De standaard hoogte van de reling op de trap in overeenstemming met GOST: 5 documenten

De standaard hoogte van de reling op de trap in overeenstemming met GOST: 5 documenten

12 October 2017Leuningen zijn een belangrijk onderdeel van de ladderLeuningen zijn een belangrijk onderdeel van de ladder konstruktsiiKak goed de ladder parameters in de bouw of het herstel van het huis te ontwerpen - lees dan verder. Trap - een van de meest noodzakelijke en tegelijkertijd, potentieel gevaarlijke bouwwerken in het huis, dus nodig een handleuning ontwerpen, de algehele opstelling van onderdelen op basis van de trap, waarbij de afstand tussen de railings aangeeft. Zonder trappen, in de regel niet kan worden vermeden tijdens de bouw en het onderhoud van de gebouwen van welk doel dan ook, of het nu woon, publieke en industriële gebouwen.


De vereiste hoogte van de reling op de trap

Door juist ontwerp trappen, de naleving van de bouw technologie en het gebruik van hoogwaardige materialen in de productie is afhankelijk van de veiligheid en duurzaamheid van de beweging zelf ladder. Dat is de reden waarom de juiste hoogte van de reling trap GOST - een van de belangrijkste parameters voor een veilige functionaliteit en ergonomie van het bouwelement.

Bij het ontwerpen en het maken van ladders, gebruikt een aantal fundamentele numerieke parameters, bijvoorbeeld de hoogte van de leuning.

Deze fundamentele dimensies voor trappen in huizen onderworpen aan bepaalde regels.

De juiste hoogte relingen zorgt voor veiligheid en duurzaamheidDe juiste hoogte relingen zorgt voor veiligheid en duurzaamheid

namelijk:


 1. Normatief document SNIP 31/01/2003 de algemene eisen, waaronder de veiligheid en aan de eisen van de ladderelementen - een helling en breedte van trappen en hellingbanen, leuninghoogte en spoorbreedte, de breedte van de trappen, doorgangen hoogte minimale breedte en een maximale helling van de ladder marsen enz. in residentiële flatgebouwen. Ook dit document geregeld toleranties voor de installatie van spiraalvormige ladder constructies zabezhnymi stappen in gebouwen of appartementen multi-level.
 2. Op grond van de regels en voorschriften als SNIP 31/02/2001, bepaalt de algemene eisen voor de structurele elementen van de trap, bijvoorbeeld, voor een deel, een residentiële eengezinswoning.
 3. SNIP 21-01-97. Dit reglement regelt de brandveiligheidseisen voor diverse toepassingen in de bouw, met inbegrip van, naar de trap en trappen.
 4. State Standard 8717,1-84 specificeert algemene eisen voor de grootte en het ontwerp van beton en beton niveaus van interne en externe trappen terug.
 5. State Standard 8.717,0-84 beschrijft de technische specificaties voor de productie stappen van de verschillende soorten beton.
 6. Daarnaast is voor het ontwerp en de bouw van de trap in de publieke en industriële gebouwen, moet gebaseerd zijn op de eisen van de relevante bouwvoorschriften dat de eisen voor de ladder betonnen gebouwen te regelen.

In het ontwerp en de fabricage van trappen voor enig doel, de naleving van de geldende regelgeving is het verplicht dat voorziet in een ontwerp levensduur, functionaliteit en veiligheid structuren.

De optimale hoogte van de leuning en trappen risers

Opgemerkt wordt dat de ladder is handig om alleen draaien terwijl deze veelal reactie tussen - een loopvlak en stootbord, geweekt een bepaalde verhouding.

Het moet goed worden volgehouden de afstand tussen de reling en trap risersHet moet goed worden volgehouden de afstand tussen de reling en trap risersBovendien moet de fundamentele parameters van de trappen in appartementsgebouwen zijn onderworpen aan de volgende eisen:

 1. Het bedrag van een trede en stootbord van twee moeten gelijk aan de gemiddelde mens stap, d.w.z. zijn 0,6-0,65 m.
 2. Volgens de voorschriften, moet de riser hoogte 0,12-0,2 m zijn. Aanbevolen hoogte van de riser is typisch 0,14-0,17 m, met inbegrip van, voor de eerste stap.
 3. De breedte van het loopvlak volgens de normen moet 0,2-0,4 m. Het standaardbreedte van het loopvlak 0,28-0,3 m.
 4. Vaker wel dan niet in de praktijk aan de trap hellingen van 80-85% te gebruiken.

