Är det möjligt att limma tapeter på tapeten: 5 rekommendationer och tips

Är det möjligt att limma tapeter på tapeten: 5 rekommendationer och tips

12 October 2017Tapetklister på tapeten - inte en bra idé, men ibland är det obligatorisktTapetklister på tapeten - inte en bra idé, men ibland är det inte oboytisKazhdy ingen människa i mitt liv, förr eller senare står inför reparationer. Bakgrund - en av de mest populära sätten att väggkonstruktion. I jakten på att spara tid, pengar och ansträngning många människor vill veta om det är möjligt att hänga tapeter i tapeten. Visst, med en stark önskan pokleit nytt lager av tapeter utan att ta bort den gamla, du kan, men det är nödvändigt att observera ett antal tips och instruktioner.


Gör Bakgrund Bakgrund limmade - tips och tricks

Först bör du förstå om denna idé kommer att leda till ett positivt resultat. Det viktigaste kriteriet är att ha framgångsrikt limning slät och fast väggyta.

För att förstå om den nya klibbig tapeter finns på den gamla lagret, måste du först se till att på väggen med samma beläggning det inte finns några defekter.

Limma nya tapeter ovanpå gamla kan endast vara fallet när initialt plan väggLimma nya tapeter ovanpå gamla kan endast vara fallet när initialt plan vägg

Efterlevnaden av dessa regler kommer att bidra till att undvika skalning av tapeter just bundna beläggning på väggarna:

 1. På den gamla tapeten inte bör finnas betydande brister och skalar off the wall, måste canvas hålla fast eller efter en tid en ny tapet skalades bort tillsammans med densamma.
 2. Väggen måste vara plan - utan sprickor och urtagningar (annars krävs för att anpassa sin limning).
 3. Gamla tapeter bör inte vara för tjock, eftersom Detta kan vara orsaken till att dra dem bort från väggen med ett lager av nya tapeter.
 4. rekommenderas inte för användning på toppen av non-woven tapet eller vinyl - de inte absorberar lim, så att de kan också lossna.
 5. Det rekommenderas inte limma tapeter till den gamla, med en lättnad, eftersom Ju mindre bindningsytan, desto värre det kommer att hålla en ny tapet.

Limmet bör vara av hög kvalitet, utspädd enligt anvisningarna på förpackningen.


Som tapetklister på tapeten

Tapetklister ska vara i enlighet med underhållsregler ett lämpligt sätt. Om lagret av gamla tapeter limmas bräcklig, är det nödvändigt att limma dessa platser med speciellt lim.

Nya tapeter måste vara mörkare och tätare gamlaNya tapeter måste vara mörkare och tätare gamla

Framgången för tapetsering på gamla tapeter beror på strukturen och den gamla och nya material färg: • Nya tapeter måste vara mörkare;
 • Det är nödvändigt att välja en tapet som är tätare gammal;
 • Det är inte nödvändigt att limma monokromatiskt ljus tapet gamla med brokiga mönster, eftersom de mönster kommer att lysa;
 • Det är nödvändigt att utesluta förekomsten av färgeffekten av den gamla tapeten för att förhindra läckage av färg ovanpå nya. Du kan göra detta genom limning en liten bit av tapeten eller tidning.

En av de grundläggande reglerna för limning är kompetent och försiktig användning av lim. Om du lägger det för mycket, sedan ett lager av den gamla tapeten kan bli blöt och flytta bort från väggen, tillsammans med det nya.

Instruktioner steg för steg

Om alla villkor är uppfyllda, då kan du säkert påbörjas omedelbart processen för limning:

 1. Det första steget - sugande den gamla beläggningen med lim, som vi senare kommer att limning. Du behöver för att förbereda det flytande limmet, för att uttrycka det en roller till ytan och låt torka under flera minuter.
 2. Liksom i den löpande tapetsering behöver för att förbereda en duk för pinne. Om det finns ett mönster på tapeten, målningarna behöva sänkas så att när limnings siffror sammanfaller.
 3. Därefter förbereda lim, utan att avvika från anvisningarna som anges på etiketten, sätter vi den på väggen eller på baksidan av den nya tapeten. Överflödigt lim som kommer att sticka ut från kanterna på, bör du omedelbart ta bort duken.
 4. Nu återstår att göra processen vanlig tapetsering, med hjälp av en gummiskrapa för utjämning.

