Comfortabele trap naar de tweede verdieping van het huis: 3 criteria

Comfortabele trap naar de tweede verdieping van het huis: 3 criteria

12 October 2017



Trap naar de tweede verdieping in een prive-woning moeten niet alleen mooi, maar ook praktischTrap naar de tweede verdieping van een woonhuis noodzakelijkerwijs niet alleen mooi, maar ook praktichnoyBlagodarya trappen, niet in staat om veilig te bewegen van verdieping naar verdieping, in appartementsgebouwen, en in privé, bestaande uit twee of drie verdiepingen. Indien de berekening van de bouw van een woonhuis is gepland om nog twee verdiepingen te bouwen, je het nodig hebt, zelfs in het stadium van de bouw, om de trap te plannen, en als het huis is vrij groot in omvang, kan worden voorzien in-house, zelfs twee trappen, de tweede is om de rol van een extra spelen.


Trap naar de tweede verdieping te geven

Bij het kiezen van een ontwerp en het materiaal waaruit trap zal worden gemaakt, is het belangrijk om niet te vergeten over de veiligheid en ergonomie.

Voorafgaand aan de bouw moet u na te denken over waar het beste om de ladder te plaatsen op de tweede verdiepingVoorafgaand aan de bouw moet u na te denken over waar het beste om de ladder te plaatsen op de tweede verdieping

Gebaseerd op het voorgaande, is het mogelijk om een ​​aantal criteria, bepalen waarop het materiaalkeuze en het ontwerp:

 • De plaats waar wordt gevestigd de ladder ten opzichte van de kamer, evenals de afmetingen van de trap, en het aantal vierkante meters, die gepland te wijzen aan de ladder;
 • Niveau van de veiligheid van de hele structuur - als het huis zal wonen met hun ouders zijn kleine kinderen en oudere familieleden, is het noodzakelijk om een ​​trap voor maximale veiligheid voor hen te ontwerpen;
 • laddertype en werkwijzen voor bevestiging aan een wand of bevestigd met modulaire opbouw, alsmede het gehele interieur van de ruimte waarin het trappenhuis wordt geïnstalleerd.

Moet zorgvuldig aanpak van de selectie van de trap model in een landhuis. Wat vorm en ontwerp, zal het materiaal waarvan het is gemaakt, en ook. In het geval van een verkeerde keuze, kan het niet voldoen aan de veiligheidsnormen en de algemene interieur het hele pand, kunt u een niet helemaal voordelige optie te krijgen.


De afmetingen van de traptreden in een vakantiehuis op de tweede verdieping

U kunt bouwen kant en klare betonnen platen treden in een prive-woning, maar moeten rekening houden met niet alleen hun grootte, het ontwerp en het materiaal, maar ook de grootte van de stappen in de breedte, lengte en hoogte. Idealiter moeten stappen gelijk aan de breedte van 120 cm, moeten de meeste stapgrootten gelijk aan 25-30 cm en de hoogte tussen de fasen gelijk zijn aan 15-18 cm. Maar niet altijd mogelijk om aan zulke ideale proporties.

Maak een ladder voor een comfortabele en veilige klim naar de tweede verdieping, kunt u de goed gekozen hoogte en breedte van de stappen te gebruikenMaak een ladder voor een comfortabele en veilige klim naar de tweede verdieping, kunt u de goed gekozen hoogte en breedte van de stappen te gebruiken

Bovendien zullen de afmetingen van traptreden in elk individueel ontwerp iets anders, bijvoorbeeld:



 1. De meest voorkomende ontwerp van de trap in een prive-woning - het is een directe odnomarshevaya trap, de optimale breedte van de stappen voor dit ontwerp is 100 cm Op hetzelfde moment, is er de mogelijkheid van bouwhekken, trappen en dus niet veel ruimte in beslag ..
 2. Indien het eigen huis een wenteltrap, in dit geval de minimale stapbreedte moet gelijk zijn aan 80 cm. Maar als een secundaire trap, en wordt meestal gebruikt voor huishouden dienen, is het mogelijk om de breedte van het stapsgewijs verkleinen tot 60 cm.
 3. Er zijn andere niet-standaardoplossingen treden, bijvoorbeeld vouwen of noodsituaties, zoals ladders neiging stappen breedte verminderd tot 50 cm.

In het algemeen worden alle afmetingen van de trap, zoals hoogte, lengte en breedte van de treden, de helling en de breedte van de trap berekend op basis vloeroppervlak, want hoe groter de afmeting van de ladder, hoe meer ruimte u voor het in de kamer.

De breedte van de villa trap naar de tweede verdieping

Er zijn geen specifieke regels en video-instructies voor ladders in privé-woningen geïnstalleerd, is er, in tegenstelling tot de meerdere verdiepingen residentiële gebouwen, waar dergelijke structuren moet voldoen aan alle normen SNIP. In particuliere woningen zijn set ladders van verschillende maten en vormen.

Bij het ontwerpen van de trap, het is het waard om rekening te houden met bepaalde parameters, zoals de afmetingen van de ruimte, het aantal levende mensen, evenals de aanwezigheid van kinderen en ouderen, de zeer ladder apparaat. .

