Den attraktiva tak plywood: 5 fördelar

Den attraktiva tak plywood: 5 fördelar

12 October 2017Taket är gjort av plywood, inte bara ser vacker, men också är en säker och miljövänligTaket är gjort av plywood, inte bara ser vacker, men också är en säker och miljövänlig ekologichnymProchnye och tak gjorda av plywood används i kontor, restauranger och lägenheter. På grund av sin låga kostnader och enkel installation, har de vunnit mycket popularitet. För att till fullo dra nytta av denna typ av design, bör du ta en ansvarsfull inställning till frågan om valet av material. Titta inte för det på marknaden, där säljare inte alltid kan ge kvalitetscertifikat. Uppmärksamhet bör vända sig till en specialiserad säljorganisation.


Viktiga parametrar för plywood tak: tjocklek

Rekommenderas fluga mor med en tjocklek av 3 till 6 mm. mer fett rekommenderas inte att montera sina egna händer. För det första kommer det inte bidra till att förbättra produktens prestanda, och för det andra, det bara kommer att väga mycket tak. Som regel är ett resultat av installationen av efterbehandling för tjock plywood mer upprepa reparation.

För efterbehandling tak Experter råder välja plywood varav tjocklek är ungefär 5 millimeterFör efterbehandling tak Experter råder välja plywood varav tjocklek är ungefär 5 millimeter

För att korrekt bestämma den erforderliga tjockleken skall repelleras genom fastsättning av materialet. När det gäller installation på ramen, då dräkten 3mm alternativet.

Det kan då eventuellt hem, på grundval av arkitektoniska och stildrag i rummet:

 • Graden av belysning;
 • Rummet;
 • Närvaron av specifika arkitektoniska element;
 • Andra.

I så fall, när installationen är klar på lådan, är det bättre att välja plywood med en maximal tjocklek - 6 mm.


Tips: vad att dekorera taket i plywood

När slutfört installationen av hela strukturen, finns det ett behov för efterbehandling taket. Du satsar på ett syntetiskt trä eller plywood.

När det gäller kostnader, är det bättre att ge företräde åt den andra, men om i spetsen sätter kvalitet, det finns ingen lika med syntetiska ytor. En förteckning över sina fördelar är bred nog.

Dessutom dekorera taket av plywood kan vara syntetiska träDessutom dekorera taket av plywood kan vara syntetiska trä

Kvalitet värme- och ljudisolering - de två mest eftertraktade alternativ utvecklare. Pålitlig innertak utesluta möjligheten av ovidkommande brus och en stor faktura för uppvärmning tjänster.Dessutom har byggare upplevt isolerade och ett antal andra fördelar nämnda materialen:

 1. Mekanisk hållfasthet.
 2. Kan delta i bildandet av bärande konstruktioner.
 3. Vissa sorter kan användas för att FÖRHYDA taket i dessa rum, där det finns hög luftfuktighet.
 4. Dekorativt - huggen plywood taket passar in den klassiska interiören. Dekorativa komponenten uppnås genom mjuka övergångar och kombinationer av olika former.
 5. Låg specifik vikt, vilket minskar belastningen på taket. På grund av detta faktum, sist fastställa en lång tid. Även om du planerar att installera en två nivåer tak, inte behöver spendera en massa pengar för att fixa systemet.

Dessutom ursprungliga material för dekoration av olika ekologiska säkerheten. De inte avger skadliga ämnen och kan användas i rum med barn och äldre.

Rekommendationer: färgen på taket av plywood

Trots att plywood taket färgen är ganska enkelt, är det inte nödvändigt att övertro förhållningssätt till detta förfarande. Det är av största vikt inte så mycket estetiska som praktiska delen. För många blir öppnandet av det faktum att rätt val av färger börjar med att studera ytstrukturen. Det rekommenderas att färgämnet bevarat den fysiska strukturen av trädet och dess utseende.

Det rekommenderas att börja genomföra förbehandling av ogenomskinligt material målade ytan.

För att få mättad nyans bör utföra målning i 2 eller 3 lagerFör att få mättad nyans bör utföra målning i 2 eller 3 lager

Hans uppgift - att dölja bas från nyfikna ögon. Det finns också ett litet trick som tillåter dig att samtidigt skydda basen samtidigt den naturliga färgen plywood. Ytan är täckt med 2-3 lager av lack.

