The BlogFlamhärdigt gips består av gips och kartongskikten, som behandlas med speciella ämnenDen brandsäkra Gips är gjord av kartong och gipsskikt, som behandlas med särskilda brandsäkra veschestvamiGKL - är ett populärt material för reparationer av komplexitet. Denna typ av material har olika egenskaper och kan vara så kombinerad, och fuktbeständiga. Det finns också en normal och värmebeständig gips. Varje typ olika egenskaper färg och har en specifik och karakteristiska markeringarna, så innan du köper en liknande material är bättre att överväga funktioner klimat och fuktighet.


Gipsskivor eldfasta: typer och färger av material

Beroende på den ursprungliga färgen på gips är indelade i olika typer:

De är:

 • Normal - det företrädesvis färgad gråaktig nyans och olika speciella egenskaper;
 • Vattentät har en grön nyans, är det bäst används i rum med hög luftfuktighet, då kommer det att uppstå en svamp och kondensat;
 • Eldfast olika rosa färg och har en hög brandklass.

Brandsäkra Gips ark har en grå färg, men den är markerad med röttBrandsäkra Gips ark har en grå färg, men den är markerad med rött

På den inhemska marknaden för byggmaterial finns det två typer av gips.


De har en hög brandsäkerhet gräns:

 • GKLO - representerar vanliga dekorativa ark med dessa egenskaper;
 • GKLVO - är inte bara brandsäkerhet, men också har den extra fuktavvisande impregnering.

Den mest tillförlitliga företag som har vunnit stor popularitet på marknaden är Knauf. Den har en positiv återkoppling i stora mängder och presenterade sig som ett varumärke, värderar sitt rykte.

behandlingsregler och valet av värmebeständiga gips

Att veta vad tål temperaturer detta material, kan du använda den för bostäder, vilket ökar graden av brandsäkerhet.Gipsskivor ark rosa brand har effekt, men det är inte ens kunna stå emot en öppen eld som brinner i mer än 25 minuter. Den här gången skulle vara tillräckligt för att säkerställa evakuering av alla människor som bor i huset.

Brandsäker gipsskivor i produktionsprocessen genomgår särskild värmebehandlingBrandsäker gipsskivor i produktionsprocessen genomgår särskild värmebehandling

Att Gips förvärvade brandsäkra egenskaper under produktionen av detta material, genomgår den flera behandlingssteg:

 1. gips tjocklek bör inte vara mindre än 1,25sm och 1,5 cm;
 2. Under produktion, Brandsäker gips som omfattas av särskild antiperenami, de är i stånd att motstå en viss tidspress hög temperatur utan att avge giftig rök. Dessutom är många tillverkare använder speciellt kristalliserad vatten som kärnmaterial, är det möjligt att fördröja i brinnande flammor och öka tiden för evakuering av invånarna.
 3. Direkt och gips blandningen i sig mottagliga för särskild behandling för att förläna extra värmebeständiga och vattenbeständiga egenskaper.
 4. På grund av egenskaperna hos gipsskivor, de är mycket lätt att bearbeta och installera, gör det möjligt att utföra reparationer på kortast möjliga tid.

Också Gips ark kan enkelt kombineras med andra material, vilket skapar en intressant och hög båge struktur.

Brandsäkra GCR: Fördelar och nackdelar

Ark av gipsskivor resistenta maximerar använda en liknande byggmaterial för reparationer. Personen känner sig skyddade, inte bara från branden utan också mot skadesvampar, som är en återkommande gäst i våtutrymmen.

Gipsskivor brandskyddsmaterialet har låg mekanisk hållfasthetGipsskivor brandskyddsmaterialet har låg mekanisk hållfasthet

Förutom ett stort antal fördelar, finns det vissa nackdelar med detta material:

 • Det är inte alltför stark, så det är mycket känslig för eventuella skador eller bucklor;
 • Om du vill hänga ett tungt föremål eller möbler på väggen, måste du ta hand om sin ytterligare förstärkning;
 • För att stänga den viktigaste färgen på materialet, är det nödvändigt att använda speciella kitt och färg.

