De keuze van waterbestendig gipsplaat: 6 hoofdkenmerken

De keuze van waterbestendig gipsplaat: 6 hoofdkenmerken

12 October 2017Gipsplaat is zeer praktisch materiaal dat wordt gekenmerkt door betrouwbaarheid en veelzijdigheidGipsplaten is heel praktisch materiaal dat is betrouwbaar en maakt het mogelijk hoogwaardige materialen universalnostyuSovremennye voeren verschillende kamertemperatuur. Een dergelijke bekleding is een vochtbestendig gipsokraton. Het is specifiek ontworpen voor het bekleden van oppervlakken in ruimten met onstabiele temperatuur en vochtigheidsgraad. Materiaal van deze vorm aanzienlijk van de eenvoudige gipsplaat. Het belangrijkste voordeel is de veelzijdigheid die het mogelijk maakt om het te installeren, niet alleen in woonkamers, maar in de gang, badkamer of kast. Bij de keuze van het materiaal is het belangrijk om aandacht te besteden aan de omvang ervan.


Waterbestendig gipsplaat: materiële voordelen

De materiaalkeuze voor het afwerken van vlakken in de ruimte voor een groot deel afhangen van het klimaat in de kamer. Soms is het moeilijk om het materiaal dat niet in verval zal komen van extreme temperaturen, hoge of lage luchtvochtigheid te selecteren. Een van de materialen die niet bang voor water, is vochtbestendig gipsplaten.

Hydrofobe gipsplaat speciaal ontworpen voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Het bevat een geïmpregneerd met waterafstotende middelen.

Voordeel vochtbestendige gipsplaat liggen in het feit dat het is geïmpregneerd met speciale waterafstotende middelenVoordeel vochtbestendige gipsplaat liggen in het feit dat het is geïmpregneerd met speciale waterafstotende middelen

Bij het kiezen van een waterbestendige gipsplaat moeten aandacht besteden aan de vraag of het certificaat van de kwaliteit die overeenkomen met de eisen van de GOST. Hij was het die de veiligheid van het materiaal voor de menselijke gezondheid garandeert. Dergelijke gipsplaat moet per se vuurvaste eigenschappen. Waterdicht materiaal is geschikt voor de muren in onverwarmde ruimtes.

Voordelen van het materiaal:


 • niet-toxisch;
 • Veelzijdig in gebruik;
 • Hoge prestaties hydrofoob;
 • Relatief taai;
 • De hoge geluidsabsorberende eigenschappen;
 • efficiency;
 • De mogelijkheid om een ​​microklimaat te behouden.

Het materiaal is eenvoudig te monteren. Decoratie van gebouwen kunnen onafhankelijk van elkaar worden gedaan, na te hebben verwezen naar de instructie. Het materiaal kan het bekleden van een verscheidenheid van decoratieve bekledingsmateriaal.

Vochtbestendige gipsplaat: beschrijving van bepaald materiaal

Bladen van waterbestendig gipsplaat hebben een aantal kenmerken die hen onderscheiden van andere afwerkingsmaterialen. Voordat u koopt en het begin van de reparatie moeten zorgvuldig de eigenschappen van het materiaal. Bij aankoop is nodig om aandacht te besteden aan de kwaliteit van de moeder en een certificaat, dat het vertrouwen van de consument in het product verhoogt.

Vochtwerende gipsplaat is verdeeld in klassen, waarvan de keuze bepaalt de kwaliteit van afwerking.

Het oppakken van vochtbestendig gipsplaten reparatie, moet speciale aandacht besteden aan de kwaliteit en de kenmerkenHet oppakken van vochtbestendig gipsplaten reparatie, moet speciale aandacht besteden aan de kwaliteit en de kenmerkenGipsplaten of dergelijke worden gekozen afhankelijk van het soort ruimte waarin de inrichting optreedt. Het is ook belangrijk om doelen die u zullen helpen een klasse van materiaal, grootte en dikte te selecteren in te stellen. Platen kunnen een standaard formaat en kan op bestelling worden gemaakt.

Materiaal Kenmerken:

 • De platen zijn licht groen of roze.
 • Markering op de achterzijde van een vel met de kleur blauw.
 • Bij het maken van vellen met speciale impregnering, die een beschermende functie tegen het binnendringen van vocht in het materiaal en schimmels heeft.

Professionele masters geselecteerd vochtbestendige gipsplaat, want het heeft een hoge prestaties en betrouwbare eigenschappen. Aangezien het geschikt te werken, als het materiaal voldoende ductiliteit. In dit geval wordt de waarde ervan als laag beschouwd.

Vochtbestendig of gebruikelijke gipsplaten

Bij het kopen voor het afwerken van gipsplaten consumenten vaak geconfronteerd met het probleem van het kiezen van de kenmerken en eigenschappen van het materiaal. Eenvoudige en hydrofobe gipsplaten hebben verschillende technische en operationele kenmerken die significant verschillend zijn. Het bestuderen van de verschillen beter alvorens een aankoop.

Bij het kiezen van gipsplaten ook aandacht besteden aan de kleur van het materiaal, als een eenvoudige gipsplaten in grijs en waterbestendig verschillende groene tint geschilderdBij het kiezen van gipsplaten ook aandacht besteden aan de kleur van het materiaal, als een eenvoudige gipsplaten in grijs en waterbestendig verschillende groene tint geschilderd

Het belangrijkste verschil, maar niet het belangrijkste, is de etikettering van waterbestendige en conventionele gipsplaat.

Het eerste verschil, dat zal helpen identificeren waterbestendige gipsplaat is de kleur van het materiaal. Eenvoudige gipsplaten heeft een grijze kleur. In feite terwijl de vochtbestendige plaat een groenachtige tint.

