Att göra betong trappor sig: 6 fördelar

Att göra betong trappor sig: 6 fördelar

12 October 2017Betong trappa är nästan oumbärlig del av ett privat husBetong trappa är nästan oumbärlig del av privata domaLestnitsa klassificeras som arkitektonisk struktur som uppfyller de särskilda kraven i hållbarhet, tillförlitlighet och säkerhet. Dessutom bör stegen passa in i det inre av huset. För stege är bäst att välja material av hög kvalitet, som garanterar lång livslängd. Builders med lång erfarenhet hävdar att den mest tillförlitliga och hållbara material för trappor är betong. Betong trappa har förbättrade hållfasthetsegenskaper och egenskaper.


Fördelar med konkreta trappan till ett hus eller stuga

Armerade betongkonstruktioner kännetecknas av hög styrka, såväl som lätt att tillverka någon bildning. Stair byggandet av betong perfekt uthärda alla strapatser drift. Sådana konstruktioner har förmågan att installera i insidan hem och på gatorna, även nära vattnet utanför kusten. Dessutom är konkreta trappor anses vara den mest idealiska alternativet när konstruerat central entré. Och bra för rörelsen i källaren eller på vinden. Även du kan använda för landskapsplanering.

Många människor föredrar att välja de konkreta trappor, eftersom de är hållbara och vackraMånga människor föredrar att välja de konkreta trappor, eftersom de är hållbara och vackra

De främsta fördelarna med konkreta stegar:

 • Inga monterings betong trappor inte skakas under belastning på grund av den monolitiska strukturen;
 • Konkreta åtgärder lindra ägare från obehagliga ljudet av violin;
 • Betong trappa strukturen kan bildas i någon stil och form som sträcker sig från enkla till komplexa konfigurationer framdrivning;
 • Enkel och snabb produktion;
 • Brandegenskaper;
 • Konkreta trappor gör det möjligt att använda olika foder material för att skapa ett unikt utseende och design.

Konkreta stegar kan vara monolitisk eller odelad. Det finns också alternativ där stringers installeras med montering zabezhnymi steg.


Design konkret trappa du kan designa din egen, eller söka hjälp från en specialist. Moderna designers är redo universella projekt som passar in i alla vardagsrum.

Typer av betong trappor och kraven i GOST

Alla stegar är indelade i kategorier och typer. Armerad betong trappor är olika i typ och utformning av marscher. Kallade trappa knutna till bärande balkar trappor. Marscher belägna mellan plattformar som utför funktionen av de sammansatta marscher och isbildning dem i en stege struktur.

Plattform - detta legeringselement i bulk eller ramkonstruktion, som är gjorda separat från marscher eller kan vara med dem i ett stycke, är vanligen tillverkade för trappor med rotation.

Innan du installerar en trappa av betong, måste du kunna utföra alla beräkningar för dess tillverkningInnan du installerar en trappa av betong, måste du kunna utföra alla beräkningar för dess tillverkning

Trappbetong marscher delas in i 2 typer: 1. Monolitisk typ som används i vanliga byggnader och utgör en integrerad enhet.
 2. Prefabricerade användning för att göra trappor, vars storlek är långt ifrån standard (till exempel - 1300h350h50). Sådana strukturer faller i odnomarshevye, halv tempo och mnogomarshevye typer. Dessutom kan de vara raka, cirkulära och roterande.

I grund och botten kan trappor skilja dekorering, som har funktionen och estetiska utseendet. Dessutom måste konkret trappa konstruktion uppfylla vissa tekniska krav som måste beaktas i produktionen.

Först och främst är det säkerhetsstandarder och åldrande tunga laster, i enlighet med EU: s normer:

 • Antalet steg kan ligga inom intervallet 3-18 st.
 • marsch bredd bör inte vara mindre än 900 mm;
 • Höjden av stegen kan vara från 150-160 mm;
 • Landningar kan vara 2000 mm i längd.
 • Lutningsvinkeln konkreta trappor ska vara 25-40 grader.

Tillverkare som producerar stegar, först och främst, tar hand om bekvämlighet och säkerhet, av denna anledning, regelefterlevnad - en förutsättning.

