De rol van de open haard in het interieur van de woonkamer: 4 foto's en soort apparatuur

De rol van de open haard in het interieur van de woonkamer: 4 foto’s en soort apparatuur

12 October 2017Met de hulp van de open haard kan een aanzienlijke verbetering van de esthetische kwaliteit van de woonkamer en geef het comfort vanMet de open haard aanzienlijk kan worden verbeterd esthetische kwaliteiten zitcomfort en geven het creëert Haard indoor sfeer van warmte en comfort die niet kan corrupt. Er is een andere, meer praktische reden - haarden eenvoudig te gebruiken als de centrale gedachte van het decor. Dus het opende, dat de woonkamer wordt het middelpunt van een kleine wereld - uw huis, en een open haard past in deze sfeer erg handig.


Interieur woonkamer met open haard

Er wordt gezegd dat de brand, sinds de oudheid, is een symbool van warmte en comfort. Open haarden kunt u deze oude traditie te zetten in de moderne wereld. Maar het is niet alleen gebruikt in woningen "haard focus." Vaak is het begonnen met het in het café, in een poging om de bezoekers van het comfort van thuis mee te nemen. Dezelfde logica wordt gebruikt door de eigenaren van goede hotels en lodges. Hoe meer het interieur van hun inrichtingen zal dicht bij huis te zijn, hoe meer comfortabel de gasten het gevoel, en hoe meer ze niet willen verlaten deze plek.

Open haard moeten worden gemaakt in dezelfde stijl als het interieur van de woonkamerOpen haard moeten worden gemaakt in dezelfde stijl als het interieur van de woonkamer

Het maakt niet uit hoe aantrekkelijk het idee van de installatie van de open haard, maar vanaf het zal moeten geven als je niet in een privéwoning wonen, omdat dit een voorwaarde is voor de installatie, en het vloeroppervlak mag niet minder dan 20 m2.

Muur boven de open haard kan worden versierd met een beeld of een klok. En voor beide, is het beter om de oude massieve kader te gebruiken. Als u besluit om een ​​schilderij op te hangen, is het niet nodig om op te hangen van de historische reproductie. Katten, honden en vogels, ook, zal niet werken. Beter als het het origineel zal zijn is niet erg bekend beeld of portret op bestelling gemaakt.

Met het oog op een open haard vast te stellen, moet u in een aparte stichting in te vullen. De eigenaren van de stad appartementen zal moeten optie te gebruiken met een elektrische open haard.


Soorten haarden voor de woonkamer

Onder een breed scala van fabrikanten, is het mogelijk om de belangrijkste soorten apparatuur te bepalen.

Elektrische open haard ziet er geweldig uit in de woonkamer, gemaakt in de stijl van het minimalisme of hi-techElektrische open haard ziet er geweldig uit in de woonkamer, gemaakt in de stijl van het minimalisme of hi-tech

We analyseren in detail de soorten van open haarden: 1. Fornuishaard. Dit is het eerste type van de open haard. Wanneer een dergelijke luxe alleen welgestelde familie kan bogen. Open haard die niet alleen een decoratieve functie heeft, maar heeft ook een praktisch doel - het verwarmen van de woonkamer. In huizen waar het was gelegen in de buurt van de plaats ingetrokken brandhout - drovnitsu. Vaak in een huis oven opgetrokken.
 2. Elektrische open haard. Deze optie kwam voor de bewoners van appartementsgebouwen, niet om ze te beroven van het plezier van een dergelijk decor element installatie. Esthetisch, is het effect van een dergelijke open haard niet kleiner geworden. Het zendt zelfs een kleine hoeveelheid warmte, maar natuurlijk, een echt vuur in hem.
 3. Verhoogde open haard. Dit fragment van het interieur kan veroorloven iedereen. De kosten van deze wonderen zal niet veel "bite" zijn. Natuurlijk kunt u bestellen of kopen in de winkel, maar maken hun eigen handen een stuk interessanter. Gebruik voor een dergelijke brand kan elk materiaal dat resteert uit de reparatie of speciaal gekocht in de ijzerhandel. Binnen de open haard, kunt u de spiegels, schilderijen gezet, versieren met kaarsen en slingers zal grote familie foto's zien er bovenop.
 4. Bio-open haard. Deze optie is ideaal voor degenen die niet willen prutsen met het hout, maar ook ontnemen zichzelf van het plezier van dit type van het vuur heeft geen haast. Een dergelijke eenheid is volkomen onschadelijk, omdat de brander daarin is ethanol.