Liksom i den löpande tapetsering, den svåraste delen - hörnen. Var och en av de målningar, som limmas på båda sidor av vinkeln, är det nödvändigt att ta en ersättning på några cm, dessa områden av tapetklister behöver inte smeta.

limning teknik och verktyg som används är inte mycket annorlunda än den konventionella tekniken tapetseringlimning teknik och verktyg som används är inte mycket annorlunda än den konventionella tekniken tapetsering

Efter limning båda dukar bör göras med en kniv skär i hörnet av hela höjden av tapeten, och sedan inte limmade ersättningar avlägsnades och unglued delar av den inre sidan smörjs med lim och slät vägg.

Genom att följa dessa enkla regler, kan du hålla den nya tapeter på den gamla lagret.

Kan jag hänga tapeter i de vattenbaserade färger

Latexfärg är också en mycket populär form av väggkonstruktion, som vissa föredrar att bara måla tapeten. Ta bort den gamla färgen från väggen - inte enkel. Därför enkla sätt älskare vill kringgå processen sidan och pokleit tapeter på den vattenbaserade färg utan att släppa det.

Detta exempel om färgen kvalitet och klamrar sig fast vid väggen.

Kontroll av kvaliteten på färgen, som ligger på väggen, är det en förutsättning för tapetsering. För att göra detta, kan du försöka klistra in en bit tapet eller tidning. Om du kommer att hålla bra, då kan du påbörja processen med tapetsering.


Om den gamla latexfärg är fast på väggen och ta bort det ganska problematiskt, tillät tapetsering över paintOm den gamla latexfärg är fast på väggen och ta bort det ganska problematiskt, tillät tapetsering över paint

Innan huvudsakliga arbetet bör utföras flera procedurer:

 • Före applicering av tapeten som skall beläggas vägg belagd med färg, en lösning bestående av en primer och lim (utspädd i förhållandet 1: 1);
 • Om du vill använda en flytande vägg bör väggen täckt med latexfärg primas i flera lager (om färgen varar längre än två år, då är det bättre att ta bort alla samma);
 • Innan du monterar tunga och täta tapeter måste appliceras på fodret papper, undvika överlappningar leder och papperstapet (du kan använda gammaldags papper);
 • Rekommenderad tapetklister endast följande dag efter applicering av marklösningen.

Efter prokroete wallpapered väggar, för att inte riva av dem för att avlägsna bubblor - du kan använda en speciell roll för det.

Är det möjligt att limma non-woven tapet tapet

Sammansättningen av tapeter fiberduk kompakteras och pappersfibrerna, som skiljer denna typ av hög hållfasthet tapeter. Limma dem på olika typer av ytor - spånskivor, gips, etc.


Men här är den här typen av tapetklister över den gamla rekommenderas inte av två skäl:

 1. Non-woven tapet är ganska tung, men som vi sagt tidigare, är det sannolikt att leda till en eftersläpning av både gamla och nya tapeter från väggen;
 2. Det är möjligt att efter en viss tid på den gamla tapeten visas bubblor som stör det estetiska utseendet på rummet.

Av dessa skäl är klibbig non-woven tapet på den gamla inte den bästa idén. Visst, om du inte kommer att slösa dyrbar tid på att bli av med gamla tapeter, och föra väggarna i ordning, får du en mycket snabbare, men resultatet är osannolikt att vara av hög kvalitet.

Non-woven tapet räcker tjock och tung, så limma dem ovanpå den gamla rekommenderas inteNon-woven tapet räcker tjock och tung, så limma dem ovanpå den gamla rekommenderas inte

Det bästa alternativet är att non-woven tapet ta bort alla den gamla beläggningen och tillämpa på en torr, plan yta.

Svaret på frågan om det är möjligt att hänga tapeter i tapeten, beroende på många faktorer. För det första, vilken typ av tapeter har ett värde på hur vi vill klistra över muren. För det andra, inte alla typer av tapeter, kan vi limma den nya. Valet av färg och struktur i den nya tapeter, som ska limmas över de gamla, kommer också att vara begränsad.

Lika lätt att ta bort gamla tapeter (video)

Så den nya över det gamla tapetklister kan du, men undvika olyckliga resultatet, är den gamla lagret bättre att ta bort. Om ändå du har beslutat om tapetsering utan att bli av med gamla lagret, minns de regler som måste följas för att göra allt på rätt sätt och utan negativa konsekvenser. 

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 + = 94

map