Att tänka på när man väljer en stege betongplattor: 10 kriterier

Att tänka på när man väljer en stege betongplattor: 10 kriterier

12 October 2017Ryggstöd trappor är en del av huset, så att de måste integrera harmoniskt med interiörenRyggstöd trappor är en del av huset, så att de måste integrera harmoniskt med interiören välja trappan till andra våningen - en ansvarsfull handling, för, konstruktion, som under dagen används flera gånger, måste det vara pålitlig och bekväm. Dessutom, eftersom den del av interiören bör stegen passa utformningen av rummet, för att understryka sin stil och markera egenskaper. Hur man väljer en stege som uppfyller säkerhets- och regleringsstandarder, parametrar och utformning av lokaler - läs artikeln.


Interna trappor: klassificering

Att välja innerfoder trapporna, först måste vi definiera vilken typ av design, den mest lämpliga enligt villkoren i rummet.

För det första, trapporna är raka (mars, "gås-steg") och böjda (skruv, T-, U-formad). Först oftast används som ceremoniella, exteriör design, som i huset de upptar en hel del kvadratmeter. Oftare än inte, att lyfta till andra våningen väljer böjda systemet: de kan vara av olika konfigurationer (singel, dubbel och trehmarshevye), lätt att installera och tar liten plats.

Om det inre av huset är gjord av brädor, då produktionen av trappan är bättre att använda trä än metallOm det inre av huset är gjord av brädor, då produktionen av trappan är bättre att använda trä än metall

Dessutom kan stegen öppnas och stängas. Öppna - "light" designen utan plan. Dessa stegar är idealiska för rum design loftstil, minimalistisk eller high-tech. Sluten design - det är elegant representanter för klassisk interiör.

I enlighet med den typ av fastsättning isolerade Saddle trappor, skenor, enpolig skruv, modulära system, infällbar trappor med en lyftmekanism. Om de första sorterna är lämpliga för alla lokaler är den senare typen bäst används för att höja vinden.


Trappan inne i huset på andra våningen: urvalskriterierna

Oavsett vilken typ, design, gör det möjligt att röra sig fritt mellan nivåer bör väljas i enlighet med de kriterier som är ansvariga för bekväm och säker drift.

Således måste de interna stegar uppfylla följande krav:

  1. Ryggstöd design bör ha en bekväm och säker metod för återhämtning och konvergens: i själva verket kan leda till skador rörig tillvägagångssätt böjda kanten av mattan framför nedersta trappsteget, etc.
  2. Design inne i huset bör vara utrustade med bekväma ledstänger och ståndare. Elementen måste monteras på ett avstånd av högst 150 mm från varandra.
  3. Stegen måste vara stabil, utan sprickor och frakturer, ojämnheter och andra ytdefekter.
  4. Alla dimensioner av konstruktionselementen måste följa GOST och SanPiN.

Om huset är små barn bor, är trappan rekommenderas att vara utrustad med en ledstångOm huset är små barn bor, är trappan rekommenderas att vara utrustad med en ledstångTrappor bör vara väl upplysta: Du kan använda automatiska bakgrundsbelysning steg i mörkret, lampetter på väggarna längs strukturen, ytterligare undertak eller spotlights.

Vad bör storleken på inter-våningen trappor

Som nämnts ovan, ett av de viktigaste kriterierna för valet av trappan - nivån av komfort i sin verksamhet: interna trappor måste vara bekvämt för alla familjemedlemmar (både för vuxna och för unga och gamla). När du väljer trappan till andra våningen, är det underförstått att den kompakta designen är, desto svårare blir det att använda den. Ofta, är detta på grund av lutningsvinkeln: den mindre bredden på slitbanesteg och kortare längd stege, desto brantare lutningsvinkel av strukturen.

