The BlogTrappor till andra våningen i ett privat hus måste vara inte bara vacker, men också praktiskTrappor till andra våningen i ett privat hus med nödvändighet måste vara inte bara vacker, men också praktichnoyBlagodarya trappor, oförmögen att på ett säkert sätt flytta från våning till våning i flerbostadshus, och privat, som består av två eller tre våningar. Om beräkningen av byggandet av ett privat hus planeras att bygga två våningar behöver det, även i det skede av konstruktion, att planera trappan, och om huset är ganska stort i storlek, kan det lämnas in-house, med två trapphus, är den andra att spela rollen som en extra.


Trappor till andra våningen för att ge

När du väljer en design och det material som kommer att göras trappa, är det viktigt att inte glömma säkerhet och ergonomi.

Inför bygget vara säker på att tänka på var bäst att placera stege på andra våningenInför bygget vara säker på att tänka på var bäst att placera stege på andra våningen

Baserat på det ovanstående, är det möjligt att identifiera ett antal kriterier, som valet av material och dess design:

 • Den plats där kommer att vara beläget på stegen i förhållande till rummet, liksom dimensionerna hos trappan, och sedan antalet kvadratmeter, som är planerade att allokera till stegen;
 • Säkerhetsnivå i hela strukturen - om huset kommer att leva med sina föräldrar är små barn och äldre släktingar, är det nödvändigt att konstruera en trappa för maximal säkerhet för dem;
 • stegtyp och metoder för fastsättning på en vägg eller monteras med användning av moduluppbyggnad, och även hela insidan av de lokaler där trappan kommer att installeras.

Bör noggrant närma sig valet av trappstegsmodell i ett hus på landet. Vilken form och design, kommer det att bli, och även det material som den är tillverkad. I fallet med ett felaktigt val, kan det inte uppfyller säkerhetsstandarder och allmänna inredningen hela lokalen, Du kan få en inte helt ekonomiskt alternativ.


Dimensionerna på trappsteg i ett fritidshus på andra våningen

Du kan bygga färdiga betongplattor trappor i ett privat hem, men bör ta hänsyn inte bara deras storlek, form och material, men också storleken på stegen i bredd, längd och höjd. Idealt, måste åtgärder vara lika med bredden på 120 cm, måste de flesta stegstorlekar vara lika med 25-30 cm, och höjden mellan stegen bör vara lika med 15-18 cm. Men inte alltid möjligt att uppfylla dessa ideala proportioner.

Gör en stege för en bekväm och säker uppstigning till andra våningen, kan du använda väl valda höjden och bredden av stegenGör en stege för en bekväm och säker uppstigning till andra våningen, kan du använda väl valda höjden och bredden av stegen

Dessutom kommer dimensionerna av trappsteg i varje individuell design vara lite annorlunda, till exempel: 1. Den vanligaste utformningen av trappor i ett privat hem - det är en direkt odnomarshevaya trappa, är den optimala bredden av stegen för denna design 100 cm Samtidigt, finns det möjlighet att bygga staket, trappor och därför inte tar upp mycket plats ..
 2. Om privata hus har en spiraltrappa i detta fall bör den minsta steg bredd vara lika med 80 cm. Men om en sekundär trappa, och används främst för husbehov, är det möjligt att minska bredden på stegen upp till 60 cm.
 3. Det finns andra icke-standardlösningar av trappor, t ex vikning eller nödsituation, i sådana stegar tenderar steg bredd minskas till 50 cm.

Generellt är alla dimensioner av trappan, såsom höjd, längd och bredd av stegen, lutning och bredd trappan beräknas utifrån golvyta, eftersom större storleken på stegen, desto mer utrymme du behöver för det i rummet.

Bredden på villan trappan till andra våningen

Det finns inga särskilda regler och videoinstruktioner för stegar installeras i privata hem, det är i motsats till de flervåningshus bostadshus, där sådana strukturer måste uppfylla alla normer SNIP. I privata hem är inställda stegar i olika storlekar och former.

Vid utformningen av trappan, är det värt att ta hänsyn till vissa parametrar såsom dimensionerna av rummet, antalet levande människor, liksom närvaron av barn och äldre, själva stegen ordningen. .

Av alla dessa skäl är det nödvändigt att göra utformningen av trappor och deras fortsatta tillverkningen av vissa parametrar.

