Cross Stitch: 5 basisregels

Cross Stitch: 5 basisregels

12 October 2017Cross stitching geeft je vertrouwen, leert geduld en zorgCross stitching geeft je vertrouwen, leert geduld en vnimatelnostiVyshivanie cross - zeer interessant, interessant en leuk. Naast esthetisch genot, het stelt ons in om veel van de menselijke kwaliteiten te ontwikkelen - logisch denken, aandacht, toewijding, geduld. Het proces van het werken aan de borduurwerk versterkt de beleving van schoonheid, het helpt bepalend voor de waarde en betekenis.


Symboliek en het belang van kruissteek

Veel mensen geloven dat gedachten materiaal. Daarom is het logisch om het inwendige van de behuizing gewenste vergelijkbare beelden versieren, zodat ze altijd in het zicht. borduurwerk symboliek je heel goed helpen. Selecteer de geschikte plot, als je kijkt naar dat je zal worden gevuld met positieve en goede gedachten. Veel borduursters, dingen die je liefde dan een jaar te doen, kennis met een aantal borden.

De waarde van een aantal beelden:

 • Indien gewenst, de aanvulling van de familie borduren vaak foto "Sonya," "Almost perfect", "Stork met de baby", "The Kid", dat wil zeggen Afbeelding kinderen. En imago van de mascotte borduren vaak de feniks vogel. Dergelijke zinvolle patroon is wenselijk te plaatsen in de slaapkamer.
 • Door het uiterlijk van hun eigen huis logische borduren uw droomhuis. In dit geval kunt u de verbeelding los te laten en een beeld van de zomer huis aan de rivier of zee, ommuurd. En plotseling uitkomen?
 • Voor een goede gezondheid borduren stilleven van perziken of kranen op een dennenboom.

Geborduurd dwars je graag de symboliek van een landGeborduurd dwars je graag de symboliek van een land

Elke solitaire bloemen te beschermen paren uit ruzies en echtscheiding. Afgebeeld papavers symboliseren viriliteit, roos - schoonheid en barmhartigheid, narcissen - het eeuwige leven, goudvis - om rijkdom, een hoefijzer - een symbool van geluk, ringen op rode achtergrond - op het vinden van liefde en hield één vergadering een vos - bypass zelfgemaakte vallen.


Het belangrijkste in een zinvolle borduurwerk dat ze zeker graag alle leden van het huishouden en opgeroepen positieve gedachten en emoties.

Hoe om te leren een kruis borduren

Als je een beginner bent en hebben een groot verlangen om te leren een kruis correct borduren, moeten we eerst vertrouwd te maken met de nodige materialen en functies.

Om te werken heb je nodig: • Draad voor borduurwerk;
 • Een speciale naald;
 • hoepel;
 • canvas;
 • regeling;
 • Schaar.

Als je alles goed, om de juiste tools te doen om nauwkeurige lay-out te maken, zal het beeld blijken perfectAls je alles goed, om de juiste tools te doen om nauwkeurige lay-out te maken, zal het beeld blijken perfect

Om te beginnen om weefsel te meten. In Schema tel het aantal kruizen de omtrek meet patroonzone op het doek en nam nog 10 centimeter tot de baankant. Selecteer vervolgens de locatie om te beginnen met borduren. Maar zoals de praktijk blijkt, is het beter om te beginnen met de linker bovenhoek, zodat de kruisen zou gaan naar de links aan de rechterkant. Verder is het mogelijk over te gaan tot de eerste steek. Leid de draad door het oog van een naald en richt de linker en toekomstige cross diagonaal - de rechterbovenhoek. Breng een draad door de binnenstebuiten en breng het in de rechter benedenhoek onder de top. Schuin naar de juiste kleur moet worden uitgevoerd zo veel steken zoals aangegeven in het schema kruisen. Op dezelfde manier terug naar het begin van de serie. Als gevolg daarvan zul je de kruisen te krijgen, maar laat hen niet zwak of vice versa - gratis. Vervolgens verandert de kleur die je wilt en volg de kruisen, net als de vorige.

Om het beeld te krijgen was helder en charmant, borduren moet in twee of drie draden. Aldus verkregen driedimensionale tic en niet zichtbare gaten canvas.

Om te beginnen met eenvoudige borduren aanbevolen percelen en eventueel voldoen aan de opgegeven kleuren in het schema. Vertrouw op uw eigen smaak. Na verloop van tijd leer je patronen van enige complexiteit borduren met nette en mooie kruisen.

Wat u moet geteld kruis: Hulpmiddelen

Voordat u direct overgaan tot het borduurwerk, moet zorgen voor de benodigde materialen en gereedschappen.