Utöver de minus, är fördelarna av detta material vinna över små nackdelar, eftersom säkerheten för boende i huset är i första hand. Det används inte bara för dekoration av lägenheter eller hus, men även för skolor, daghem, sjukhus, eftersom utöver den övergripande säkerheten, detta material är miljövänlig för både barn och vuxna. Även gipsskivor har utmärkt ljud- och värmeisolerande egenskaper och också tjäna minst 5 år.


Lamporna är gips och dess omfattning

Fire Safety Certificate bestämmer inte bara brännbarhet av materialet, men även graden av risk. Företaget definierar sitt Knauf Gips är obrännbart och värmebeständigt och riskgrupp - minimum. Scope brandsäker gipsskivor är tillräckligt stor, så förutom den vanliga efterbehandling hem som brandsäkerhet, kan den användas för andra ändamål.

Till exempel:

 1. Dekoration av väggar i bad och bastu. Detta material har förmåga att helt motstå både höga temperaturer och stora mängder fukt, så en universell hjälpare.
 2. Om ägarna vill installera en eldstad i huset, det är inte heller utan en värmebeständig gips. Den är lämplig för väggkonstruktion på utsidan av den öppna spisen, och är inte bara ett sätt att skydda, men det kan användas för att göra intressanta mönster, skapa verkliga konstverk.
 3. Gipsskivor med eldfasta egenskaper kan användas för en mängd olika tekniska konstruktioner.

Som extra skydd och partitioner kan användas vid placering av elektriska ledningar brandsäkra GipsSom extra skydd och partitioner kan användas vid placering av elektriska ledningar brandsäkra Gips

Det är endast nödvändigt att veta de viktigaste stegen för framställning av byggnaden och använda materialet på rätt sätt:


 1. Först och främst är det nödvändigt att förbereda väggen för att fästa gipsskivor. För detta ändamål är det nödvändigt att avlägsna den gamla beläggningen, ytan för att rengöra och behandla sin svampdödande och flamsäkra ämnen, att ytterligare stärka de skyddande egenskaperna hos materialet.
 2. Nästa steg är märkning och installation av profilen. Installation sker från taket på den nivå av 10 cm, och från golvet - 5 cm.

Efter komplett installation av profilen gör installationen av gipsskivor. Specialprodukter den är bunden och profilen rekommenderas också att köpa i slitstark och brandsäkra material - rostfritt stål, kan det ytterligare skydda rummet från elden sprider sig.

Experter säger att arbeta med brandsäkra gipsskivor är svårare än vanligt. Indeed, den har ett förstärkningsskikt med förmåga att ytterligare fördröja flamma.

Också, är komplicerad skärning och montering, eftersom vikten av materialet och mer, och skruvfästelement gjorda med större kraft. En fullständig installation av ark, är det nödvändigt att behandla lederna, är de fasta med metallhörn är gips produceras på vanligt sätt, liksom när man arbetar med enkla blad. Experter rekommenderar att innan du köper en vattentät och brandsäkra gips kontrollera förekomsten av säljaren ett intyg om kvalitet. Detta dokument visar att alla produktionsreglerna och materialet motsvarar GOST och europeiska standarder har följts vid tillverkning av produkter. Förutom dokument, och måste förlita sig på en grupp av brännbarhet material - av vilka det finns fyra, och var och en har en kvarhållande gränstemperatur, och det indikeras graden av skador på materialet när det utsätts för eld.

Funktioner flamskyddsmedel Gips (video)

Om du bygger ett nytt hus, dräktmaterialet med genomsnittliga egenskaper och köpet av den gamla Chrusjtjov och hålla dem i reparationer, är det bättre att inte spara på material och att köpa de mest resistenta gips. I varje lägenhet kan vara en gamla ledningar, provocera krets och därefter en brand som går till nästa våning, så att få en kvalitetsprodukt, kan du skydda din familj i händelse av brand.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

8 + 2 =