De gamla metoder med ny teknik - latexfärg för väggar och tak

De gamla metoder med ny teknik – latexfärg för väggar och tak

12 October 2017Målning är ett av de enklaste och de vanligaste sätten att designa ett takMålning är ett av de enklaste och vanligaste sätten att utforma potolkaEsli reparationer göras med sina egna händer, och det är lämpligt att inte spendera pengar på dyra specialmaterial, ett av alternativen i samma tak konstruktion - målning. Eller kanske du bara vill uppdatera den gamla färgen, utan att ändra principen om takkonstruktionen. I vilket fall som helst behöver målning. Och vackert det händer bara om färgen på rätt sätt.


Kännetecken för vattenbaserad färg för taket

Vodoemulsionku - så kallar denna färg av folket, men i egentlig mening, är det nödvändigt att kalla det vattenfärger. Denna formel talar. Faktum är att i denna del av huvudkomponenterna i färgämnet och pigmentet dispergeras i det vattenhaltiga mediet är ett sådant tillstånd, när det börjar att bearbetas stabil emulsion.

Spridda, när det gäller enklare, då - introduceras. Detta är en mycket viktig punkt att förstå att som en del av bläcket inte upplöses komponenter, de bara sätta i en ny miljö för dem.

Bättre vore det förståeligt om bläcket undersöka under ett mikroskop. Så du kommer att se mycket fina partiklar av polymerer, skulle de ha fastnat i vattnet. Men när det är nödvändigt att applicera emulsionen till ytvattnet är helt enkelt avdunstar och polymerfilmen bildas.

Latexfärg är den mest använda för målning takLatexfärg är den mest använda för målning tak

Det är tekniken. Förresten, om färgen inte har torkat upp, händer kan tvättas, är det lätt tvättas bort. Så med ytan. Om tillämpas och omedelbart tvätta bort, inga problem, men då filmen blir tunga.


Måla taket latex färg på gammal färg: är så vacker

Ja, de gör, men en sådan färg skulle inte vara kvalitet. Alltid nödvändigt att ta bort den gamla finish. Beläggningen kvar endast vid installation av suspenderade strukturer, men betyder inte att måla att måla toppen, betyder det - att rena och måla igen.

Ta bort den gamla beläggningen:

 • Gamla beläggningen blöt en stor mängd vatten, användning av detta skum valsen;
 • Att upprepa behandlingen med vatten är en annan 20 minuter för fukt till väl indränkt tak;
 • Efter denna mycket behöver göra ett utkast till de svullna vattenskikt bildas blåsor och sedan den gamla emulsionsfärg lossnar mycket väl med en spatel ytor.

Förberedelser för att måla taket (video)Då måste du tvätta taket och, om det behövs utjämning, vara säker på att anpassa. Detta sker vanligtvis kitt. Ytan måste primas. Och detta sker med färg, som appliceras i ett tunt lager. Paint bör ges för att torka upp till ytan inte skalade kitt.

Så att måla taket latexfärg utan skilsmässa

Många människor tror att det finns inget lättare än att lösa färgen och bara tillämpa den på taket. Men tillåter god färg och nyanser, såsom, exempelvis, riktningen av ljusflödet. Eftersom ibland ser vi den typen av målade taket, men färgning av vissa ojämn och skilsmässor inträffar, om färgen försöker sudda.

För kvaliteten på taket målningen är nödvändigt att göra rätt val av verktygFör kvaliteten på taket målningen är nödvändigt att göra rätt val av verktyg

Teknik Korrekt målning:

 • Målning bör starta bara från hörnen och fogarna mellan taket och väggen. Först målade det bortersta hörnet i förhållande till dörren. Pensel halv blöt i färg, en liten klämma, passerar runt omkretsen.
 • Efter dessa steg kommer du att vara säker på att den efterföljande färgning av punkterna i tak och väggar och hörn anslutningen inte kommer att bli bortskämd;
 • Huvud målningen utförs med rulle, och tillämpa den ska vara i tre set. Den första passagen av färgen bör göras i parallella infallande ljusstrålar. Andra - vinkelrätt mot dem. En tredjedel ska alltid placeras i fönstret.

Efterföljande färgning utförs endast till föregående lager som grundligt torkade ut.

Vit latexfärg för tak: hur man väljer

Ofta uppstår frågan - hur väljer du färgen? Var inte fel att studera färger betyg för att komma ihåg de producenter som tåg och deras kvalitet har tjänat ett gott rykte. Och läsa om färger.

För närvarande finns det ett brett utbud av vattenbaserade färger för ditt takFör närvarande finns det ett brett utbud av vattenbaserade färger för ditt tak


Vad vodoemulsionkoy bättre måla taket:

 • tex - perfekt för en takmålning med hög luftfuktighet, är det ett rum där det finns ett bad eller kamin automatiskt faller in i denna kategori;
 • experten - anses vara en av de bästa vita färg för tak;
 • snö - Tekniska specifikationer ganska bra i detta prissegment;
 • Ceresit - producerar olika typer av material, bland annat den stora silikat färg,
 • Tikkurilla - mycket tålig, tvättbar färg, målade taket det ger lättskött;
 • halo - också en bra tvättbar färg till ett överkomligt pris.

Detta är naturligtvis inte alla varumärken. Valfria kostnader och prissegmentet, erfarenhet med olika märken.

Colera för vattenbaserade färger

Kohler för vodoemulsionku - är det enda sättet att måla ytan inte är vit färg och använda en annan färg.

Colera finns i olika konsistenser:


 • Flytande färgämne;
 • pulver;
 • Pasta.

För att ändra vattenbaserade lacken är ett enkelt sätt - för att lägga ringerFör att ändra vattenbaserade lacken är ett enkelt sätt - för att lägga ringer

Kohler - en chroma ämne som tillsätts färgen i små mängder. Ej mer än 20% i förhållande. Om sammansättningen av dessa tryckfärger är organiska och oorganiska. Naturlig ljusare, men snabbt blekna, och relativt snart kommer du att behöva måla taket igen.

När du väljer en färg, använda en speciell färgkarta, som du kommer att presentera i butiken. Måla och färgblandning är nödvändig endast före ansökan, inte i förväg. Och mycket viktigare - hela volymen knåda en gång, eftersom att uppnå precision färg då kommer det att bli mycket svårt.

Moderiktiga färger i inredningen 2016

Och, naturligtvis, det gör inte säga att för vad färger och nyanser i det inre av idag behöver jaga.

Färgaccenter i år:

 • jordfärger - brunt och grönt, måste vila, de anses vara det mest naturliga för en lång vistelse i rummet;
 • Vitt och dess varianter - en trendig färg askes, som också, förresten, kan du vara trött, se till att späda livfulla detaljer;
 • Från blått till grönt - och du kan göra och bleka toner, och tillåta gott om ljusstyrka, färg över havet i dag i särskild ära.

takmålning med latexfärg med sina händer (video)

Röd - färgen på lyx, och om det är i det inre, då det kommer att kombineras med en dyr reparation. Inga billiga imitationer! Gul - färgen på en kompromiss, ofta omedvetet uppfattas som en symbol för billigt, eftersom det sätter igång en mycket originaltillbehör. Och slutligen, glöm inte om modetrender såsom edinotsvetnye tak och golv.

Framgångsrika transformationer!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2

map