Verschillen tussen GCR en gipsplaten:


 • kleur;
 • markering;
 • gewicht;
 • Verwerking kartonlaag;
 • grootte;
 • Price.

Vochtwerende gipsplaat een grotere gewicht. Dit komt door de aanvullende laag impregneringen waarin het waterdichte eigenschappen te geven. Aanvullende materialen verwerken wordt ook beïnvloed door de hogere kosten van gipsplaten.

Gipsplaat waterdicht: size sheets

Eventuele reparaties begint met het definiëren van de grootte van de kamer. Het is belangrijk om alle berekeningen correct te doen, anders is er een risico voor onvoldoende of overmatige hoeveelheden materialen, die onnodige verspilling van tijd en geld mee zou brengen te kopen. Bij het kopen van een waterbestendige gipsplaten is belangrijk op te merken dat er standaard en niet-standaard formaat vellen.

Selecteer het formaat van waterbestendig gipsplaat moeten de kenmerken en afmetingen van de ruimte aan te passen, waar het zal ustanalivatsyaSelecteer het formaat van waterbestendig gipsplaat moeten de kenmerken en afmetingen van de ruimte aan te passen, waar het zal ustanalivatsya

Verschillende fabrikanten kunnen verschillende normen voor de breedte, lengte en dikte van de gipsplaat hebben.

De lengte en breedte van de gipsplaten vellen algemeen variëren waarmee de juiste plaatsing resolutie te kiezen. Berekeningen om beter te presteren op voorhand. Als self-installatie is het belangrijk rekening te houden met de mogelijkheid van schade aan het blad tijdens de installatie.


Standaard afmetingen:

 • Length - 2,5-4 m;.
 • Width - 0,6-1,2 m;.
 • Dikte - 6,5-9,5 mm en 12,5 - 16 mm.

Als self-installatie is het belangrijk om zorgvuldig te bestuderen de volgorde van acties. Er moet correct berekenen van de grootte van het frame, controleer of een vochtscherm correct gelegd. Voordat u op vellen van gipsplaten belangrijk om de toekomstige locatie van de schakelaars en stopcontacten te markeren.

De dikte van de vochtbestendige gipsplaat

Er zijn verschillende soorten gipsplaat plaatdikte. Afhankelijk van het doel waarvoor de inrichting geproduceerde gipsplaat geselecteerde kleinere of grotere dikte van de plaat. De dikte van de platen varieert het aantal lagen beschermende impregnatie.

De meest voorkomende waterbestendige gipsplaten is geïnstalleerd in de badkamerDe meest voorkomende waterbestendige gipsplaten is geïnstalleerd in de badkamer

Vochtbestendig gipsplaten vaak gemonteerd in ruimten met een hoge luchtvochtigheid: badkamers, keukens, kelders.

Voor aanvang van de reparatie is het belangrijk om de hoeveelheid en het type van afwerken van oppervlakken te bepalen. Gipsplaat kan worden geïnstalleerd rond de omtrek van de hele kamer, met inbegrip van de muren en het plafond. Het is belangrijk op te merken dat de gipsplaten is verwerkt met speciale antibacteriële over de dikte van het materiaal.

De dikte van de laag:

 • Plafond - 9,5 mm;
 • Wall - 12,5 mm;
 • Overspannen - 6,5 mm.

Vochtwerende gipsplaat oppervlak een betrouwbare bekleding die niet bang voor vocht en temperatuurschommelingen. Dit materiaal zal vertrouwen in de kwaliteit van het materiaal en de veiligheid te zijn. Bij de keuze van de dikte van de plaat is het belangrijk om in gedachten te houden dat ze een beetje ruimte van de kamer zal nemen.

Drywall Adhesive waterbestendig: wat te kiezen

Purchase lijm dient tijdens de gipsplaten aankoop uit te voeren. store managers zal u helpen kiezen voor een hoge kwaliteit lijm die een goede tractie oppervlakken. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan het merk en de kosten van de lijm.

voor gipsplaten lijm kan worden gekocht bij een speciaalzaak of zelf kokenvoor gipsplaten lijm kan worden gekocht bij een speciaalzaak of zelf koken

Gebruik de lijm is het beste bij het afwerken van het oppervlak zo vlak.

Indien het oppervlak niet glad is het kleefmiddel best toegepast op de dikke substraatlaag. Lijm op de achterkant van de gipsplaten en de muur of het plafond te behandelen met water. Na verbindingsvlakken vaste pluggen.

Soorten lijmen:

 • Volma-installatie;
 • Unifiks;
 • Perlgip;
 • Kuild Myural;
 • Perfliks.

gipsplaten te lijmen kunt u uzelf voorbereiden. Om dit te doen in een eenvoudige lijm om een ​​bepaalde hoeveelheid van gips toe te voegen. Thuis koken zal aanzienlijk kosten te besparen.

Voorzien waterbestendige gipsplaten (video)

Karakteristiek vochtbestendige gipsplaat is significant verschillend van de eenvoudige GCR. Het gebruik van gipsplaten kenmerkend voor gebieden met een hoge luchtvochtigheid. Onderscheid tussen eenvoudige en vochtbestendige gipsplaat is vrij eenvoudig. Ze verschillen in het soort markering, kleur, gewicht en bewerkingswerkwijze. Gipsplaat met een hydrofobe impregnatie hulp te beschermen natte ruimtes van schimmel en de vorming meeldauw. Een dergelijke oplossing zou meer dan een simpele afwerking gipsplaten kosten, maar dit zal veel langer en afwerking betrouwbaarder duren.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − = 12

map