De originele wenteltrap: 4 soorten ontwerpen

De originele wenteltrap: 4 soorten ontwerpen

12 October 2017Stijlvol een aanvulling op uw interieur, zowel in de klassieke en moderne stijl, kunt u een wenteltrap te gebruikenStijlvol een aanvulling op uw interieur, zowel in de klassieke en moderne stijl, kunt u een wenteltrap lestnitsyLyubaya voert niet alleen een esthetische functie te gebruiken, moet het comfortabel en functioneel zijn. Het is moeilijk voor te stellen dat in een 2-verdiepingen tellend gebouw zal worden geïnstalleerd ladder, of een variant van het liftsysteem. Ontwikkeld vele bouw opties, ontwerp trappen, decoratie stappen (marcheren op kosour halve cirkel). Ja zichzelf en ladders met veel originele design oplossingen. De originele wenteltrappen kan worden gedaan met de hand, het belangrijkste om te veiligheidsregels in acht neemt.


Moderne wenteltrap in het huis: types

Spiraalvormige trap in een appartement of huis - Duurzaam en lichtgewicht constructie voor een stijlvol interieur. Het wordt zo genoemd omdat het is ontworpen vanuit de winder trap, die op de centrale pijler zijn gemonteerd. De belangrijkste onderscheidende punt schroef ladders - dit is het opslaan van leefruimte.

Wenteltrappen zijn gemaakt van metaal of hout, met een rek in het centrum of op de snaar. In de regel, kan het model niet voorzien risers - hun aanwezigheid maakt een spiraal ladder ontwerp is niet erg handig in het dagelijks gebruik.

Uitgelegd dit ontwerpkenmerk allereerst, dat de breedte van de winder trap in het midden van het ontwerp niet overeenkomt met de menselijke voet - zonder riser beweging in een ladderstructuur wordt soms gemakkelijker en ongevaarlijk.

Het kiezen van een wenteltrap moet worden gebaseerd op de omvang en de kenmerken van de kamer, waar het zal worden geïnstalleerdHet kiezen van een wenteltrap moet worden gebaseerd op de omvang en de kenmerken van de kamer, waar het zal worden geïnstalleerd

De bouw van de trap kunnen verschillende, populaire volgende types:


 • schroef;
 • half-spiraalvormige;
 • Square-spiraal.

Populaire grootte vierkante wenteltrap 1200x1200, rond 120 cm, 140 en 160 cm. Tegenwoordig kun je kopen kant-en-klare modellen van de binnenlandse productie voor de tuin of een multi-verdiepingen tellend appartement. Installatie van metalen trappen moeilijk, dus het is best te wenden tot professionals. Als er bouw vaardigheden, de mooie trap, kunt u het zelf doen, later in dit artikel zullen we bespreken.

Hoe maak je een wenteltrap te maken

Doe trappen heel goed mogelijk als er sprake is ervaring en het opbouwen van vaardigheden. Half-vloerconstructie kan een schroef zijn, als de beelden thuis een beetje. Het is betrouwbaar, zorgt voor gemak en kost relatief weinig meter.

Voordat een correcte installatie, moet wenteltrap ontwerp worden gekozen dat het was niet te massaal en eenvoudig, gebruiksvriendelijk, service.

Keuzes zijn veel, sommigen de voorkeur zal afhangen van de financiële draagkracht en ervaring. Monolithic design moet zijn, vooral, multi-functioneel, dat wil zeggen, om te gaan met haar missie. Een van de belangrijkste functie van de spiraal model - comfortabele afdaling / stijging van een kleine beelden.Produceren en installeren van houten wenteltrap kunnen onafhankelijk van elkaar zijn, het belangrijkste ding - om te denken voorafgaand aan het ontwerp en de voorbereiding van materialen voor het werkProduceren en installeren van houten wenteltrap kunnen onafhankelijk van elkaar zijn, het belangrijkste ding - om te denken voorafgaand aan het ontwerp en de voorbereiding van materialen voor het werk

De hoofdcomponenten elementen:

 • ontvangst;
 • stadium;
 • Leuningen.

