Dekorativa Kolonner av gipsskivor med sina händer: 3 inställning scen

Dekorativa Kolonner av gipsskivor med sina händer: 3 inställning scen

12 October 2017Intressant och ovanligt dekorera dekorativa kolonner hjälp av gipsskivorIntressant och ovanligt dekorera insidan hjälp av dekorativa kolonner gipsokartonaDo senaste kolumn i långt interiörer fungerade som pelarna. Nu, i de flesta fall är dessa faktorer spelar en dekorativ roll i utformningen. Raised kolumn blivit en integrerad del av både klassisk i en modern stilist trender. I formen kan de vara kvadratiska, rektangulära eller cirkulärt tvärsnitt, triangulära ovanligare. Förutom de grundläggande funktionerna - inredning kolumn kan fungera som dekorativa lådor för kommunikation eller som en grund för utformningen av möbler, liksom resonator tillräckligt stora rum eller dekoration valv. Hur man gör en liknande del av inredningen med sina egna händer? Betrakta ett enkelt exempel.


Column of gipsskivor med sina händer: den förberedande fasen

En konstruktion av gipsskivor förutsätter en detaljerad ritning, som kommer att avgöra sin design och beräkna material. För rätt projekt är nödvändigt att känna till diameter framtida design, form och höjd. Också viktigt skede - utarbetandet av de nödvändiga verktygen.

Redo att installera gips kolumner endast när det finns alla nödvändiga material och verktyg för jobbetRedo att installera gips kolumner endast när det finns alla nödvändiga material och verktyg för jobbet

nämligen:

 • Gips kniv eller sticksåg;
 • Plåtsax eller bolgarka;
 • trappstege;
 • Armbåge och roulette;
 • Linjal och penna;
 • Ett lod och nivå;
 • Skruvdragare, borrmaskin och borrhammare;
 • Spatlar och konstruktion mixer;
 • vals;
 • Kompasser (i fallet med den cirkulära formen av produkten).

Arsenal materialet innefattar en metallprofil, gips ark, fästen, primer, fyllmedel och serpyanku. Om du planerar en kolumn med närvaron av de yttre hörnen behöver perforerade vinkel för sin registrering.


Hur man gör en rad gipsskivor: Ställ ramen

Ramen är en bärande konstruktion av hela produkten. Han formar framtidens inredningselement, så installationen börjar med sin montering. När platsen för en framtida kolumn redan definierad utarbetade och beredd yta att arbeta, är du redo att installera.

Att ta sig till installationen av kolonnen måste du först montera ramkonstruktionAtt ta sig till installationen av kolonnen måste du först montera ramkonstruktion

basmaterial apparat stadier: 1. På konturen av taket appliceras tornsektionen, och sedan använda en lasernivån eller lod, och en penna bild överförs på golvet. I detta skede bör du ägna särskild uppmärksamhet åt noggrannheten hos märkning. Annars kan du förstöra hela reparationen.
 2. Vidare, från en metallprofil är gjorda, och är fästa vid hörnen av golv och tak infästningar längs konturmärkning. De tjänar för montering rack. Det är mycket viktigt att stärka de delar av klart mitt emot varandra, så att konstruktionen var platt.
 3. Rack profil tas och skärs i vertikala furring element enligt ritningsparametrarna. Antalet ställningar beror på vikten av materialet och funktionell belastning kolonn.
 4. Racks fästs hörnen med skruvar.
 5. För stomarmeringen mellan ställningar monterade byglar horisontellt och diagonalt.

Om kolumnen tjänar till att dölja kanal vattenledningar, är det bättre att lägga inuti ramen ljudisolerande material.

Mantling kolonn gipsskivor

Detta steg kan vara annorlunda specificitet Gips arbetsstycket och de erforderliga elementen. Till exempel, i fallet med en cirkulär kolumn, måste materialet böjas, i enlighet med diametern hos strukturen. Rektangulär eller kvadratisk pelare i denna plan är lättare, men det finns vissa nyanser.

Ett obligatoriskt steg i installation är korrekt uppmärkning kolumner gipsskivorEtt obligatoriskt steg i installation är korrekt uppmärkning kolumner gipsskivor

Fastställande gipsskivor på torget formade produkter exempel:

 • På ark GCR märkning nödvändiga element och skär material med hjälp av konstruktionen av kniv eller sticksåg.
 • På ramen med skruvar fast alla paneler. Avståndet mellan fästpunkterna får inte överstiga 15 - 20 cm Caps skruvar bör något försänkt in i gips..

I detta skede, när du skruvar åt skruvarna, är det viktigt att inte driva själv gips. Bör agera försiktigt. När hela ramen är dold under gips gjorde kolumnen trim.

Grov- och dekorativa efterbehandling kolonn

efterbehandling steget innefattar försegling av sömmar, hörn och ytan utjämningsbehandling. skarvar skärs skär plats, förseglad med spackel och tejpade över serpyanku. Medan spacklet hårdnar, kan du gå vidare till de yttre hörnen av strukturen. Höjden av kolonnen skärs perforerade vinkel och fäst vid de yttre hörnen på fyllmedlet. Detta element kommer att fungera som ett slags fyrar i orienteringen ytan. Vidare monterad taklister. När kitt på lederna och hörn hårdnar, är det möjligt att börja utjämna hela kolumnen ytan.

Särskild uppmärksamhet ägnas åt experterna rekommenderar avslutande kolumner gipskoratonaSärskild uppmärksamhet ägnas åt experterna rekommenderar avslutande kolumner gipskoratona


Vid val av material kan du välja en universell kitt. Den appliceras i ett skikt och helt lämpligt för ytterligare dekorativa ytor.

När ytan blir helt torr, kan du gå vidare till dekorativa efterbehandling kolumnen. Design alternativen är tillräckligt för att göra rätt val. Kolonnen kan vara klar med dekorativa gips eller flytande tapet, färg med akrylfärg, dekorera en bricka eller sten. Det enda sak att tänka på: golv sockel redan är monterad i slutet av dekorativa ytor.

Att göra det rätta: kolumnerna i gipsskivor (video)

Gips kolonn hade snyggare utseende och passar perfekt in i de inre lokalerna, är det viktigt att observera två regler för design: string kan smälta in med den övergripande utformningen eller vara en ljus accent i det inre. Därför är det viktigt att välja rätt trim.

Detaljer: Kolonner av gipsskivor med sina händer (foto exempel)

3d20742945c8a28566fa491f403c972a 12f97c2bef0e7c5cbb1c9004e3fc2ae8 51 131.206 211 11787-620x788 19592-620x825 575x431xkol-1jpgpagespeedicui0SBxyC4h arches10 dekorativnaya-Kolonna-iz-gipsokartona


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − = 61

map