Den eleganta interiören med sina egna händer: 7 typer av bågar gjorda av gipsskivor

Den eleganta interiören med sina egna händer: 7 typer av bågar gjorda av gipsskivor

12 October 2017Arch gips i rummet ser elegant och originalArch gips i rummet ser elegant och originalnoSluchaetsya så att när det blir nödvändigt att reparera eller bara en önskan att bli av med irriterande dörren, uttråkad att dela livsrum med något mer sofistikerade. Utmärkt val - gjort med sina egna händer bågen av gips. Arbetet med detta arkitektoniska inslag är inte så svårt som det verkar, vi behöver bara ta itu med de nödvändiga material och verktyg.


Hur man gör en båge gjord av gipsskivor: Förberedelse och komma igång

Efter beslutar om installationen av bågen finns en första logisk fråga om vad det kostar att bygga bågen.

För att besvara denna fråga är det nödvändigt att bekanta sig med de vanligaste typerna av bågar:

 • Classic - topp varumärken i form av en halvcirkel med en radie av halva bredden hos öppningen, som lämpar sig för höga öppningar;
 • Poluarka - å ena sidan den rundade hörn, den andra - line;
 • Moderna - har en liten radie på den rundade toppen, vilket snabbt kommer in i vertikala delen av öppningen;
 • Roman - något rundade hörn, lämplig för stora och höga öppningar;
 • Ellips - en kombination av modern och romantik, som kännetecknas av rundade hörn och den övre delen av en liten radie;
 • Trapeze - toppbetyg i form av polygonala linjer;
 • Portal - en standard dörröppning, komplett med kolumner och ribban.

Gör båge av gips kan finnas i flera utföranden: poluarka, trapets, ellipsGör båge av gips kan finnas i flera utföranden: poluarka, trapets, ellips

Ditt val görs bäst på basis av öppningen storlek, takhöjd, används visuell stil. De moderna stilar ser bra båge modernistiska eller poluarka.


Det slutgiltiga beslutet kommer att använda mallen av papper eller kartong, som du kan prova på existerande öppning och bedöma för- och nackdelar.

Likaså toppen dra en kompass kommer villkorad: fast i mitten av cirkeln med en spik eller självgängande gänga spänns och en penna fäst till den andra änden, dras båge. garnlängd - radie av en cirkel båge topp. Istället kan tråden använda profilen rack segmentet.

Att producera ämnet från GCR behöver figursåg eller sågning av metall eller gipskartong, används för att bearbeta det skurna sandpapper eller rasp. Det finns en särskild plan för gips, med hjälp av gips som lämnar lite damm och bearbeta kanterna minimeras.

Flera alternativ hur man böja gips för bågar: korrekt reparation

Produktions arch struktur inkluderar arbete genom att ge en böjd form gipsskivor.Det finns flera sätt att göra detta:

 • Förvärva särskild välvd gips på grund av tunnare det är mer formbar;
 • Fukta förform gipsskivor vatten, och ge den en önskad form;
 • Gör snitt med 3-5 cm mellanrum.

Bend gips för valv på flera sättBend gips för valv på flera sätt

När fukt ett ark av gipsskivor, för att säkerställa maximal penetrering av fukt kan vara tidigare valsade arbetsstycket spiked rulle. Indränkt i vatten produkten är bäst för en timme. Att forma ytterligare hjälp designen med den övre delen av samma form som den planerade arch böja. Det kan göras från en plywood eller gipsskivor rester. När den önskade formen har uppnåtts, för att ventilera rummet bättre, som sålunda frigörs från fukt. Gör snitt som krävs för att böja arket intervallet, vilket beror på böjradien, ju större radie, desto mindre intervall.

Om något arbete är nödvändigt att beakta att den maximala böjning av arket av gips kan erhållas endast i längd.

Råd om hur man gör en båge med sina händer Gipsskivor: gör ram

Bars av gips monterad på en speciell ram.

Följande material kan användas vid dess tillverkning:

 • Metallprofiler;
 • Träklossar.

Ramen för metallprofiler erhållna lätt, men mindre stabil i jämförelse med trä. Staplarna är bäst för träväggar och metallprofiler - för tegel.

För att sätta samman metallramen apparaten krävs för att skära fyra rack profil och två guider respektive lika höjd och bredd av förformen. Fastsättning metallprofiler på betongvägg sker med hjälp av skruvar, måste dymlingar med ett intervall mellan bindningarna reträtt 20-30 cm från kanten av öppningen av flera centimeter innan installation profiler -. Avståndet som krävs för installation av gipsskivor (gipsskivor). För den välvda ramen används också två böjda profil, mellan vilka du kan installera hoppare.

