Cross stiksels voor beginners stap voor stap: 5 basisregels

Cross stiksels voor beginners stap voor stap: 5 basisregels

12 October 2017Cross-stitch is een favoriete bezigheid bij zowel ervaren handig en beginnersCross-stitch is een favoriete bezigheid bij zowel ervaren handig en novichkovVyshitye kruis sets op alle relevante tijdstippen. Met hun hulp, kunt u een speciale comfort te creëren in het huis, om het interieur van de prachtige handgemaakte producten aan te vullen om te benadrukken de verfijnde smaak van de eigenaars. Als je net begint aan een kruis borduren, is het nuttig om zich vertrouwd te maken met de benodigde materialen en gereedschappen, evenals vragen technologie en de geheimen van het borduren.


Basics voor beginners kruissteek: steek species

Het succes van de werkzaamheden is afhankelijk van het circuit. Ze komen in kleur of zwart-wit. Elk karakter wordt gedwongen een bepaalde kleur garen. Elk vierkant op de kaart - een steek.

Regelingen kunnen zwart-wit of kleur, die meer geschikt zijn voor beginners zijnRegelingen kunnen zwart-wit of kleur, die meer geschikt zijn voor beginners zijn

De belangrijkste soorten steken:

 • Fractionele kruis;
 • Volledige dwarsdoorsnede;
 • half-cross;
 • Complexe kruis;
 • Frans knoop;
 • Gestalkt steek;
 • Stitch "forward naald" en "terug naald".

De diagrammen van enigerlei steken worden aangetoond door heldere en eenvoudig.


Houd je aan de regels vrij te maken voor de uitvoering van de steken, zodat ze allemaal in dezelfde richting liggen - is een basis om goed te werken.

Cross Stitch voor beginners: Secrets

Geschoolde borduursters adviseren om te beginnen trainen met eenvoudige schakelingen. Zij maken gebruik van een minimaal aantal onderdelen en niet meer dan 5 kleuren van draad.

Als u besluit om borduurwerk te doen voor de eerste keer, dan is het beter te kiezen voor een eenvoudige schakeling met een eenvoudig patroonAls u besluit om borduurwerk te doen voor de eerste keer, dan is het beter te kiezen voor een eenvoudige schakeling met een eenvoudig patroon

Geheimen van een prachtige borduurwerk: • De borduren knobbels niet gedaan, de draad op speciale wijze vastgesteld;
 • Border overdracht van de draad kleur rechtstreeks van invloed op de kwaliteit van het werk;
 • De materialen moeten van hoge kwaliteit en duurzaam zijn.

Deze nuances kan worden gecorrigeerd stitch "back naald", en op dezelfde wijze om de draad aan het einde van het werk vast.

Idealiter prachtige borduurwerk moet netjes zijn zowel de voorzijde en de achterzijde.

Standaard set voor borduurwerk kruis voor beginners

Als je een beginner bent, kunt u kant en klare set, dat is alles wat je nodig hebt voor werk te kopen. Dergelijke kits zijn gemakkelijk te kopen in de departementen voor handwerk of te bestellen online winkel.

Afgewerkt borduurpakketten, die worden verkocht in de winkel, al bevatten alles wat u nodig heeft voor het werkAfgewerkt borduurpakketten, die worden verkocht in de winkel, al bevatten alles wat u nodig heeft voor het werk

De kit is voor borduren:

 • Canvas. Canvas voor borduurwerk, die een andere dichtheid en kleur heeft. Door de speciale weefsel afzonderlijke cel gevormd met de vrije openingen van de naald. De meest gevraagde - Aida.
 • Naalden. Speciale naald voor borduren met een groot oog en onscherp afgeronde tip. Elk heeft zijn grootte, afhankelijk van de stof, die borduren.
 • Draad. Steeds vaker vind je floss - 100% katoen van verschillende lengtes. Streng bestaat uit 6 individuele strengen. De diagrammen elke kleur of tint is aangewezen als een speciaal nummer.
 • Scheme. De cel in het diagram komt overeen met de kruis geborduurd op het doek.
 • Vingerhoed. Hij moet werken op dik canvas.
 • Hoop. Met hen wordt het doek gespannen en niet mogelijk is om te vervormen.

Sommige bevatten een marker voor weefsel, schaar en meetlint. Als deze tools zijn niet, kunnen ze afzonderlijk worden aangeschaft.

Voordat u begint zorg ervoor dat u de draad schuur of niet.

Instructies en regels voor cross stitching beginners

Om aan de verkeerde kant van de verticale rechte lijn, en op het eerste gezicht - een klassiek kruis, is het noodzakelijk om zich te houden aan de vastgestelde regels. Instructie voor beginners is een goede helper in deze zaak. Gewoon observeren van hen, kunt u een mooi en netjes borduurwerk te krijgen.

