De zoom plafond op houten balken: Aanbevelingen van ontwerpers

De zoom plafond op houten balken: Aanbevelingen van ontwerpers

12 October 2017Houten balken - het is een belangrijk structureel element dat verantwoordelijk is voor de sterkte van het plafondHouten balken plafonds - het is een belangrijke structurele element dat verantwoordelijk is voor de sterkte potolkaPo houten balken plafond is niet per se moet worden door elk materiaal gesloten. Vroeger deden we dat voor het grootste deel. D.w.z. elke draagbalk gesloten kanaal van dezelfde gipsplaten, of gewoon allemaal op het niveau genivelleerd, waardoor bijna 20-30 cm laag van het plafond af te snijden. Het was mogelijk om al het plafond te zetten, ter vervanging van de balken, maar waarom dat wanneer je kunt versieren alle redelijke? Bovendien, dit alles is niet moeilijk te doen met hun handen.


Wat is de ruwe plafond op houten balken

Ruwe plafond - dit is de laag die als basis voor de verdere bouw zal dienen. Dat is, wordt deze bevestigd aan de waterdichtheid, isolatie, decoratieve archivering en eventueel zelfs een vals plafond. Bestaande uit de ruwe base dwarsplaten en balken die het gehele gewicht van de constructie te houden. De traditionele inrichting. U kunt precies dezelfde technologie die wordt gebruikt in de zolder te gebruiken. Maar ten aanzien van de vorm - het is plat in plaats van driehoekige of meer geworpen.

Ruwe plafonds kan worden uitgevoerd door de volgende materialen:

 • boom;
 • GCS;
 • kunststof (waaronder het paneel);
 • gipsplaten;
 • andere facturering dat traditionele bouwmaterialen (er zijn zowel synthetische en natuurlijke) na te bootsen.

Het maken van ruwe plafond met behulp van gipsplaten - het is de minst dure en meest effectieve manier van afwerkingHet maken van ruwe plafond met behulp van gipsplaten - het is de minst dure en meest effectieve manier van afwerking

Het moet duidelijk zijn dat de ruwe plafonds niet de kamer uit het koude water te beschermen. Dat wil zeggen dat het depot nodig is om deze functies uit te voeren. Daarom wordt uitgevoerd en multilayer. Op de balken, bijvoorbeeld, gestapelde basalt platen of gewoon loopt een bed van zaagsel, en nu al top - gemonteerde decoratieve lambrisering.

Houten plafond met balken: de implementatie van een bindmiddel

Hoe kan indienen on-site bars te voeren? Zoals het bovenstaande is geschreven - creëert u gewoon hetzelfde vak, maar met een minimum inspringen. Diezelfde board bijvoorbeeld zijn aangebracht op de omtrek van de geleidingsprofielen. Direct naar balken zijn bevestigd met schroeven of pluggen gewoon (indien wood dichtheid - zijn verschillend). Uiteraard worden alle oppervlaktevuil voordat het verwerkte emulsie (in verschillende lagen tijdens het drogen). Als gevolg hiervan moet een zogenaamde rustieke inrichting krijgen, in de stijl van "jacht" lodge. Het ziet er prachtig uit en beschermt de kamer tegen de kou, vocht, geluid (als je de basis van de technologie te volgen).


En je kunt een decoratieve balken te maken en ze niet sluiten. Voor dit doel is de zogenaamde architectonische snijwerk. Op de top van dit alles is geschilderd bruine verf of gewoon gevernist (als je wilt de kleur en textuur van het hout te behouden).

Een geweldig idee kleedt de spanten met behulp siergarenEen geweldig idee kleedt de spanten met behulp siergaren

Traditionele oplossingen aan het plafond met balken:

 • het creëren van voorwaardelijke ramp;
 • decoratief houtsnijwerk;
 • Cabine door de breedte tussen de balken.

