De juiste keuze van zoldertrappen: 3 types van de bouw

De juiste keuze van zoldertrappen: 3 types van de bouw

12 October 2017op de trap zolder comfortabel en praktisch moet zijnTrap naar de zolder moet comfortabel en praktichnoyLestnitsa die leidt tot de mysterieuze ruimte onder het dak, een brug die de twee werelden met elkaar verbindt. Wat kan de brug, en hoe om het te kiezen - lees verder!


Pick-up de trap naar de zolder in de bouw

Er zijn 2 varianten van het plaatsen van een ladder die leidt naar de zolder: zowel binnen als buiten. Het plaatsen van de buitenwereld wordt meestal gebruikt als een tijdelijke optie bij het bouwen van een huis. In landen met een koud klimaat (epicentrum Siberië, bijvoorbeeld) zal de meest geschikte plaatsing binnenshuis ladders (of geïsoleerde variatie) zijn. Dit is handig in gebruik en een zolderruimte niet in contact komt met koude lucht, die warmteverlies reduceert.

Als het huis zijn er andere trappen, is de trap naar de zolder best gedaan in dezelfde stijl als de rest. Dit zal helpen verbinden alle kamers in dezelfde stijl.

Onafhankelijk van de installatie-opties worden alle ontwerpen verdeeld in vaste of vouwen.

De meest praktische en populaire optie is de klim naar de zolder vouwladderDe meest praktische en populaire optie is de klim naar de zolder vouwladder

Ook verschillende soorten trapdessins:


 • Monolithische ladder (schroef of aandrijving);
 • Inklapbare of opvouwbare trap;
 • Mobile (portable, kant, hangend).

Traditionele opties zijn monolithische trap met directe vluchten en een leuning, maar dergelijke ontwerpen vereisen een veel ruimte, en soms voor een dergelijke plaatsing is gewoon geen ruimte. In dergelijke gevallen, wanneer de ruimte voor een conventionele trap niet aanwezig is, de ideale oplossing zou een verborgen uitklapbare ladder zijn. Deze structuren zijn zeer betrouwbaar, compact, en een verscheidenheid aan opties. Een geweldige oplossing voor een kleine ruimte.

Met het oog op de gewenste optie te selecteren, moet analyseren wie de trap zal gebruiken. Als het huis is ouderen, moet de ladder worden uitgerust met stevige leuningen, en het niveau mag niet te hoog zijn. Als in het huis zijn er kinderen, is het beter om de toegang te beperken, en naar de trap en naar de zolder kamer, hier het belangrijkste, de veiligheid.

Zoldertrap traditioneel gemaakt van hout en aluminium. Hout gebruikt om een ​​mars naar gewicht van de constructie is minimaal, en het metaal verschaft een stijve bevestigingsstructuur. Eveneens uit metalen veren en bevestigingsmechanismen.

Houten trap, gekozen uit zagerijen. Bundel niet kleiner dan 2 cm dik. Indien het gebruik van de vouwladder constant is, is het het beste om de metaalstructuur benaderen. Boom onder een constante belasting zal snel slijten.Standard zoldertrap: de grootte en de berekening

Met het oog op de juiste ladder te kiezen, is het beter om een ​​tekening te maken en op te meten.

Voor het installeren van zolder trappen, is het belangrijk om alle metingen te makenVoor het installeren van zolder trappen, is het belangrijk om alle metingen te maken

Het krijgen van schattingen van de omvang van de zoldertrap, moet rekening worden gehouden met de volgende parameters:

