Dekoration av hallen med hjälp av mattan på golvet: ett foto och 6 typer av mattor

12 October 2017Mattan på golvet ger komfort och bekvämlighetMattan på golvet ger komfort och bekvämlighet Som ni vet, i varje skämt finns det fortfarande ett korn av sanning - ett stort antal mattor i rummet helt värdelös. Men en sann valt kan ge rummet ett helt annat utseende. Innan du köper måste du tänka noga på om mattan i huset behövs. Men den mysiga atmosfären är helt omöjligt utan extra tillbehör.


Mattan i rummet: behovet av det

Matta - fortfarande underbart del av inredningen. Även dess huvudsakliga nackdel blir fördel. Alla vet att mattan utsätts för damm insamling, så det måste ständigt tvättas och rengöras. Det visar sig att mattan är till fördel för sina herrar, eftersom dammet attraheras och deponeras på villi av mattan, och inte i ljuset.

Dessutom har mattan många andra fördelar:

 • Bättre ljudisolering;
 • Öka komforten i huset;
 • Indikator på smak och rikedom.

För att hejda bordet i hallen inte repa golv, är det nödvändigt att golvet för att sätta mattanFör att hejda bordet i hallen inte repa golv, är det nödvändigt att golvet för att sätta mattan

Den korrekta mattan kan göra enkla alltför ljust rum, och kan gå samman med atmosfären. Värt dränker ut de steg som inte kan, men glädjas från botten grannar. Och den verkliga, handvävda mattor, är otroligt dyrt - kunniga människor behöver bara titta på, och sedan materialet välbefinnande ägarna kommer att vara där.


Dessutom mattan - det är en mästare på förklädnad. Speciellt om en färgstarka mönster. Även om du släpper den på något som inte kommer att ses. Dessutom kan det dölja brister i målet, både på väggarna och på golvet.

För mattor nackdelar är hög brandrisk och dofter. I det första fallet, när plötsligt mattan får en gnista, kommer det att blinka omedelbart. En syntetisk tillbehöret röka också gift. I det andra fallet är det värt att komma ihåg att mattan kommer att lukta för evigt. Rök granne surkål eller ull - det spelar ingen roll. Ingen städning, tvätt och dammsugare inte spara.

Synpunkter på golvmattan i rummet

Om mattan i rummet ändå vill, så ska du vara uppmärksam att inte det material som gjorde tillbehör.

Det finns två typer av material: • syntetiska;
 • Natural.

Den första typen innefattar produkter tillverkade av viskos, nylonfibrer, och fibrer av akryl och polyester. Naturliga samma mattor är tillverkade av olika päls, ull och djurhudar, mest av allt - från fårull. Och varje typ av material har sin egen lista över fördelar och nackdelar.

Till exempel, syntetiska mattor är sällan miljövänliga. Dessutom är det svårt att döda den obehagliga lukten av syntetmaterial.

Det rekommenderas att köpa mattor tillverkade av naturmaterial som syntetiskt kan vara farligt för hälsanDet rekommenderas att köpa mattor tillverkade av naturmaterial som syntetiskt kan vara farligt för hälsan

Men av dem är praktiskt taget inga allergier, de är mycket starka och inte förlorar sin färg när de utsätts för solen. Ja, och det kommer i alla möjliga nyanser, såsom gymnastikmattor för gymnastik. Men i naturliga mattor finns ett stort antal nackdelar. De har en stor grad av allergiframkallande omedelbart blir smutsiga och absorberar lukter, och även bidra till bildandet av statisk elektricitet.

Och värdighet, tyvärr, dessa brister inte överlappar varandra. Ullmattor i svalt väder värmer och hot - lite cool. Men av naturliga silke mattor helt omöjligt att använda - bara njuta. Otroligt vackra färger och mönster är ofta tvingas stå ut med bristen på någon annan än beundran mening.

Om allt avgörs med materialet, är det värt att uppmärksamma färg. Bortsett från personliga preferenser, är det önskvärt att uppmärksamma råd av proffs. Om rummet eller färgade möbler, ljus, tilltalande för ögat överflöd av blommor, mattan måste välja en lugn, neutral färg eller svartvitt, men har samma färg som en någon del av inredningen, såsom stoppning av stolen.

På mörkt golv ser otroligt ljus matta. Denna regel kan tillämpas, och vice versa, med hjälp av ljus på en mörk golvmattan. Var inte rädd för experiment med kontrast och färg. Det bästa vore att kombinera mattor och gardiner i samma färg.

Om rummet är fyllt med varma färger, och mattan bör vara varma färger. Och han kommer att se harmonisk. Men tonen i väggarna i mattan är inte värt att köpa - hela inredningen sammanslagningar och blir tråkigt. Det är bättre att välja något med ett geometriskt mönster som ekar i skuggan av möbler.

Som fallet är med tapeter remsor kan förändra synen på rummet. Horisontella ränder på matta att visuellt göra rummet större.