Compact team wenteltrap in een beperkte ruimte kan worden gemaakt van verschillende houtsoorten. Productie stappen kunnen online besteld worden in een bedrijf of in een traditionele specialiteit winkel. Maar als de vaardigheden, kunt u uw eigen handen te maken. Het is belangrijk om de juiste hout te kiezen, eiken is beter, maar als de financiën het niet toelaten, dan kunt u een dennenboom te doen. Fit en sparren. De fabrikant is verantwoordelijk voor de kwaliteit, garanties te geven.

Binnen stappen moeten ergens worden gerangschikt 100 mm, het midden - ongeveer 200 mm. staplengte, afhankelijk van de specifieke omstandigheden kan ongeveer 800 mm. Het smalste punt van de stap moet zijn onder de opening rek diameter van ten minste 50 mm. Op de trappen naar een plaats voor de reling zijn. De metalen buis (voorzijde) is gelast aan de buis flens met gaten 4, het tweede einde van de draad aanwezig zijn. De hoogte van de trede niet groter dan 250 mm. Dan naar de stappen die nodig zijn om het rack rails te bevestigen. Aan de brede kant is bevestigd een vierkante of driehoekige sjaal, het is inrichting, decoratie. Railing beter de component en het rek aan de rail met speciale lijm te maken. Hekken wenteltrappen bouwen nodig, een borg. Voordat het werk is het belangrijk om alles na te denken over, maak een plan.

Scheme, tekening kan worden gedaan in AutoCAD (DWG-formaat), die door het programma Torrent kan worden gedownload. Een speciaal programma ziet een voorbeeld van een dwarsdoorsnede fouten te elimineren. Indien beroep is geen zekerheid, is het beter om kant en klare kit, ladder, waar alle onderdelen die bij de instructie te kopen.

Robuuste wenteltrap met zijn eigen handen

een smalle spiraalvormige structuur met smeden - Als de woonkamer of een andere kamer niet anders footage aan marsen, de perfecte oplossing tegemoet te komen. Smeedijzeren spiraal ontwerp ziet er geweldig uit in het interieur, als de bekleding is gemaakt van natuurlijke materialen. Round modulair model voor het hijsen de zolder met een luik, dat wil zeggen als een steunconstructie.

Het ontbreken van een wenteltrap in het feit dat het niet mogelijk op te heffen naar de tweede verdieping van een groot formaat meubilairHet ontbreken van een wenteltrap in het feit dat het niet mogelijk op te heffen naar de tweede verdieping van een groot formaat meubilair


Echter, het apparaat biedt een aantal nadelen:

 1. De opkomst van de spiraalstructuur ongemakkelijk, bestaat het risico op letsel.
 2. Meubelen presenteert uiterst moeilijk.
 3. De stappen naar de rechter en linker benen van verschillende grootte.

Echter, interieur voorbeelden blijkt dat esthetisch sierlijke trap ziet er fris en duur, de perfecte oplossing voor het ontwerp te nemen en te versieren. Ondanks de tekortkomingen, hoeft wenteltrappen niet hun relevantie te verliezen en voortdurend te ontvangen positieve feedback, evenals een boek met dezelfde naam, een getalenteerd schrijver Etel Uayt.

Wenteltrappen voor het huis: wartelontwerp

Tilt Systems - een ondersoort schroeflijnvormige trapdessins. Zij geheel of gedeeltelijk uit winders.

Alles voor een prive-woning is perfect voor een semi-verhandelbare trap gemaakt van houtAlles voor een prive-woning is perfect voor een semi-verhandelbare trap gemaakt van hout


Wijs een aantal wijzigingen aan het apparaat in het appartement of prive-woning:

 • gebogen;
 • Semi-verhandelbaar zijn;
 • Een kwart van het omgekeerde;
 • De gebogen.

