Avslutas med sina händer och inte bara: reparera tak

Avslutas med sina händer och inte bara: reparera tak

12 October 2017Reparation taket är nödvändigt att börja med en studie av dess yta: tillståndet för basskiktet, sprickor och råhetReparation taket är nödvändigt att börja med en studie av dess yta: tillståndet i bottenskiktet, att sprickor och sherohovatosteyS börja reparera taket? Naturligtvis, med en analys av ytan - den form i vilken den nedre tak, om det bör anpassa etc. Och den ursprungliga arter kan vara annorlunda - från nästan perfekt att kräva anpassning. Till exempel är många nya tätning krävs Rust, fåror dockning betongelement.


 Och först då kan du välja den framtida utformningen, material, etc. Om du är rädd i detta skede att göra misstag, bjuda in experter även för diagnos. De uppmana dig var du ska börja och vad du behöver för att fixa, och du för den fortsatta händelseförloppet inte längre oroa sig för.

Reparation av taket i rummet: rengöring

För det första måste taket vara beredd att reparera. Vad betyder det - du måste rengöra den från den gamla finish. För att få taket och kan vara sig själv. Om taket vitkalkade, målade, putsade eller tapetserade, bli av beläggningen inte kommer att bli svårt.

För att göra detta måste du:

 • Ta en roller och bar, fukta rullen med varmt vatten och lite squeeze;
 • Sedan rida del av taket, från låg energi natiskivaniya rulla efterbehandling starkare pressning mot taket;
 • Så fort du ser att rulla började igen för att torka, doppa den i vattnet igen - och igen måste du göra samma sak;
 • Efter ett par kvadratmeter tak väl våt, ta ett verktyg, såsom en spatel och ren rentvå, gips eller tapet till kitt eller betongfundament.

Först av allt, innan reparationen genomförs förberedande arbete: rengöring av taket i den gamla färgskiktFörst av allt, innan reparationen genomförs förberedande arbete: rengöring av taket i den gamla färgskikt


Nästa du behöver för att göra ett test - för att kontrollera styrkan av lagret av spackel. Om det håller upp bra, inte ta bort den. Om du är osäker, ta bort kitt och tillämpa en ny. Men det uppstår tvivel om plåstret börjar falla sönder eller flaga.

Om taket har gammal färg eller kakel

Ofta taket färgas med oljefärg eller enkla vodoemulsionkoy. Ta bort färgen är inte så enkelt. Följande metoder används vanligen: kemisk och mekanisk.

Mekaniskt avlägsna färg kan antingen sandpapper eller spatel. Men detta är inte en ny teknik, process, dammiga och lång. Det finns alternativ och enklare - är en speciell remover, kan det köpas i en butik byggmaterial. När du impregnera färgborttagnings, kommer att få vänta 12 timmar färgen mjuknar och lätt separeras från ytan.Borttagning av vattenbaserad färg från taket (video)

Om taket kakel limmas polystyren

 • Rid taket i en kapsling kan vara samma verktyg med en vass kniv;
 • Efter det kan taket förbli en del av lim, men det definitivt bör tas bort, annars misslyckas den efterföljande reparation.

Dessa enkla tips bara början av processen, som kallas komplexa reparation av taket. Ignorera inte fasen anpassningen av taket och ta bort den gamla finish, direkt påverkar de sätt, vad som kommer att vara styrkan och tillförlitligheten hos nya takytan.

Korrekt tak reparation: en primer och spackel

Utan dessa steg för att reparera taket är nästan omöjligt. Undantaget är byggandet av upphängda strukturer som "tillåtet" inte bråka med inriktningen.

Om du fortsätter i etapper, nästa steg - en primer:

 • Först kontrollerar du sömmarna och fogarna i taket, varje söm och leds måste fyllas med gips eller gips lösning, som är mycket hårt hålls där.
 • Applicera primer till ytan, se till att - djup penetration, kommer det att förbättra vidhäftningen av efterbearbetning.
 • Grundfärgen appliceras med pensel eller rulle.

