Cork tapeter: 7 tips för att arbeta

Cork tapeter: 7 tips för att arbeta

12 October 2017Cork tapeter - prisvärd, vackra, miljövänliga efterbehandling material, vilket ger rummet en unik utsiktCork tapeter - prisvärd, vackra, miljövänliga efterbehandling material, vilket ger rummet en unik vidEto ganska specifikt material, och många förstår inte varför kork tapeter har blivit så populär, inte hittar i dem något speciellt. Detta beror på att förekomsten av tapeter, som ni vet, en speciell variant av färger, mönster och strukturer behöver inte vänta. Men ta en titt på detta alternativ - de fördelar det mycket.


Cork tapeter för väggar: en gång bristerna

Normalt detta alternativ spara ihop till senare, men det är rimligt att fördela alla eventuella brister omedelbart att sålla ut de potentiella köpare som är kategorisk i vissa egenskaper.

Den största nackdelen - en. Detta är ett högt pris. I själva verket kan det prissegmentet inte anses låg på tapeten har att spendera.

Den andra punkten - ett litet urval. Såsom nämnts ovan, är färgen och strukturella lösningar inte representeras mycket väl. Men om du vill koppla in den, är det osannolikt att ha mycket upprörd, eftersom du representerar en viss standard version, men de har säkert tillräckligt noggranna.

Kork har flera betydande nackdelar: låg fuktbeständighet och hög kostnadKork har flera betydande nackdelar: låg fuktbeständighet och hög kostnad

Tja, om priset, vill jag säga, ett material med sådana egenskaper och kan inte vara billig, du fortfarande få miljövänliga tapeter som kommer att pågå en mycket lång tid. Och det är möjligt och spendera pengar.


Fördelarna med kork tapeter i interiör bilder

Du kan köpa självhäftande tapeter, vilket naturligtvis lättare reparation. Fokus och Bernd med ett gott rykte. Men inte bara varumärket och företaget Leroy Merlin Ibercork förtjänar uppmärksamhet, det finns många mindre kända företag som producerar högkvalitativa bakgrundsbilder.

Fördelarna med korkunderlägg:

 • Låg värmeledningsförmåga, vilket innebär att tapeten bibehålles i ett rumstemperaturstabil, och trots det faktum att deras tjocklek är liten, är det en god isolator, vilket förhindrar kalla väggarna i rummet för att påverka mikroklimatet.
 • Hög isolering. Ja, vissa tapeter dämpa ljud, men inte så mycket som möjligt.
 • Motstånd för fukt inflytande. Cork har en vattenavvisande egenskap. Du kommer att se själv så fort du kommer ihåg där det är vanligast material - i tilltäppning av vinflaskor. Eftersom kork tapeter inte bara används till exempel i vardagsrummet, men även i badrummet.
 • Cork absorberar inte lukt - och det är en stor fördel, tapeten kan limmas och i köket.
 • Cork tapeter antistatisk. De kan på sätt och vis, även driva bort dammet. Det vill säga, inte tapeten faktiskt inte förorenat. Dessutom är de även fett deponeras. Återigen, av den anledningen att köpa tapeten i köket.
 • Och, naturligtvis, utseende, för att vara säker. Naturlig och ursprunglig, varm och hemtrevlig samtidigt fräsch, modern.

Vad lim kork tapeter kostym

Det är logiskt att limmet måste välja en speciell. Du kan köpa lim baserat på akryl, är det värt det är inte billigt, men att använda den lätt.När korken är lämpligt att använda en speciell tapetklister komposition med ingen lukt skapas av akrylbaseradNär korken är lämpligt att använda en speciell tapetklister komposition med ingen lukt skapas av akrylbaserad

Om du tänker spara limmet, köpa kontaktlim. Men att arbeta med det kommer att bli svårare, och den tid du definitivt kommer att spendera mer.

