Basisconstructie van trappen en beschrijving ervan: 3 species

Basisconstructie van trappen en beschrijving ervan: 3 species

12 October 2017Zelfs de meest eenvoudig in ontwerp ladder kan prachtig aanvulling op het interieur van een kamerZelfs de meest eenvoudig in ontwerp ladder kan mooi een aanvulling op het interieur komnatyLestnitsa is nog maar net om te kunnen om het te klimmen of dalen, maar op hetzelfde moment, de bouw van de trap, evenals vormen, zijn er vele opties. Voor het kiezen van de meest optimale variant van de trap moet een bevoegde specialist.


Verschillende ontwerpen van de trap

Trappen - is niet alleen een noodzaak, maar ook een origineel ontwerp, visuele aantrekkingskracht, en, in sommige gevallen, ze kunnen zelfs een soort versiering zijn.

Tot op heden zijn er verschillende ladders, je moet kiezen op basis van de kenmerken en de grootte van de kamerTot op heden zijn er verschillende ladders, je moet kiezen op basis van de kenmerken en de grootte van de kamer

In dit geval zijn er verschillende soorten en ontwerpen van trappen:

 1. Op afspraak alle trappen zijn onderverdeeld in verschillende hoofdgroepen - onderling contact ingangen trappen, het werken ladder, evenals speciale, in-house, Zweeds design, dienen te ontwerpen, enz. Aldus worden vervaardigd treden, afhankelijk van de eisen, uit hout, metaal, composiet materialen, beton, vaak samen gecombineerde materialen.
 2. Verschillen structuur trappen, kan wenteltrap odnomarshevaya, mnogomarshevaya, vouwbaar, cirkel, of tussengelegen scharnierende platforms etc. zijn
 3. Onderscheiden trappen ook de structuur van de elementen kunnen zij worden gesloten of open type, en varieert de vorm van trappen.

Trappen, zijn er vele soorten en typen, variërend van eenvoudige structuren tot complexe constructies. Complex soorten trappen is het beste voor het ontwerpen en berekenen speciale hulpprogramma's, bijvoorbeeld arhikad.


Steunstructuren trappen: Algemene omschrijving

Om klaar te zijn de ladder met succes geopereerd en onderhouden niet alleen je gewicht, maar ook het gewicht van het verplaatsen van mensen op, het is niet alleen nodig om de belasting te berekenen, maar ook om de meest optimale ondersteuning structuur te kiezen.

Voordat u de ladder in de kamer, moet u vooraf berekenen van de maximale belasting en het juiste ontwerp te kiezenVoordat u de ladder in de kamer, moet u vooraf berekenen van de maximale belasting en het juiste ontwerp te kiezen

Verschillende ontwerpen van trappen, die op hun beurt bestaan ​​uit verschillende elementen: 1. Een van de meest betrouwbare en dragende elementen van de ladder stringers zijn, is de draagbalk, waarop zijn gestapeld fase. Er dragende ligger element in haar trap verbonden einde, maar na enkele jaren gebruik kan de stappen losraken en kraken.
 2. Met metaal elementen - Bolz, ze zijn verbonden en fase zijn de belangrijkste draagelement.
 3. TRAPPEN verbonden via pads of roterende direct, kunnen we zeggen dat de site ook in de weg, die de onderdelen van het samenstel.

Het is nog in aanbouw huis of ander object waar het wordt verondersteld ladder plaatsing, overwegen welke vorm zal het, en, in overeenstemming met deze, kiest u het type steun element.

modulaire trap ontwerp: beschrijving en kenmerken

Het gebeurt zo dat, na de belangrijkste bouwfase, is er behoefte om te installeren een trap van de ene verdieping naar de andere, en al het werk gedaan in het huis in het belang van de trap niet overdoen, de beste optie is om de assemblage te installeren. Meestal, in dit geval, een modulair systeem, die onderling zijn verbonden door het principe van het ontwerp. Ze zijn metalen onderdelen, die bestaan ​​uit twee elementen: de buis en daaraan een metalen plaat die dient voor de bevestiging stappen gelast. Met elkaar verbonden delen, kan de trap, die het podium, hekken en andere structuren draagt ​​rechtvaardigen, zulke types ladders zijn het meest eenvoudig te monteren en vereist geen speciale kennis en vaardigheden vereisen.

Populair zijn modulair ontwerpen, zoals ze zijn praktisch en eenvoudig te installerenPopulair zijn modulair ontwerpen, zoals ze zijn praktisch en eenvoudig te installeren

In aanvulling op deze modulaire structuren, zijn er andere opties:

 1. Het nationale team wenteltrap - de metallische modules bestaande uit vaten, ringen, moeren en bouten. Is het enkel, eerst vat en bevestigd aan de vloer, is het draadeind op de bout gespannen fase en beveiligde moer en ring. Het bovenste gedeelte van de kolom is ook verbonden met de overlapping. Eenmaal geïnstalleerd leuningen.
 2. Treden op de metalen kosour - zij kanaal of I-ligger. En ze zijn gemaakt van lichtgewicht geprefabriceerde metaal, die ook kan worden opgevangen, als een aannemer.

