Dekorativ belysning trappor: 8 monteringssteg

Dekorativ belysning trappor: 8 monteringssteg

12 October 2017Stil dekorera trappan kan vara den ursprungliga belysningenStil dekorera trappan av den ursprungliga kan belysas belysning stege är mycket viktigt att gå ner och uppför trapporna i mörkret är farligt. För att lösa problemet med belysning, kan du använda olika alternativ från standard till ovanligt. Det är inte ovanligt utbud av LED-lampor eller lampor.


Hur trappan belysning LED band med händerna

Ställ in bakgrundsbelysningen för stegen är inte särskilt svårt, viktigast av allt, välja vilken typ av belysning, eftersom många av dem. Stadium ljus kan vara bara i mitten eller hela längden av varje steg eller via en och fixturer kan monteras på väggen nära trapporna. Varianter satta som ljusstyrningsmetoder, kan det vara konventionella switchar med en rörelsesensor eller en via en strömställare, en trådlös diod variation.

LED lysrör är perfekt för trapporLED lysrör är perfekt för trappor

Bakgrundsbelysning LED band stege med sina händer är svårt, om man inte behärskar lomaster Lukyanov, är det viktigt att förbereda allt material för installation och några tips att tänka på:

 • scenbelysningen får inte vara mindre än 50 mm från kanten;
 • rörelsesensorer måste installeras på scenen vid toppen och botten;
 • Organisera arbetet ljusregulatorer Arduino;
 • För körning lysdioder och införliva dem i mörkret, en ljusbarriär in.

Om du inte vill att mixtra med det automatiska systemet, och hänga regulatorn Arduino, kan vi begränsa växlar.


Efter att förbereda alla material, kan du starta installationen:

 • Cut särskilda märken LED-bandet;
 • Löda ledningarna till terminalerna;
 • I steg avfettad tejp;
 • Om den extrema övre och nedre steg för att installera rörelsesensorer;
 • Dölja trådar kabelkanal;
 • Set controller på ett valt ställe;
 • Anslut hela systemet och anslut kontrollenheten till en dator;
 • För att genomföra en testanslutning belysning.

Om allt fungerar, kan vi bara justera belysningen, och kan njuta av det utförda arbetet. Förflyttningen av stegen kommer nu att bli mer bekväm.

Att välja belysning för trappor

trappa belysning - detta är ett viktigt ögonblick. Under dagen huset upplyst av naturligt ljus, ansträngningar bör göras för nattbelysning. För bekväm rörelse på trappan, inte ljuset inte bländar och skuggan på trappan till fältet är oacceptabelt.När du väljer belysning för trappor, bör du vara uppmärksam på sitt ljus, eftersom det måste vara ljusNär du väljer belysning för trappor, bör du vara uppmärksam på sitt ljus, eftersom det måste vara ljus

Fixturer för trappor kan vara punkt och LED, men är inte beroende på vilken typ av täckning, måste du följa vissa regler:

 • Ljuset bör vara stark nog att ses varje steg;
 • Fixturer ska placeras så att de inte skapar skuggning;
 • Ljuset riktas till golvet.

Lampor kan byggas in eller intill. Genom att placera metod lampor kan vara på väggen, upplysande steg. Inbyggd belysning kan användas på trappan, eller längs väggarna. Om det behövs kan du markera en vägg räcke. Taklampa är lättare att installera jämfört med inbyggd. höjden bör vara optimal för att tända en trappa. Det finns ett alternativ till dessa lampor, en mängd olika lampor, ljuskrona eller vägg skans.

Faktum är att valet av belysning alternativ beror på vilken typ av inredning. Om längden av stegen, är det lämpligt att lyfta fram dess LED band, är high-tech stil understryks av spotlights.

När du väljer stilen av belysning bör styras av egenheter av konstruktion stege. Ibland är det lämpligt att anordna belysning i ståndarna, och i vissa fall, är lösningen fiberoptisk belysning, installerade längs kanten av de steg och ledstänger. Tak ljuskrona är mer lämpade för små marscher, måste fånga alla trapp öppningar vid belysning.

Fiberoptisk belysning av trappor och väggar

Modern metod för belysning av trappor och väggar är en fiberoptisk belysning. På så sätt är det möjligt att belysa trappor, räcken och någon del av stegen.

Om du behöver för att markera inte bara steg, men också räcket, då är det bättre att välja en modern fiberoptisk belysningOm du behöver för att markera inte bara steg, men också räcket, då är det bättre att välja en modern fiberoptisk belysning

Fiberoptisk belysning har många fördelar:


 • Enkel installation;
 • Kabeln är inte uppvärmd;
 • Den lilla mängden av energi;
 • Enorma färgval;
 • Möjligheten att skapa dekorativ belysning.

Installation av fiberoptisk kabel har sina egna egenskaper. bakgrundsbelysning kabel är flexibel, men det har sin egen formel för tillåtna böjnings - diameter multiplicerat med 10. I fallet med mer böjning, är det möjligt att förlora ljuseffekten i ljusbågen.