Innan du gör en båge med händerna, bör du förbereda alla nödvändiga verktyg och materialInnan du gör en båge med händerna, bör du förbereda alla nödvändiga verktyg och material


Att konstruera träram måste förbereda kilar av trä tjocklek lika med djupet av dörröppningen bredd mindre gipsskivor och plywood. Plywood skär två bågar, en av dem monterade trä barer. Plywood panel med stängerna installeras i en dörröppning och fäst därtill ett andra väggramen. Efter det är en plywood ram mantlad med gipsskivor.

Hur man gör och fäst profilen bågen av gips: installation

Att installera det nedre elementet båge med en metallram, är två krökt profil krävs.

För detta arbete behöver du följande verktyg och material:

 • Guide profil (utvalda markeringar);
 • Sax på metall;
 • roulette;
 • Skruvar för metall.

Är det nödvändigt att mäta längden av bågen välvda profilen och två motsvarande skuren storlek. Hela längden av profilen på sina sidodelar med ett intervall på 10-12 cm snitt gjordes. Ju mindre avstånd, desto större böjning av profilen. Efter att förläna den önskade profilformen, bör ändarna fästas med skruvar till botten av metallramen. Nu är det möjligt att binda böjd profil gipsskivor hela längden av bågen.


För att säkra profilen till bågen är nödvändigt att förbereda metall sax, tejp och skruvarFör att säkra profilen till bågen är nödvändigt att förbereda metall sax, tejp och skruvar

Den höghållfasta metallramen uppnås genom att ställa in byglarna. Deras längd - avståndet mellan den välvda väggen, varvid antalet beror på öppningsbredden.

Allt arbete med metallprofiler måste utföras i speciella handskar för att undvika nedskärningar.

När metallramen monterad därpå med hjälp av speciella skruvar, fäster arbetsstycket gipsskivor. Installation böjda elementet initialt fästa det centrala partiet av ämnet till toppen av bågen, varefter fixa eller skruvar varje 10-15 cm, flyttar till kanterna.

Sista handen: den dekorera båge av gips själv

När det huvudsakliga arbetet med att skapa de ursprungliga arkitektoniska elementen i din inredning är klar kan du gå vidare till den sista etappen - efterbehandling.

För att göra detta, kontrollera följande viktiga punkter:

 • Sidoväggarna måste vara i jämnhöjd med väggen av bågen;
 • Kanterna på bågen ska vara slät, om det finns prognoser - de bör skäras med en kniv eller hyvling;
 • Själva strukturen kännetecknas av hållbarhet och tillförlitlighet.

Först och främst är det nödvändigt kitt alla sömmar mellan gips leder och skarven mellan bågen och väggen. För detta ändamål en speciell gips för lederna. Applicera kitt rekommenderas rektangulär spatel, vilket är mycket praktiskt att arbeta med ojämna ytor.

Efter bågen av gips är installerad det ge processEfter bågen av gips är installerad det ge process

En gång arbetade sömmar ska flytta för att utjämna ytan. Det är nödvändigt att regelbundet kontrollera graden av efterlevnad mellan bågen och väggen.

Nästa steg (efterbehandling) - klistra fogkanterna speciell design och en pappersremsa eller glasfibernät. Detta kommer att ge ytterligare styrka och hjälper till att förhindra sprickbildning.

Väl måste tryckas sträckt rutnät i kitt. Arbetar på den krökta bågen elementet i bildandet av veck i gallret kan göra ett snitt. Efter torkning, bearbetas ytan med sandpapper. Allt detta upprepas tre gånger. Helt slät båge redo. Nu kan målas eller tapetseras obdelat.

Interiören med sina egna händer: Arch Gips (video)

Skapa en unik innervägg i de flesta fall med sina egna händer. För närvarande specialiserad butiks kan du köpa allt nödvändigt material för att göra det. behöver är din fantasi och ett ansvarsfullt förhållningssätt till tillverkningen av de ursprungliga valv.

Design Bågar av gipsskivor med sina händer (foto av inre)

14a0ff62a25c24e256aeee4e8d3506d8 16 118acb59dcc5c731802c0600a32c1037 843arki-v-interere6 4023l 4377 000008891175 1432593904993 arkaizgipsokartona150 Arka-mezhdu-kuhnej-i-gostinoj-33

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 10 =

map