Beräknings stegen i trappan, beroende på dess utformning

Beräknings stegen i trappan, beroende på dess utformning

12 October 2017Vid beräkning av någon stege, det finns vissa nyanser som i första hand är ansvarig för säkerheten för invånarnaVid beräkning av någon stege, det finns vissa nyanser som i första hand är ansvarig för säkerheten för zhiteleyLestnitsa - är ett oumbärligt verktyg för att flytta mellan våningarna av bostäder och kommersiella lokaler. Som regel föredrar ägarna av flervåningshus privata hem och stugor vrida trappa. Denna konstruktion sparar kvadratmeter i lägenheten, ser imponerande och fullt utföra sin grundläggande funktion - lyftning och sänkning. Hur man beräknar stegen beroende på typ - läs artikeln.


Beräkning av trappsteg till andra våningen: den optimala höjden och bredden av stegen

Beräkning av trappsteg som leder till andra våningen i ett privat hus eller lägenhet beror främst på vilken typ av struktur - normal (rak) eller böjd (T-, U-formad, skruv). För att beräkna trappan finns allmänna formler, de viktigaste värden som varierar beroende på vilken typ av stege.

För att beräkna alla dimensioner av stegen, ett huvud vald (antingen bredd eller höjd nivå) värde och, baserat på de återstående parametrarna beräknadeFör att beräkna alla dimensioner av stegen, ett huvud vald (antingen bredd eller höjd nivå) värde och, baserat på de återstående parametrarna beräknade

I de flesta fall, används för att beräkna formel baserad på den steglängd: 2 + x höjd slitbanestigar höjd = 60 cm.

I beräkningarna bör i första hand fokusera på familjens sammansättning (förekomst av barn, äldre). Så, barnen inte får alltför uppblåsta stigare, och för de äldre kommer att bli svårt att använda trapporna till den grunda slitbanan.

Hur man beräknar trappsteget, i vetskap om längden och höjden av strukturen

En av de viktigaste indikatorerna på bekvämlighet och komfort trappan är ett antal steg. Optimal för en trappa anses vara antalet steg i intervallet 3 till 16. Ett mindre antal ökar sannolikheten för att snubbla och mer - att få trött när klättring. 


Standardsteg för beräkning av vilken som helst typ av stege kan göras, i vetskap konstruktionen längden och höjden av stigarStandardsteg för beräkning av vilken som helst typ av stege kan göras, i vetskap konstruktionen längden och höjden av stigar

För att beräkna längden på trappan, måste du:

 • Mäta avståndet mellan golven i de första och andra våningen (inte glömma om tjockleken av taket, som måste ingå ett allmänt stege längd);
 • Dividera resultatet med höjden på stig.

Höjden av sättsteg, enligt GOST bör vara inom 12-20 cm., Och väljs i enlighet med typen av och syftet med strukturen.Konstruera en stege "anka steg": beräknings trappstege

"Duck steg" - detta är den perfekta designen för en liten och medelstora rum: för anordnande av en sådan stege skulle vara tillräckligt för att 2,5 meter i längd och 80 cm i bredd .. Kompakthet stege uppnås genom speciella konstruktionssteg, vilket ökar bredden av slitbanan vid positioner motsvarande steg.

Trappa Trappa "duck steg" och kan spara kostnader för byggmaterial

För att utforma en sådan som "duck steg" var bekväm och säker, bör du följa dessa rekommendationer:

 • För direkta optimala konstruktioner kommer att vara bredden på slitbane stegen i stället steg - 300 mm.;
 • Höjden av steget bör ökas till 15 cm minimum .;
 • Stigare bör endast användas för de trätrappor;
 • Övergången från det breda till den smala delen av scenen bör vara släta, metallkonstruktioner tillåtit användning av pedaler steg utan att ha en förträngd del;
 • Att beräkna längden av det krökta, spiraltrappor appliceras formel för att beräkna längden av strukturen med rotationsvinkeln av 360 grader: l = 2πr.

formel är lämplig för beräkning av längden "anka" steg: steghöjd i kvadrat + stegbredd = 65 cm.

Hur man gör en beräkning av trappan med steg 90 och 180 grader

Den mest populära typen av trappa, som uppträder i två våningar och lägenheter - T-formad - en design med zabezhnymi, steg eller roterande plattform som bildar med den intilliggande vinkel av 90 grader väggar.

