Decoratieve mozaïek: 30 foto-ideeën voor het interieur

Decoratieve mozaïek: 30 foto-ideeën voor het interieur

12 October 2017Mozaïek uit de oudheid fungeert als een prachtige decoratie voor elk huisMozaïek uit de oudheid fungeert als een prachtige decoratie voor elk huis mozaïek, geen twijfel over bestaan, zal de belangrijkste "hoogtepunt" van elk interieur. Een dergelijke inrichting is zeer populair in Azië, maar in het laatste decennium vindt haar niche op de Russische consumentenmarkt. Het mozaïek panel is anders dan de gewone ornament? In de eerste plaats - een overvloed aan materialen waaruit het is gemaakt. Fabrikanten zijn afwerking met de tijd mee en bieden nu de consument allerlei panelen, bijvoorbeeld, getextureerde glas, keramiek en zelfs marmer.


Panels van mozaïek als decor

Mosaic - een van de moeilijkste en tegelijkertijd aantrekkelijke decoratieve objecten voor het interieur. Het bestaat uit verschillende elementen die worden gecombineerd in een totaalbeeld. In dit decor kan worden versierd niet alleen de muren, maar de vloer, plafond, gevel van het huis of zelfs het tuinpad. Aanvragen worden alleen beperkt verbeelding.

Keramisch mozaïek wordt beschouwd als de meest voorkomende, maar er zijn andere opties voor de vervaardiging van mozaïekenKeramisch mozaïek wordt beschouwd als de meest voorkomende, maar er zijn andere opties voor de vervaardiging van mozaïeken

Conventioneel wordt mozaïek panelen, die worden gebruikt in het interieur verdeeld in:

 • keramische;
 • glas;
 • steen;
 • SLR;
 • marmer;
 • metaal;
 • Gecombineerd.

De meest voorkomende worden beschouwd als keramiek, glas en steen zijn. En dat hun productiekosten in de eerste plaats onder de fabrikanten van bouwmaterialen.

Hoe maak je een mozaïek bad te kiezen: enkele tips

Gezien de variatie van het mozaïek paneel voor de badkamer, niet moeilijk te raden dat er een prioriteit - keramiek en glas. Van de laatste, door de manier, kunt u een volwaardige waterval te creëren. raakte net de muur decor, voeg dan een klein stroompje daar. Dergelijke systemen zijn goedkoop en relatief eenvoudig te installeren.


Keramisch mozaïek zal een prachtige decoratie van de badkamer, je moet alleen rekening mee houden dat de kosten vrij groot kan zijnKeramisch mozaïek zal een prachtige decoratie van de badkamer, je moet alleen rekening mee houden dat de kosten vrij groot kan zijn

Onmiddellijk na de variatie van de mozaïek panelen kunnen worden aangeboden aan het bad:

 • Sicis;
 • Bisazza;
 • Maskeren.

Dit paneel fabrikanten die een enorm scala aan het decor, met inbegrip van een enorme omvang kan bieden. Hun enige nadeel - het is eerder de hoge kosten van stoffen. Bijvoorbeeld, de standaard samenstelling van Ocean (naar de badkamer - op het moment) zou kosten ongeveer 20 duizend roebel per vierkante meter (of installatie).Hoe kan ik een paneel kiezen? zelfbeeld grootte en spelen een ondergeschikte rol, en nog belangrijker - een combinatie van kleuren. Bijvoorbeeld, de blauwe ziet er geweldig uit met roze, bruin - wit en ga zo maar door. Als u een probleem hebt - is het mogelijk om in overleg met de ontwerper.

Panels van glasmozaïek voor de badkamer

De handige glasmozaïek, het is veelzijdigheid in termen van de combinatie. Ze ziet er prachtig in elke omgeving, in alle omstandigheden. Of het nu een badkamer, woonkamer, slaapkamer of zelfs de kamer - er is geen twijfel dat het een originele inrichting zal zijn. Ook in dit geval voorwaardelijk verdeeld in panelen en gewone geweven. En we moeten ook beseffen dat het glas zelf een monolithische deel kan zijn, en kan - worden gescheiden, als een puzzel.

Dus, is het handig om het feit dat het een waterdicht materiaal, en voor hen gemakkelijker te onderhouden in het bad glasplaten mozaïeken te gebruiken. Diezelfde glas kan een scala aan tinten zijn.