Därefter kommer fläcken, som är av olika typer:

 • Nitro-fläck;
 • Blandningen var torr typ;
 • Alkoholbaserade;
 • Vattenbaserade.

Uppmärksamhet bör ägnas åt färgen av trä fläck, eftersom de inte väljer alltför kontrasterande nyanser för hemmet eller kontor. Designers gör en viktig reservation. Om ägarna vill få ett rum mättade färger i alla avseenden är taklisten gjorts i lager minst 2-3. Dessutom finns det några knep som gör det möjligt att omvandla det inre av rummet.


Acceptabla variationer av färger för plywood tak

Pharmacy noggrannhet i denna fråga - nyckeln till ett bra resultat. Enligt dess konsistens är färger uppdelade i glansigt och matt. Den första kategorin omfattar ämnen som ser bra ut på en helt plan yta.

Det rekommenderas inte att använda dem om det är visuellt märkbara defekter. Den andra kategorin omfattar ämnen som helt kan dölja även väsentliga ytdefekter.

Vi bör inte förvänta sig att betydande estetiska kvaliteter. Det finns en annan egenskap hos de kemiska ämnena av detta slag.

Populära är latexfärg, som kan snabbt och enkelt appliceras på taket av plywoodPopulära är latexfärg, som kan snabbt och enkelt appliceras på taket av plywood

Den är baserad på sort som används spädningsmedel:


 • silikat - ge maximal dragkraft.
 • latex - kännetecknas av en ökad förmåga att motstå vatten.
 • vattenbaserade färger - lätt att applicera på olika ytor.
 • Vattenlösliga - hänvisar till en miljömässigt säker substans.
 • alkyd - kännetecknas av ökad styrka. Ytbehandling använder dem minskar driftskostnaderna och ökar tiden mellan översyn.

För områden där du planerar att permanent uppehållstillstånd människor, rekommenderas att ta en vattenemulsion version. I det fall takytan har många brister, då det kan vara klar silikonfärg. Skikttjockleken inte är mindre än 2-3 mm.

Måla taket i plywood med sina händer: steg för steg guide

Särskilda rekommendationer beroende på det avsedda ändamålet. Till exempel, om du vill komma i alla avseenden, jämn färg, är det i detta fall bättre att måla en lätt fuktad yta. En helt annan procedur när så krävs maximal penetration av substanser in i materialstrukturen. Det hjälper i detta fall fläcken lite uppvärmd. Bäst av allt, när det första skiktet appliceras exakt längs de strukturella fibrerna. När det har torkat, tillämpa en sekund. För att göra detta, använd en hård borste eller svabb konventionell färgning.

Innan du börjar måla, måste du först avgöra valet av färger för taketInnan du börjar måla, måste du först avgöra valet av färger för taket

Beroende på dina behov kan du välja en av färgerna nedan:

 • ek;
 • oliva;
 • tall;
 • valnöt;
 • alder;
 • sand;
 • körsbär;
 • Mahogny och mycket mer.

När färgningsprocessen är klar måste du ge taket för att torka. Den minsta rekommenderade tiden på 24 timmar. Vissa tillverkare kan hävda att det är tillräckligt för 35 minuter, men det är bättre att inte utföra sådana tvivelaktiga experiment. Ju längre torkar taket, mer hållbart blir det. Det rekommenderas starkt under torkningen inte öppna fönstret.

Miljövänlig tak plywood (video)

Sammanfattningsvis kan man dra slutsatsen att plywood tak kan göra praktiskt inom alla områden. Det är viktigt att göra det passform och finish material av hög kvalitet.

Design tak plywood (inredning foto)

4fe933d028ba0d49fc000022ant-house-ma-style-architects5 4sitepic7 59 5 52880d9de8e44e417a00009aborreraig egen dualchas-architectsdualchasboreraig-c-andrewlee007 142618215919 675 1456596540fanernyy-potolok-s-reykami-po-verh-shvov 1456597441potolok-iz-laminirovannoy-fanery 1456612744fanernyy-potolok-otdelannyy-s-pomoschyu-trafareta

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =

map