De viktigaste delarna av en betongförstärknings stegar och

Eventuella stegar är de viktigaste delarna av dessa är, i själva verket är hela strukturen.

Intern framdrivnings konkreta trappor omfatta följande:

 • Förstärkt betong marscher;
 • vakter
 • Mellanlagringsområdet;
 • Golvyta;
 • Trampa en dekorativ yta.

Om du har valt att självständigt producera och installera de konkreta trappor, måste du förbereda i förväg för materialOm du har valt att självständigt producera och installera de konkreta trappor, måste du förbereda i förväg för material

Alla betongelement för tillverkning av stegen förstärker processen.


Förstärkning genomförs med hjälp av:

 • Stavvarmvalsat stål;
 • Särskild tråd;
 • Trådarmerade termomekanisk väg.

Varje komponent är en mycket viktig del, som utför sin funktion. Byggarbetsplats kombinera ihop och ger en säker och bekväm resa. platser längd är dubbelt genomsnittliga tonhöjden för vuxen person. I centimeter, motsvarar denna parameter till cirka 62 cm. Bredden är lika med bredden på marsch. Vakter måste installeras säkert och bekvämt för resor. Skydd kan göras från något tyg som uppfyller etablerade standarder.

Höjden av vakten bör vara minst 90 cm. Stängsel material är bäst att välja för hållfasthetskriterier.

Den nödvändiga beräkning i form av konkreta trappor

Till stegen var bekväm och uppfyller alla säkerhetsstandarder innan tillverkaren, bör noggrant göra en hel volym av betalningstransaktioner. Idag, mjukvaruutvecklare erbjuder en online-kalkylator som, med införandet av parametrar kan göra de nödvändiga beräkningarna. Erfarenhet och praktik av byggnadsarbetare visar att det bästa sättet att göra betalningar på den redan beprövade tekniken.

Få en säker och modern trappa av betong kan, om det är korrekt beräkna alla parametrarFå en säker och modern trappa av betong kan, om det är korrekt beräkna alla parametrar


För att kunna beräkna parametrarna för trappan, måste du veta vissa indikatorer:

 • span höjd;
 • Grundkonstruktionen konfiguration;
 • Bredden av öppningen.

Formeln för beräkning av summan av dessa data:

 • Antalet steg;
 • Lutningsvinkeln hos marsch;
 • Bredden på marsch;
 • Djupet av slitbanan;
 • Höjden av sättsteget.

Vid beräkning av värt att komma ihåg att de mest säkra och bekväma trappor betraktas som en slitbana på 300 mm. Att beräkna antalet steg som krävs för att skillnaden i höjd mellan golvet är uppdelad i stigarhöjd indikatorer.

För att bestämma rätt vinkel, bör du använda en modell av en rektangulär låda. Benen på triangeln anses villkorligt, eftersom slitbanor och stammar. Vidare är det nödvändigt att dela steghöjden på dess bredd, och bestämmer datavärdena i tabell tangentvinkel. Beräkningen skall utföras i enlighet med de krav, annars trappan strukturen obekväm och snabbt kan misslyckas.

Sätt formen för de konkreta trappan i hemmet

Formwork är en form för gjutning av betongbruk för produktionssteg. För trapporna av betong form väljs är ramen gjord av trä. Trämaterial är lätt och tålig, vilket gör arbetet med att skapa formen passerar lätt. Om formen av trappan ovanliga, är det bäst att skära formen av hållbara material, såsom plywood. För fästskruvar används för att gå vidare till att underlätta demonteringen.

För att förbättra formen används metallstänger eller kraft i form av vinkeln.

Konstruktion av betong trappa, som regel börjar med installationen av formenKonstruktion av betong trappa, som regel börjar med installationen av formen

Tillsammans med formen av monterade stålarmering för förstärkning. Veranda kan göras till dess enkelhet konstruktion. Formwork är monterad på en strikt konstruerad plan. Planen är konstruerad av agade beräkningar och utföra den korrekta avlägsnandet av den erforderliga storleken. Experter för att bidra till att ge steg för steg instruktioner som kommer att hjälpa nybörjare byggaren.

