Att välja en ljuskrona i korridoren: 4 Mycket Viktiga tips

Att välja en ljuskrona i korridoren: 4 Mycket Viktiga tips

12 October 2017Rätt val av lampor i korridoren är viktig för inrikesRätt val av ljuskronor i korridoren är viktig för intereraSovremenny hemmamarknaden erbjuder kunden ett brett utbud av belysning modeller: från konventionella nyanser och slutar med eleganta ljuskronor. Notera att utformningen av varje lampa utformades ursprungligen för alla rum, och så ljuskrona, avsedd för vardagsrummet, är det knappast lämpligt för hallen.


Den ljuskrona i hallen: hur man väljer

Som regel, ljuskronor för korridorer och korridorer av rum, inte annorlunda särskild nåd. De flesta modeller är diskret belysning neutrala design, utan glaspärlor och andra prydnadsföremål.

I de flesta fall hallen utvalda lampor utan dimmer och dekorationerI de flesta fall hallen utvalda lampor utan dimmer och dekorationer

Men dessa lampor delas in i två huvudtyper:

  1. tak;
  2. Wall.

Det finns ett annat alternativ, när lampan är en separat enhet, som ligger på golvet och anslut till eluttaget. Emellertid är en sådan lampa satt som en ytterligare, snarare än den huvudsakliga ljuskällan.

För de två första alternativen, de flesta föredrar att taket alternativet. Det anses standard och passar de flesta interiörer.


Väggmodell kommer också att vara ett bra val i korridorerna hållare med ett lågt tak. Det faktum att vägglampor inte bara ske på taket, men kan också visuellt öka utrymmet i rummet, om du väljer klokt lampa (kall eller varm belysning).

Vad du ska titta efter när du väljer en ljuskrona för entrén och korridor

Förutom konstruktion, vilket bör så mycket som möjligt i harmoni med resten av inredningen i ditt rum, det finns fortfarande ett antal egenskaper som bör beaktas när man väljer en ljuskrona.

Den valda armaturen bör kombineras med det inre utrymmetDen valda armaturen bör kombineras med det inre utrymmetVad du ska titta efter när du väljer en ljuskrona i entrén:

  1. belysning lägen. Ta en titt på deras antal och egenskaper.
  2. Strömförbrukning. Det är också en viktig tekniska egenskaper. Om du gillar några ljuskronor, som kommer att ansluta sig till stora insidan av hallen, sedan ta en som förbrukar minst mängd el.
  3. Begagnade patroner. Patroner själva delas inte bara i diameter utan även material för tillverkning: en keramisk modell karbolitovye och andra mindre populära.
  4. Antalet använda glödlampor. Även om man tror att ju större lyster, desto mer det används i lampor, är detta inte alltid fallet. När du väljer en ljuskrona skulle komma ut ur din korridorstorlekar. Ju större storlek - desto mer behövs för en bekväm ljuslampor.

Korridor Shape är också viktigt. Den smala men långa utrymme kommer helt avlånga modeller av lampor, och på torget - en ljuskrona i mitten och några extraljus på sidorna, om det behövs.

Väggkronor i korridoren

Modern idé i utformningen av hallen rummet kommer att köpa väggen i stället för taklampor. Med hänsyn till alla funktioner i rummet, med rätt strategi kan du få inte bara en unik interiör, men också en intressant ljusspel. Om du vill uppnå maximal harmoni och originalitet, är det bättre när det gäller belysning köpa tjänster från professionella designers.

Mycket populär i det inre av salen hänger kristallkronorMycket populär i det inre av salen hänger kristallkronor

Men på egen hand, kan du få mycket intressanta resultat. Till exempel genom att dela sina hemligheter, designers säger att placera vägglampor på olika höjder, kan vi radikalt förändra den slutliga utformningen av rummet.

Om du står i korridoren spegeln och sedan se till att vägglampor var på motsatta sidor av spegeln, och på så sätt säkerställa bästa möjliga täckning.

Material vägglampor:

  1. Crystal. Lampor av kristall ger den mest levande och intensiv belysning i rummet.
  2. Räfflad glas. Som med kristall, ljus som passerar genom räfflade glas, kommer att bli den mest intensiva.
  3. Matt plast. Till skillnad från de två första modellerna av lampor gjorda av frostat lyser upp hallen inte är intensiv och tyst ljus.
  4. Textilier. Som i fallet med plast, ljus som kommer från lampan textil mjuk, mild och lugn.

Varje material kan hitta en billig, men kvalitetsmodell, som kommer att vara att passa och passar in i invändig korridoren.

Hur valet av fixturer på formen och storleken av hallen

Oftast i korridoren finns inga fönster, och därmed gott om dagsljus. Därför behöver små lampor inte alltid passar in i det här rummet, om så bara inte belamra hela sin taket.


Flera små lampor kommer att bidra till att göra hallen ljusa och rymligaFlera små lampor kommer att bidra till att göra hallen ljusa och rymliga

Om du har en lång, men smal korridor skulle det bästa alternativet vara att installera två eller tre små stora ljuskronor. Om hallen är rektangulär, som ett standardrum, skulle ett bra alternativ vara vägg lampetter. Men för att installera stora ljuskronor i det låga taket, som oftast finns i korridorerna, är det inte nödvändigt, är det bättre att välja populärt nu platt modell.

Belysningen i hallen bör vara tillräckligt ljust för dig innan du lämnar kan fullo uppskatta hans utseende i spegeln.

Rätt val av ljuskronor i korridoren (video)

Som ni ser, väljer en ljuskrona för korridoren - inte en sådan enkel uppgift som det kan förefalla. Det är nödvändigt att ta hänsyn till höjden på taket, rumsdimensioner, dess form, liksom den övergripande inredning.

 


Design ljuskrona i entrén (foto i det inre)

7 8a7c4800-9e36-D828-ff34-596ae7656c26 1652f908f9b837f 23-26 07b4d6f5229df9XXLjpg 139.970 1573-7 1602-1648 1733-1738 2011-1024x768

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 14 = 17

map