Een leuke bonus aan een constructie wordt aanschaf van speciale aromatische mengsels, die verfrissing in uw appartement zal vervangen.

Verhoogde open haard in het interieur van de woonkamer: foto's en voorbeelden

Een interessante oplossing is om de open haard te gebruiken in het interieur van de studio's.

Hij zal een zone van de scheiding van de hal en de keuken worden, voegen comfort, breng diversiteit en visueel verhoging van de kamer.

Maak een valse open haard, kunt u kaarsen en een speciale niche te gebruiken in de muurMaak een valse open haard, kunt u kaarsen en een speciale niche te gebruiken in de muur

Er zijn een paar regels die je moet gebruiken, met behulp van een open haard in het interieur:

 1. Open haard trekt altijd de aandacht, zodat door het te gebruiken in een stadsappartement, worden voorbereid op het feit dat de open haard een fundamenteel element in het interieur zal zijn.
 2. Installeer een open haard in de hoek staat alleen in gebieden zoals "Library" of gebruikt als afscheiding tussen verschillende zones. Bijvoorbeeld, wanneer is het nodig om het recreatiegebied van de eetkamer scheiden.
 3. Als u uw interieur platte open haarden te gebruiken, is het raadzaam om een ​​doos met afgeronde hoeken te kiezen. Dit zal de ruimte vlotte en elegante lijnen te maken.
 4. Vanuit de stijl, die vuur gemaakt, en is afhankelijk van de stijl van het hele terrein. Als u een moderne versie, het frame voor de open haard wilt, kunt u gebruik maken van glas, plastic, hout, metaal. Maar klassiekers liefhebbers van een open haard gemaakt van steen of baksteen te kiezen.

Meubels die je in de open haard gebied, mag niet erboven. TV of computer wordt ook niet aanbevolen voor deze site. Toch is het de moeite waard op te geven schilderijen, vazen ​​van heldere, tuinplanten en andere interieur artikelen, Draai de aandacht op zichzelf. Maar pluizige tapijt of de huid doet geen pijn.

Interieur van een woonkamer met open haard: foto's en voorbeelden in de klassieke versie

Wees niet bang om de definitie van horen "klassieke stijl." Voor modern design, dit concept is iets breder dan we gewend om het te begrijpen.

Onder de klassieke stijl kan worden verborgen, en de barok en renaissance, en Rijk, evenals de stijlen die inherent zijn aan de "gouden eeuw."

In de klassieke salon open haard wordt aanbevolen obkladyvat natuursteen of decoratieve baksteenIn de klassieke salon open haard wordt aanbevolen obkladyvat natuursteen of decoratieve baksteen


Om de kamer een uitzicht vergelijkbaar met de klassieke geven, gebruik maken van de tips:

 1. We kunnen zeggen dat alle klassieke stijl is gebaseerd op symmetrie. Dit komt tot uiting in het interieur, en hun plaatsing. Het meubilair in de kamer moet een vertrouwde look en grootte hebben. Als u wilt de bank te zetten, dan moet hij terug. Als je een stoel, dan op 4 poten.
 2. Als we praten over het materiaal voor een dergelijke interieur, kunt u metalen structuren en inzetstukken van textiel gebruiken. Het is niet nodig om te voorkomen en houten accenten.
 3. Wat betreft het kleurenschema, kies dan een natuurlijke tint. Het kan worden bruin, groen, blauw, beige. Als extra kleur past goud, koper en zilver.
 4. Het kiezen van het materiaal, stoppen voor materialen zoals fluweel, velours, jacquard tapijt.
 5. Spreken van de open haard, dan moet je niet kiezen te groot of zeer kleine open haarden. Om te eindigen, het gebruik van hout, steen of graniet. Uit het glas van de haard moeten weigeren, ziet hij er niet in een dergelijke stijl beslissing.
 6. Kan gebruik maken van smeedijzeren ornament, zal het geen kwaad idee. Gebruik het in de open haard, en de details in de gerelateerde items van decor.
 7. Als je van tapijten - aarzel niet. Voor dit ontwerp, het is heel toepasselijk. Als gegevens u kunt satijnhoofdkussen gebruiken, zal dit spul goed passen in het concept.

