The BlogOpen haard leent gezelligheid en het comfort van de woonkamer, evenals bevordert ontspanningOpen haard leent gezelligheid en het comfort van de woonkamer, maar ook voor uw ontspanning bezig met het ontwerp van de kamer met open haard gevolgd met bijzondere belangstelling en deelname, de voorkeur te geven kwaliteiten zoals gemak, comfort en gemak. Creëer een sfeer van comfort en een huishoudelijke hulp een dergelijk decor element, zoals een open haard in de woonkamer, hij vangt het oog en wordt het hoogtepunt van het interieur.


Modern design open haarden in de woonkamer

Een tijd waarin de open haard was de belangrijkste bron van warmte zijn allang verdwenen, nu in huizen met behulp van gas- of elektrische verwarming en een ingebouwde open haard alleen gebruikt als een decoratief element.

Welke stijl van de open haard zullen worden uitgegeven het hangt af van uw verbeelding.

Open haard in de woonkamer kan worden geregeld met behulp van natuursteen, decoratieve bakstenen en dakpannenOpen haard in de woonkamer kan worden geregeld met behulp van natuursteen, decoratieve bakstenen en dakpannen

Hier zijn enkele ideeën voor het kiezen van de stijl:

 1. Klassieke stijl is altijd belangrijk, het niet afhankelijk is van de grillen van de mode. Style gekenmerkt door regelmatige geometrische vorm, edele kleurtinten, spiegels omlijst in goud, duur, solide meubels gemaakt van natuurlijke materialen, luxe sculpturen. In deze stijl van het interieur, ideaal voor een open haard van natuursteen of marmer, met de toevoeging van stucwerk, sierlijsten, kolommen. Boven de open haard kan worden geregeld familiefoto's, foto's, beelden of andere kunstvoorwerpen.
 2. Minimalisme en een loft - het is functionaliteit en rationaliteit in detail zonder het gebruik van decoratieve elementen. Deze stijl zal geschikt zijn voor de strikte uitvoering van de open haard te zijn, is het het beste wanneer het wordt gebruikt met een ruw oppervlak als het oppervlak van het beton, hout en bakstenen ontwerp en andere opties.
 3. Hi-tech vertaalt als "high-tech", is het geschikt voor mensen lopen in de pas met de tijd mee. Style wordt gedefinieerd door gladde wanden, het ontbreken van vloerbedekking, een minimale hoeveelheid van meubilair, heldere geometrische vormen. eenvoudige kleuren gebruikt in het ontwerp: witte ondergrond, metallic grijs en zwarte rand. Een dergelijk ontwerp is perfect voor een open haard van hittebestendig glas, met chromen details.
 4. Country en rustieke stijl, die ook de stijl van de Provence wordt genoemd, maakt u het gevoel van een gezellig huis.

Met het gebruik van elementen zoals de huid van een wild dier, antieke meubels met ingebouwde kast van natuurlijk hout kan schommelstoel, geweven matten, lichtgekleurde muren - hier over het algemeen fit haard afgezet met grof, massieve stenen, grijs of hout van warme tinten.


Ruime woonkamer met een open haard in het appartement: alles is mogelijk

Voorbij zijn de dagen dat de open haard alleen de eigenaren van particuliere woningen nu zelfs in de Chroesjtsjov kon veroorloven, is het niet ongewoon. Natuurlijk, de installatie van de open haard in het appartement, geen gemakkelijke taak.

Dit zal de aanwezigheid van speciale ventilatie vereisen, op een schoorsteen structuur op te bouwen en, belangrijker nog, om een ​​bouwvergunning te krijgen.

Tegenover de open haard in de woonkamer is een plek waar de gestoffeerde meubels en een kleine tafelTegenover de open haard in de woonkamer is een plek waar de gestoffeerde meubels en een kleine tafel

Hardnekkige wil en open haard installatie van het type gas, toestemming van de betrokken autoriteiten moeten ook, en vast te houden in de cilinder appartement met gas, niet de veiligste idee.Het blijft een optie met een elektrische open haard, onder andere opties, hij klinkt als, en er zijn redenen voor:

 • Vergunningen, licenties en certificaten aan te herontwikkelen niet nodig om een ​​elektrische open haard te installeren;
 • Elektrische open haard is mobiel, het kan gemakkelijk worden herschikt, als u om het interieur te veranderen;
 • Geen roet en vuil van beide open haarden;
 • Veiligheid - er is geen noodzaak om de brandstof op te slaan in een appartement;
 • De meest economische in vergelijking met andere alternatieven;
 • De appartementen met centrale verwarming, een uitstekend hulpmiddel om op te warmen de kamer;
 • Gemakkelijk te onderhouden.

In aanvulling op de elektrische, is er nog een goedkoper project - valse open haard. Dergelijke kunstmatige open haard kan doen met zijn handen, heeft hij niet veel tijd en moeite te besteden. Er zijn vele variëteiten van de productie: het is mogelijk om een ​​open haard gemaakt van gipsplaat aan de voorzijde te bouwen om een ​​decoratief element toe te voegen (imitatie van de open haard, in het herenhuis), en in de holte van de spiegel set en decor onder de kaarsen om een ​​gedempt licht te creëren.