 1. De totale hoogte van de constructie. Experts raden niet aan om de ladder hoogte van meer dan 3 meter te installeren. Op deze hoogte, kan het ontwerp sterkte en stijfheid te verliezen, het is niet veilig, and drop kan zeer gevaarlijk zijn.
 2. De optimale breedte van de trap over 65-80sm.
 3. De optimale afstand tussen de trappen wordt beschouwd 19,2 cm (als de waarde minder is dan of meer is - ladder is onhandig in gebruik).
 4. Maatregelen moeten een dikte van 18 tot 22 cm.
 5. Aantal trappen gewoonlijk vlot - 14 of 15 stuks.
 6. Gewicht dat zoldertrap, niet minder dan 150 kg te weerstaan.
 7. Standaardwaarde ladder hellingshoek van 60 tot 75 graden. Trap met een helling van meer dan 75 graden zou gevaarlijk zijn om te gebruiken. Als de dip minder is - de trap is een grote ruimte.
 8. Stappen liggen parallel aan de vloer en zijn dus niet uitglijden, zij zet de slip stickers.

Bij aankoop van een standaard klaptrappen, staande maatregel van het luik. De optimale grootte van het luik - 70 cm, de lengte van de ladder -. 120 cm Wanneer de grootte van de opening in het dek achter de stijging ongemakkelijk zal zijn, en als je de opening meer, met deze toename en warmteverlies te maken.

Zolder, vaker niet verwarmd, en het is belangrijk een goede isolatie.

Folding plafond trap naar de zolder: de voordelen

De meest compacte uitvoering is een plafond opvouwbaar of uitschuifbare ladder - netjes en veilig te gebruiken ontwerp. Schaarladder bestaat uit verschillende delen, meestal 3 of 4.

Deel overlappen elkaar, en dit wordt bereikt hun maximale compactheid. Het eerste deel stevig aan het luik. De overige onderdelen worden ontleed en vormen een plat mars. Mobiliteit secties zijn voorzien van speciale scharnieren en gewrichten.

Het ontwerp van de klaptrappen waarmee u de hoogte, die het gemak van het gebruik ervan voor elke ruimte toe te passen.

Het voordeel van het vouwen zoldertrap dat het niet veel ruimte in beslag neemt in de kamerHet voordeel van het vouwen zoldertrap dat het niet veel ruimte in beslag neemt in de kamer


Retractable trappen zijn veel voordelen, de belangrijkste:

 • Uitschuifbare ladder bestaat uit slechts twee delen, terwijl het vouwen van 3 of 4, is het mogelijk om de trap te plaatsen, zelfs in een kleine ruimte Interfloor;
 • Lage kosten;
 • Het gemak en de betrouwbaarheid van het ontwerp.

Maar misschien wel het belangrijkste criterium bij het kiezen van een uitschuifbare ladder is dat het ontwerp staat de stilistische ruimte niet te breken, omdat de flap is verborgen in het plafond.

Belangrijk! Exit luik naar de zolder noodzaak om veilig te isoleren, omdat warmteverlies door een zeer Velenje. Niet verkeerd zijn om te zorgen voor een veilige sleutel of slot, zodat niemand in staat door te dringen in de zolder of in het huis was.

Retractable ladder heeft verschillende varianten. Bijvoorbeeld, schaar trap of ladder - accordeon. Deze constructie geheel uit metaal, is een compacte oplossing voor kleine ruimten. Een nadeel: aangezien het ontwerp volledig uit metaal dan bij langdurig gebruik, de ladder begint te kraken. Dit kan voorkomen worden door behandeling van het mechanisme van olie.

Telescoopladder - het bestaat uit een aantal lades, die in één elkaar worden geplaatst. Meestal, zoals ladders gemaakt van aluminium, die de hele structuur erg makkelijk maakt. Moderne binnenlandse markt biedt een zeldzame aluminium telescopische ladder en een grote populariteit het is nog niet genoten.


Ook de moderne fabrikanten bieden automatische mechanismen, die open zonder de hulp van de mens.

Betrouwbare zoldertrap Oman voor het gemak

Oman bedrijf is al lange zich gevestigd betrouwbare fabrikant van de trap naar de zolder. Een van de belangrijkste kenmerken van de Oman productie is dat het ontwerp is verborgen op de zolder luik en heeft de ruimte niet te nemen in de kamer.