De naleving van deze fundamentele eisen aan de grootte van de stappen - het is een garantie dat de trap zou ideaal zijn, dat wil zeggen, handig en comfortabel.

Constructions leuning voor trappen: principes en beschikt selectie parameters

De breedte en hoogte van de leuning trap - dat zijn de parameters, de numerieke waarde wordt strikt geregeld door de relevante regelgeving. Zoals hierboven vermeld, worden de numerieke waarde van de breedte en hoogte van trapleuningen nauwkeurig omschreven grenzen.

In de praktijk is het ontwerpen van de trap in gebouwen voor verschillende doeleinden, zoals geselecteerde waarden van de hoogte en breedte van de stappen die rekening houden:

 1. Het doel van het gebouw of constructie.
 2. De functionele doel van de trap, bijvoorbeeld een ladder voor evacuatie, brandtrap, etc.
 3. Schatting van het aantal mensen die de ladder zal gebruiken.
 4. De aanwezigheid onder de mensen trappen leden met een handicap, bijvoorbeeld verstoring van het bewegingsapparaat, etc.
 5. Het materiaal waarvan ladder worden gemaakt, et al.

Voorbeeld berekening leuningen voor trappenVoorbeeld berekening leuningen voor trappen

Als de trap worden gebruikt door mensen die een beperkte mobiliteit, moet de omvang en structuur worden aangepast aan de behoeften van mensen met een handicap.

Hoogste standaard hoogte en trap leuning trap: parameters voor de verschillende gebouwen

De bovengrens van de lengte van de trapleuning beperkt tot de vereisten van de desbetreffende constructie nome en regels en normen. Wat is de grootste hoogte kan trapleuningen hebben?


Afmetingen en de standaardhoogte van leuningenAfmetingen en de standaardhoogte van leuningen

De maximale hoogte van de trap leuning is gekozen op basis van de volgende eisen:

 1. De bovengrens van de hoogte van het hekwerk mag niet meer dan 1,2 meter.
 2. Verhogingen en diepte van de leuningen in woningen zijn niet toegestaan.
 3. Verhogingen diepte reling op een mars niet toegestaan ​​in de openbare gebouwen. Dit geldt bijvoorbeeld de school trappen, de trap in de kleuterschool, enz.
 4. De hoogte van het hekwerk schroeflijnvormige ladders of trappen met winders, in multilevel appartementen en huizen niet meer dan 1,2 m en de breedte van het loopvlak in het midden van de mars ten minste 1,18 m bedragen.

De hoogte van de leuning van de trap - een van de belangrijkste parameters voor de veiligheid en het gemak van de trap in de werking te garanderen.

De hoogte van de reling op de trap naar de tekening in zijn huis

Zoals voor de werf trappen, zijn er verschillende variëteiten van deze bouwwerken.


Ze zijn:

 1. Ladders met Sediment of de grond. Ze worden uitgevoerd op verdichte grond of geheel, die gewijd is aan de vereiste helling.
 2. Sediment trap met stappen met behulp van zijborden.
 3. Constructies van gewapend beton. Dergelijke build ladder macadam op een hellend terrein.
 4. Trappen met bakstenen stappen.

Voor de inrichting bouw van deze structuren, is het noodzakelijk om zich te houden aan dezelfde verhoudingen en maten, die in de regelgeving met betrekking tot de parameters van de trappen in appartementsgebouwen zijn gevestigd.

De standaard hoogte van de reling op de trap naar GOST (video)

Samenvattend kunnen we concluderen dat, in de ontwikkeling en realisatie van de ladder project, moet aan strikte prestatie-eisen van de relevante normen staat en de bouwvoorschriften. Bovendien, gemakkelijke en veilige ladder - het is ook een hoogwaardige materialen, ergonomische omvang en de naleving van de productietechnologie van bouwconstructies.

Leuningen op de trap (foto)

6 216interer 239 27 843a4b8af1cc263b6dac4d24fc7dec86 148694432290dixiorig Cuen dd3fcb9a5a98e3238b0ede5a5066eee6 derevyannayalestnica50 DR7

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =

map