Zorg ervoor dat u de instructies voor beginners als eerste te gebruiken borduurwerk productenZorg ervoor dat u de instructies voor beginners als eerste te gebruiken borduurwerk producten


De basisregels getelde kruis voor beginners:

 • In de natuur, zijn er slechts drie richtingen steken;
 • Naaiwerk hoeft alleen een naald in een rechtopstaande positie ten opzichte van het doek;
 • Bovenste hechtingen worden uitgevoerd in één richting;
 • Steken die in twee fasen: de onderste steek borduren lijn, en dan eindigen boven steken kruist;
 • Borduren een afzonderlijke reeks, elk kruispunt moet volledig worden onmiddellijk uitgevoerd.

Probeer om de draad vast te stellen en rustig te verlaten nodes op borduurwerkProbeer om de draad vast te stellen en rustig te verlaten nodes op borduurwerk

Als u wilt een paar cellen over te slaan, moet de draad worden getrokken uit de binnenkant van de cel naar rechts en ga verder met borduren.

Maak nooit knopen in het borduren, er zijn vele manieren om de draad snel op te lossen.

Masterclass: kruissteek voor beginners naaldenvrouwen

Stap voor stap leren kruissteek, kunt u de masterclass te gebruiken.

Masterclass voor beginners:


 • Voer de eerste steek. Trek de naald de verkeerde kant op de voorzijde en deze in de rechterbenedenhoek gatlocatie. Uitgang van de naald uit de rechterbovenhoek van het vierkant en deze in de linkerbenedenhoek op de diagonaal. Onze steek klaar.
 • Om tijd te besparen, kunt u een andere methode voor het uitvoeren van een kruis te gebruiken. Borduren moet beginnen bij de linkermarge. Voeren we een aantal steken schuin van linksboven naar rechtsonder, en na bewegen terug.
 • Alvorens te bevestigen de 1e steek is nodig om de draad vast te zetten op de verkeerde kant van het doek. Om dit te doen, zet de staart in het knoopsgat thread en vastdraaien.

Masterclass op borduurwerk - is een geweldige manier om te leren hoe je mooie en originele producten bordurenMasterclass op borduurwerk - is een geweldige manier om te leren hoe je mooie en originele producten borduren

Bij het uitvoeren van de steken, trek niet de draad te strak.

Voor beginners is het raadzaam om te borduren 2 of 3 draden. Zo filamenten zal stevig naar elkaar, en visuele patroon zal volumineuzer zijn.

Eenvoudige borduurwerk technologie kruis voor beginners

Na een start met kruissteek, niet bang voor moeilijkheden zijn. om te studeren borduurwerk technologie is niet te complex en leent zich zelfs voor de beginner. Om te beginnen met het leren hoe het uitvoeren van de steken, zonder dat ooit naar borduren mooi en netjes te doen.

Kruissteek als volgt:

 • Van boven naar beneden;
 • Van onder naar boven;
 • Rijen uitgevoerd verticaal, horizontaal en diagonaal.

Borduren een kruis en maak een mooie foto kan zelfs een beginner, het belangrijkste ding om geduldig te zijn en te leren eenvoudige naaien technologieBorduren een kruis en maak een mooie foto kan zelfs een beginner, het belangrijkste ding om geduldig te zijn en te leren eenvoudige naaien technologie

Kruissteek twee steken - bovenste en onderste. Eerst worden alle lagere steken genaaid in de gewenste kleuren. Dit kan gedaan worden van beneden naar boven of van boven naar beneden. Soms moet je één of enkele rijen van individuele kruisingen uit te voeren, in dit geval, gewoon borduren ze helemaal.

Wanneer verschillende cellen nodig hebben om de draad te slaan moet op de verkeerde kant worden uitgevoerd.

incrementele stappen: Hoe kruissteek beginnen

Er was een verlangen om iets te borduren, maar weet niet waar te beginnen?

Begin borduurwerk moet stap voor stap:

 • Om een ​​geschikt voor beginners met een eenvoudige schakeling te vinden. Deze set is alles wat je nodig hebt.
 • Bereid een plek om te werken. Het is raadzaam om te verblijven in een goed verlichte ruimte.
 • Bereid de stof voor borduurwerk. Het moet een pre-wassen en strijken het ijzer door een kaasdoek.
 • Verwerk de rand van het doek met lijm en wacht tot het droogt.
 • Selecteer een punt op het doek voor de eerste kruising. En, bijgevolg, het moet in het diagram. In dit proces, het belangrijkste is om geen fouten te maken en nauwkeurig te definiëren ze in dezelfde plaats. Dit punt zal de start voor uw borduurwerk te zijn.

Om door te gaan met het borduurwerk, kies dan een eenvoudige schakeling en zorg ervoor dat de werkplek te bereidenOm door te gaan met het borduurwerk, kies dan een eenvoudige schakeling en zorg ervoor dat de werkplek te bereiden

Tijd en floszijde kan draaien borduren kruisen een tint, dicht bij elkaar zonder de draad.