Er is een breed scala van modellen: het vouwen van houten en metalen. Het kopen van producten Oman lost het probleem van comfortabel en veilig tillen, met behoud van de ruimte. Zoldertrap van de firma Oman is zeer geschikt voor thuis, de ruimte die een vaste structuur niet vast te stellen.

Tegenwoordig hebben veel liever de zoldertrap Oman, die worden gekenmerkt door hun gemak te gebruikenTegenwoordig hebben veel liever de zoldertrap Oman, die worden gekenmerkt door hun gemak te gebruiken

Tijdens het bedrijf, het product niet verdere aanpassingen nodig hebben en in een rijke waaier van trappen biedt een verscheidenheid aan afmetingen en maten.

Enkele van de populaire modellen van zoldertrap Oman:

 1. Termo. Standaardformaat 2800x1200x600 structuur. Geïsoleerde ruimte doorgeefluik. Luc uit pijnboom, en de hele structuur wordt alleen gemaakt van milieuvriendelijke materialen. De maximale laadgewicht van 150-160 kg en het gewicht van de structuur zelf van 25 tot 35 kg. De trappen zijn gemakkelijk zelf te installeren.
 2. Mini. De standaard afmeting van 50x60, 60x80, 60x90. Quad design. Geïsoleerd luik. Alle metalen rails, houten trap. De set bevat een staaf in de opening, gemaakt van hout. De compacte versie van de trap naar de zolder. Geschikt voor ruimten met lage plafonds, zelfs bij de maximale hoogte van de gehele constructie, die slechts 265 cm.
 3. Prima. Standaard grootte 60x120x280. Driedelige configuratie. Materiaal grenen. Luc verdicht, verbinding hoogte van 140 cm. Maximale gewichtsbelasting van 150-160 kg. Kit aangevuld houten staaf.

Producten van de Poolse firma Omanimeet verschillende configuraties, duurzaam en veilig te gebruiken. Prestige, in combinatie met lage kosten, zal een beroep op velen.

Populaire zoldertrap Standard Oman Beauty

Moeten aandacht besteden aan het meest populaire model van Oman.

Trappen Oman zijn niet alleen praktisch en comfortabel, maar ook mooiTrappen Oman zijn niet alleen praktisch en comfortabel, maar ook mooi

Een houten trap Standard:

 • Opvouwbaar Triplex, traditioneel gemaakt van grenen hout.
 • Putdeksel 30 mm isolatie, isolatie aan beide zijden.
 • In het kader van het luik afdichting 140 mm hoog.
 • luik grootte 120x60, 120x70.
 • Stappen zijn uitgerust met anti-slip inkepingen.
 • De maximale belasting van 150 kg.
 • Kit aangevuld houten staaf.

Het lijkt erop dat al deze eigenschappen zijn ook inherent in andere modellen (bijv Velta, Bronz, Nozycowe, Verticaal, Dolle, Dolly, Velux). Wat is de populariteit van deze bijzonder? Het is eenvoudig - het is in de prijs. Dit model is zeer verschillende prijsklassen, van hun familieleden. Het hebben van een standaard set van functies en accessoires Roto (Roto), de prijs voor dit model is lager dan op de andere.

Verduisterende zoldertrap LWT op de ventilator

Zoldertrap LWT Super Thermo - een model van de Poolse onderneming Fakro. Het bedrijf is de presentatie van haar producten op de markt, waarvan de productie voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Width structuur 600 of 700 mm, lengte 1200 en 1300 mm. Dit is de warmste model in de lijn van Farko van de onderneming en het meest geschikt voor het land met een koud klimaat. Goede warmte-isolatie wordt bereikt door de dikte van het plafond luik - 80 mm. Om vast vouwladder, 3 of 4 elementen uitbroeden. Houten trappen zijn gemaakt van massief sparren.

