Bakgrund för taket: 7 sätt att använda

Bakgrund för taket: 7 sätt att använda

12 October 2017Bakgrund kommer att bli ett bra alternativ till traditionell materilov för dekoration av taketBakgrund kommer att bli ett bra alternativ till traditionell materilov potolkaOboi för registrering som ett tak dekoration - ett bra alternativ till tak beläggning som vid större översyn och i kosmetika. Moderna tapeter beläggningsmaterial är underlägsna i kvalitet och design originalitet andra metoder för innertak. Bortsett från den vanliga rullen av tapet för reparation lämplig vätska eller special tak, som är tätare och anpassas till den horisontella ytan.


Populär tapet för taket: de viktigaste typerna av kataloger

Tapet med fördel associerad med materialet för väggarna, men de är lika effektivt appliceras som en beläggning på taket. När detta tak tapeten har betydande meriter som är viktiga under vissa förhållanden av interiören.

Bakgrund för tak är kvalitativt skiljer sig från de suspenderade strukturer:

 • Billigt material;
 • Låg kostnad för klistra tjänster;
 • Enkelhet att arbeta med som en lekman kan hantera;
 • Bristen på specialverktyg samtidigt arbetar med materialet;
 • Konservering av höjden av rummet, vilket är särskilt värdefullt med låga tak;
 • Förmågan att måla och måla om takmålningar.

Det bör dock förstås att tyget tapeter beläggningsmaterialet inte är universell, så det finns begränsningar för deras användning.

Den huvudsakliga plus tapet - lågt pris, vilket avsevärt minskar kostnaderna för reparationer, dock har vissa nackdelarDen huvudsakliga plus tapet - lågt pris, vilket avsevärt minskar kostnaderna för reparationer, dock har vissa nackdelar


Nackdelar med tapeter:

 1. Bräcklighet (material förlorar sina ursprungliga estetiska kvaliteter, i genomsnitt över fem år);
 2. Exponering för att bränna;
 3. Brist på fuktbeständiga komponenter, eller en låg nivå av vattenbeständighet, beroende på materialet;
 4. Absorbera lukter;
 5. Inte dölja den stora ojämnheter i taket.

Det bör ta hänsyn till alla funktioner i detta material, för att eliminera de faktorer som negativt påverkar trasa för att förlänga livslängden på tapeten och använder deras huvudsakliga fördel - de mest skiftande sortiment.

Börja välja tapeter är värt med den grundläggande uppfattning om lokaler och mål, som kommer att utföra tapeten.

Varje specialitet butik har kataloger med bilder av möjliga alternativ för tapeter, vilket bidrar till att fastställa vad tyget bäst lämpade för framtida reparationer.Bakgrund på taket: vad man ska välja och vilka är kriterierna för att bedöma

Den moderna utbud av klädselmaterial är imponerande för sin variation i sammansättning, egenskaper och designeffekter, så att de kan användas i lägenheter, småhus och privata hem.

Beroende på materialet är i form av tapeter:

 • vätska;
 • non-woven;
 • velour;
 • vinyl;
 • kork;
 • textilier;
 • 3 D tapet.

Den huvudsakliga skillnaden mellan alla typer av tapeter - ett material som kan vara ett tyg, syntetiska eller papper. Syntetisk tapet, t ex vinyl, isolerade minimala doser formaldehyd och andra skadliga ämnen. Därför i sovrummet och barnens rum är bättre att välja mer miljövänliga material, även om instruktionerna indikerade att materialet uppfyller de hygienkrav.

Välj tapeten för taket arbete kommer inte att göra: valet är enorm, allt från traditionella papperstapet till exotiska vätskaVälj tapeten för taket arbete kommer inte att göra: valet är enorm, allt från traditionella papperstapet till exotiska vätska

Velour tapeter, som ofta används för väggar, men de ser perfekt och i taket.

Dragen av tapeter:

 1. Är sammetslen konsistens som hälls under vissa ljusförhållanden;
 2. Har en skyddande beläggning på den brinnande ut och blekning;
 3. Absorbera buller;
 4. Absorbera lukter, så inte är lämpliga för taket ovanför arbetsområdet av köket;
 5. Dåligt rengjorda.

Flytande tapet, så populärt på senare år, har en mikroporös struktur. En appliceras på taket av en sådan tapet är mycket bekvämare än roller.

Egenskaper hos flytande tapeter:


 • Vävstrukturen inte är anpassad yta före applicering av tapeter;
 • Bakgrund har isolerande egenskaper och lite ljudisolerande;
 • Ha antifungal och anti-statisk komposition;
 • Skapa en sömlös yta.

Funktioner bakgrundsbild på non-woven baksida:

 1. Lämplig för tak, som lim måste appliceras på ytan, och inte på tapeten;
 2. Tapeter tål upp till 10 färger på färgförändring;
 3. Maskera mindre oregelbundenheter och sprickor på ytan;
 4. Inte blöt och slitstark;
 5. Motståndskraftig mot nötning.

Non-woven tapet visade sig vara lika starkt och hållbart materialNon-woven tapet visade sig vara lika starkt och hållbart material

Tapeter vinyl-baserade:

 • Brandsäker, eftersom vinylmaterial kommer inte att stödja förbränning;
 • På grund av strukturen av luften får passera;
 • Hållbara (upp till 20 år i tjänst);

Textil väggen kan vara antingen på papper eller duk. Detta är det mest miljövänliga och ekonomiskt val. Emellertid textil vägg stretch och blir blöt när limning, vilket hämmar deras tillämpning på takytan.