Instruktioner på enheten huset:

 1. Först av allt, behöver du en penna på plywood tillämpa gränser sidoväggar verandan.
 2. Enligt ritningen klippa ut delar av väggarna.
 3. Väggarna är förbundna med varandra medelst tvärgående stänger.
 4. Under verandan ska gräva ett litet hål där du vill hälla grus eller sand och försegla takmaterial.
 5. Nästa steg bör vara installationsrutan som skall bifogas de vertikala stöden.
 6. Inuti opalubnoy plattstrukturer staplade metallnät förstärkning.

När formen är ordentligt fastsatta och säkrade, kan du börja hälla betong.

Vi steg Konkreta trappor själva

För tillverkning av konkreta åtgärder med händerna behöver en lösning och specifika kunskaper och färdigheter. tillverkningssystemet är ganska enkel. Efter installationen, trä form är betongarbeten utförs på stegen i produktionen.

För att tillverka de konkreta steg för trappor, är det nödvändigt att förbereda i förväg sand, cement och järn barFör att tillverka de konkreta steg för trappor, är det nödvändigt att förbereda i förväg sand, cement och järn bar

För att göra detta, förbereda:

 • Cement, vilket motsvarar varumärket standarder;
 • Sanden är grovkornig;
 • Krossad liten storlek;
 • Stav av järnbeslag.

För att skapa steg bör man komma ihåg att formen skall vara hela, utan sprickor och luckor kan vara flyttbara.

Fyll bör vara noga med att inte kollapsat under trycket av formen konstruktion.

Till att börja skapa framtida åtgärder för att vara från den nedre scenen. När betongarbeten bör inte glömma anpassningen av lösningen, och du måste ge det tid att torka. När betongen hårdnar, kan du börja avveckla formen. Demontering genomföres med användning av en hammare eller skruvmejsel, beroende på monteringsmaterial.

Följande slutförs. Konkreta åtgärder du kan dekorera en mängd olika material, allt beror på placeringen av trappor och ägare preferenser. Många designers trim nivå kakel, med hjälp av vackra mattor eller speciella overhead trä steg.

Oberoende reparation av konkreta steg i trappan och typer av skador

Reparationer till betong trappor som krävs i sällsynta fall. Oftast är det nödvändigt att reparera mycket gamla stadium där främst skadade hörn och kanter. Restaurering av steg som utförs i flera steg, beroende på skadan.

Huvud skador på konkreta åtgärder:

 • illa;
 • flisas;
 • sprickor;
 • Knarrande.

Cope med enkla betongtrappa reparation förmodligen självCope med enkla betongtrappa reparation förmodligen själv

Efter noggrann undersökning testade stadium vid vilket skadan detekteras och deras orsaker, bestämmer typen av reparationer.

Verken är som följer:

 • Återställnings hörn;
 • Avlägsnande av sprickor och flisor;
 • förstärkning;
 • Facing arbete.

Ganska ofta, för att på nytt ställa i betong eller bryggan väljs marmor chips. Denna nya generation material, vilket gör att du kan återhämta sig stegar. Detta material har en plåtform, vars sektion är 3 mm.

Fribärande plattan har olika egenskaper som förbättrar nötningsbeständigheten och hållbarheten hos de konkreta steg. Verk av detta material som påminner om inför verk.

Coatings marmor chips ger en vacker utsikt över stegen. Före restaureringen bör vara beredd steg. Hjälpa till att förbereda renovering.

Sorter av betong trappor (video)

Alla byggnadsarbeten kräver specifik kunskap, av denna anledning bör du inte bortse från råd av experter. För tillverkning eller reparation konkreta trappor, genomföra allt förberedande arbete - att förbereda basen för att beräkna rätt vikt och proportioner också överväga vilka alternativ kommer att ha framtida artiklar. Uppskattningen är också en mycket viktig del av arbetet. Det är inte nödvändigt när det närmar sig spara på material av hög kvalitet. behövs uppskattningen att avgöra exakt hur mycket du behöver lösningen och ytterligare material. För att enkelt skapa stege bör hålla sig till de grundläggande reglerna och parametrar, som fastställts av GOST.

Exempel på konkreta trappor (foto)

001 5b 27 27-lestnitsa-svoimi-rukami 0067 232 0280big 312 341 344

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 − 25 =

map