Dekorativa mosaik: 30 fotoidéer för interiören

Dekorativa mosaik: 30 fotoidéer för interiören

12 October 2017Mosaik från antiken fungerar som en underbar dekoration för alla hemMosaik från antiken fungerar som en underbar dekoration för alla hem mosaik, utan tvekan, kommer att vara den viktigaste "highlight" av invändig. En sådan dekoration är mycket populär i Asien, men under det senaste decenniet finner sin nisch på den ryska konsumentmarknaden. Mosaiken panelen skiljer sig från den vanliga prydnad? För det första - ett överflöd av material som det skapas. Tillverkarna sluta upp med sin tid och nu erbjuda konsumenterna allehanda paneler, till exempel, texturerat glas, keramik och även marmor.


Paneler av mosaik som dekor

Mosaic - en av de svåraste, och på samma gång attraktiva dekorativa föremål för inredning. Den består av flera delar, som kombineras till en helhetsbild. I denna inredning kan dekoreras inte bara väggarna, men golv, tak, fasad av huset eller ens trädgårdsgången. Ansökningarna begränsas endast fantasin.

Keramiska mosaik anses vara den vanligaste, men det finns andra alternativ för tillverkning av mosaikKeramiska mosaik anses vara den vanligaste, men det finns andra alternativ för tillverkning av mosaik

Konventionellt mosaik paneler, som används i inrednings delas in i:

 • keramik;
 • glas;
 • sten;
 • SLR;
 • marmor;
 • metall;
 • Kombineras.

Den vanligaste anses vara keramik, glas och sten. Och att deras produktionskostnader i prioritet bland tillverkare av byggmaterial.

Hur man väljer en mosaik bad: några tips

Med tanke på variationen i mosaik panel för badrummet, inte svårt gissa att det finns en prioriterad - keramik och glas. Från den senare, förresten, kan du skapa en fullfjädrad vattenfall. Bara slå i väggen dekor, lägg sedan till en liten bäck där. Sådana system är billiga och relativt enkla att installera.


Keramiska mosaik kommer att bli en underbar dekoration i badrummet, bör du bara ta hänsyn till att kostnaden kan vara ganska storaKeramiska mosaik kommer att bli en underbar dekoration i badrummet, bör du bara ta hänsyn till att kostnaden kan vara ganska stora

Omedelbart efter variationen av mosaik paneler kan erbjudas till badet:

 • Sicis;
 • Bisazza;
 • Mask.

Denna panel tillverkare som kan erbjuda ett stort utbud av inredningen, inklusive en enorm storlek. Deras enda nackdelen - det är snarare de höga kostnaderna för tyger. Till exempel, standard sammansättningen av Ocean (till badrummet - på tiden) skulle kosta ca 20 tusen rubel per kvadratmeter (eller installation).Hur man väljer en panel? Storlek och självbild spelar en underordnad roll, och viktigast av allt - en kombination av färger. Till exempel ser blå stor med rosa, brun - vit och så vidare. Om du har ett problem - är det möjligt att samråda med designern.

Paneler av glasmosaik för badrum

Den praktiska glasmosaik, det mångsidighet när det gäller kombinationen. Hon ser underbar i alla miljöer, under alla förhållanden. Oavsett om det är ett badrum, vardagsrum, sovrum eller ens rummet - det finns ingen tvekan om att det kommer att bli ett original dekoration. I det här fallet även villkorligt uppdelad i paneler och vanlig strukturerad. Och vi måste också inse att glaset i sig kan vara en monolitisk bit, och kan - separeras, som ett pussel.

Så är det lämpligt att använda det faktum att det är ett tätskikt material och för dem lättskött i badet paneler glasmosaik. Samma glas kan vara en mängd olika nyanser.

Paneler av glasmosaik är perfekt för badrummet på grund av dess fuktbeständighet och hållbarhetPaneler av glasmosaik är perfekt för badrummet på grund av dess fuktbeständighet och hållbarhet

När du installerar glasskivor måste säkerställa följande:

 • Väggen, vilket kommer att vara beläget panel, behandlad med bekämpningsmedel;
 • Glas upphettas till en temperatur över 70 grader (som det kommer att repas);
 • Fresker passar efter målgång.

Endast i detta fall kan vi tala om att respektera installations algoritm.

Textilkonst panel mosaik

Dekorativa paneler gjorda av textil, verkade relativt nyligen. Uppfanns av dem som föredrar att skapa en mängd olika installationer med sina händer, och som förstår snittet, sömnad.


I synnerhet tekniken för att skapa en panel i stort sett tagen från lapptäcke - lapptäcke, som också innebär att sy kakel produkter. Endast i detta fall kan göras, inte bara för en abstraktsionnoe arbete, men också till exempel en matris av små tygbitar, som på avstånd ser ut som en blomma.

Textil mosaik tyg av tygbitar i olika färger och texturerTextil mosaik tyg av tygbitar i olika färger och texturer

När du skapar en textil paneler bör följa följande regler:

 • Använd en trasa runt en struktur;
 • Färgning kan sedan skapa kompositionen;
 • Fäster vid textilier kan trä (spånskiva, fiberplatta, QSB) bindemedel, inte tvärbundna.

Paneler av glasmosaik taket: det är nödvändigt att beakta

Golvmosaik finns överallt. Är det möjligt att utvidga det till taket? Varför inte? På samma sätt reflekteras och representanter för företaget Sicis, släppa en serie paneler direkt i taket. Den är gjord av keramik, som är stängd på toppen av glaset. Varför inte lack eller något annat material? Eftersom det tillåter glaset att skapa en intressant variant av bakgrundsbelysningen när lamporna är monterade på omkretsen av rummet, men på grund av uppåt strålar - reflekterat, gör rummet visuellt större.


Mosaik taket är tillverkad av keramik och glas roseMosaik taket är tillverkad av keramik och glas rose

Montering av konstnärliga glaspaneler på taket beaktas:

 • Den totala massan av strukturen är ca 80 kilogram per kvadratmeter;
 • Installationen utförs i huvudstaden taket och inte ytterligare en hängande nivå;
 • Montering av paneler är bättre att göra på golvet, och sedan vända plattor för att överföra till taket.

Art panel mosaik kök med händerna

Vilket alternativ paneler kan göras med sina egna händer för köket från material till hands? Det enklaste, och på samma gång extremt attraktiva paneler - från trådar och nålar (stift och naglar). Sammansättningen sker på vissa trä duk, som ursprungligen skapades genom att rita en skiss som använder samma nageln och sedan utvidga dem genom huden.

För att skapa en skiss, kan du använda vanliga PVC klistermärken på ett öppet sätt. Denna prydnad är perfekt för köket, runt middagsbordet.

Mosaik för köket är det möjligt att göra från skrot tillgängligaMosaik för köket är det möjligt att göra från skrot tillgängliga

Dessutom inga problem kan du prova att skapa paneler:

 • Polyetenfilm;
 • Sågspån (appliceras på bindemedel);
 • Glassplitter.

Men reglerna för skapelsen är en mosaik som det finns ingen. Det behöver inte ens behöver göra för att göra det symmetriskt. Hem - ett mönster, som består av små stycken eller delar som tillsammans utgör en helhetsbild av produkten.

Mosaik panel, i synnerhet för tillverkning av (video)

 Exempel på mosaikpaneler (foto)

8 5 20 46 1344kxZXizgpoMZh 31 61326addd3cb278d843a36f6c2e72c9d 231168original 2128533Mozaika-v-interere3 fullaVFunDf8

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 + = 60

map