Matta på golvet struktur för hallen

Det är lika viktigt att välja strukturen och formen på mattan. Tack vare modern teknik kan det vara ganska något - oval, fyrkantig, i form av en blomma, vågor eller bara abstrakta. Du kan välja det alternativ som följer konturerna av tabellen, eller kombineras med en hörnsoffa. En annan sak - högen strukturen.

För hallen är idealisk för matta som har en lugg, eftersom det är lätt att ta hand om honomFör hallen är idealisk för matta som har en lugg, eftersom det är lätt att ta hand om honom

Det finns flera typer av mattstrukturen:

 • Sammansatt av ett tvinnat garn skjuvad högen (Sachsen);
 • Loop där alla ljud villi längd;
 • Slinga, men med lugg slingor av olika längd;
 • Velour-liknande sammet, skuren lugg, vilket skapar en jämn yta;
 • Ser mycket vridna och tall villi (Frise);
 • Kombinationen av högt och lågt skuren lugg slingor (cut-slinga).

För vardagsrummet är bättre att välja en matta som har en låg eller medelhög tupplur. Detta ökar deras styrka. Dessutom är de inte lika märkbar slapp säte för möbler.


Nästa punkt som du bör uppmärksamma - detta är tätheten av mattan. Ju högre den är, desto bättre. Matta med en tät lugg dämpar perfekt ljudet av fotsteg, som är nödvändig, om en familj har ett barn. Barn är alltid aktiv, och att lägga mattan mycket lättare än någonsin att lyssna på klagomål från botten grannar.

matta storlek bör väljas med hänsyn till rummets storlek och design stil. Till exempel, om inre själv är ljus, är iögonfallande en enorm matta kommer att vara där på sin plats. Genomsnittlig storlek mattor bara vara platsen i rummet, särskilt i studio: mattan är perfekt för rymd zonindelning. Men små mattor - det är bara en flygning av tycke för. De bör vara ljus (inte nödvändigtvis av samma färg), och ändå kan det finnas flera. De kommer att hjälpa att belysa någon av interiören, såsom ett bord. Eller bara lägga till lugna rummet ljusa färger.

Att köpa en matta på golvet i hallen: photo

Intressant nog är mattor redan marscherar i takt med den tekniska utvecklingen. Till exempel, under en lång tid producera värmemattor. Detta är en stor välsignelse för dem som är ständigt kalla fötter. Dessutom kommer en varm rock att uppskatta husdjur och, naturligtvis, barn.

Mattan i rummet var noga med att läggas i fallet, om rummet är kallt golvMattan i rummet var noga med att läggas i fallet, om rummet är kallt golv

Men ännu mer intressant - det är mattor, som kan bearbeta obehagliga lukter, såsom cigaretter eller mat. Speciella katalysatorer, som förs in i mattan, hjälper solljus bryta ner eventuella oönskade substanser till ofarliga komponenter. Dessa mattor rekommenderas för alla som tittar på deras hälsa, särskilt de som lider av olika typer av allergier. Även trots att dessa människor uppmanas att minska textiltillbehör i det inre till ett minimum.

När du köper matta, måste du vara uppmärksam på flera saker:

 • Om ses genom pålverk, är tätheten av det litet, och detta leder till snabb försämring;
 • Fel sida till fullo bör upprepat mönster på utsidan;
 • Figur handknuten matta kan vara lite asymmetrisk, men måste nödvändigtvis vara bakom signatur guiden (signatyur);
 • Från den nya mattan kommer inledningsvis att falla villi, även om mattan är oerhört dyrt och hög kvalitet;
 • Mattor bör hanteras av olika kompositioner mot lukt, smuts och insekter, inkluderande nattfjärilar.

En annan värt att notera Europeiska mattor med mjuka borst och intressanta spår - de imiterar sanden, och mycket, mycket lika. Det är värt nöjet att många, men gör det möjligt att skapa en intressant interiör stranden.

Kan jag göra utan mattor i lägenheten

Rent visuellt mattan kan ersättas med andra beläggningar.

Bland de tillgängliga alternativen till mattan värt att notera mattaBland de tillgängliga alternativen till mattan värt att notera matta

Till exempel:

 • kork;
 • mattan;
 • Laminat, kakel, parkett;
 • Hela djurskinn;
 • Marmoleum;
 • Naturliga beläggning (t.ex., bambu).

Detta gäller särskilt för matta - på fastigheter, är det inte värre än mattan, och ännu bättre. Till exempel kan du ersätta den bortskämda kakel, men mattan kommer att kasta ut.

Vackra mattor på golvet i hallen (video)

Unik mysig och varm atmosfär kan skapas på andra sätt, särskilt eftersom en bra matta borde verkligen dyrt, speciellt hantverk. Behöver jag en matta i lägenheten - det är bara invånarna i bostaden. Låt exakta lösningen att mattan är bra (eller dåligt, beroende på din synvinkel) kan inte. Objektivt utvärdera och låta huset för att vara bekväm i första hand för dig.

Design rum med matta på golvet (inredning foto)

3ukladka-plitki-bystro-i-kachestvenno 6c1b55d583d32c7c66715a77c7beadd8 946zoom 3088-65room 3764-10 5033-73room b2550 berber-matta-in-the-vardagsrum Mattan-4 file432

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

map