Vervaardigen en samen houtconstructies roterend aangedreven cirkelvormige carrier voorkeur langs de wand, maar de handleuning beter naar buiten te regelen. In sommige huizen zie je de structuur staan ​​zonder bevestiging aan de muur. Minus de productie van wenteltrappen van dit type - het ongemak van het lopen de trap op, de zeer hetzelfde systeem ziet er heel stijlvol en esthetisch.

Ronde trap: installatie

ladder assemblage gekocht bij Ikea, Kirov en andere steden moet op een bepaalde manier worden uitgevoerd.

Om snel een wenteltrap te installeren in de kamer, is het beter om de hulp van professionals te zoekenOm snel een wenteltrap te installeren in de kamer, is het beter om de hulp van professionals te zoeken

namelijk:

 1. De eerste stap is om berekeningen uit te voeren en ervoor te zorgen dat de ladder goed zal vallen binnen kleine openingen.
 2. Vervolgens moet de locatie van de hoofdas, welke flens is aangebracht selecteren.
 3. De eerste stap is om een ​​vloeroppervlak bevestigd en gaat de flens.
 4. Met de hulp van een waterpas nodig is om de verticaliteit controleren.
 5. De centrale pijler rek u installeert de mouwen. De trappen zijn geïnstalleerd volgens de instructies van de fabrikant gesuggereerd.
 6. De ladder is bevestigd aan de wanden van de opening rails of door middel van de bovenste trede.
 7. Bovenkant gemonteerde draagstang.
 8. Geregeld leuningen en hekken.

Het is belangrijk om te begrijpen dat in elk geval thuis spiraalvormige trap naar de 2e verdieping zijn gerangschikt op basis van een aantal nuances. Is het belangrijk om rekening te houden met de opening, lengte, grootte en andere individuele kenmerken. Pragmatisch omgaan met zichzelf als er geen vaardigheden, is het beter zich te wenden tot professionals, moet worden gerespecteerd technologische standaarden GOST en SNIP.

Populaire modellen van wenteltrappen: de belangrijkste soorten

4 is bekend laddervormige helixstructuur.

De meest populaire en in de vraag vandaag is de wenteltrap naar de wig stappenDe meest populaire en in de vraag vandaag is de wenteltrap naar de wig stappen

Ze zijn:

 1. Eenvoudig ontwerp met wigvormige stappen.
 2. De tweede optie naar voren gebracht een aantal stappen vrijdragend uit het midden van monolithische ondersteuning kolom.
 3. Het heeft geen interne referentie kolom.
 4. Trap stalen steunstaaf binnen.

Indien de spiraalstructuur als voornaamste lengte traptrede is aangebracht mag niet minder dan 900 mm, omvat de opening een diameter van 2000 mm. Een brede trap te wijten aan het feit dat de opening niet alleen de ladder, maar het hek met leuning rond te passen.

Als de ruimte onvoldoende is, minder dan 100 mm, dan is het comfort zal worden vergeten, was de hand kan worden ongeluk gewond.

Als de wenteltrap fungeert als een additioneel element, zoals een klein, rechthoekig, vouwen of straat, de kleine diameter van de opening en voldoende. Dit ontwerp van de wenteltrap wordt vaak gebruikt voor het tillen naar zolder.

Gietijzeren wenteltrappen

Gietijzeren ladders erg indrukwekkend.

Voordelen van de gietijzeren trap dat het niet alleen veilig en praktisch, maar ook ziet er heel indrukwekkend in het interieurVoordelen van de gietijzeren trap dat het niet alleen veilig en praktisch, maar ook ziet er heel indrukwekkend in het interieur

Trappen gemaakt van gietijzer voor eeuwen in de vraag en hebben de volgende voordelen:

 • Betrouwbaarheid design;
 • Duurzaamheid en veiligheid;
 • Eenvoudige installatie;
 • Grote keuze van het ontwerp, het kleuren in uw favoriete kleur;
 • Temperatuurbestendigheid;
 • Indien het model wordt aan de buitenzijde, het weer bescherming;
 • De integrale modulaire opbouw;
 • Klassieke stijl, esthetiek;
 • relevantie;
 • Duurzaamheid.