In dat geval, als de boom wordt "open", is het ook aan te raden om op grote schaal worden gebruikt in het interieur, bijvoorbeeld, toe te voegen aan zijn posts, lat, het opgeven van kunststof raamprofielen en vensterbanken. Dit alles zal mooi samengaan met open haard.Decoratieve houten balken aan het plafond: de keuze

Decoratieve balken aan het plafond wordt aanbevolen kant en klare te kopen - worden verkocht in alle grote bouwmarkten. Hun ontwerp kan heel gevarieerd zijn.

Bovendien kunnen stralen worden geproduceerd, zelfs uit hout, maar alleen na te bootsen de gewenste oppervlakte (maar met aanzienlijk minder gewicht dan de houtstructuur). Er zijn ook holle balken (in de bouw van hun oproep als een falshbalki). Ze hebben een zeer laag gewicht, zodat ze kunnen gewoon op de schroeven worden gemonteerd.

Gemonteerd houten balken in het huis op de gebruikelijke manier - dat wil zeggen, aan de rand, onder meer door de integratie in de muur. Gemiddeld eventueel is gedaan aanhalen (mechanische stabiliteit).

Plafond falshbalki polyurethaan zijn licht van gewicht en perfect na te bootsen het materiaal gemaakt van natuurlijk houtPlafond falshbalki polyurethaan zijn licht van gewicht en perfect na te bootsen het materiaal gemaakt van natuurlijk hout

Schede dat balken - niet per se. De afstand tussen hen gesloten of plastic of gelakte planken. Wood noodzakelijkerwijs behandeld met vernis.

Dit zorgt ervoor dat:

 • de bescherming tegen vocht en ongedierte;
 • verbeteren visuele bundel;
 • Maak een glanzende reflectie effect (te combineren met knipperlichten die een zachte gereflecteerde licht te geven).

Hem en gipsplaten kunnen zijn, maar het heeft een heleboel fouten. Het is beter om te profiteren van haar ontwerp basis te nemen, en op de top - aan een boom of een schuim met een imitatie hout versieren. Hier krijg je een mooi en goedkoop.

Hoe wordt ontwerp-plafond houten balken uit te voeren

Als er een wens in het interieur naar een "dorp" stijl te creëren, sluit vervolgens de balken in ieder geval mag niet worden. U kunt zelfs gebruik maken van de blokhutten worden niet verwerkt (dat wil zeggen, net ontdaan van schors) en het plafond hen: "priraschivaya" de muur te versterken. Toch zal de installatie niet gemakkelijk zijn, aangezien het gewicht van de balken zich heel groot zijn.


De ideale situatie voor de decoratie van de balken aan het plafond - een renovatie in de oude houten huis uit een frame (zoals ook), zo wijdverspreid in de noordelijke regio's van Rusland.

Als wordt besloten om niet te naaien en niet de balken niet verbergen, moet het hout worden behandeld met vlek en vernisAls wordt besloten om niet te naaien en niet de balken niet verbergen, moet het hout worden behandeld met vlek en vernis

Verder hout kan op verschillende manieren worden behandeld:

 • geborsteld (verwijdering patroon zonder bewerking);
 • factuurverwerking (kunstmatige creatie van scheuren, depressies die het grote tijdperk van hout na te bootsen);
 • combinatie van speciale coatings die het effect van natuurlijke veroudering hout geeft;
 • Daarnaast balken gesmeed elementen. Ontwerpers een dergelijke oplossing is geïsoleerd in "etnische ontwerp";
 • olie-waslaag - de meest kosteneffectieve oplossing voor verwerking.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van de balk - dat er geen specifieke regels voor de inrichting. Dat wil zeggen, het hangt allemaal af van de verbeelding van de huiseigenaar. Ze kunnen worden gegeven elke gewenste vorm, textuur, vernis, of gewoon een primer.

Installatie van decoratieve houten balken van het plafond (video)


In de toekomst, "refreshing" de visuele component geproduceerd schrapen en re-coating (painting). Voldoen aan deze behoefte slechts 1 keer in 5-10 jaar, zoals vereist. 

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 28 = 36

map