Bakgrunds för köket: 9 huvudfrågor

Bakgrunds för köket: 9 huvudfrågor

12 October 2017Bakgrund - funktionella material, vilket bidrar till att skapa i köket en mysig och hemtrevlig atmosfärBakgrund - funktionella material, vilket bidrar till att skapa i köket en mysig och hemtrevlig atmosferuChto det viktigaste - att välja tapeter, som kan torkas eller tvätt som inte absorberar lukter, som inte är disharmoniska med bakgrundsbild av korridoren, och som inte behöver blåsa bort dammpartiklar. Dessa är alla idéer om praktiska, som är av största vikt för köksväggarna. Men eftersom du vill och tapeter var vacker. Och, naturligtvis, att reparationen var möjligt budget. I det här fallet kan du bläddra igenom katalogerna där fulla glans erbjuds den senaste samlingen och sedan visa något liknande, men i ett mer överkomligt pris. Annars klistra kostar en ganska öre och för ekonomisk reparation är inte tillåtet.


Bakgrund i köket, ett foto för en lägenhet: vad man ska råda proffsen

Du gick till affären och till en början ögonen isär. Den kan du obegat hela staden och hävdar att det inte finns något lämpligt. Men utformningen av köket - en viktig sak, eftersom välja noga. Och för att klistra väggarna var en framgång, inte ignorera följande råd.

Tips för att välja en tapet för köket:

 • Bakgrunden av papper - det är inte matlagning alternativ tydligt, även imitera tapeten (Tile, för tegel och trä), om de är gjorda av papper är inte nödvändigt limning, måste ändras snabbt;
 • Akryl tapet - är inte det bästa valet, om de vågar klistra över köket, kommer du att se snart hur deformerade utskjutande mönster - även av friktion och röra dessa tapeter är färskvara;
 • Bakgrund bör vara resistent mot blekning, men dessa bör limmas eller blekta bilder kommer att irritera dig till nästa reparation och klistra in speciella dekorativa klistermärken - inte det bästa alternativet för att täcka bleka tapeten;
 • Tapeter bör vara resistenta mot fukt och temperatur;
 • Tapeter inte absorberar lukter, det är det viktigaste kravet.

Proffs rekommenderar inte att klistra papperstapet köket, eftersom det är kortlivad och opraktiskt material tål inte hög luftfuktighetProffs rekommenderar inte att klistra papperstapet köket, eftersom det är kortlivad och opraktiskt material tål inte hög luftfuktighet

Om tapeter, till exempel, non-woven, kan de målas. Och det är ganska praktiskt, färgen är billigare än nya tapeter och reparationsprocessen kommer inte att ta så mycket energi.


Typer av tapeter för köket: vad är på modet

Huvudet kan komma inte bara en utan så många som några idéer om vilken typ av tapeter är ändå bättre att ses i köket. Vissa föredrar att ta tapeten för målning, andra tar en tät tapet, liknande strukturen av rampen i arbetsområdet. Bakgrund har inte en färg i kombination med sviten, men textur vara nära.

Överväga alternativ för bakgrundsbilder för köket detalj.

impregnerat papper

Denna tapet impregnerat med ett vattenavstötande förening. De är rimligt prissatta, våtrengöring är inte rädd, men det kommer att pågå ett par år i alla fall. Botten kan bytas ut på panelen till tapeten var bara i de övre två tredjedelar av väggen.Papper med ett litet skikt av vinyl

Detta oftast prover av tapeter med mönster "ämne kök", tekannor, frukt, bär, sked. Dessa tunna och jämna tapeten kan pokleit bara på plana väggar.

Särskilda kokkärl

De är utformade för köket, de gör dem från fuktbeständig vinyl. Som en allmän regel, har också en vattenavvisande mönster. Men de har svagheter - vinyl lätt repas.

konventionella vinyl

Välja utskrifter bredare, än viktigare, titta på täthet av beläggningen.

Den största nackdelen med vinyltapeter - nödvändigheten av stickning beläggning perfekt inriktade väggDen största nackdelen med vinyltapeter - nödvändigheten av stickning beläggning perfekt inriktade vägg

Skjut den med fingret, om beläggningen är som en svamp, prozhimaetsya menar täthet av tapeter saknas. Resilient vinyl inte repas och länge. Bakgrund kan rengöras.

vinyl målningsbar

5-7 gånger denna bakgrund kan måla. De säljs endast de stora rullar på 25 m längd, och det är inte alltid praktiskt. Dessa tapeter kan vara papper-vinyl och vinyl-mellanlägg.

Det är uppenbart att det finns ett val, är det endast nödvändigt att bestämma vad som passar dig mer.

Insamling av tapeter för köket: om att ta tapeter från katalogen

Naturligtvis skulle detta alternativ vara om priset passar dina förmågor. I katalogen att välja tapeter är lättare i den meningen att du kan se tydligt hur tapeten ser i det inre, och kan i detta exempel och utrusta ditt kök.


Om du är intresserad av färska samlingar, titta på tapeten med kollograficheskoy utskrift. Kollografiya - är en relativt ny tryckteknik som kombinerar på en duk nyanser av silver, koppar och guld. Denna teknik gör det möjligt att skapa tapet elitklass, som kommer att ses av effekten av manuellt arbete.

Måste jag hänga tapeter för kök set: expertutlåtande

Om du vill spara och sedan limma headsetet är inte nödvändigt. Men i princip är det bättre att ta bort skåp, allt tryck och klistra över alla väggar, som förväntat. För det första är detta en rimlig strategi - plötsligt måste byta headset eller andra förändringar kommer att påverka köket. För det andra, kan detta nedokleyka i en viss vinkel ses. Och det ser ut så här, naturligtvis, är inte attraktivt.