Een goed gekozen gereedschap - de sleutel tot een succesvolle en prachtige foto'sEen goed gekozen gereedschap - de sleutel tot een succesvolle en prachtige foto's

Basisgereedschappen voor borduren:


 • Needle. borduurnaald vereist speciale - korte, stompe en brede oog. Over de lengte, ze zijn ook verschillend, ze worden gebruikt, afhankelijk van de structuur van het weefsel.
 • Draad. De meest bekende borduurgaren - zijde. Deze natuurlijke garens, getwiste garens 6 in één toevoeging. Het palet kwaliteit en de kleur is afhankelijk van de fabrikant. Minder gebruikelijke gedraaide zijde breigaren, toffees, zachte katoenen, wollen tapijten, metaaldraad en acryl.   
 • Doek. Traditioneel canvas blijft - een stof met een maaswijdte speciaal voor borduurwerk kruis. In principe kan het werk even welke stof, het belangrijkste ding worden gebruikt om te leren hoe te werken met het.
 • Hoop. Materiaal hoepel enorme formulier kan ook worden afgestemd op individuele voorkeuren.

Extra hulpmiddelen in het werk zijn schaar, een liniaal, een huls en een marker voor weefsel.

Het is heel belangrijk om te werken in een goed verlichte plaats voor vermoeide ogen en in het algemeen gunstige voorwaarden voor borduurwerk verminderen.

Leer de regels van kruissteek

Naast de materialen en gereedschappen, er zijn vele manieren en de regels van kruissteek. Gedenk aan hen, kunt u sneller aan te passen aan het werk en fouten te voorkomen. We leren en te onthouden!

Maak een tekening voor borduurwerk kruis nodig voor speciale regelingenMaak een tekening voor borduurwerk kruis nodig voor speciale regelingen


De basisregels van kruissteek:

 • №1. Als je leert om te borduren vanaf het begin, is het raadzaam om een ​​kant-en-klare set aan te schaffen. Het heeft al alles wat u nodig voor het werk, en ook een circuit met een patroon. De eerste stap is om een ​​eenvoudige regeling voor kiezen om te proberen, kunt u een conclusie te trekken, of u nu als zo'n beroep of niet.
 • №2. Prachtig borduurwerk is afhankelijk van succes pakte het doek, met inbegrip van de kleur. Dus in aanvulling op de figuur, de achtergrond is het niet mogelijk om te borduren, en laat in zijn natuurlijke vorm.
 • №3. Kies de juiste kleur van draad, waaruit afhankelijk van de uiteindelijke vorm van borduurwerk. Met de hulp van de respectieve kleuren kan het meer realistisch en natuurlijk te maken.
 • №4. Voor het gebruiksgemak voor beginners aanraden aan overzicht op pleinen te markeren, in overeenstemming met de uiteindelijke regeling. U hoeft dus niet in de war en geleidelijk borduren patroon op hen, wordt u begeleid in de totale samenstelling.
 • №5. Sommige werken zijn geborduurd door de jaren heen, dus het maakt niet uit hoe hard je ook probeert - draai vuil. Ze moeten je handen te wassen in warm water, en na het wringen niet hangen te drogen.

Ijzer ijzer borduren moet nog nat, maar noodzakelijkerwijs van binnen en door mokrovatuyu gaas of doek.

Als er tijdens het wassen van de draad begon te vervagen, moet het werk onmiddellijk te worden gespoeld in koud water en laten uitlekken, waardoor de verdwijning van gekleurde strepen.

Wat kruisen worden gebruikt voor borduurwerk

Er zijn vele soorten en methoden van borduurwerk. En soms gebruik maken van verschillende methoden tegelijkertijd.

Er zijn de volgende kruissteek:

 • eenvoudig;
 • Tic 1/3, 2/4 en 3/4;
 • Bulgaarse;
 • Italiaans;

Typisch, elk needlewoman pikt met zelf ervaren welke methoden borduurwerk haar wens.

Er zijn verschillende soorten van kruisen voor borduurwerk, die elk verwijst naar zijn stijlEr zijn verschillende soorten van kruisen voor borduurwerk, die elk verwijst naar zijn stijl

Werkwijzen geteld kruis:

 • Engels (traditioneel);
 • Deens.

Ervaren raden borduurt borduren vrijstaande kruisen en verticale rijen op de traditionele manier, en Deens - horizontaal. Naar aanleiding van de gevestigde technieken van borduren, kruisen verkregen rovnenko en verkeerde kant trim.

kruis borduurtechnieken zijn:

 • langwerpige;
 • rijst;
 • scharnier;
 • Vladimir;
 • geit;
 • Een sterretje;
 • Rhodes naad.

Meestal klaar voor decoratie en borduurwerk trimmen het gebruik ervan polukrestik naad "back naald" en Petit.

Resort aan het gebruik van alle in een keer is niet nodig, maar te combineren 2 of 3 soorten geschikt is.