Trimma den fiberoptiska kabeln måste utföras korrekt trimning varm kniv. Snittet måste alltid vara en spegel eller i varje fall inte ogenomskinlig. I fiberoptisk belysning finns det en nackdel - priset.

I det inre utformningen av denna belysning metod gör det möjligt att skapa de mest ovanliga belysningslösningar, kan det vara en stjärnhimmel, skimrande overflow eller aurora borealis. För belysning av trappor land hus, är mycket fördelaktigt denna metod på grund av minimal strömförbrukning.

Inbyggd belysning av trappor

Inbyggd belysning av trappor är mycket populärt i modern tid. En mängd olika ljuskällor inuti lamporna kan du välja det bästa alternativet. Glödlampor har en låg verkningsgrad och förbrukar en stor mängd effekt. Mer kostnadseffektiva energisnåla lampor, men deras storlek är oftast för stor för belysning, vilket gör deras användning är inte alltför vanligt i denna fråga.

LED-lampor är det mest effektiva när det gäller energiförbrukning, samtidigt ge tillräcklig belysning. Halogenlampan blir väldigt varm, vilket gör det omöjligt att använda dem med några byggmaterial.

Populära och efterfrågade idag är inbäddade lamporPopulära och efterfrågade idag är inbäddade lampor 


Alla infällda armaturer är separerade i form:

 • Den mest idealiska formen av väggen belysning är runda, deras ljus belyser scenen jämnt;
 • Också det kan anses vara universella belysning oval är möjliggöra montering på trappan och på väggarna;
 • Att belysa stigaren, med användning av fixturer rektangulär form.

För installation av inbyggd belysning, är det nödvändigt att ta hänsyn till vissa krav - kabel för intern montering vara två trådar till yttre tre. Det är viktigt att följa alla brand säkerhetsföreskrifter, och inte för att upprätta blir heta lampor nära brännbart material.

Automatisk trapp

Vinner popularitet trappljus med rörelsesensorn. Det är ett smart system, som är känslig för den mänskliga sväng och inte kräver manuell växling på och av. Med inställningen kan du justera hastigheten på bakgrundsbelysningen och optioner på hur man lyfta fram. Aktivera fixturer kan uppstå i etapper eller samtidigt, vilket gör det möjligt för maximal komfort när du flyttar trappan.

Rörelsesensorer är installerade på den yttersta steget, och om den mänskliga tillvägagångssätt aktiveras automatiskt bakgrundsbelysningen och stänga av henne efter en viss tid.

För att göra stegen mer praktiskt och bekvämt, rekommenderar designers väljer automatisk bakgrundsbelysningFör att göra stegen mer praktiskt och bekvämt, rekommenderar designers väljer automatisk bakgrundsbelysning 

Vid automatisk bakgrundsbelysning har en hel del fördelar:

 • Inget behov av att söka efter växeln i mörkret;
 • Energibesparing;
 • Enkel installation;
 • Vacker design.

Automatisk belysning kan installeras på tak, väggar eller trappor. belysningsschema kan vara enkla, som innebär installation av sensorer över och under, inklusive ljus under en viss tid. Den andra är komplexiteten i förfarandet för användning av styrenheter som arbetar från en viss grupp.

Bekväma trappor lyser från rörelsesensorn

Den mest komplicerade systemet innebär placeringen av sensorer i varje steg och deras Alternating inkorporering. För belysning av trappor med rörelsesensorer används LED remsan och försänkta. LED remsa kan skyddas från fukt eller vara öppen, vilket inte är önskvärt.

Idag, många föredrar att ställa in bakgrundsbelysning med rörelsesensor som den är bekväm och praktiskIdag, många föredrar att ställa in bakgrundsbelysning med rörelsesensor som den är bekväm och praktisk

För installation av intelligenta belysning, ytterligare element:

 • Drivrutiner för dioder;
 • controller;
 • Rörelsesensorer;
 • Ljussensor.

Installation av belysning kräver omsorg. Hela processen tar inte mycket tid och kan göras med dina egna händer. Efter installationen måste du utföra en testanslutning belysning, om det finns problem hittas, bör omedelbart åtgärda det. När klagomål om arbete av en intelligent bakgrundsbelysningen inte kommer att vara möjligt att stänga kontrollboxen.

Monterings bakgrundsbelysning stegar (video)

Alla rum design har sina egna egenheter, trappor är inte ett undantag. I allmänhet trappan i huset - det är en separat konstverk som lever livet hemma. Framgången för utformningen av någon stil beror till stor del på formen och lätta trappor, på marknaden idag kan man välja önskat bakgrundsbelysning alternativ, material och former.

Detaljer: staircase lampor i huset (foto exempel)

5 157 3381 143677816310 1436942126 Avtomaticheskaya-podsvetka-lestnitsy8 krasivoe-reshenie LDLs-7 foto14951 maxresdefault

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 3

map