Av denna anledning, när du väljer en stege, måste du vara uppmärksam på:

  1. Lutningsvinkeln. Den mest säkra och bekväma med en strukturell partiskhet vid 30-45 grader.
  2. Dimensionerna av stegen. Enligt statliga normer, är det optimala anses vara bredden av slitbanan i området 25-35 cm, höjden av sättsteget -. 12-20 cm Dessutom bör alla kvantiteter grundläggande stegen vara samma.
  3. Bredden på marsch. Glöm inte bredden på trappan: de mest framgångsrika mönster betraktas som en trappa med en minsta bredd på 90 cm Dessa krav avser i första hand, med reglerna för brandsäkerhet ..

Bredden på stegen bör vara sådan att på den kunde för att missa 2 personerBredden på stegen bör vara sådan att på den kunde för att missa 2 personer

Rekommendationerna gäller och roterande mönster, och trappor skruv typ, icke-standardiserade system.

Men för svängda trappor, och det finns ytterligare urvalskriterier:

  • Rullmaskiner i roterande strukturer bör inte vara mindre än tre;
  • Bredden av den roterande scenen vid den smalaste punkten måste vara mellan 100 mm och uppåt.

I konstruktioner med en plattform vars längd och bredden på passageutrymmet bör vara minst 800 mm (detta beror på, i fallet med förlust av balans, kommer den mindre plattformen sluta falla).


Vad bör beaktas genom att samla betongplattor trappor i ett privat hus med sina egna händer

Om din lägenhet har en icke-standardhöjd tak öppning, dimensioner i området eller för att rymma trappan kan den färdiga konstruktionen inte vara lämpliga. I det här fallet kan du beställa en stege på de individuella storlekar eller göra systemet med sina egna händer.

Beräkna nyckelvärdet konstruktion i enlighet med specifika dimensioner är möjlig med hjälp av bygg online räknare som ger grundläggande designvärden; krets ritning, två eller tre-dimensionell modell; Olika alternativ konstruktion för trappor.

För att påskynda stegen montering, är det nödvändigt att använda elverktygFör att påskynda stegen montering, är det nödvändigt att använda elverktyg

Vid utformningen av strukturen för rörelse mellan våningarna i ett privat hus, bör du allvarligt valet av material för tillverkning. För trähus bäst lämpade trätrappa. Ofta, för tillverkning av sådana strukturer väljer tall, ek, bok, valnöt och andra laminerade timmer. Tegel och panel hus utöka funktionerna i valet av material för efterbehandling. Här kan du ställa in stegen med metall, glas trappor, konstruktion, marmor, sten, kakel, etc.

Dessutom utvecklar trapporna på egen hand, inte begränsas till de utförings: self-made stege - det är ett utmärkt tillfälle att visa fantasi och kreativitet. Olika typer av konstruktioner kan kombineras till en enda stege för att trimma en vald icke-standardiserade kombination av färger, originaldetaljer, moderna material.


Om huset har en svag överlappning, är det bättre att göra en "lätt" designen utan plan och sidoväggar, installation på ett enda plan.

Trappor - är en universell transportmedel mellan våningarna. Utformningen bör vara bekväm och passar förhållandena i rummet. Att interstorey system med sina egna händer kommer att tillåta maximalt utnyttjande av utrymme, kommer att göra inredningen unikt och originellt.

Hur man gör innerfoder trapporna med händerna (video)

Viktigast hur valet, och vid tillverkning av trappor, att inte avvika från de normer och säkerhetsnormer, följa den optimala storleken egenskaper och rekommendationer. Och du får en säker och bekväm design, som kommer att pågå i mer än ett år!

Detaljer: trappa inne i huset på andra våningen (foto exempel)

2-tip-1024x891 8e7d317887973e0bc681790e2ea07dda 0098b8dd3d2c923104fcc2a46ed3fe7e 397a9aa2a1db4ccd3427362e29080039 1920x1080resizeportfolio38282511418026508 2009-07-08-17-27-01-P32 107.901 10173741nat8elyyte900x1000 144246959w640h640k004m4inter 2519654646

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =

map