Corridor ontwerpen: vorm is alles

Corridor ontwerpen: vorm is alles

12 October 2017Vaak is het ontwerp van de hal niet genoeg aandacht besteed aan, als gevolg van dit deel van het appartement ziet er vrij innemendVaak is het ontwerp van de hal niet genoeg aandacht aan besteed, als gevolg van dit deel van het appartement ziet er vrij nevzrachnoyChasche het net over het vooruitzicht van het herstellen van het appartement, besteden we aandacht aan het ontwerp van keukens, slaapkamers, woonkamer, badkamer, maar niet na te denken over mogelijkheden om het interieur gang. En het is een grote fout! Immers, de gang - de plaats waar de gast voor de eerste keer begint om kennis te maken met uw appartement en mentaal voorbereid op een ontmoeting met mensen zitten in de achterkant van het appartement. Daarom is deze passage in het hart van uw huis verdient niet minder verfijnd ontwerp dan de andere kamers. Hoe maak je een corridor situatie te kiezen, afhankelijk van de vorm - lees dan verder.


Projecten gangen in het appartement: soorten kamers, op basis van hun vorm

Om uw vestibule nadat u wijzigingen zullen maken, niet te strak en ongemakkelijk voelen, denken door middel van het project, rekening houden met de grootte en vorm van de gang. Na elk van uw gang model hangt af van de aard van de uitgifte.

De belangrijkste soorten van gangen in de vorm:

 • Lange, smalle gang. Deze corridor loopt rond het huis, en leidt vaak tot de keuken, aan de zijkanten bevinden zich meestal in de deur van de kamer. Smalle doorgang hal van dit type zijn meestal donker en vereist extra verlichting.
 • Een open gang gaat rechtstreeks naar de hoofdkamer en een visuele markering mee. Deze vorm van gangen typisch zijn voor particuliere woningen of nieuwe appartementen.
 • kleine vestibule Het is de meest voorkomende vorm van hal in particuliere woningen. Ze zijn niet erg comfortabel en dicht genoeg, maar als het plan dat u kiest, de juiste, zal de vrije ruimte meer zijn.
 • Gang onregelmatige vorm Kan L-vormig, T-vormig of andere niet-standaard vorm. Typisch, deze zalen zijn groot genoeg is en dat hun ontwerp kan echt de vrije loop aan hun verbeelding.

Denken door de details van de reparatie, moet beginnen vanaf de grootte en vorm van de gangDenken door de details van de reparatie, moet beginnen vanaf de grootte en vorm van de gang

Als u niet tevreden bent met de grootte van de kamer naast de hal van onregelmatige vorm, kunt u afbreken van de muur van de kamer en het opbouwen van een nieuwe, deel te nemen van de gang.

Er zijn verschillende soorten gangen, beschrijven we de belangrijkste. Vandaag zullen we het ontwerp te bespreken, hebben we beschreven soorten gangen.


Een open gang

De open hal is vaak vrij groot. Het kan in eerste instantie worden bedacht door architecten, ontwikkelt indeling van het huis, of gemaakt door de huurders op hun eigen door de sloop van de muren verdelen dat vanuit elke kamer.

Alvorens een open gang in uw huis, zorg ervoor dat de muur waaraan je gaat om zich te ontdoen van te krijgen, is geen drager.

Deze hal heeft om in te lijsten in dezelfde macht om de ruimte waar het goed te laten verlopen.

De open hal wordt gekenmerkt, in de regel, particuliere woningen, en is gemaakt in dezelfde stijl met de rest van de kamerDe open hal wordt gekenmerkt, in de regel, particuliere woningen, en is gemaakt in dezelfde stijl met de rest van de kamerHier zijn een paar tips om een ​​corridor te ontwerpen als volgt uit:

 • Zo open gangen zijn meestal vrij groot, het aandeel van hun inschrijving hoeft u niet om de kleur van het behang, die de ruimte zal uitbreiden kiezen. Integendeel, kunt u het gebied markeert een heldere sappige schaduw van de muren.
 • Als uw huis is ingericht in een klassieke en Engels stijl, zet uw gang naar de woonkamer, de muren delicate linnen tinten en plafond balusters, lijstwerk heeft uitgevaardigd en gemonteerd kroonluchter.
 • Verlaagde plafonds - is de beste manier om de ruimte zone. Deze techniek scheidt de grote vestibule van de rest van het huis.
 • In deze zaal, ideaal voor een grote spiegel in de muur of de kast met spiegeldeuren.
 • Als je een fan van de ruimte die je niet dit gebied rommel hebt, zal genoeg zijn om een ​​paar van de Ottomanen en een smalle kast afschrikken door de deur.
 • Voor een dergelijke grote ruimte geschikt massief round armatuur met meerdere lampen.
 • Als je dat doet opent de hal naar de grootte van de kamer te verhogen, proberen om een ​​minimale set van meubilair te doen, bijvoorbeeld, zet een lage kruk voor schoenen en voeg een paar kapstokken in de buurt van de voordeur, of zet een smalle kast met full-length spiegel.

