The BlogVuurbestendige gipsplaten bestaat uit gips en de kartonlagen die worden behandeld met speciale substantiesDe brandwerende gipsplaat is vervaardigd van karton en gips lagen, die worden behandeld met speciale brandwerende veschestvamiGKL - is een populair materiaal voor de reparatie van enige complexiteit. Dit soort materiaal heeft verschillende eigenschappen en kan gecombineerd en vochtbestendig zijn. Er is ook een normaal en hittebestendige gipsplaat. Elk type verschillende kleur eigenschappen en heeft een specifieke en karakteristieke markeringen, dus voordat het kopen van een soortgelijk materiaal is het beter om functies klimaat en vochtigheid kamer te overwegen.


Gipsplaten vuurvaste: soorten en kleuren van het materiaal

Afhankelijk van de oorspronkelijke kleur van gipsplaten zijn onderverdeeld in types:

Ze zijn:

 • Normaal - het bij voorkeur gekleurde grijze tint en verschillende speciale eigenschappen;
 • Waterdichte heeft een groene tint, is het best gebruikt in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, dan zal er een schimmel en condensaat ontstaan;
 • Vuurvaste verschillende roze kleur en heeft een hoge brandweerstand klasse.

Brandwerende gipsplaten heeft een grijze kleur, maar het is gemarkeerd in het roodBrandwerende gipsplaten heeft een grijze kleur, maar het is gemarkeerd in het rood

In de binnenlandse markt van bouwmaterialen zijn er twee types van gipsplaat.


Ze hebben een hoge brandweerstand limiet:

 • GKLO - vertegenwoordigt gewone decoratieve platen met deze eigenschappen;
 • GKLVO - is niet alleen brandwerendheid, maar heeft ook de toegevoegde vochtwerend impregnatie.

De meest betrouwbare bedrijf dat grote populariteit heeft opgedaan in de markt is Knauf. Het heeft een positieve feedback in grote hoeveelheden en presenteerde zich als een merk, waarde hechten aan hun reputatie.

verwerkingsregels en de keuze van hittebestendige gipsplaat

Weten wat is bestand tegen temperaturen van dit materiaal, kunt u het gebruiken voor woningen, het verhogen van het niveau van brandveiligheid.Gipsplaat roze brand heeft effect, maar het is niet eens in staat om een ​​open vlam die brandt langer dan 25 minuten te weerstaan. Deze keer zou genoeg zijn om de evacuatie van alle mensen die in het huis te waarborgen.

Brandwerende gipsplaten in het productieproces ondergaat een warmtebehandelingBrandwerende gipsplaten in het productieproces ondergaat een warmtebehandeling

Verworven brandwerende eigenschappen gipsplaat gedurende de productie van dit materiaal ondergaat verscheidene verwerkingstrappen:

 1. pleisterdikte moet minimaal 1,25sm en 1,5 cm;
 2. Tijdens de productie, brandwerend gips waarvoor bijzondere antiperenami, kunnen ze een bepaalde tijd druk hoge temperatuur weerstaan ​​zonder uitstoot van giftige dampen. Ook zijn veel fabrikanten met behulp van speciaal gekristalliseerde water als kernmateriaal, het in staat is om vertraging in de brandende vlammen en verhoging van de tijd voor de evacuatie van bewoners.
 3. Rechtstreeks en gips mengsel zelf vatbaar voor speciale behandeling om extra hittebestendig en waterbestendige eigenschappen verlenen.
 4. Als gevolg van de eigenschappen van gipsplaten, zijn ze zeer gemakkelijk te verwerken en te installeren, waardoor reparaties in de kortst mogelijke tijd uit te voeren.

Ook gipsplaten kunnen eenvoudig worden gecombineerd met andere materialen, een interessante en hoge boogstructuur.

Brandwerende GCR: voors en tegens

Vellen van gipsplaat resistente maximaliseert gebruik maken van een soortgelijk bouwmateriaal voor reparaties. De persoon voelt zich beschermd, niet alleen van de brand, maar ook tegen schadelijke schimmels, dat is een frequente gast in vochtige ruimtes.

Gipsplaat brandbeveiligingsmassa een lage mechanische sterkteGipsplaat brandbeveiligingsmassa een lage mechanische sterkte

Naast een groot aantal voordelen, zijn er een aantal nadelen aan dit materiaal:

 • Het is niet te sterk, dus het is erg gevoelig voor schade of deuken;
 • Wilt u een zwaar voorwerp of meubels aan de muur hangen, moet je zorgen voor haar verdere versterking te nemen;
 • Om de hoofdkleur van het materiaal te sluiten, is het noodzakelijk om speciale stopverf en verf gebruiken.