Kombinationen av olika bakgrunder kommer att bidra till att ändra det inre utrymmet, visuellt dela köksutrymmet i flera funktionella områdenKombinationen av olika bakgrunder kommer att bidra till att ändra det inre utrymmet, visuellt dela köksutrymmet i flera funktionella områden

Genom denna logik, och skåp i hallen tapeten kan inte limmas, men är det rätt? Kort sagt, bättre trygghet än att spara med vissa betänkligheter.


Som pokleit tapeter att måla köket, och om att limma

I vissa fall är absolut nödvändigt att ta bort den gamla färgen. Bakgrund i denna situation, eller helt enkelt inte limmas eller avgår från väggen tillräckligt snabbt.

Fullständigt avlägsnande av färg är nödvändigt om:

 • Väggarna är färdiga krita eller kalk tvätt;
 • Färgen appliceras under en lång tid, skalar hon bort och förlorar sin struktur;
 • Färg- från väggen;
 • Om tapeten är lätt och tunn, och väggen mörkt.

Om du ska hänga tapeter över vodoemulsionku du först måste städa upp kittet och problemområden. Sedan, för att ytan ska rengöras. Efter det gäller akryl primer, vänta dig att det torkar. Nå, då kleite tapeter, lim, använda en som är speciellt utformad för denna typ av tapeter.

Hur att dekorera väggarna i köket: färg eller tapet

När det gäller utbildning är mycket lättare att förbereda än under färgen väggen under tapeten. När Ta bort gamla beläggningar, tapeter, helt enkelt proshpaklevat, putsade och tillämpa primer.

Om det blev nödvändigt att tillämpa tapeter över latexfärger, är det nödvändigt att tvätta bort lagret är en sprutbeläggning med hjälp av en vanlig vattenOm det blev nödvändigt att tillämpa tapeter över latexfärger, är det nödvändigt att tvätta bort lagret är en sprutbeläggning med hjälp av en vanlig vatten

Genom att färga de första skårorna, är bucklor och sprickor förseglade gips eller fyllmedel i akryl, spalt fylld med en speciell murbruk. Färgen döljer inte de små defekter väggarna, som gör det tapet.

Bakgrund miljövänligt och praktiskt att rengöra färgen. Men estetik och där, och det är det möjligt att uppnå samma goda resultat.

Bakgrunder för kök, vardagsrum: Vad bör

I detta fall är det bättre att kombinera tapeten. Men detta betyder inte att två mycket olika typer av tapeter kommer att planlagd sådant rum. Tapeten bör finnas vissa gemensamma drag - färg eller struktur.

Kanske du tittar noga följande alternativ:

 • Bakgrund i köket tätare och mörkt, och i vardagsrummet - en lite lättare, men mörare;
 • Bakgrund av samma färg och där och där, men i samma zon som de vanligt, och den andra - med tryck;
 • Bakgrund i köket med simulerade - till exempel en vit tegel och i vardagsrummet i liknande färger, men med ett mönster, eller omvänt, monokromatiskt.

Och frågan är, var du ska börja tapetsering, har alltid ett svar - start från fönstret, efter att ha kontrollerat och märkning den vertikala planhet till inte böja remsan.

Vinyl klistermärken kök tapeter

Dekorativa klistermärken gjorde utformningen av rummet, inklusive kök, mer intressant. Och det finns inget enklare än att åtgärda dem på väggen.

Dekorativa vinyl klistermärken diversifiera inre av köket, gör det intressant och unikDekorativa vinyl klistermärken diversifiera inre av köket, gör det intressant och unik

Vad är - dessa vinyl klistermärken? Det är en tunn elastisk plenochka som lätt vidhäftar till en slät yta. Håll det under en lång tid, väl tvättas, och efter avlägsnande av lämna några spår.

Undvik några riktigt mycket patetiska scener i köket, kommer det att se fler organiska klistermärken med humor och ironi, skapa en stämning.

Snygg idéer för kök tapeter: viktiga begrepp

För att inte gå vilse i olika alternativ som bygger på några grundläggande principer för val av tapeter.

Principerna för val av tapeter:

 • Ljusa färger kommer inte blanda väl på tapeten, och om det inte finns några lätta insatser kommer kombinationen sagt ett misslyckande;
 • En kombination av ljus och mörker är relevant endast i skapandet av fokus, men bakgrunden kommer att avsluta detta genom att helt enkelt skära ögat;
 • Om du har valt den mörka tapeter, prydnad eller mönster på dem bör vara pastellfärger;
 • Om du tar en bild med färgglada tapeter, då detta harmoniska ljusa färger är tillbehör i köket, kommer det att balansera den totala sammansättningen.

Och glöm inte - den stilistiska överensstämmelse inte har annullerats.

Alternativ för köket tapeten (video)

Kampen mot stereotyper, leta efter rätter intressanta färger och mönster, inte snåla på kvaliteten på tapeten, experimentera med att kombinera. Och sedan i köket kommer att bli ännu en favoritdestination för hem sammankomster, tebjudningar och intima samtal.

Bra val!

Bakgrunds för köket (foto)

oboi-kök-002jpgoriginal oboi-kök-005jpgoriginal oboi-kök-003jpgoriginal oboi-kök-011jpgoriginal oboi-kök-006jpgoriginal oboi-kök-014jpgoriginal oboi-kök-016jpgoriginal oboi-kök-019jpgoriginal oboi-kök-020jpgoriginal oboi-kök-021jpgoriginal

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 14

map