Het interieur gangen te openen alle beperkingen zijn afhankelijk van de functie die, naar uw mening, moet het uit te voeren.

Corridor-vestibule of een smalle gang

Lange, smalle gangen vaak vrij donker en somber kamer. Vanuit de kamers, gefokt door de smalle doorgang kamers, gescheiden door een deur gang. Dit type hal is typisch voor de meeste Chroesjtsjov.

Het is belangrijk om te weten dat de selectie van opties voor de vloer in de hal, is het noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat deze ruimte vereist constante nat reinigen, dus geef de voorkeur aan water-proof materialen, zoals tegels.

Met de juiste aanpak voor het ontwerp van het interieur, smal en lange gang vrij gemakkelijk om visueel ruimer doenMet de juiste aanpak voor het ontwerp van het interieur, smal en lange gang vrij gemakkelijk om visueel ruimer doen

Hier zijn een paar tips om een ​​smalle gang van de ruimte te ontwerpen:

 • Voor de muren, deze corridor is het beter om behang te gebruiken of verf heldere kleuren. Het oppervlak van de door u gekozen materiaal moet absoluut glad zijn.
 • De vloer moet worden gemaakt in een donkerdere kleur dan de muren, maar het is beter om licht of lichte kleuren te kiezen.
 • Strek glossy plafonds zijn best passen in het interieur van de smalle gang als een afspiegeling van gloeilampen, zullen ze toe te voegen licht en ruimte zal toenemen.
 • Als u wilt uw gang lichter te maken, zet de spotlights.
 • Om de ruimte visueel uit te breiden, kies meubels met glas of spiegelende deuren.
 • Vloer, tapijt, ook uitermate geschikt voor een dergelijke optie, maar in dit geval, het gebied verlaten voor pereobuvaniya geopend.
 • Natuurlijk kan de standaard kasten niet passen in een nauwe ruimte, maar op dit moment fabrikanten bieden directories, die kasten in alle soorten en maten en ingebouwde meubels presenteert.
 • Uitstekende vooruitgang voor de uitbreiding van de gang ruimte, zal een grote glazen raam in de woonkamer zijn.

Zoals u kunt zien, het belangrijkste principe van de registratie van een smalle gang, het is een visuele uitbreiding van de ruimte, dus zet je verbeelding, gegeven deze aandoening.

Opties voor kleine zaal

Een kleine hal - het is waarschijnlijk de meest populaire optie voor standaard appartementen. Meestal, het heeft een vierkante vorm, zodat ondanks zijn kleine formaat, kunt u passen in alles wat je nodig hebt met het juiste ontwerp.


Om het comfort gang te geven, op te hangen aan de muur een paar foto's die geschikt zijn voor de stijl van uw interieur zijn.

Kleine zaal karakteristiek van de absolute meerderheid van de appartementen een standaard lay-outKleine zaal karakteristiek van de absolute meerderheid van de appartementen een standaard lay-out

Tips voor het afwerken van kleine gangen:

 • Aangezien het grootste probleem is het ontbreken van een dergelijke lobby ruimte mag niet worden gebruikt voor het ontwerp van grote hoeveelheden van het meubilair. Als u niet zeker in hun capaciteiten, probeer dan een headset speciaal ontworpen voor anterooms trimmen.
 • Het past perfect in een kleine glijdende kast met spiegeldeuren of spookachtige of Radius hoekopstelling met gesloten onderste schappen, laden en haken voor jassen.
 • Om functionele ruimte op de muur te verhogen, bevestigen verschillende planken voor sleutels, telefoon, portemonnee en andere kleine dingen.
 • Om uw halletje meer comfortabele plek maken een bankje of een poef voor pereobuvaniya.
 • Maak de muren en de vloer van de warme kleuren en lichte materialen.

Bij het kiezen van meubels en het ontwerp voor de inrichting van een kleine ruimte, je moet begrijpen dat je niet specifiek te verhogen, dus is het belangrijk om het zo functioneel en comfortabel te maken, tegelijkertijd ruimte wordt gelaten voor beweging.

Moderne vormen van corridors (video)


Er zijn vele manieren om het ontwerpen van verschillende soorten gangen, beschrijven we de uitgangspunten voor de meest gangbare opties. Voor gangen van onregelmatige vorm, kiest u het type van het ontwerp, afhankelijk van de grootte, gebaseerd op de bovenstaande advies.

Vertrouw op uw smaak en fantasie en je zal slagen!

Voorbeelden van bimini voorkamer (foto)

0ae154d931d0ea119d5ff2d44666183f 01 6f62ff070ddf138f9d1f08ac9eccd56e 2f8f48236a3964c3424e8ba695fb67ac 18 prihosh 165 213 5603d93e6d7b8 5603d940d1385 530.742

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =

map