Kies een open haard onder de algemene stijl

Vanaf vandaag kunt u een open haard te kopen voor elke smaak en kleur aan te passen, of het nu een open haard gemaakt van steen, hout, glas of metaal. Een belangrijke factor achter deze overname is om de stijl van de woonkamer en open haard aan te passen.

Open haard, omringd door natuursteen, perfect geschikt voor de huiskamer, gemaakt in de stijl van het landOpen haard, omringd door natuursteen, perfect geschikt voor de huiskamer, gemaakt in de stijl van het land

De moderne idee van het combineren van functionele ruimtes, in het bijzonder, zoals de woonkamer en eetkamer. Deze lay-out zal een efficiënter gebruik van het gebied wordt vrijgegeven extra vierkante meter, waar u een andere kamer kan bouwen.

Open haard in dit geval kan als zonering om functionele onderdelen te scheiden:

 • zithoek;
 • eethoek.

In combinatie zal de oven niet alleen genieten van het vuur, maar ook om een ​​kleine maaltijd te bereiden boven een open vuur.

In de meeste voorsteden woonhuizen hebben meerdere verdiepingen, en dus de oorspronkelijke idee om de brand te plaatsen onder de trap. Deze oplossing is ideaal voor ruimten met een klein gebied. Effectief en voordelig zal zien grote oven baksteen en houten ladder, of, indien beide elementen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal. Echter, in dit geval, alle brandveiligheidsvoorschriften moet worden gehandhaafd dat er geen ladder brand bedreiging.


Open haard in het midden van de woonkamer - het voorrecht van het pand met een groot gebied, waar een dergelijke regeling niet interfereert met de proportionele inrichting en comfort. Maar, deze oven, om niet te verdwalen en met de afmetingen van de ruimte.

Haarden in de woonkamer Ideeën: Foto's en voorbeelden

Aangezien een groot aantal modellen van open haarden, om niet te verdwalen in deze diversiteit, is er een classificatie van de ovens.

Het oorspronkelijke idee is de locatie van een lange elektrische open haard in de zithoek in Nouveau of hi-techHet oorspronkelijke idee is de locatie van een lange elektrische open haard in de zithoek in Nouveau of hi-tech

Afhankelijk van de ligging van de kamer, verschillende belangrijke soorten van open haarden:


 • In het midden van de ruimte, niet in contact met de wand, kan de focus te zien van alle kanten;
 • Geregeld met een schoorsteen in de muur zelf, worden gemaakt tijdens de bouw van het huis.

Pristennye haarden zijn niet in de zeer ontwerp van het huis gebouwd, kan in elk huis worden geïnstalleerd.

Type oven vlam kunnen zijn:

 1. Of geopend, geen omheind vuur. Als gevolg van de romantiek van een open vlam, het creëert een comfortabele en mooie omgeving. Het nadeel van deze open haard is dat verliest vlam ovens gesloten op een aantal kenmerken.
 2. Of met een gesloten vuur. Dergelijke brand is verborgen in de uitsparing een wand van hittebestendig glas isoleert de brandstofverbranding.

Door wat aangewakkerd oven, worden ze onderverdeeld in houthaarden of kolen, gas, elektriciteit en milieuvriendelijk open haarden.

Interieur in de woonkamer met open haard

Er zijn basisprincipes van de meubels in de woonkamer.

De laatste tijd is het in de mode om over te hangen de open haard te worden, flatscreen-tvDe laatste tijd is het in de mode om over te hangen de open haard te worden, flatscreen-tv

Ze zijn:

 • Met één of beide zijden van de open haard is het raadzaam om te regelen de stoelen zijn comfortabel en genieten van de warme vuur lange, koude avonden;
 • Voor de open haard, kunt u een kleine salontafel;
 • Sofa bekleding kleurenpalet is het beste om een ​​soortgelijke gestoffeerde stoelen te gebruiken;
 • Open haard moeten worden gemaakt in dezelfde stijl als het meubilair.

Plaatsing van meubilair doordacht op voorhand, zodat niet rommelig levend of niet-residentiële leek.

Het maken van een woonkamer met open haard (video)

Een verscheidenheid van de kleine dingen in het interieur (schilderijen, foto's, leuke snuisterijen) geven het leven de ruimte. Open haard kan worden aangevuld met attributen, zoals schop, hark, gietijzeren hek.

woonkamer met open haard design (interieur foto)

0aa56d1c6047c39aeca0bb1bfa8f013a 1ecf373eff5cd4c4ae8609a27fe738a1 13 201 516ef47f95b9fa71872a8afadbce4f345039f0ac 74676262 a16 Belyj-kamin-v-gostinoj d542a251efb17e95a8246461bada86ae design-woonkamer-new-home-design-decoreren

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 63 = 72