The BlogSuspenderade struktur dölja defekter och tak ger rummet elegant utseendeSuspenderade struktur dölja defekter och tak ger rummet trim vidKonstruktsiya undertakssystem kan vara olika i längd och bredd, område och typ av efterbehandling. Svävande strukturer på taket ger rummet en bra bild, dölja brister och ger en mysig miljö.


Vad är undertak

undertak anordning representerar en ram, som är fäst direkt i taket och på väggarna, följt av efterbehandling ram.

Grundval av taket fungerar som ramen, vilken är fixerad till taketGrundval av taket fungerar som ramen, vilken är fixerad till taket

Avstängd under taket trim designen har flera fördelar:

 • Dölja oregelbundenheter i taket;
 • Den tillåter dig att dölja och isolera ledningar och andra tekniska ämnen;
 • Det spelar rollen av värmeisolering och ljudisolering system på plats;
 • Det låter dig skapa någon design och arkitektur av taket för att dela upp rummet i zoner.

Till upphängningssystemen kan fästas drywall, tyg, plattor och lister, plast, tejp spänningar och andra dekorativa material. Upphängningssystem består av lager guider, sidostyrningar, vinkel lister, suspensioner, skruv och plugg.


Bärverksystem Ecophon och Ecophon Focus är den akustiska typen system. Den är gjord av galvaniserat stål ram, på vilken aggregatet hålles ljuddämpande plattor, som är gjorda av duktilt glas.

Fjädringssystem Ecophon Focus kan installeras i alla rum, kan den ljudisolerade, dolda och öppna. Undertak Knauf design har utmärkta tekniska egenskaper, dess komponenter innehåller profiler, guider, skruvar och plugg. Du kan beställa på ett enskilt projekt design, med alla komponenter, kommer de att vara redo att installera i ett specifikt rum.

Ett inslag i Ecophon Ecophon Focus och fjädringssystem är en bra ljudabsorberande egenskaperEtt inslag i Ecophon Ecophon Focus och fjädringssystem är en bra ljudabsorberande egenskaper

För varje typ av efterbehandling material måste noggrant valt material upphängningssystem, styrs av nivån på maximal belastning på 1 m av taket, till vikten av efterbehandling material inte överstiger den högsta tillåtna. Överdrivna laster som verkar på upphängningssystemet kan resultera i deformation av strukturen och till kollaps av taket.Huvudstruktur undertaket

Takupphängningssystem är monterat på en metallram, i vilken stavarna är anordnade för efterbehandling fasadbeklädnadsmaterial, som bilder.

Metallramen har galgar som hjälper dig att justera höjden av taket över hela området.

De primära fästanordningarna i ramen är metallhängareDe primära fästanordningarna i ramen är metallhängare

Det finns flera typer av undertak:

 1. Undertak på metallskenor. Konstruktion av undertaks skenor monterade på en metallram med hjälp av pluggar och skruvar, är vinklarna justeras suspensioner. Rack design för tak är bäst lämpade för användning i långsmala rum, eftersom Reiki är svårt nog att minska eller lägga till dem i längden av lederna med ett snitt kommer att beviljas, om målade lister kan måla skalar. Lättare att arbeta med färdiga material. Denna design skiljer fuktbeständighet, hållbarhet. I utrymmet mellan taket och grov rack kan du installera ytterligare ventilation.
 2. Konstruktioner undertak av mineralfibrerna är fäst vid den oavslutade taket på metallramen. Plattorna införs i ramen och fixeras.
 3. Tak plattor. Utformningen av ett undertak kan bildas av plattor av olika material: mineralfibrer, metall, gips, styrofoam. Plattorna är monterade vid ramen eller införs i det är fasta lister och skåror sido på framsidan.

Alla tak designen gör det möjligt att installera ytterligare ventiler och ventilations utrymmet mellan den grova och undertak.

undertak design ger för luftventilerundertak design ger för luftventiler

Minimalt utrymme mellan grovbearbetning i tak och undertak ram bör inte vara mindre än 2,5 cm.

Metallramen fäst i taket och väggar beroende på formen av den framtida konstruktion och dekorativa material som används. Stödskenorna upphängda anordning fäst till taket på upphängningstungan en viss nivå, och de tvärgående skenorna och är fästa vid taket och till stödskenan. Hörnlister skapar visuella utrymmet mellan väggen och taket.


Särdrag hos taket anordningen i GCR

Apparaten enligt undertak gipsskivor över olika styrka, har god akustisk och termiska isoleringsegenskaper.

Multilevel tak gipsskivor tillåter en zonindelning lokaler, har en komplex strukturell ramMultilevel tak gipsskivor tillåter en zonindelning lokaler, har en komplex strukturell ram

Undertaket kan vara:

 • Syskon när anordningen har en kontinuerlig yta utan övergångar och trim;
 • Flera nivåer, när det kombinerade antalet övergångar;
 • Med ramen stängd av GCR;
 • Modular tak med öppen ram.

Anordningen är upphängd öppet tak används för att dela ett rum i flera zoner. Det framgångsrikt erhållas om den inställda multi-level design.


Root monterings undertak är nödvändigt att installera ett tak hängare, vilken sedan monteras huvudlagerprofiler är förbundna med varandra och utdrygningsmedel.

När ramen är klar, kan du börja efterbehandling gips ark. Gips fästdon börjar från ett hörn, beräkna material som behövs, så att lederna för fall på de bärprofiler. GCR fäst med skruvar till metallramen, piercing metallprofil. Efter installationen av gips, gipsskivor shpaklyuyut lederna, lakan målade med latexfärg.

Monteringsram för undertak (video)

Obligatoriska efterlevnad certifikat för undertak

Innan du installerar undertak, är det nödvändigt att säkerställa deras kvalitet, att kontrollera intyg om överensstämmelse för användning i bostäder och kontorsbyggnader.

Högkvalitativa material och erfarenheten av befälhavaren kommer att vara en garanti för tillförlitlighet och hållbarhet upphängda strukturenHögkvalitativa material och erfarenheten av befälhavaren kommer att vara en garanti för tillförlitlighet och hållbarhet upphängda strukturen

Det är viktigt att matcha kraven i GESN:

 1. Material bör vara miljövänlig;
 2. Ramen måste vara sunda, fri från defekter;
 3. Ramen måste matcha den typ av material, samtidigt som den maximala belastning utan deformation ramsystem.

Byggnadsarbetena på installation av taket måste utföras av Masters, som garanterar kvaliteten på arbetet, guidad ENiR, men med tanke på alla försiktighetsåtgärder och rätt kompetens, kan undertak installation utföras oberoende av varandra.

Användningen av icke-certifierade material som används i konstruktionen är strängt förbjudet för undertakskonstruktioner. Sådana material är inte testade för kvalitet och kan hota liv och hälsa på sina ägare.

Valet av material för tak (video)

Design undertak kan vara olika varje firma- tillverkare erbjuder ett brett utbud av start och efterbehandling material. Detta underlättar installationen av ett undertak och ger en möjlighet att utföra reparationer på egen hand, utan inblandning av specialister. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

16 + = 24