Funktion designen swivel stege är att vid olika vinkelområden olika design steg bredd: större vid den yttre kanten av trappan, vid den inre - mindre.

Det enklaste sättet att beräkna den L-formade struktur - metoden för proportioner. Det är baserat på en grafisk planering antalet och bredden på stegen på hörndelen och placera en enhetlig struktur med avseende på de återstående grundelementen. Denna metod kräver inte att lösa matematiska problem och tunga konstruktion av geometriskt komplexa ritningar. En marsch och storlek bestämmer stegen i trappan av statliga normer och "normer och regler för konstruktion."

Spårvidd trappsteg, i enlighet med GOST bör vara 250-350 mmSpårvidd trappsteg, i enlighet med GOST bör vara 250-350 mm


För att producera en simulering, behöver du:

 1. Ta ett tomt papper och rita på det två vinkelräta linjer. Avstånd från skärningspunkten mellan linjerna till det yttre hörnet av arket måste vara lika med den planerade bredden på marsch i ett förhållande av 1: 100. Vi betecknar avståndet segmentet O - O1. Enligt GOST bredd stege marsch skyldig att vara minst 80 cm. Var noga med att notera i figuren och en tjocklek withs, annars beräkningar erhålles med en noggrannhet och montera stegen blir inte lätt.
 2. Definiera gränserna för trappsteg, beroende på längden av konstruktionen och personliga preferenser för ägarna av lägenheterna. Värt att komma ihåg att de lägre steg till turn inte bör vara mindre än två.
 3. Rita mitten av mars linjen. För den L-formade struktur, i varv, bör linjen vara lite förspänd mot det inre hörnet.
 4. Bestäm antalet rullmaskiner och betecknar centre ritningen. För detta ändamål, bör bredden på marsch fördröjas i båda sidor av slitbanebredden delat med två (steg slitbanebredd vid den smalaste området får inte vara mindre än 14 cm, i mittlinjen -. Mindre än 20 cm.). Genom datapunkter - bringar åskådarplats centrala rull trappor.
 5. Markera på mittlinje mars, platsen för de återstående stegen.

andel metod kan beräknas som L-formad trappa med trappsteg och en plattform. Beräkningar för utformning av en roterande steg med en vinkel av 180 grader sker på ett liknande sätt.

Beräkning av roterande trappor specifikt enligt villkoren i rummet kan göras med online-program, till exempel designer på "Stolyarych" företagets webbplats.

Beräkning av trappsteg med zabezhnymi använda miniräknare

Idag, de flesta byggarbetsplatser erbjuder räknare, vars princip bygger på införandet av de ursprungliga värdena, och ger resultatet som text med rekommendationerna eller bild ritning.

Rekommendationer och ritningar tillhandahålls i enlighet med de parametrar som avgör GOST.

Med hjälp av online-kalkylator för att snabbt och exakt beräkna vänd trappanMed hjälp av online-kalkylator för att snabbt och exakt beräkna vänd trappan


För att beräkna vinkeln av trappor, måste du välja den typ av struktur (spiral, rak eller vinkel på 180 grader) och ange vissa parametrar.

nämligen:

 • Höjden och längden av taket öppningen;
 • Beräknad bredd stege marsch;
 • Det totala antalet steg;
 • Uppskattat antal vrida steg;
 • Antalet lägre nivå.

De flesta räknare erbjudanden, liksom, för att bestämma höjden av stegen på golvet.

Beräkna vinkel trappor hjälp och ett datorprogram som inte kräver en Internet-anslutning för att utföra beräkningar och kan ge både tvådimensionella och tredimensionell modell av den roterande strukturen.

Beräknings stegen i trappan (video)

Idag är i syfte att utforma en bekväm och säker vrid stege inte nödvändigt att söka tjänster av byggföretag. För att göra detta kan du använda enkla formler, miniräknare online eller off-line program som skapar modellen av trappan, som till fullo kommer att följa både dina önskemål och säkerhetsstandarder. Du måste välja den mest enkelt och bekvämt sätt att skapa en bekväm och trappor som passar perfekt in i det inre av din lägenhet!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − = 69

map