På arbetsytan, är djup penetration appliceras på primerskiktet för att ge bättre vidhäftning mellan taket av betongen och efterföljande beläggningPå arbetsytan, är djup penetration appliceras på primerskiktet för att ge bättre vidhäftning mellan taket av betongen och efterföljande beläggning

Följande uppgifter kan bara flytta när den aktuella fasen är helt klar. Det vill säga, när grundfärgen har torkat. Sedan antingen du shpatlyuete eller murare yta. Varje befälhavare har sin egen argument för den ena eller andra sättet.

Till exempel kommer gips minskar med tre centimeter höjd i rummet, och vikt är det inte lätt.


Som för fyllmedlet, det ger större krympning, vilket kräver, respektive, tillämpningen av flera skikt. Gips arbetet enklare, och tiden för denna anpassning process tar mindre.

Och processen för gipsväggar och tak gips process är mycket lik. Komplexitet är bara att gipstaket är fysiskt svårare eftersom ytan nonvertical.

Sekvensen av taket målning

Om golvet i dag, anser inte måla, är taket fortfarande möjligt att omvandla med färg. Många tror felaktigt att detta inte är renoverade (även om denna term inte har ett officiellt), utan helt enkelt en billig finish. Vid roten av missuppfattning kan idag vara mycket trevligt att måla taket.

Måla taket täckning start fönstret i rummet, flytta djupare in i lokalernaMåla taket täckning start fönstret i rummet, flytta djupare in i lokalerna

Målning är mycket enkel:


 • Späd bläckkompositionen till en optimal tjocklek (vanligtvis används vattenbaserade färger eller olja);
 • Som verktyg du behöver en kudde på en lång bar och tofs;
 • Måla, börja med kanterna på deras bara och nödvändigt, i enlighet med reglerna, att måla med en pensel,
 • Hela centrala delen av rollern.

Det händer att den färgade taket behöver partiell renovering. På platser där färgen svullna eller skalade bort, måste du rengöra spatel. Då är den plats du kan måla igen. Sådana metoder är inte perfekt, taket fortfarande inte skulle vara länge med sådana partiella reparationer, måste ta bort den gamla avslut och måla taket i den nya.

Reparation tak i huset med sina egna händer: adobe tak

Reparations adobe tak - är till viss del reparationer. Idag är dessa hus byggs nästan, men ändå. Det förväntas att när huset är gjort av adobe, taket och det är samma. Gips av Adobe och dess sammansättning beror på vilka komponenter används - sand, lera, organiska fyllmedel.

Om en stor andel av lera komponent, sedan ta en finkornig lera som är lätt att blanda.

Följande material behövs för framställning av Adobe gips: vatten, sand, lera, jord och halmFöljande material kommer att behövas för framställning av Adobe gips: vatten, sand, lera, jord och halm

För gips måste förbereda en sådan lösning: kalk, lera och organiska tillsatser (andel - 1 till 1 till 0,5).

Efterbehandling reparation av taket

När på dagordningen för uppgiften: "reparera taket från grunden", kommer arbetet att bli lång. Men vad händer om uppförande eller större reparationer har slutförts, och nu behöver du bara idéer för efterbehandling.

Gips box, till exempel, kan målas. Och inte bara den vita färgen du har i din arsenal. Du kommer till hjälp av moderna typer av ytbehandlingar som kan uppskattas med hjälp av fotogalleriet.

Till exempel, en mycket populär åtnjuter nu enhet tak och golv färger. Och golv och väggar dekorerade med turkos färg - de flesta av elementen i inredningen bör vara ljus. Och lite, är bara lite mörk färg som används. Turquoise, då, konstigt nog, inte undertryckas. Och aktualiserats känsliga mjuka färger av möbler och textilier, och turkos helst obuyutit rum.

Var inte rädd och flytande tapeter för efterbehandling taket, med de som gjorts av sina egna händer. Använd papper, sågspån, färg blanda sig att producera den önskade färgschemat. Trendig inredning - det är alltid lite av en ursprunglig inredning som representerar din smak, dina önskemål och din estetiska ideal.

Korrekt takmålning (video)

Lägenhet tak reparation kan vara den enklaste - avlägsnande av gammal färg och till exempel målning. Och kan inkludera justering som tar en hel del tid. Plocka material av hög kvalitet, följ instruktionerna och inte vara rädd för djärva beslut.

Lycka till reparation!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 + = 31

map