Panels van glasmozaïek is perfect voor de badkamer vanwege de vochtbestendigheid en duurzaamheidPanels van glasmozaïek is perfect voor de badkamer vanwege de vochtbestendigheid en duurzaamheid

Bij het installeren van glazen panelen moeten zorgen voor het volgende:

 • De wand, die zijn gelegen paneel, behandeld met pesticiden;
 • Glas wordt verhit tot een temperatuur boven 70 graden (zoals wordt gekrast);
 • Fresco passen na het beëindigen.

Alleen in dit geval kunnen we spreken over het respecteren van de installatie algoritme.

Textiele paneel mozaïek

Decoratieve panelen van textiel, verscheen relatief onlangs. Uitgevonden door degenen die de voorkeur geven aan een verscheidenheid van installaties te creëren met hun handen, en wie de cut begrijpt, naaien.


In het bijzonder werd de techniek van het creëren van een panel grotendeels ontleend aan de lappendeken - patchwork, waarbij ook naaien tegel producten. Alleen dan kan worden niet alleen voor een abstraktsionnoe werk, maar ook bijvoorbeeld een matrix van kleine stukken stof, die op afstand lijkt op een bloem.

Textiel mozaïek weefsel gemaakt van restjes stof in verschillende kleuren en texturenTextiel mozaïek weefsel gemaakt van restjes stof in verschillende kleuren en texturen

Wanneer u een textiel maakt panels moeten zich houden aan de volgende regels:

 • Gebruik een doek rond één texture;
 • De kleuring kan vervolgens de samenstelling te creëren;
 • Hechten aan de textiel kan hout (spaanplaat, vezelplaat, QSB) lijm, niet verknoopt.

Panels van glasmozaïek plafond: het is noodzakelijk om te overwegen

Mozaïek van de vloer overal te vinden. Is het mogelijk om uit te breiden tot het plafond? Waarom niet? Ook de gereflecteerde en vertegenwoordigers van de vennootschap Sicis, het vrijgeven van een reeks panelen rechtstreeks aan het plafond. Het is gemaakt van keramiek, die op de top van het glas wordt gesloten. Waarom niet vernis of een ander materiaal? Omdat het de glazen een interessante variant van de achtergrondverlichting maken wanneer de lampen op de omtrek van de kamer zijn aangebracht, maar door opwaartse stralen - gereflecteerd, waardoor de kamer visueel groter.


Plafond van het mozaïek is gemaakt van keramiek en glas rosePlafond van het mozaïek is gemaakt van keramiek en glas rose

Montage van de artistieke glazen panelen aan het plafond wordt rekening gehouden met:

 • De totale massa van de structuur is ongeveer 80 kg per vierkante meter;
 • De installatie vindt plaats in de hoofdstad plafond uitgevoerd, en niet een extra opknoping niveau;
 • Montage van panelen is het beter te doen op de vloer, en vervolgens om de tegels te zetten over te dragen aan het plafond.

Art panel mozaïek keuken met zijn handen

Welke optie panelen kunnen worden gemaakt met hun eigen handen voor de keuken van het materiaal bij de hand? De eenvoudigste en tegelijkertijd zeer aantrekkelijk panelen - van draden en naalden (pinnen en nagels). Het preparaat wordt uitgevoerd op een aantal houten doek, die oorspronkelijk werd gemaakt door een schetstekening met dezelfde nagel en trek ze door de huid.

Een schets te maken, kunt u gewone PVC stickers te gebruiken op een transparante wijze. Dit ornament is perfect voor de keuken, rond de tafel.

Mozaïek voor de keuken is het mogelijk te maken uit schroot materialen beschikbaarMozaïek voor de keuken is het mogelijk te maken uit schroot materialen beschikbaar

Ook, geen probleem dat je kunt proberen om de panelen te maken:

 • Polyethyleen;
 • Zaagsel (toegepast op de kleefstof);
 • Glasscherven.

Maar de regels van de schepping is een mozaïek als er geen zijn. Het hoeft niet eens hoeft te doen om het symmetrisch te maken. Huis - een patroon dat bestaat uit kleine stukjes of delen die samen een totaalbeeld van het product omvatten.

Mozaïekpaneel, met name de vervaardiging van (video)

 Voorbeelden van mozaïek panelen (foto)

8 5 20 46 1344kxZXizgpoMZh 31 61326addd3cb278d843a36f6c2e72c9d 231168original 2128533Mozaika-v-interere3 fullaVFunDf8

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 2

map