In aanvulling op de minnen, de voordelen van dit materiaal winnen over kleine nadelen, omdat de veiligheid van de bewoners van het huis is in de eerste plaats. Het wordt niet alleen gebruikt voor de decoratie van de appartementen of huizen, maar ook voor scholen, kleuterscholen, ziekenhuizen, want naast de algemene veiligheid, dit materiaal is milieuvriendelijk voor zowel kinderen als volwassenen. Ook gipsplaat heeft uitstekende geluid- en warmte-isolerende eigenschappen en dienen tevens ten minste 5 jaar.


Lichten zijn gipsplaten en de reikwijdte

Brandveiligheid certificaat niet alleen bepalend voor de brandbaarheid van het materiaal, maar ook de mate van risico. De onderneming bepaalt haar Knauf gipsplaten is niet brandbaar en hittebestendig, en risicogroep - minimum. Scope brandwerende gipsplaat is groot genoeg, dus in aanvulling op de gebruikelijke afwerking huis als brandveiligheid, kan het worden gebruikt voor andere doeleinden.

Bijvoorbeeld:

 1. Decoratie van binnenmuren in de baden en sauna's. Dit materiaal kan perfect bestand tegen zowel hoge temperaturen en grote hoeveelheden vocht, zodat een universele helper.
 2. Als de eigenaren willen een open haard te installeren in het huis, is er ook niet zonder een hittebestendige gipsplaat. Het is geschikt voor wand design aan de buitenzijde van de open haard, en is niet alleen een middel van bescherming, maar het kan worden gebruikt om interessante ontwerpen te maken, het creëren van echte kunstwerken.
 3. Gipsplaat met refractaire eigenschappen kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid van kunstwerken.

Als extra bescherming en partities kunnen worden gebruikt bij het plaatsen van de brandwerende gipsplaten elektrische bedradingAls extra bescherming en partities kunnen worden gebruikt bij het plaatsen van de brandwerende gipsplaten elektrische bedrading

Het is alleen nodig om de belangrijkste fasen van de voorbereiding van het gebouw kennen en correct gebruik van het materiaal:


 1. Allereerst moet de wand voorbereiding voor het bevestigen van gipsplaten. Daarvoor is het nodig de oude bekleding verwijderd van het oppervlak te reinigen en behandelen van de antifungale en brandvertragende stoffen, verdere verbetering van de beschermende eigenschappen van het materiaal.
 2. De volgende stap is het markeren en de installatie van het profiel. Montage vindt plaats aan het plafond ter hoogte van 10 cm en van de vloer - 5 cm.

Na de volledige installatie van het profiel maakt de installatie van gipsplaten. Speciale producten het is verbonden, en het profiel wordt ook aanbevolen om te kopen van duurzaam en brandwerend materiaal - roestvrij staal, kan het verder beschermen van de kamer van de brand verspreidt.

Experts zeggen dat het werken met brandwerende gipsplaat is moeilijker dan normaal. Inderdaad, het heeft een versterkingslaag verder kan retard vlam.

Ook snijden en samenvoegen is gecompliceerd, omdat het gewicht van het materiaal en meer en bevestigingsmiddelen schroeven die met grotere kracht. Een volledige installatie van vellen, is het noodzakelijk om de gewrichten, worden ze vast met metalen hoeken wordt pleister op gebruikelijke wijze, en het werken met eenvoudige bladeren. Experts raden dat voordat het kopen van een waterbestendig en brandwerende gipsplaat controleren of de aanwezigheid van de verkoper een bewijs van kwaliteit. Dit document toont dat alle regels van de productie en het materiaal overeenkomt met GOST en Europese normen is voldaan bij het vervaardigen van producten. Naast documenten en moeten vertrouwen op een groep van brandbaar materiaal, - waarvan er vier, en elk heeft een vasthoudende grenstemperatuur, en er wordt aangegeven de mate van beschadiging van het materiaal bij blootstelling aan vuur.

Features vlamvertragende gipsplaten (video)

Als je een nieuw huis, het pak materiaal met een gemiddelde kenmerken, en de aankoop van de oude Chroesjtsjov te bouwen en hield ze in reparaties, is het beter om niet te besparen op materiaal en de meest resistente gipsplaat te kopen. In elk appartement is een oude bedrading, uitdagende circuit en vervolgens een brand die gaat naar de volgende verdieping, dus het krijgen van een kwaliteit van het product, kunt u uw gezin te beschermen in geval van brand.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

43 − 39 =