Dit team ladder op de steunen kunnen zelfs verzamelen hun eigen handen, met behulp van de nodige instructies en diagrammen. Maar daarvoor moet je eerst de ontwikkeling van een project bedrijf, en vervolgens de productie van dragende elementen van de gewenste grootte.

Slim ontwerp ladder naar de tweede verdieping

Met de bouw van twee verdiepingen tellend huis, is het noodzakelijk om de ladder te doen, om te kunnen bewegen tussen de verdiepingen. Vaker wel dan niet, in een prive-woning maakt de houten trap naar de tweede verdieping, die recht of met een draaitafel op 90 of 180 graden kunnen zijn, en, meestal, is een team van design.

Origineel en prachtige interieur ruimtes zullen houten trap kijken naar de tweede verdiepingOrigineel en prachtige interieur ruimtes zullen houten trap kijken naar de tweede verdieping

Maar voordat je de ladder vereist nauwkeurige metingen kunnen worden uitgevoerd op hen zijn verschillende onderdelen:


 • De constructie van houten trappen, afhankelijk van het type kan bestaan ​​uit een aantal basiselementen, ondersteunt (stringers, koord), die reeds trap gemonteerd, alsmede de gebieden (indien aanwezig) en andere elementen;
 • Uitgebreidere trap kan bovendien worden uitgerust met risers, benen, en natuurlijk railing uit verschillende kolommen en balusters.

Nadat alle elementen zijn gemaakt, moeten ze worden geleverd aan de installatie site en om samen te komen, als ontwerper, het verbinden van de eerste carrier-elementen, en dan alle anderen.

Alle delen zijn verbonden door middel van houtlijm, schroeven, spijkers, enz

Soorten trappen naar constructies en hun beschrijving

Soorten ladders verschillend zijn, kunnen ze zowel de primaire en secundaire zijn. De trap bestaat uit hellende mars, platforms, hekken en leuningen. In een grote hoogbouw trappen zijn gebouwd in overeenstemming met de regels SNIP.

Uitzicht op de trap ontwerpers raden gedimensioneerd volgens de ruimte waar het zal worden gemonteerdUitzicht op de trap ontwerpers raden gedimensioneerd volgens de ruimte waar het zal worden gemonteerd

Er zijn andere types van ladders die worden gebouwd in gebouwen met meerdere verdiepingen, en niet alleen:


 1. Brandtrappen, ze moeten aan bepaalde eisen - zij moeten worden gemaakt van metaal, de basismetaal van de dorpels en de stappen van de ijzeren staven. Proper brandtrap bevindt zich op een afstand van elkaar in de 150-200 meter, en zet ze meestal gebouwen met een hoogte van meer dan 10 meter.
 2. In meerdere verdiepingen zijn meestal gebouwen geïnstalleerd gewapend betonnen trap verbonden met speeltuinen, moeten ze hebben, zowel natuurlijke en kunstmatige verlichting. De hoogte, breedte en hoek en bepaalde afmetingen onder bouwvoorschriften snip.
 3. Auxiliary trappen zijn ontworpen om te communiceren met elke klus site of voor het heffen op alle apparatuur, ze hebben meestal een hek en, indien nodig, verlichting.

klassiek, spiraal, modulaire, en zelfs verschillende en originele cantilever ontwerp - Andere soorten trappen, bijvoorbeeld hout wordt veel gebruikt in de bouw van prive-huizen, villa's, ze kunnen verschillende ontwerpen hebben.

Optimale ontwerp van de buitenste trap

Soms moet je een ladder buiten het huis te maken in het verlengde van besparing ruimte of om andere redenen, zoals een nooduitgang. Dit ontwerp kan soms de enige juiste is.

Ladder in de straat, die is ontworpen om te tillen naar de tweede verdieping, moet niet alleen praktisch, maar ook veilig zijnLadder in de straat, die is ontworpen om te tillen naar de tweede verdieping, moet niet alleen praktisch, maar ook veilig zijn

Tijdens de bouw van de buitenste trap, moet u rekening houden met de eisen voor dit type van de trap, rekening houdend met design features.

namelijk:

 1. Zorg ervoor dat de veiligheid van de beweging om betrouwbaar en duurzaam zijn, en dus bevoegd binding aan het gebouw zou moeten zijn. Ze kunnen odnomarshevye half-tempo, enz., Evenals directe en draaien zijn.
 2. Ze kunnen worden geprofileerd, ingesteld evenwijdig aan de voorzijde, onder een hoek van 90 graden ten opzichte van de gevel.

De vorm van het kussen kan rechthoekig, vierkant of ovaal. De meest eenvoudige ladder van dit type - het is de ingang van het huis.

Soorten en de bouw van de trap (video)

Vanwege het feit dat de externe trap zo min mogelijk blootgesteld aan regen, is het het beste om een ​​overkapping boven rusten of zelfs een volledig gesloten vormgeving. Deze verbetering zal toelaten om de ladder veilig te bewegen bij slecht weer, en deze ladder vereist geen reiniging van sneeuw in de winter.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 6 = 7

map