Afhankelijk van het diafragma structuur trap kunnen worden ontworpen cirkelvormig, driehoekig of trapeziumvormig uitvoerbuffer. Het grootste deel van de onderdelen die vandaag beschikbaar trap gemaakt van gietijzer zijn is gietijzer, sommige - gemaakt van gegalvaniseerd staal. Innovatieve coating verf proces, gezoet gedurende vele jaren van toepassing, zorgt voor de stabiliteit van bijna allerlei invloeden van buitenaf. Elegantie, mysterie breed scala aan varianten van prestaties en duurzaamheid maken wenteltrap meest geschikt is voor het apparaat binnen of buiten het appartement, huis.

Glasconstructie wenteltrap

10 jaar geleden en ik dacht dat het niet in mijn hoofd, dat het huis kan worden ingesteld mat wit of transparant glazen trap spiraalvormige configuratie design. Tegenwoordig is het niet langer een nieuwigheid en zeldzaamheid, als de technologie niet stil heeft gestaan, en ze bieden geavanceerde mensen altijd iets nieuws, interessante en betrouwbaar.

Schroef design - metaal met glas SRA erg kwetsbaar op het eerste gezicht, maar dit is een verkeerd gevoel heel sterk ladder te zijn toegenomen veiligheidseisen.

Als u besluit om een ​​glazen wenteltrap te installeren, terwijl speciale aandacht moet worden besteed aan de kwaliteit en veiligheidAls u besluit om een ​​glazen wenteltrap te installeren, terwijl speciale aandacht moet worden besteed aan de kwaliteit en veiligheid

Maar nu hoe zit het met de externe data, het glas ziet er elegant en eenvoudig. Ontwerp als hangt in de lucht. Trede ontwerp van schroeftype glas - het is niet zwaar en low-end modellen, die bestaan ​​uit een haspel trappen. De constructie is niet ingewikkeld, stappen wigvormig, aangebracht op de drager cirkel. De vorm van de treden en de installatie kan worden uitgevoerd door verschillende technieken.

Wenteltrappen gemaakt van glas zijn opgesteld, niet alleen in verticale oppervlakken, maar ook van hen weg, verbeelden zich in een luxe en trend detail van het interieur ruimte, zoals in de oude dagen, wanneer de structuur in de toren werd geplaatst. Trappen spiraalvorm mag niet alleen cirkelvormig zijn, kunnen ze de locatie van wanden herhalen. Over het algemeen glazen ladders zijn een goede en betrouwbare oplossing voor huizen van een kleine oppervlakte.

Dit is niet alleen een cascade van pracht en multifunctionele faciliteit, zal het ook een gevoel van te maken:

 • Sharma;
 • singulariteit;
 • Presentable.

Uiteraard kunnen we niet zeggen over het gemak en de betrouwbaarheid tijdens het gebruik.

Pine stappen spiraalvormige trappen

Om een ​​lege in de getroffen bars stappen, die zorgvuldig ostrogannoj zijn geweest en in de zak opgevangen te creëren, zodat de richting van de jaarringen van de andere kant opkijken, in degene die de tegenovergestelde richting.

Alles voor een wenteltrap is het het beste te halen pine stappen die kunnen nog vele jarenAlles voor een wenteltrap is het het beste te halen pine stappen die kunnen nog vele jaren

Dan is de bars:

 • Gesmeerd met een speciale lijm samenstelling;
 • rally;
 • Crimped klemmen of wiggen Wyman.

Een wenteltrap met zijn eigen handen (video)

Zodra de lijm droogt, de krimp is verwijderd en lijm boards zijn klaar voor verdere werkzaamheden. Clamp - een geleider in de vorm van een rechthoek. Klem gelijmd of een structuur waarin een klem wiggen haar zij opgesteld.

Voorbeelden van wenteltrappen (foto)

001 2 003 004 4 6c5d9c4679731e2d3fbe44f3206b5fbe 5 13 124 4205cd83cda1c35b6be65c11e3da6e8f57f20

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 80 = 86

map