The BlogKorrekt kombinera tapeter i vardagsrummet når du exklusivitet av dess utformningKorrekt kombinera tapeter i vardagsrummet når du exklusivitet sin dizaynaGostinaya - är den del av huset, där vi tillbringar mycket tid, så det är nödvändigt att rummet var mysig och trevlig atmosfär. Detta hjälper ett intressant alternativ väggar - en kombination av tapeter. Den mest lyxiga vardagsrum möbler kommer att förlora en del av sitt överklagande, om det är att stå på ansiktslösa och tomma bakgrund. Gör rummet mer originellt och levande hjälp bakgrundsbild av samma färg, men i olika nyanser. Denna teknik bidrar också till zon lokaler. För den totala vardagsrummet är ett bra alternativ - en kombination av geometriska mönster, upprepa en av de viktigaste färger.


Kombinationen av de två färgerna av tapeter i vardagsrummet: de bästa lösningarna

Varje kombinerar tapeter att passa dig. Men tänk på att en mängd olika färger betonar individualitet varje interiör.

Kombinationen av de två tapeter i harmoni med varandra färger kan överföra färg klarhet och nyans mättnad, som används i vardagsrummet interiör.

Betona individualitet i vardagsrummet kan du använda en kombination av två färger tapeterBetona individualitet i vardagsrummet kan du använda en kombination av två färger tapeter

Detta är viktigt för sådana lokaler, där familjen vilar och värdar.

De huvudsakliga alternativ för kombinationer

Kombinera tapet i två färger kan vara olika:


 • En enkel kombination - två harmoniska färger överlappar varandra på vissa grunder nyans;
 • Rimlig kombination - är färgerna inte behöver kombineras med varandra, men det är nödvändigt att de såg harmoniskt i utrymmet;
 • Komplex blandning - konstruktion kombinera mer än tre färger med varierande grad av mättnad.

Den viktigaste uppgiften är valet av nyanser som kommer att vara mest lämpad för den inre och har en positiv effekt på nivån av komfort och stilistisk harmoni.

Kombinerat tapeter för vardagsrummet: inredning

Du kan kombinera vardagsrummet finns olika typer av tapeter, kombinera dem i tjocklek användning av papper och nonwoven material, vinyl och screentryck. Alla typer av tapeter har sina egna särdrag, så innan du köper bör du rådgöra med en specialist och be egenheter deras verksamhet.

Med hjälp av olika texturer tapeter separata zoner i utformningen av vardagsrummet kan identifierasMed hjälp av olika texturer tapeter separata zoner i utformningen av vardagsrummet kan identifierasDe viktigaste uppgifterna som kan utföras i vardagsrummet en kombination av tapeter:

 • Behovet av att separera enskilda områden i design, med hjälp av tapeter till andra texturer och färger;
 • Önskan att ändra den visuella storleken på rummet;
 • Möjlighet att spara - köpa rester av 1-2 rullar av flera liknande typer av tapeter i en rabatt butik;
 • Behovet av att ge ytterligare skydd för enskilda delar av väggarna.

När du väljer en praktisk tapet avsedd för användning i vardagsrummet, är det nödvändigt att ta hänsyn till den särskilda karaktären hos alla zoner i rummet.

För att korrekt kombinera tapeter, måste du välja nyanser perfekt matchar varandra - färg följeslagare, det beror på den allmänna atmosfären i vardagsrummet.

Imponerande utseende, till exempel, en orangefärgad tapet i kombination med gult, kan du använda grön med gult, rosa med blått. Titta inte blå bakgrund med rött eller gult, rött och grönt.

Som pokleit tapeter i vardagsrummet av två typer: foto idéer för interiör

Många föredrar att använda en kombination av två färger tapeter för sitt vardagsrum på grund av risken för efterbehandling väggarna i nästan alla stil. Om så önskas kan du kombinera tapeter kalla och varma färger, fylla design med ljusa färger eller tillämpa tapet i två färgbrytningsnivåer.