Goudvinken: kruissteek masterclass

Overweeg een masterclass kruissteek "goudvinken". Circuitpatroon te vinden op het internet, zijn er ook aangegeven processen borduurwerk en symbolen. Als je al bekend bent met de basisprincipes van het borduren, kan het gemakkelijk krijgen in de notatie en het proces als geheel.

Cross stiksels goudvinken geef uw foto een nieuwe kleur en elegantieCross stiksels goudvinken geef uw foto een nieuwe kleur en elegantie

Nuttige informatie:

 • Borduren worden uitgevoerd bij 2 van 6 garens;
 • Werken om "terug naald", "kruising" en "French knot" borduren;
 • "French knot" in filamenten 6 van 6, het symbool - cirkel uitgezet in de draad 3 of 6 - lege cirkel;
 • In één draad naad "back naald" naaien;
 • Trossen van rowan borduren in deze volgorde: naad "kruis" - het symbool van de ringafdichting "back naald" - №9 draad naad «Franse knot" - tekens geschetst en lege cirkels.

Eventueel kan de rand van de bosvogels zoals "back naald" uitvoeren. Deze methode zal een meer expressieve vorm goudvink geven.

De achtergrond van het schilderij "goudvinken" kan worden geborduurd blauwe draden of in eerste instantie kiezen voor het doek in de buurt van de blauwe kleur, zodat u kostbare tijd te besparen en het werk zal sneller worden gedaan.

Tips en Geheimen Cross Stitch

Elke test naaister heeft een aantal geheimen van borduurwerk.

Het kruis stiksels zijn er vele geheimen die u zullen helpen deze techniek perfect onder de knieHet kruis stiksels zijn er vele geheimen die u zullen helpen deze techniek perfect onder de knie

Geheimen van kruissteek:

 • U wilt het mooi patroon te krijgen, gebruik maken van een hoge kwaliteit canvas en draden die niet vervagen;
 • Om threads verwerken niet verward, gemeten lengte van niet meer dan 50 cm;
 • Sla NITC kleur voor een lange tijd, moeten ze worden gekookt in een water-azijn oplossing;
 • Stroking moet worden afgewerkt werkzaamheden op lage temperatuur;
 • Gebruik alleen speciale stiften voor borduren en geen andere;
 • In geen geval geen knopen te maken, want dit zijn er andere manieren om de vaststelling van de filamenten;
 • Voor borduurwerk gebruik dubbele of drievoudige draad, dan kruisen verkregen glad.

Prostirnuv borduren zij in onzekerheid worden gedroogd. Het volbrachte werk in zout afspoelen met warm water, vervolgens in water met een kleine hoeveelheid azijn.

Het belangrijkste geheim van borduurwerk - krijgen plezier van uw favoriete dingen!

Hoe en wat kan kruis worden geborduurd

Cross stitching kan van alles zijn - kaarten, foto's, tafelkleden, handdoeken, servetten, gordijnen, tassen voor cadeaus, kleding, schoenen, trouwjurken, etc. Terug in de oude dagen, onze grootouders geborduurd textiel in het hele huis, evenals haar bruidsschat. Het is gevestigd in een bijzondere plaats borduurwerk schilderijen en iconen.

Bij het naaien van een kruis patroon en kan de regeling absoluut geen worden geselecteerdBij het naaien van een kruis patroon en kan de regeling absoluut geen worden geselecteerd

Het is sinds kort in de mode borduurwerk:

 • modulair;
 • volume;
 • glad oppervlak;
 • Osinka;
 • Tea.

In de afgelopen jaren, de fabrikanten van de ornamenten van Kerstmis als decoratie stof ballen gebruikt borduurwerk.

Monsters van vele circuits en afgewerkt werken zijn te vinden in tijdschriften over handwerken of het internet.

Cross Stitch (video)

Kruissteek is zowel een hobby en een keur aan kunst. Vaak begint met het serieus om betrokken te raken in de ambachten in het algemeen te krijgen. borduurtechniek niet verliest zijn populariteit en blijft een favoriet tijdverdrijf voor veel vrouwen als mannen. Geborduurd werkt prachtig sieren het interieur van de kamer, het maken van een bijzondere flair, maken het compleet en verfijnd.

Hoe maak je een kruis (foto) borduren

00525717012015 1ccccd85c47f 9a961d313bce759393362e9015sx - kartiny-Panno-koroleva-viktoriya 04krestPolukrest 63c85afbef290c09ffb816b8b9wy - kartiny-Panno-vyshivka-krestov-v-doline 1683-Nochnoi-Morskoi-peizaj-risynok-na-kanve-mp 48740 135501662616 1467816717610 1443766852vyishivka-Kartin-krestom

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − 33 =

map