Om al deze redenen is het noodzakelijk om het ontwerp van de trap te doen, en hun blijvende vervaardiging van bepaalde parameters.

De ladder was veilig moet de breedte ten minste 90 cm.De ladder was veilig moet de breedte ten minste 90 cm.

namelijk:

 1. De minimale breedte van de trap in een particulier huis mag niet lager zijn dan 90 cm en bij voorkeur ladder breedte moet 120 cm. Dit is voornamelijk te wijten aan de brandveiligheid, in het geval van een brand ladder was niet knelpunt tijdens de evacuatie.
 2. Stappen op elke maart (als het meer dan een half-tempo en trap) moeten dezelfde breedte en dezelfde hoogte en lengte.

Het is zeker mogelijk om de breedte van de trap en minder te maken, maar het is niet heel comfortabel om te bewegen op.

Daarnaast zal de smalle trappen moeilijk zijn om eventuele grote voorwerpen te verplaatsen. De geringe breedte van de ladder kan worden gedaan als het zelden wordt gebruikt, bijvoorbeeld, naar de kelder af te dalen of naar de zolder te tillen.

Ontwerp van landhuizen trap naar de tweede verdieping met hun handen

De bouw van particuliere woningen is niet alleen aan de stichting, het bouwen van muren, vloeren en het dak te leggen, maar ook de productie van de trap te gaan van verdieping naar verdieping. Maar voordat je een ladder te maken, moet u overwegen of u toestaat dat een woonkamer en hal om een ​​nieuw object te plaatsen.


Maak de trap naar de tweede verdieping kun je met je handen, als je eerst een ontwerp project te makenMaak de trap naar de tweede verdieping kun je met je handen, als je eerst een ontwerp project te maken

Het is noodzakelijk om de trap te ontwerpen met alle noodzakelijke parameters, en rekening houdend met waar je van plan bent om het te installeren:

 1. Om het aantal stappen die nodig zijn om de hoogte van de vloer van de eerste verdieping te meten om de tweede verdieping van de bodem te bepalen. Na de hoogte van de stappen te bepalen, meestal is gelijk aan 150 mm gemaakt, zal de hoogte van de post alle toekomstige ladder te delen met de hoogte van de stappen.
 2. Angle toekomstige ladder hellingshoek mag niet meer dan 22-40 graden wordt beschouwd optimale hellingshoek van 37 graden. Om te bepalen wat de optimale hellingshoek moet zijn om een ​​tekening te maken, en visueel te zien hoe het eruit zal zien.
 3. Bij het ontwerpen van hekwerk en leuningen, zich bewust zijn van bepaalde regels, waarin staat dat de hoogte moet minimaal 90 cm en indien de wenteltrap, is er niet minder dan 110 cm. De afstand tussen de spijlen, die de basis van het hek zijn moet ongeveer 120 mm, in het bijzonder wanneer kinderen aanwezig.

Weten nu de vereiste parameters, kunt u het ontwerp vrijwel elke trap voor het huis, en het kan worden gedaan, zelfs met hun handen zonder problemen, in overeenstemming met alle wettelijke veiligheidseisen.

Alleen goed ontworpen en gefabriceerde ladder zal duren voor vele jaren.

Het raam op de trap Interfloor om te getuigen

Om te kunnen om de ladder te verplaatsen is volledig veilig, moet u de achtergrondverlichting effectief in het donker te zijn. Maar om geen energie te verspillen voor niets, moet je zorgen voor natuurlijk licht te nemen, en maak het raam, en indien mogelijk meer, zelfs als klein, de trap in de middag te verlichten.


Bovendien, bij de trap, kunt u een venster dat prachtig zal een aanvulling op uw interieur te installerenBovendien, bij de trap, kunt u een venster dat prachtig zal een aanvulling op uw interieur te installeren

Echter, wanneer het apparaat, de volgende punten moeten worden overwogen:

 1. De vorm van het venster moet in overeenstemming zijn met de algemene stijl van het huis, dus voordat je zo'n venster te plannen, moet je op de foto ziet raampatronen om de beste opties te kiezen.
 2. Het raam moet niet alleen gaan genoeg licht, maar ook wanneer het goed is om warm te blijven. Grote ramen ziet er mooi uit, maar niet geschikt voor het grootste deel van het grondgebied van Rusland. Het is beter om een ​​paar kleine grote ramen te doen.

Trap naar de tweede verdieping van het huis (video)

Tot slot is het vermeldenswaard dat het grote raam of meerdere grote ramen, ondanks het feit dat ze zullen worden geregeld bij de trap, kan de nieuwsgierige te gluren mogelijk te maken. Om dit te voorkomen, moet u een getint glas of spiegel te maken.

Het ontwerp van de trap naar de tweede verdieping in het huisje (foto voorbeelden)

0015 137 26-7 157 197 519x500xfoto-vintovoy-lestnitsy-iz-derevajpgpagespeedicO1NP9Ln1 887 1859 2193 5784429446ghauod39W665

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

map