Om verwarring in de regeling reeds gemaakte kruisen doorgestreept in potlood te voorkomen.

Kruissteek voor beginners kinderen: tips voor ouders

In eerste instantie niemand denkt dat de kruissteek nu kan uitgroeien tot een hobby, kan het hele gezin te verenigen. Zoveel passie is even goed geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Tips voor ouders van kinderen borduurwerk beginners:

 • Om te beginnen met het kind gaan en kopen alles wat u nodig heeft voor borduurwerk;
 • Laat dampen om een ​​favoriet beeld te selecteren;
 • Voordat hij bij een plaats te bereiden, materiaal en gereedschappen;
 • samen Borduur werk, wordt het kind gefascineerd door het proces en borduurwerk hij niet verveelt snel.

Kies gereedschappen en grafieken voor borduurwerk, gezien de leeftijd en voorkeuren van het kindKies gereedschappen en grafieken voor borduurwerk, gezien de leeftijd en voorkeuren van het kind

Door de aankoop van een set van kant-en-klare borduurwerk individueel of materialen, neem dan contact op met de verkoper, die u regeling in overeenstemming met de leeftijd van het kind hebben voorgesteld.

Het is noodzakelijk om de voet te volgen en ervoor zorgen dat het kind in het proces doet geen pijn, en had een naald niet verliezen.

Children's borduurwerk is een mooie decoratie voor elke kamer in het huis.

Cross Stitch voor beginners: de correctie van fouten in het werk

Geborduurd juiste middelen om fouten te voorkomen. Als er fouten zijn gemaakt, moeten ze er zeker van zijn om het te repareren. Anders visueel voorkomende vorm van borduurwerk wordt verwend en de correctie nodig.

Fouten kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën:

 1. Niet-essentiële. Deze subtiele gebreken die niet direct het borduurwerk uitstraling bevinden bederven. Vaak in het proces van het verplaatsen van garens van verschillende tinten van verwarde een crosshair. In dit geval is het niet nodig om iets te corrigeren.
 2. Essential. Dit zijn de fouten die visueel waarneembaar zijn. In dit geval, één uitweg - op te lossen en beginnen met borduren weer aan het werk. In sommige gevallen gebeurt: a) plaats in verschillende richtingen van het bovenste dwarsdeel steken; b) mislukte selectie van garenkleuren die moeten flitsende om items, zoals de gezichten van mensen borduren te zijn.

Mooie geborduurd kruissteek en foutloze foto is een teken van uitmuntendheid needlewomanMooie geborduurd kruissteek en foutloze foto is een teken van uitmuntendheid needlewoman

Soms gebeurt wanneer de voltooiing van de werkzaamheden over het doek. In dit geval is het noodzakelijk af te snijden extra stuk weefsel en toepassen op de basis 5 kruisen. bedruip vervolgens haar joint "back naald" met behulp van een scherpe naald.

Deelnemen aan stukken doek, is het belangrijk om het toeval pleinen te volgen. Bovenop de top van het borduurwerk te verbergen de naad plaats.

Cross Stitch Tips beginnende naald vrouwen

De eerste reeks van borduurwerk zou moeten zijn en zeker leuk vinden, dan is het werk zal sneller en meer plezier te bewegen.

Tips voor beginners borduursters:

 • Niet kopen een groot complex borduurwerk, om te beginnen zal genoeg eenvoudig ontwerp met een minimum aantal kleuren zijn.
 • Als je sommige circuits moeilijk om een ​​keuze te maken vond, vergelijken de samenstelling van het materiaal en de kleur van de draad.
 • De voorkeur aan eenvoudige en duidelijke schema's, ze zijn gemakkelijker te lezen en gemakkelijker te werken.
 • Besteed aandacht aan de kleur en de dichtheid van het doek. De beste optie voor beginners zal een overzicht van №14.
 • Voor het gebruiksgemak, gebruik maken van de hoepel, ze komen in verschillende maten en vormen. Kies de degenen die meer comfortabel zal zijn.

Borduurwerk proces om u alleen genoegen te brengen, kies dan een eenvoudig schema met een mooi patroonBorduurwerk proces om u alleen genoegen te brengen, kies dan een eenvoudig schema met een mooi patroon

Ook uitstekend assistenten scherpe schaar nitkovdevatel en naalden zijn. Gebruik een paar naalden op hetzelfde moment, t. Naar. Je kunt niet veranderen de draad elke keer.

De beste optie voor de eerste borduurwerk is niet een afmeting 25x25 cm.

Cross Stitch voor beginners stap voor stap (video)

Als je gewoon leren om een ​​kruis borduren, is het zeer belangrijk om het proces geleidelijk onder de knie. Vriendelijke meester-klasse is een soort gids voor beginners. Instructie voor beginners kan dienen als een tijdschrift of boek over kruisjessteek in het Russisch.

 

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − 70 =

map