Skapa en design vardagsrum i någon stil kan du använda en kombination av tapeterSkapa en design vardagsrum i någon stil kan du använda en kombination av tapeter

När dekorera ett vardagsrum tapet av två typer, är det rekommenderat att ta hänsyn till vissa funktioner i detta val:

 1. Rum som är i norr, i behov av förtydligande, så här är det nödvändigt att limma det mest ljusa tapeten är oftast den nedre delen har en mer intensiv färg;
 2. Det är önskvärt att skapa en kontrasterande mix av rummet;
 3. Om rummet kommer att vara dekorerad genom att kombinera tapet med mönster, måste du försöka att inte oversaturate vägg utskrifter;
 4. Om rummet är liten, är storleken bättre att använda material som är små utskrifter eller geometri;
 5. När du gör en levande försöker undvika svarta och vita nyanser.

Experter rekommenderar att göra högst tre grundfärgerna. Tack vare att välja ett färgschema kan du definiera ytterligare nyckeln i rummet, spela dem i dekorativa föremål. Vanligtvis är dessa ljusa fina färger.


Om pokleit tapeter i vardagsrummet i de två arterna, som har en helt annan struktur eller nyanser får interiören vara OHARMONISK utseende. Det är nödvändigt att uppskatta i förväg graden av kompatibilitet: bilden måste ha samma tjocklek, de valda färgerna bör inte radikalt skiljer sig från varandra.

I vardagsrummet rekommenderas att ha högst tre typer av tapeterI vardagsrummet rekommenderas att ha högst tre typer av tapeter

Rätt kombination av tapeter i vardagsrummet

Innan du implementerar dina idéer, välj ett färgschema, måste du överväga färgkombinationer, mest harmoniskt passa in i den övergripande stämningen i ditt vardagsrum. Korrekt kombinera tapeten kommer att "färghjul", där 12 färger är ordnade i en cirkel. De färger som gränsar till varandra, är de mest relaterade och deras användning för detta rum passar bäst om du vill verkligen avkopplande atmosfär i vardags närvarande i sitt folk. Färger motsatta sektorer kompletterar varandra. Sådana kombinationer gör atmosfären mer intensiv och energisk. Efter att ha definierat färg och önskningar, djärvt kombinera tapeter.

urvalskriterier

De viktigaste kriterierna för att avgöra att välja tapet i vardagsrummet:

 • Definition av de viktigaste tonen tapeter;
 • Val av den önskade ornament;
 • Val av den vanligaste typen av textur;
 • Matchande tapeter och möbeldesign.

Det finns massor av intressanta lösningar som gör det mest harmoniska kombinationen av tapeter. Om du ansluter din fantasi, smak och bekanta sig med några av dem, kommer du vara säker på att göra en perfekt vardagsrum.


Kombinationen av tapeter i vardagsrummet leder till en härlig och lyxig interiörKombinationen av tapeter i vardagsrummet leder till en härlig och lyxig interiör

fördelar med alternativet

Alla vill leva i en mysig och vackert hem. För att göra denna dröm under tapetsering, måste de kombineras på rätt sätt.

Fördelen av att kombinera bakgrundsbild:

 • Kombinera tapeten i vardagsrummet kan planlagd;
 • Möjligheten till billig väggdekoration;
 • Att visuellt ändra måtten på rummet och formen på rummet.

Kombinationen av tapeter måste göras i en viss färg. Om i vardagsrummet en neutral färg tapeter, då den kan placeras nästan alla möbler, textilier och tillbehör. Men om ett sådant rum tapetserade med kombinationen av tapeter, där färgerna inte kombineras med möbler, då bör upprepas i designelement.

I kombination nyanser av tapeter finns i design, skapar en harmonisk och ganska ovanligt interiör.

Tapet bör vara samma bredd. Mycket enklare att använda en typ av material, som produceras av samma tillverkare. Det är lämpligt att köpa tapeten i samma butik, kontrollera varje rulle skugga.

Välj tapeter på väggarna i vardagsrummet (video)

Genom att använda en kombination av tapeter i vardagsrummet, kan du jämna ut smärre brister i rummet. Kombinationen kan balansera den totala belysningen i rummet, dekorera avsatser och nischer, liksom visuellt ändra den faktiska storleken på rummet. Tillämpa sådana ovanliga lösningar i det inre, kommer du att skapa i vardagsrummet komfort och unika stil.

Kombinationen av tapeter i vardagsrummet (foto)

1 3-2 5 8 13-11-4043831 78 24-1 1680105020100326091734482155 17355-vardagsrum-skandinavisk design interior1440x900 785633rb

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 7 = 12