Correct afdichten van voegen gipsplaat: reparatie van "A" tot "Z"

Correct afdichten van voegen gipsplaat: reparatie van “A” tot “Z”

12 October 2017Als joint compound onjuist gipsplaten na verloop van tijd op hun site kan worden gevormd scheurenAls joint compound onjuist gipsplaten na verloop van tijd op hun site kan worden gevormd treschinyNesmotrya dat de gipsplaten, het materiaal is heel erg veelzijdig, zijn er verschillende problemen te worden geconfronteerd beginnende reparateurs. Het is al meer dan eens gezegd dat de gipsplaten - een materiaal onmisbaar. Een daarvan is dat nat werk voor de installatie van dit materiaal zijn nagenoeg afwezig, het voegt een paar punten. En wat een verscheidenheid aan ontwerpen zijn gemaakt van gipsplaat. Maar het probleem is, na de montage en bevestiging GKL lelijke naden blijven. Hoe het niet te proberen, en van de gewrichten niet kan ontsnappen. Dat heeft vindingrijke ambachtslui polish op zijn werk. Ja, het is niet zo eenvoudig. 


Hoe te gipsplaten gewrichten patch: select hulpmiddel

Het eerste wat je moet beslissen voordat u de naden aansluiten, is het strikt genomen, wat nodig is voor dit. Naast het materiaal zelf, die hierna worden besproken en gereedschap voor het afdichten. Het is niet nodig om hen te redden. De meeste van deze apparaten opnieuw te gebruiken, en in de toekomst nodig zal zijn.

Het kiezen van een spatel om voegen af ​​te dichten gipsplaten belangrijk dat het blad van het gekozen werktuig was flexibelHet kiezen van een spatel om voegen af ​​te dichten gipsplaten belangrijk dat het blad van het gekozen werktuig was flexibel

Dus, met het oog op de gewrichten van de GCR af te dichten, moet u:

  1. Spatel. Er is niet één soort troffel, maar dit werk zal vrijwel iedereen die comfortabel werken zal passen. 
  2. Gerechten voor het kneden stopverf. Ook hier is er geen groot verschil, maar het wordt aanbevolen om plastic te gebruiken, zal het makkelijker schoon te maken.
  3. Via onder de primer. Dergelijke plastic troggen worden verkocht in elke bouwmarkt en zijn goedkoop, maar zal een grote hulp zijn bij het werken met primer.
  4. Roller. Doe niet rubber, het heeft een ander doel te allen - alle pluizig. Het is belangrijk dat de rol een lange steel en een opening waardoorheen de handgreep kan worden verlengd.

Het gerepareerde gipsplaat gewrichten: select materiaal

Nadat alle geselecteerde gereedschappen, bepalen we de benodigde materialen voor het werk.


Het is belangrijk om te bepalen welke werkzaamheden zullen worden uitgevoerd met de GCR in de toekomst, omdat dit afhangt van de keuze van het materiaal.

Kwalitatief aan de naden en verbindingen te dekken niet verlaten, moet je niet alleen het werk, maar ook de keuze van de materialen te corrigeren.

Versterking van tape vermindert de kans op scheurvorming gewrichten gipsplatenVersterking van tape vermindert de kans op scheurvorming gewrichten gipsplaten

namelijk:  1. Putty. De keuze van de vulstof zal afhangen van de uit te voeren werkzaamheden met het ontwerp in de toekomst worden uitgevoerd. Meestal, het gebruik van gemeenschappelijke, afwerking stopverf, en het is in de verkeerde. Als toekomstige plannen omvatten het schilderen van de GCR, is het niet aan te raden om afwerkplamuur gebruiken. Voor dit doel is er een speciale plamuur voor voegen. Maar als gipsplaten constructies moeten worden behangen, de pasvorm en afwerking stopverf.
  2. Primer. Om al het werk niet nutteloos bij het selecteren van een primer moeten zijn op het type oppervlak en het soort werk na het aanbrengen. Bij het verwerken van ontwerpen van pak GCR acryl primer.

Tape voor gipsplaten gewrichten

Na de voltooiing van de afdichting van voegen in hun plaats zouden zijn uitgevoerd - dezelfde firma, zoals hij zelf GCR. Als dit niet gebeurt, dan is de hele structuur zal worden onderworpen aan vervorming. Daarom is het materiaal is de tweede belangrijkste band voor de gewrichten.