Vouwen ladder naar de zolder, die zijn gemaakt van hout, zijn niet minder populair en de vraag in de landhuizenVouwen ladder naar de zolder, die zijn gemaakt van hout, zijn niet minder populair en de vraag in de landhuizen

De belangrijkste kenmerken van de structuur:

 • Afdichtende drievoudige lus (door de hoge permeabiliteit);
 • Inclusief metalen leuningen;
 • Bits of plastic LxS, die helpen om de vloer te beschermen tegen krassen;
 • Gegalvaniseerde metalen bevestigingsmiddelen;
 • Daarnaast is de installatie omvat: Ltk hoeken voor de montage van de gas dichterbij.

Pools bedrijf Fakro heeft een breed scala: LWS Plus, Smart; LWK Komfort. Alle ontwerpen kenmerken zich door een hoge sterkte, een goede thermische isolatie en draagvermogen.

Diverse zoldertrap: metaal en hout

In een privé-huis zal er goed uitzien stationair houten trap naar de zolder. Vooral als de zolder is niet alleen een opslagplaats voor vergeten dingen, en een andere kamer.

Voors houten structuren:

 • Natuurlijke materialen;
 • Met hoge weerstand;
 • Decoratieve component.

Opvouwbare metalen gekenmerkt sterkte en duurzaamheidOpvouwbare metalen gekenmerkt sterkte en duurzaamheid

Maar niet minder populair metalen schroef zoldertrap.

Metalen trap:

 • Voldoen aan alle eisen van de brand;
 • Betrouwbare werking;
 • Mooi in design;
 • De wenteltrap is altijd verraadt fabulousness kamer.

Maar wat niet een model van stationaire trappen zou zijn, ze moet altijd ruimte. Maar wat te kiezen, al is het niet? Je moet de zolder metalen trap te kiezen. Op de markt van vandaag dergelijke structuren is in het arsenaal van elke fabrikant: Minka (Mink), Oman, Fakro.

Optimale zoldertrap 120h70 cm

Bijvoorbeeld metalen zolder trap FAKRO LMS, geproduceerd in Polen, met een grote functionaliteit, is klein. Dit model kreeg goede feedback van klanten over de hele wereld. trappen ontwerpen robuust, betrouwbaar en esthetiek. Monteer de trap gemakkelijk, en het maakt niet veel tijd in beslag nemen. Minimalisme ladder ontwerp bespaart ruimte aanzienlijk.

Net als de rest van het modellengamma van dit bedrijf, zijn de trap voorzien van een geïsoleerde luik, geïntegreerd slot en anti-slip inkepingen.

Pak de zolder ladder moet worden rekening houdend met de binnenshuis, waar het zal worden geïnstalleerdPak de zolder ladder moet worden rekening houdend met de binnenshuis, waar het zal worden geïnstalleerd

Maar, als de ruimte zelfs een compacte ladder niet tot stand kunt u outdoor metalen structuren te installeren. Dacha, een van die opties waar je een ladder kunt instellen. Design kan direct op de straat of in de garage, de economische bijlage te worden gemonteerd. Winter om uitglijden te voorkomen op de trap, moet de trap worden uitgerust met stevige leuning of leuning. Dergelijke buitenstructuur niet ruimte innemen in het huis en de stilistische samenstelling niet afbreekt.

Zoldertrap (video)

Het is belangrijk te onthouden dat dit ontwerp is in de straat, en dus in het publieke domein. Het moet zorgen voor de ingang veiligheid te nemen, en de toegang tot de trap te beperken, en dan zeggen nee, je bent niet de schuld.

Ontwerp trap naar de zolder (foto in het interieur)

1 3 33 140 240 1510 1220868 59292big 1438684288foto-raskladnyh-lestnic-v-interere03 cherdachnaja-lestnisa-nozhnichnaja

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − 69 =

map