I vilket fall som helst bör klisteretikett som du köper vara en indikation på "tunga tapet." Helt enkelt be säljare som berättar om limmet tåla en sådan belastning.

Cork låg bakom på väggen under tapeten: det

Substrat under tapeten - ett tyg, som används som en dämpning, utjämning och vidhäftnings förbättra organ. Tillämpa ett sådant skikt, kommer du att minska den tid som krävs för att avlägsna oegentligheter bas och spara ekonomi.

Viktigt och ytterligare vidhäftning, som säkerställer stöd i arbetet med tunga tapeter är mycket viktigt.

Fördelar med substratet under tapeten:

 • Tapeter bilda en mycket slät yta;
 • Lim blir snabbare och enklare;
 • Nu mögel på ytan av tapeten är osannolikt att dyka upp;
 • Så gott som garanterar hög kvalitet, slät yta, fri från bubblor och andra defekter.

Ofta, till substratet eliminera brister suberinsyra bas som används för tapeter, som ökar graden av vidhäftning mellan väggen och ytbehandlingsmaterialOfta, till substratet eliminera brister suberinsyra bas som används för tapeter, som ökar graden av vidhäftning mellan väggen och ytbehandlingsmaterial

Substratet kan vara syntetisk eller naturlig, kork, naturliga, naturliga.


Teknisk kork på väggarna under tapeten för ljudisolering

Om du vill få en god ljudisolering är bara ett rör, är det osannolikt att du har något att hända. Och detta är förståeligt: ​​ljudvågorna förlorar sin makt efter några hinder. Dessutom bör de hinder och densiteten och strukturen vara annorlunda. Eftersom att korken i kombination med något - det är rimligt, men inte förvänta sig en.

Huvud varning spegel isolering - kork kommer att reflektera ljud effektivt från din sida, men lite kommer ljudisolering buller tränger från utsidan. Det är vettigt att använda det är där han är källan till buller. Det fungerar bra i kombination med pluggen av mineralull, gipsskivor, ljudisolerade skivor.

Vad är tapeten under locket

Tja, det är wallpaper-imitation. Som regel billigt papper variant härma kork. Även om det ibland tapeten inte kan kosta så billigt.

Cork tapeter har antibakteriella egenskaper, så att de kommer att skydda väggarna från smuts, damm och mögelCork tapeter har antibakteriella egenskaper, så att de kommer att skydda väggarna från smuts, damm och mögel


Finns det en känsla av att köpa tapeter? Naturligtvis kan effekten av en naturlig beläggning förvänta sig av dem, men om det är ett rum som kallas, utan några krav, eller om du är säker i den andra perfekt interiören. Visst är det uppenbart att det inte är naturkork. Men i samma hall vacker, kommer högkvalitativa tapeter för korken ser söt. Samtidigt och se hur du gör detta alternativ och om du vill titta närmare på den naturkork tapeten.

Cork Tapeter för väggar: genom limning recensioner

Cork tapeter finns i rullar eller som ark. Din uppgift är att skära dem i enlighet med storleken på rummet, limmas på väggen.

Bakgrund limmade så:

 • Förbereda ytan under tapeten;
 • Grundade ytan;
 • Lim appliceras;
 • Limmade remsor.

Cork tapeter limmade bara butt butt. Dessa arbeten är bekväm att göra ensam, eftersom längden av remsan kan nå tre meter. På platser där det inte är limmad fog eller det är dåligt fastnat, måste du smörja limmet press.

Denna tapet är lättare att utjämna speciella gummivalsen.

Utformningen av rum med kork väggbeklädnader (video)

Cork tapet - vacker, naturlig tapeter, som kommer att vara särskilt bra eko-interiör. Och viktigast av allt, är det nödvändigt att uppdatera tapeten är inte snart korken hållbara och fuktresistent.

Bra val!

Cork tapeter i det inre (foto)

37 62 009 2 184 2014-02-04-1961453751 3268 3209 13216730w640h640canariaa 20142609153809

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =

map