till exempel, antalet personer som kan passa sida vid sida i en rad i ett skede. I genomsnitt är bredden på trappor inne i flerfamiljshus upp till en meter, och i byggnader som är överlägsna status 1,25-1,5 m. Garden hus kan kallas en optimal bredd på 0,8 m. Dessa exempel ges enbart för konventionella stegar belägen på väggen.

Mycket stor trappa och dess funktioner

Måtten på trapporna är mycket viktigt, eftersom det beror på hur exakt det kommer att ingå, liksom vad som krävs för underlaget, ponton eller rör för ökad styvhet.

Vacker och stor trätrappa gör din heminredning sofistikerad och elegantVacker och stor trätrappa gör din heminredning sofistikerad och elegant

Stora trappor, några meter bred, bör vara skyldiga att:

 • hållbara;
 • hållbar;
 • säker;
 • Med metallramen;
 • slitstarkt;
 • Monterad under villkor, särskilt under gatan eller inne i byggnader.

Om stegen, oavsett vad hennes djup, yta och höjd av trädet och installeras inne i byggnaden, det måste behandlas med brandsäkra sammansättning och impregnerad av insekter. Detta för att förhindra brand och ruttna och väsentligt förlänga livslängden, annars håret står på ända, frisyr försämras så att ingen frisyr inte hjälper på problem.

Vid arrangemang måste följas varje standard, annars blir det omöjligt att göra trappor bekväm och säker, vilket är mycket viktigt, i både den offentliga och privata byggnader.

Måtten på trappan till andra våningen

Vad är den tillåtna mängden av bredden och höjden på trappan som leder till andra våningen? Är det möjligt att skräddarsy storlekar val, och att installera ytterligare element som krävs för att göra strukturen styvare?


Innan du installerar trappan till andra våningen, designers rekommenderar att först överväga dess utformning och placering, där den kommer att placerasInnan du installerar trappan till andra våningen, designers rekommenderar att först överväga dess utformning och placering, där den kommer att placeras

Om du vill installera trappan till andra våningen, sedan början måste du bestämma:

 • dimensioner;
 • platser;
 • Höjden på trappan;
 • bredd;
 • material;
 • Typ, till exempel göra en stege med ihålig bas till golvet eller på en metallram.

På grund av det faktum att steghöjden bör vara en fjärdedel av bredden av banan (grundläggande formel och i allmänhet), kommer det att vara ca 20 cm. Mindre vettigt att göra, så det är osannolikt att en sådan konstruktion kan kallas bekväma. Och det kommer att kräva mycket mer arbete. När det gäller bredden på scenen, är det nödvändigt att ta hänsyn till den genomsnittliga storleken på en vuxen fot, även om stegen bosätta sig i skolan. Att vara mer exakt, i huvudsak bredden är 30 cm.

Om bredden är mindre sannolikt att snubbla och sedan bli skadade är mycket hög, vilket gör trappan osäkra och därför inte lämplig för kraven i GOST. Djup och bredd är i allmänhet samma värde, respektive, de inte skiljer sig åt.

Genom trappan till andra våningen, är det nödvändigt att överväga om det finns det kommer att bli ett fönster på platsen för sin installation är det att gå till bakdörren, och ett rum kommer att riktas till exempel, ett sovrum, ett bad eller ens en hel våning. På detta beror vilken typ av design och stil av produkter.


Standardstorlekar av trappor

Det finns standardstorlekar av trappor och trapphus som styr byggandet av trappan i flerbostadshus, hotell, sjukhus och liknande institutioner. Till en ny trappa det var ett bekvämt, bekväm och bara kan leda till de bästa känslor och reaktioner, är det nödvändigt att beräkna den optimala storleken.

Tillräckligt snabbt på egen hand, kan du installera enkla trä stege standardbreddTillräckligt snabbt på egen hand, kan du installera enkla trä stege standardbredd

nämligen:

 • delsteget;
 • Bredden av slitbanan;
 • Slope trappa till nedstigningen man inte slå huvudet i taket.

Det finns vissa regler, och som vi bör fokusera, möblerad trapphuset.

Till exempel:

 • Höjd höjning måste vara 150-180 mm.
 • Enligt djupet av slitbanan måste följas 280-320 mm.
 • Luta 30-45ᵒ.

Om trapporna lutning mer än 45 grader, det är mycket brant och osäkra.

Tillåtna höjd för stegen

Trappor kan vara, och mätare som Stabilo, och den största bredden i världen 700 meter, men du måste noga välja vinkeln på lutningen till utformning var lämplig för drift och motsvarar EU: s normer. Det finns ett antal indikatorer, som är strikt förbjudet att installera på egen hand, även om du är ägare av Niva 4x4, 3x10 vars riser, eftersom varje kriterium beror på den tidigare och måste räknat ut så grundligt som möjligt.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt både höjden och lutningen på trappanSärskild uppmärksamhet bör ägnas åt både höjden och lutningen på trappan

Mycket viktigt:

 • Längden på trappa.
 • Dimensioner trapphus.
 • Avståndet mellan nivån på den rent golv första och andra våningen.
 • Antal hissar.

Det är värt att notera att för att bestämma lutningen på trappan för bekväm rörelse, måste baseras på människors steglängd i en rak linje. Den genomsnittliga stigningslängden är 63 cm.

Eftersom under promenader topp, förkortad halv pitch, som därmed skulle det vara cirka 31,5 cm. Det mest bekväma vinkeln, liksom etablerade i standard GOST ansåg tilt 45ᵒ. Överskottet av normen anses oacceptabelt.

Totalmått i trappan

För närvarande kan hittas rätt stege i Ryssland ganska ofta som tidigare att lägga grunden av strukturen, är det nödvändigt att få tillstånd.

Det utfärdas på grundval av:

 • Teknisk plan;
 • strukturen av en skiss;
 • konstruktion inspektion för att uppfylla normerna.

Om du väljer att installera den ursprungliga trappan till andra våningen och sedan se till att ta hand inte bara för sin tilltalande utseende, utan även på byggandet av säkerhetenOm du väljer att installera den ursprungliga trappan till andra våningen och sedan se till att ta hand inte bara för sin tilltalande utseende, utan även på byggandet av säkerheten

Utöver dessa standarder, finns det ett antal kriterier, som nödvändigtvis bör uppmärksamma.

nämligen:

 • Bredden på marsch och plattformar.
 • Höjden på stängslet.
 • Avståndet mellan taket av de övre och nedre våningarna.

Om höjden av öppnings mars och allt är mer tydlig, vad kan vi säga om staketet? Vad står vakt räcke trappa?

Standard Materialet anses vara gjutjärn eller rostfritt stål. Säkerhetshöjd 0,9 meter ledstång erkända. Dock är denna nivå endast avsedd för bostäder flerbostadshus.

Om trappan kommer att installeras i ett bostadsområde, i synnerhet där det finns barn bör räcken göras minst 1,20 m och den maximala 1,40 m. Dessutom finns det vissa krav för mellanrummen mellan ståndarna, som inte får överstiga 0,15 m. Om utrymmet är mer än detta avstånd, för att öka säkerheten, är det tillrådligt att installera ytterligare sköldar.

Standardstegstorlekar (video)

Experter rekommenderar inte sina egna ta på en stege arrangemang, eftersom det kan få en hel del problem, i synnerhet uppfyller alla krav, eller frånvaron av specialverktyg för att förstärka konstruktionen. Kvalitativ trappa - det är en säker, robust och tålig.

Detaljer: Storlek trappor (foto exempel)

4-18 1slide1 0042 137 111.157 28 1378 1859 23753554 12107

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − = 48

map