Papierband gipsplaat naden een specifieke sterkte die wordt verkregen door het verweven vezelversterkte langs en over dePapierband gipsplaat naden een specifieke sterkte die wordt verkregen door het verweven vezelversterkte langs en over de

Er zijn twee soorten band:

  1. Papieren tape. Het wordt verkocht op rollen met een breedte van 52 mm en een lengte type 2 :. 50,76 m en 153 m bandoppervlak een zekere ruwheid die een betere grip. Bij gebruik wandprofiel, op de band over de gehele lengte heeft een kleine vouw, waardoor het veel gemakkelijker te gebruiken. Onder de tekortkomingen van het gebruik van papieren rompslomp Vermeldenswaardig is een tijdrovend proces.
  2. Raster of serpyanka hechtmiddel. Het heeft een lengte van 20, 45 en 90 m en de breedte - 45 en 50 mm. Naast ponsband, zelfklevend mazen. Niet self-mesh wint op prijs, maar veel inferieur aan de hoeveelheid inspanning op haar mount.

Het is belangrijk om te onthouden dat bij het werken met zelfklevende gaas moet worden opgeslagen in een plastic zak, waarbij geen kleeflaag heeft zou gedroogd. Een belangrijk nadeel van het gebruik van een raster is dat het niet wordt aanbevolen voor gebruik voor het afdichten van de binnenhoeken van de gewrichten.

de procedure werken: Hoe de gewrichten van gipsplaten te dichten

Alle materialen en gereedschappen klaar zijn, is het tijd om het werk te krijgen. Het werk aan het effenen van de gewrichten uiterst moeizame. Niet de moeite waard het gedoe en onzorgvuldig werkhouding. Als u alle voorgeschreven advies te observeren, de naden aan de GCR is bijna te verwaarlozen.

Dus, voor het afdichten van voegen werk bestaat uit twee fasen:

  1. Voorbereidende. De werkzaamheden voor de aanleg van het wegdek.
  2. Afdichting van de gewrichten.

Kwaliteit bewerkt oppervlak vóór de bijmenging gipsplaat gewrichten garandeert onzichtbare naden op het oppervlakKwaliteit bewerkt oppervlak vóór de bijmenging gipsplaat gewrichten garandeert onzichtbare naden op het oppervlak


Het eerste wat je moet doen voordat u gaat werken met naden tussen de FCL is om het oppervlak te behandelen. Om dit te doen, het reinigen van het oppervlak van de docking stations. Verwijderen sporen van een GCR met een spatel en om stof te verwijderen, een stofzuiger. Vergeet niet over de zelftappende schroeven. Hun hoeden moeten verdrinken tot 1 mm. Daarna moet de gewrichten van gipsplaten worden gereed gemaakt, en laat het oppervlak drogen.

De tweede tussenstap wordt bereiding van vullingen zijn. Koken instructies aangegeven op de verpakking, maar het is goed te beseffen dat het "leven" in de stopverf mengsel is niet groot, ongeveer 20 minuten, dus het mengsel niet te veel koken.

Neem nu een troffel en toegepast gelijkmatig over stopverf gewrichten zonder ontbreekt schroeven. Terwijl de stopverf geen tijd heeft gehad om te drogen op de gewrichten gelegd tape die u wilt bedekken een troffel. Na drogen plamuurresten schoon kan met een spatel eventueel gebruik schuurpapier. Uiteindelijk moet de gehele constructie worden gevuld.

Tips ervaren reparateurs

Elke onnauwkeurigheid bij het afdichten van naden kan leiden tot scheurvorming. Maar zelfs als alles correct is, om te zeggen dat ze gewoon niet worden weergegeven, is het niet nodig. Inderdaad, kan de geringste verandering in temperatuur of shear GCR leiden tot scheurvorming.

Begin met de naden van gipsplaten vulmiddel verzegelen slechts eenmaal in de kamer een regelmatige vochtigheid en temperatuurBegin met de naden van gipsplaten vulmiddel verzegelen slechts eenmaal in de kamer een regelmatige vochtigheid en temperatuur


Om dit te voorkomen, moet je zo strak mogelijk om de gewrichten te vullen, en reparatiewerkzaamheden uit te voeren moet in een kamer met een constante temperatuur en vochtigheid (het raam niet te scheuren, sluit de deur).

Het juiste te doen: afdichten van verbindingen gipsplaten (video)

En tot slot, als het pakket met de vulstof zal worden geschreven: "verzegelen gipsplaat naden zonder het gebruik van versterkende tape" is het niet waard zelf bemoedigend. Zoals putty is eenvoudigweg niet ontworpen voor het afdichten van voegen. 

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 66 = 76

map