Till stegen var säkra, bör dess bredd vara minst 90 cm.Till stegen var säkra, bör dess bredd vara minst 90 cm.

nämligen:

 1. Den minsta bredden på trappan i ett privat hus får inte vara mindre än 90 cm och helst stege bredd skall vara 120 cm. Detta beror främst på brandsäkerhet, i händelse av en brandstege inte flaskhals under evakueringen.
 2. Stegen på varje marsch (om det är mer än halv-takt och trappa) måste vara av samma bredd och samma höjd och längd.

Det är visserligen möjligt att göra bredden på trappan och mindre, men det är inte riktigt bekväm att gå på den.

Dessutom kommer den smala trappan vara svårt att flytta någon skrymmande. Den lilla bredd av stegen kan göras om det används sällan, till exempel för att gå ner till källaren eller att lyfta på vinden.

Projektering av trappan till andra våningen med sina händer

Byggandet av privatbostäder är inte bara att lägga grunden, bygga väggar, golv och tak, men också för tillverkning av trappor för att gå från golv till golv. Men innan du gör en stege, bör du överväga att låta ett vardagsrum och hall för att placera ett nytt objekt.


Gör trappan till andra våningen kan du med dina händer, om du först göra ett designprojektGör trappan till andra våningen kan du med dina händer, om du först göra ett designprojekt

Det är nödvändigt att utforma trappor med alla nödvändiga parametrar, och med hänsyn till där du planerar att installera det:

 1. Att bestämma antalet steg som krävs för att mäta höjden från golvet av den första våningen till andra våningen golvnivån. Efter bestämma höjden av stegen, oftast görs lika med 150 mm, kommer höjden på efter dela alla framtida stege till höjden av stegen.
 2. Vinkeln framtida stege lutning bör vara inom 22-40 grader anses optimal lutningsvinkel på 37 grader. För att avgöra vilken är den optimala lutningsvinkeln bör vara att göra en ritning, och visuellt se hur det kommer att se ut.
 3. I utformningen av stängsel och räcken, att vara medveten om vissa regler, som anger att höjden bör inte vara mindre än 90 cm, och om spiraltrappan, det finns inte mindre än 110 cm. Avståndet mellan ståndarna, som ligger till grund av staketet bör vara ca 120 mm, särskilt om barn är närvarande.

Att veta nu de parametrar som krävs, kan du designa praktiskt taget alla trappor för huset, och det kan göras även med sina händer utan problem, i enlighet med alla lagstadgade säkerhetskrav.

Endast korrekt utformade och tillverkade stege kommer att pågå i många år.

Fönstret på trappan interfloor att vittna

För att kunna flytta stegen är helt säker, måste du ställa in bakgrundsbelysningen för att vara effektiva i mörkret. Men för att inte slösa energi i onödan, måste du ta hand om dagsljus och göra fönstret och om möjligt mer, även om små, för att belysa trappan på eftermiddagen.


Dessutom nära trapporna kan du installera ett fönster som är vackert kommer att komplettera din heminredningDessutom nära trapporna kan du installera ett fönster som är vackert kommer att komplettera din heminredning

Men när enheten skall följande punkter måste beaktas:

 1. Formen på fönstret bör överensstämma med det övergripande stilen på huset, så innan du planerar ett sådant fönster, bör du se på bilden fönstermönster för att välja de bästa alternativen.
 2. Fönstret får inte bara passera tillräckligt med ljus, utan även när det är okej att hålla sig varm. Stora panoramafönster ser vacker, men inte lämpar sig för majoriteten av territoriet i Ryssland. Det är bättre att göra några små storlek fönster.

Trappor till andra våningen i stugan (video)

Sammanfattningsvis är det värt att notera att den stora bilden fönstret eller flera stora fönster, trots det faktum att de kommer att arrangeras nära trapporna kan göra det möjligt för nyfikna att peep. För att undvika detta bör du göra en tonat glas eller spegel.

Utformning av trappan till andra våningen i stugan (foto exempel)

0015 137 26-7 157 197 519x500xfoto-vintovoy-lestnitsy-iz-derevajpgpagespeedicO1NP9Ln1 887 1859 2193 5784429446ghauod39W665

Leave a Comment

Your email address will not be published.

6 + 4 =