3D Bakgrund - en speciell typ av fotobilder, som har en bulk effekt. Dessa tapeter är praktiska vård, eftersom tvätta alla detergenter.

Bakgrund Cork minsta gemensamma material för väggar, dock, såsom ett tak tapeter beläggning ser utmärkt. Tapeter på en kork-baserade är mycket tung, så att de är monterade på ett speciellt lim. Bakgrund har antidust och antistatiska egenskaper.

För ett rum, kan du välja flera olika typer av tapeter, för att kombinera materialet med avseende på deras egenskaper och kännetecken.

Bakgrund för taket papper

Tapet med en pappersbeläggning är ett klassiskt material som krediterades och inte allvarliga. Inhemska tillverkare producerar speciella tak tapeter, som till skillnad från väggen har en tät kärna. Men ingen annanstans i världen finns det ingen sådan skillnad.

Papperstapet kan vara:

 1. Simplex (enkelt skikt);
 2. Duplex (två skikt);
 3. Tre skikt.

Simplex tapeten mycket kortlivad och har låga underhålls egenskaper. Duplex tapet har en solid grund, som består av två skikt av papper. Mest hållbara och högkvalitativa bakgrundsbilder - tre skikt, de har en mycket tät struktur, dölja mindre ojämnheter enkelt interagera med limmet, så inspelningen, och om nödvändigt, demontering av tapeter, inte orsakar svårigheter.

Som regel, speciellt papper tapet för taket är mer kompakt struktur på grund av dess multi-layerSom regel, speciellt papper tapet för taket är mer kompakt struktur på grund av dess multi-layer

Utformning av papperstapet mycket varierande och rika. Tapeter kan vara slät matt eller glansig yta, och kan vara strukturellt och räfflad.

De viktigaste punkterna säljande av tapeter papper-baserade - är miljövänlig, pga naturligt förekommande material, och andningsförmåga, vilket hindrar uppkomsten av mögel och mjöldagg. Därför är en sådan tapet lämpligt att använda i sovrummet. Men i badrummet på grund av fukt sådan tapeter inte passar.

Vit Bakgrund: vilken färg i taket och välj regler kombinatorik

Färg taket tapeten har spelat en nyckelroll i de inre lokalerna. Inrikes tapeter som utformats speciellt för tak, är uteslutande vitt. Denna färg är ett klassiskt takyta, och den maximala är användbar i små rum med lågt i tak.

Fördelarna med en kombination av en vit beläggning med vita tak väggar är:

 • Det extra-ljus utrymme på grund av att det reflekterade ljuset;
 • I den visuella utvidgningen av rummet;
 • I en psykologisk känsla av lätthet, renhet och frihet.

Vitt tak perfekt i kombination med andra färger, så att du kan plocka upp någon vägg färg. Om rummet är inrett i en modern stil eller avant-garde, är det möjligt att ge företräde åt svarta eller lila nyanser.

Plain white tapeter kommer att vara ett utmärkt alternativ till rentvå eller spänntakPlain white tapeter kommer att vara ett utmärkt alternativ till rentvå eller spänntak

I tillägg till standard inhemska tapeter kan du köpa importerade tapeter, målning uppdrag att självständigt hitta rätt kombination. Genom korrekt färgkombination kan visuellt rätt proportioner rum.

Populära kombinationer färg på taket till väggar:

 1. Vitt tak - väggar någon nyans;
 2. Beige tak - bruna väggar;
 3. Blå eller turkos tak - vita väggar.

kontrastkomposition kan användas, till exempel, är grön tak med vita eller gula väggar fet kombination, men med rätt tonalitet skapa mycket energisk atmosfär utom färgkombination stil gradient i ett rum med ett högt tak.

Förutom vanlig tapet med fördel kan använda mönster i taket. Till exempel, kan de tapeter remsorna limmas till taket längs eller tvärs över rummet, beroende på rums proportioner.

Mest populära 3D-tapeter för taket

Särskilt populär tapet med surroundeffekter, som tack vare den innovativa 3D-tekniken skapar en unik sammansättning av konventionella lägenheter. Särskilt imponerande är tapeten i taket utseende:

3D-wallpapers - en oumbärlig lösning för rum med lågt i tak3D-wallpapers - en oumbärlig lösning för rum med lågt i tak

Fördelar med tapeter:

 • Bakgrunds utöka utrymmet, sudda ut gränserna för taket;
 • Polyester uppbackning skyddar tapeter från utbrändhet
  vattenbeständighet;
 • De har en mängd olika fluorescerande tapet med en speciell beläggning, vilket skapar en mild nattbelysning.

Badrum lämplig volym tapet med marina frågor. Korridoren ser spektakulära med bilden av fondvägg. I barnens - 3D-effekt av en himmel med moln eller stjärnhimlen. Hall som huvudrummet kan tilldelas en stor omfattande blomma på taket.

Bakgrund på taket (video)

Bakgrund som ett tak dekoration i hög efterfrågan, eftersom det är ett av de enklaste och enklaste sätten att ordna takytan. De främsta fördelarna med sådana ytbehandlingar är låga materialkostnad och enkel installation, med vilken varje handtag.

Design tapeter för taket (foto)

3b-Black-sovrum-funktion vägg 133.705 24-30-1 29-24 325 1450568856bumazhnye-potolochnye-oboi 33-35 AW2 ceilingwallpaper ceiling1

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − 88 =

map