Den förstärkande tejpen gips 4 typer av material

Den förstärkande tejpen gips 4 typer av material

12 October 2017När du arbetar med gipsskivor måste använda armeringsbandNär du arbetar med gipsskivor nödvändigt att använda armerings lentuSeychas nästan ingen reparation är inte komplett utan verk i samband med huden på gips. När allt kommer omkring, det är ganska snabb och prisvärd process genom vilken du kan justera väggen, i taket eller skapa en nisch utan problem. Och allt detta kommer att ha en ideal yta klar för målning eller tapetsering. Men innan att det är nödvändigt att stänga alla lederna i gipsskivor och så att, för att undvika fel och övergångar mellan dem. För att göra detta behöver vi förstärkning eller tätningsband, vilket förhindrar uppkomsten av sprickor.


Hur man väljer en förstärkt band för gips

Byggmaterial marknaden är mycket bred. Han imponerar med sin mångfald och variation. Nyligen, det finns många typer av band, förstärkande fogar gipsskivor.

Armeringsband som används för att täta vid installation av gips.

Välja armeringsband, se till att överväga kvalitet och viktigaste egenskaperVälja armeringsband, se till att överväga kvalitet och viktigaste egenskaper

De skiljer sig inte bara i sammansättning, men också med hjälp av metoden för ansökan. Låt oss undersöka egenskaperna och efterfrågan på vart och ett av dem.

Vanligaste alternativen sådana band är:


 1. Serpyanka - den vanligaste förstärkt tejp, som omfattar glasfibrer. Serpyanka gitter har formen - med en sida belagd adhesiv för enkel applicering.
 2. Papperstejp. Förfader alla förstärkningsband i slutarbetet och samtidigt det här bandet är relevant i dag. Fördelar henne tillräckligt: ​​ett tunt, slitstark, töjbart och inte billig. Det finns också ett papper hålremsa företaget Knauf, tack vare tekniska hål från det all luft på ett effektivt sätt - det tillåter dig att göra mer högkvalitativ söm.
 3. Bälte med metallinlägg. Vanligt papper perforerat band på vilket centrum testade två galvaniserad band av 0,2 mm tjocklek. Används i de yttre hörnen närhet ytterligare förbättrar vinkel och hindrar den från sprickbildning. På grund av sin hårdhet sådan tejp minskar spänningen till den inre metallram.
 4. Damper tejp. Denna mjuk och elastisk tejp gjord av polyuretanskum. Det används för att täta fogar för lister kanaler och dörröppningar. Tejp och eventuella svårigheter när du använder några invändningar.

I vissa situationer är det möjligt och att göra utan att använda förstärkningsremsor. I grund och botten dessa är de platser som inte faller inom synfältet av humant eller gipsskivor dessutom mantlad med andra material.

Allmän information om serpyanku Gips

Att bygga mesh förstärkning (serpyanka) - är den vanligaste armeringsband. Byggare kallas även det - att bygga ett bandage på sin likhet med medicinsk duk. Serpyanka är tillräckligt stort rutnät av glasfibrer impregnerade med ett akryllim på ena sidan.

De mest populära och efterfrågan på idag är serpyankaDe mest populära och efterfrågan på idag är serpyankaSerpyanka bättre lämpad för ytor där fyllmedlet tjockleken inte är mer än 1 mm.

Kan användas såsom i fallet av att förhindra uppkomsten av en spricka, och som ett restaureringsarbete, när sprickan bildades och det är nödvändigt att förhindra ytterligare divergens.

Serpyanka används i följande typer av förstärkning:

 • Fogning skarvar i takpanelerna;
 • Förebyggande och eliminering av sprickor i väggar och tak;
 • Armerings GCR leder, gipsfiberskiva, spånskiva och andra beklädnadsmaterial;
 • Ytterligare tätning av vägg tak övergångar.

Serpyanka används i stor utsträckning i olika typer av arbete, men vid hög belastning kan sträckas. Detta leder till störningar och söm integritet. Därför är det i vissa fall lämpligt att hålla ett papper armeringsband med särskild impregnering.

