Att installationen av PVC-paneler i taket med sina händer: fördelar och nyanser

Att installationen av PVC-paneler i taket med sina händer: fördelar och nyanser

12 October 2017PVC-paneler blir allt mer populärt på grund av tillgänglighet och enkel installationPVC-paneler blir allt mer populärt på grund av tillgänglighet och lätthet att montazhaV nu att avsluta taket används en mängd olika material och tekniker. En av dem är efterbehandling taket med PVC-paneler. Detta material har ett antal fördelar, som kommer att diskuteras nedan, är det ganska praktiskt, och installation av PVC-paneler i taket med händerna kan utföra varje. Enkelheten och tillgängligheten av materialet gör installationen av PVC panel är ganska populär för att dekorera badrum och kök.


Fördelar med PVC-paneler

Naturligtvis PVC-paneler erbjuder flera fördelar, vilket förklarar populariteten av detta material.

De är:

 • Rimligt pris;
 • lätthet av plast;
 • Vattenfast;
 • Unboundedness nyanser;
 • Möjligheten att göra reparation och installation av sin egen;
 • Lättskött;
 • Beständighet mot temperatur;
 • ljudisolering;
 • Möjligheten att jämna tak ojämn;
 • Frånvaro av sagging leder, skapar en slät, sömlös yta.

Med full installation av vattentäta PVC-paneler ofta i badrummen. Att ta hand om ett tak av plast är också mycket enkelt, du bara torka av den med en trasa, kan du använda alla rengöringsmedel, huvudsaken är att de var utan slipande partiklar, som kan orsaka skador på plastpaneler.

PVC-paneler har olika slag och de kan plocka upp för alla rumPVC-paneler har olika slag och de kan plocka upp för alla rum


På grund av alla dessa fördelar yrkesverksamma rekommenderar användning av det är plast väggpaneler för självmontering.

Plastpaneler är av 3 typer: vit, blommor, texturerat. Först den billigaste, inte har något mönster och färg, som oftast används för dekoration av badrum. Färgade och texturerat vitt dyra, kan de installeras i köket, i badrummet, även i sovrummet och vardagsrummet.

Hur man installerar PVC takpaneler ensam

Först måste vi beräkna mängden av material för efterbehandling. För att göra detta, gör en ritning, är det möjligt att du kommer att behöva någonstans att skära panelen, snarare än att fästa dem helt. Det är nödvändigt att beräkna bredden av panelen, välja längden, välj riktning för montering av panelerna på taket.

Minst en dag före installationen panel måste avlägsnas ur förpackningen och ge dem acklimatisera sig.

Metoder för installation av PVC-paneler är som följer: • Om taket är helt platt, kan PVC-paneler fästas med ett speciellt lim direkt på taket;
 • Annars måste du skapa en ram som döljer brister och oegentligheter av taket. Beredning av ramen - en enkel sak, som krävs profiler (de kan vara av trä, metall, plast, eller göras i form av sandwichpaneler.)

Vid tidpunkten för köpet bör vara uppmärksamma på ytan av panelerna. Det bör vara släta, utan sprickor och repor, med två paneler tillsammans bör inte finnas några luckor. Plasten bör vara samma färg, utan att deformeras.

Installation av PVC-paneler på taket (video)

Valet av material, tillverkning och installation ram

Det finns flera konstruktionsmaterial för ramarna.

De är:

 • trä;
 • metall;
 • Plast.

Det enklaste att installera är en ram av trä. Den innefattar en kuggstång och träbjälkar. Dock är denna ram inte lämpar sig för rum med hög luftfuktighet.

Större livslängd annan ram gjord av metall, är det oftare används i stora rum som kräver närvaron av ett stort antal belysningsarmaturer.

Plastram som används i badrum och toaletter, är det lätt att göra hemma själv.

För en enkel ram du behöver det enklaste material - träFör en enkel ram du behöver det enklaste material - trä


Med applikationsnivå bestäms av den lägsta punkten av basen, på det ytterligare engagerade markup på alla väggar. Reträtt 5-6 cm, märkt upp en annan nivå, kommer det att ligga till grund för taket. Direkt på taket är markerade punkter för att fästa balkar eller profiler med steg en halv meter. Markeringslinjerna är, beroende på riktningen av monterings paneler, balkar och profiler ska vara vinkelrät. Det är nödvändigt att fogarna av paneler föll på mitten av balken.

Monteringsstänger utföres med användning av skruvar, till en ram av trä bearbetas emulsioner av vattenavvisande för att förhindra röta material.

Den första uppsättningen bärande väggar i linje med uppmärkning. Sedan installerade tak profiler. När du har installerat ram som är nödvändig för att genomföra ledningar för fixturer. Det är värt att komma ihåg att belysningsanordningen innebär utelämnandet av taket inte är mindre än 10 cm.

Metallramen används i stora byggnader och fungera under många årMetallramen används i stora byggnader och fungera under många år

Monteringstaket av PVC-paneler

Du kan markera de viktigaste punkterna i efterbehandling taket med PVC-paneler.


Proceduren är som följer:

 1. Beräkna antalet paneler, välja färg på panelerna, för att köpa material och göra det möjligt att acklimatisera;
 2. Skapa uppmärkning tillverka och installera ram (om nödvändigt);
 3. Installera ledningar, om så behövs;
 4. Fäst PVC-paneler med en speciell lim, häftklamrar eller skruvar. Om de är fästa på ramen, kan det även monteras med lim, häftklamrar, skruvar. Därefter fäster hörnen.

Efter fastsättning av ramen, se till att den är vinkelrät mot panelerna. För att göra detta, aktivera profilen så nära som möjligt mot väggen och säker.

Installation av PVC-paneler kräver inte en hel del kostnader, och processen är ganska okomplicerat och snabbtInstallation av PVC-paneler kräver inte en hel del kostnader, och processen är ganska okomplicerat och snabbt

Paneler bör inte sättas in tills det tar stopp, och kraftigt dra åt skruvarna, annars kan deformeras av temperaturvariationer i köket eller i badrummet.

Installation av sista panelen PVC tak

Under installationen av takpaneler kan ha vissa svårigheter med den sista panelen mount. Å ena sidan kan man vända remsan och beskär den på längden till önskad storlek, sedan tätt fäst till föregående panel och säker. Om du använder hopfällbara socklar, är det mycket lättare och säkrare att bara klippa sockeln till bredden och att binda med den tidigare remsan.

Om plattorna inte rätt storlek - det är lätt att skära med en kniv brevpapper och ta med till önskad storlek.

Det är värt att komma ihåg att panelerna och PVC golvlister - mycket bräcklig, även den minsta böjning eller tryck kan skada materialet. Behandla dem måste noggrant och korrekt.

Sammanfattningsvis kan vi säga att PVC-paneler - prisvärd och enkel att använda efterbehandling material, som är perfekt för kök och badrum, tack vare dess egenskaper, motståndskraft mot fukt. Vård av paneler som lätt, bara torka dem med någon rengöringsmedel. Ställ PVC panel genom någon person, det viktigaste - omsorgsfullt hantera denna ömtåliga material.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 − = 25

map