Het gebruik van de ruimte schoorsteen kan een beetje uit de buurt van de traditie, en de stoel niet te gebruiken. Gebruik voetenbank, voor de bekleding die zijde te gebruiken, zet een kleine tafel en genieten van een kopje thee in een gezellige sfeer.

Moderne trends in het gebruik van open haarden in het interieur van de woonkamer

Moderne trends in het ontwerp van meer polaire. Sommigen proberen maximale eenvoud, en andere karakteristieke rel van kleuren.

Voor sommige stijlen kenmerk van natuurlijke materialen, voor anderen - een synthetisch karakter.

Open haard, gelegen in het glas, passen goed voor het moderne levenOpen haard, gelegen in het glas, passen goed voor het moderne leven


Om in een dergelijke atmosfeer open haard in te voeren, gebruikt u deze richtlijnen:

 1. Dit, duidelijk, is om een ​​grote kamer, gemaakt in felle kleuren zijn. Dit zal de ruimte het effect van frisheid en ruimte te geven. En om het een beetje ongewoon, voeg een heldere accentkleur.
 2. Werken in een modern design, is het mogelijk om te genieten van een keuze van de open haard. Hier kunt u alle soorten materialen te gebruiken. Bio haard kan worden gebruikt in de muur of een kleine set. Ook zijn er geen beperkingen in de keuze van de locatie voor de installatie.
 3. De keuze van de materialen zijn ook niet beperkt. Maar als u liever de high-tech, is het nodig om terug te gaan naar natuurlijke materialen. Voor de rest, dan kunt u een ontwerp, eigentijdse meubels en stoffen te gebruiken.
 4. Een belangrijk element in de moderne woonkamer zijn grote ramen. Als dit niet mogelijk is, maak dan een nadruk op verlichting. U kunt verschillende soorten gebruiken. Bijvoorbeeld, centrale (luchter, verlicht plafond en schijnwerpers) en extra.
 5. Als u de spiegels te gebruiken in de plaatsing van de haard Houd - zal het een lichte ruimte toe te voegen.
 6. Anders moet het vuur zone zo veel mogelijk vrij te laten. Het is niet nodig om de ruimte rommel, met behulp van decoratieve objecten.

Meubels voor de kamer, kunt u kiezen uit de klassieke oplossingen op het auteursrecht bloemrijke ideeën.

Retro stijl en wat het indienen

Stijlen met vintage accenten, niet minder dan modern. De meest populaire wordt beschouwd als Provence. Voor deze stijlen worden gekenmerkt door wrijven kunstmatige elementen met scheuren en oude delen. Zij geven de voorkeur het gebruik van houten structuren, de klassieke lineaire in meubels en gesneden decor elementen.

Bij de vervaardiging van het vuur gesmeed elementen die gebruikt worden in de retro-stijl, versierd antiekeBij de vervaardiging van het vuur gesmeed elementen die gebruikt worden in de retro-stijl, versierd antieke

De keuze van kleuren is zich te houden aan twee regels. Gebruik geen metallic kleur, en hebben felle kleuren niet gebruiken. Dat wil zeggen, de kleur zou moeten zijn, als het ware vervaagd. Hier en open haarden voor die stijl moet worden gekozen met een specifieke afwerking. Goed fit steen en onbehouwen hout, maar het is niet nodig om falshkaminy, niet solide gebruiken.

Gezelligheid thuis: open haarden in het interieur van de woonkamer (video)

Het concipiëren van het ontwerp van een woonkamer met een open haard, maak je geen zorgen. Als je eenmaal hebt besloten met de zeer vuur, en de rest zal gaan als een uurwerk.

Ontwerp open haard in de woonkamer (foto in het interieur)

1 1ecf373eff5cd4c4ae8609a27fe738a1 16 --- 2 13 280af852436368300d671d3b0d3a73bd2 516ef47f95b9fa71872a8afadbce4f345039f0ac 585e2e14c44b1 12110 74676262 a16

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − = 75

map