Hur man limma serpyanku på gips

Innan du börjar limning serpyanku måste du förbereda sig för att klistra över ytan - slipning och blåsa damm och annat skräp. Detta säkerställer tillförlitlig vidhäftning av spackel och därmed de flesta av armeringsbandet.

Innan monterings serpyanku experter rekommenderar att förbereda ytan, pre-putsad väggInnan monterings serpyanku experter rekommenderar att förbereda ytan, pre-putsad vägg

Den sekvens av åtgärder limning process:

 1. Primer erforderliga ytan och efterföljande torkning;
 2. Knådning av blandningen till en tjock kitt plastiskt tillstånd;
 3. Ansökan kitt inbuktning i håligheten som bildas vid fogen;
 4. Läggning av ett förstärkningsgaller bildat på kitt skiktet;
 5. Gnugga mesh spatel för att slutföra dess inträde i kittskiktet (mask måste vara helt under vattenytan);
 6. Applicering av en liten extra skikt av kitt, inriktning av hela ytan.
 7. Slutlig efterbehandling av gipsblandningen och slutpolering med sandpapper eller annat slipande material.

Som kan ses är processen att tillämpa särskilda komplexitet förstärkande bandet inte. I enlighet med alla nödvändiga standarder, blir resultatet i ansiktet.


Papperstejp för tätning gips sömmar

Trots omfattande serpyanku, papper tejp, som är en klassiker i förstärkningen av GCR, fortfarande relevant. Det är känt att papperet själv är kortlivad material och i kontakt med miljön försämras med tiden, förlorar sina egenskaper.

Pappersband för gipsskivor kännetecknas av hållbarhet och billigare kostnadPappersband för gipsskivor kännetecknas av hållbarhet och billigare kostnad

Presenterade form har hög hållfasthet, är det rekommenderat att stärka lederna.

Men i processen att stärka saker är annorlunda, och med tanke på det antal förmåner fortfarande måste vara uppmärksamma på den här typen av förstärkningsband.

Fördelar med användning:


 • Fine. Detta gör det möjligt att eliminera eventuella smärre brister, bland annat den övre delen av det färdiga planet.
 • God vidhäftning med fyllmedel. Följaktligen blir kittblandningen i kombination med papperet en som ger inneboende kopplingen inkluderande en GCR.
 • Billighet. Sedan papperet tillräckligt billigt material, tejpen och relativt billig produkt, utom de som är impregnerade med speciella ämnen för att förbättra egenskaper.
 • Lätt att använda. På papperet är det enklaste hantera och med tanke på att sådana band har vanligtvis en självhäftande bas, kommer installationen inte göra svårigheter.

Perforerade band - detta är ett bra alternativ för nybörjare som ännu inte prilovchilis hålla rätt proportioner av kitt. De behöver inte oroa dig för överdrivet tjockt lager, som kommer att utgöra bandet. Det tillräckligt följer spatel drivrem och sträcka ut den som av perforeringar kommer att lämna överskottsblandning. På grund av en sådan metod kommer att vara möjligt att förhindra bildandet av luft, som stör hela teknisk process.

Olika typer av armeringstejp för gipsskivor (video)

I konstruktion, särskilt i det skede av gips fungerar förstärkande fogar och hörn är det mycket viktigt. Indeed, i sådana fall som plötsliga förändringar i temperatur, luftfuktighet och vibration - orsaka sprickbildning svagheter - GCR lederna. Och även säker fastsättning och hög kvalitet som gjorts av en metallram kommer inte att ge dig en garanti för att bevara integriteten hos en plan yta. Kitt blandning, trots det faktum att den fasta substansen är ganska spröd och ibland eller yttre påverkan kapabel spricka. Ökar sina hållfasthetsegenskaper och brottseghet ibland kan uppnås genom att tillämpa den förstärkande band, och du behöver inte oroa dig för de omedelbara kosmetiska reparationer.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3

map