Aluminiumstegar: fördelar och tillverkning

Aluminiumstegar: fördelar och tillverkning

12 October 2017Den aluminiumstege är oumbärlig både hemma och under byggtidenAluminium stege är oumbärlig i vardagen och under byggtiden rabotLestnitsy ha en fast struktur. Aluminium stege praktiskt vid stugan eller hemma. Många människor använder stegar under reparationen och bearbetningsarbeten. Med detta objekt kan du enkelt måla taket, hänga klocka, pokleit tapet, tvätta fönster eller montera en armatur på väggen. De kan bestå av en eller flera sektioner. Användarvänlig design gör att du kan använda trapporna, inte bara för hushållsändamål, men även i den professionella byggnaden.


Mångsidig stycke: metall stege

Ladder - en bärbar och mångsidig pjäs. Den har en låg vikt. Det kan lätt sätta på rätt plats för att utföra ett antal specifika åtgärder.

Fördelarna med en aluminium stege i sin mångsidighet och lätthet vid förflyttningFördelarna med en aluminium stege i sin mångsidighet och lätthet vid förflyttning 

Trappor gjorda av en metallram, har hög hållfasthet. Ramen är robust och tillförlitlig. Metal - mycket slitstarkt material, som har en lång livslängd. Därför kommer trappan tjäna dig under en lång tid.

Metall trappor kan ha en annan utformning, så detta attribut kommer att passa in varje interiör.


Ram stegar tillverkade av metall profilrören.

Metallramen har många fördelar:

 • Hög hållfasthet;
 • Lång livslängd;
 • Han var snabbt producera;
 • Kan vara vilken i enlighet med strukturen;
 • För framställning av ett billigt material används.

Det huvudsakliga syftet med aluminiumstege - en möjlighet att stiga till önskad höjd.Men det är svårt att genomföra höjningen eller härkomst av varor, så det är inte lämplig för sådana ändamål. Lättare att utföra lyfta laster med hjälp av en stege.

Stege från profilröret med händerna

Trappor kan köpas i en specialbutik eller göra dina egna händer. Gör det möjligt från en profil röret. Detta material är tillgängligt och säljs i byggvaruhus. Aluminiumrör har utmärkta egenskaper och används för tillverkning av sådana produkter.

  För tillverkning av stege är möjligt att använda profilerad rörFör tillverkning av stege är möjligt att använda profilerad rör

Ladder har en enkel design, så gör det snabbt och enkelt på egen hand. stege strukturen har bågsträng och steg som måste vara på samma avstånd från varandra. Withs det vilar på väggar och golv.

Lutningsvinkeln bör vara 65-70 grader i förhållande till väggen. Då blir det säkert, och det kommer att ge dig säkerhet när du använder den.

Det optimala avståndet mellan stegen bör vara 0,35 m. Trappor får inte glida på golvet. På stegen ben att bära gummi- eller plast tips. De kan ge orörlighet stege.

Intill tillverka aluminiumstege behöver du följande:

 • Två profilerade röret 2 m lång;
 • Långt rör med ett rektangulärt tvärsnitt;
 • Muttrar, brickor, bultar (eller svetsare mask);
 • Gummi eller plast tips.

Profilerade rör sträng kan vara något tvärsnitt. För steg bör välja aluminiumrör med en rektangulär sektion med en längd av 1,65 m.

Rektangulär profil gör det möjligt att på ett säkert sätt klättra och ner stegen i stegen.

Den optimala längden av metallprofilerna är två meter. Denna längd är tillräcklig för tillverkningsstegen.


Om du har en svetsmaskin, då du inte kommer att vara användbart ytterligare fäste - och muttrar.

Att producera stegar använder ritningar. De visar alla dimensioner av konstruktions och fästpunkterna.

Stege med sina händer från metall

Stege av metall gör det enkelt om du följer tillverkarens instruktioner. Om du har en svetsmaskin och mask, då processen kommer att ta lite tid. Om du kan fixa scenen till strängen ordentligt med den här enheten.

Innan man börjar tillverka stegen måste skäras i förväg profilerade rörInnan man börjar tillverka stegen måste skäras i förväg profilerade rör


Steg för steg instruktioner för tillverkning av stegen:

 • Skurna formade röret i lika stora delar till steg;
 • Dessa rör är borrade i bulthålen;
 • Att markeringarna på de två långa rör;
 • Förankringssteget till de två sidoprofilerna med hjälp av bultar;
 • Vi lägger på benen av steg tips.

Om det finns en svetsmaskin, sedan göra hål för montering är inte nödvändigt.

Det första steget: nödvändigt att skära profilen (kvadratiskt tvärsnitt) med en längd av 1,65 m i fem lika portioner av 0,33 m.

Andra steget: noggrant borra hål på samma avstånd för fixeringselement.

Det tredje steget: Applicera markup stegen på profilerna på två meter i längd. Avståndet mellan dem skall vara 0,35 m.

Fjärde steget: Skruva bultar, fixa med muttrar. Trappsteget ska vara orörlig till trappkonstruktion inte lossas med tiden.

Femte steget: glöm inte att sätta på tips av stegbenen för att inte falla bort det under drift.

Fördelar Intilliggande metallstegar

Stege, gjord av metall, kommer att tjäna dig under en lång tid. Du kan skapa ett antal verk hemma, på stugan eller i garaget, använder den. Dessa stegar är tåla en hel del vikt. Måla taket, för att få objekt från den översta hyllorna i skåpet, för att ersätta glödlampan i ljuskrona, - allt detta kan åstadkommas på några minuter, med ekonomin i ett sådant ämne.

Många föredrar att välja en universell metall stege, eftersom det är en praktisk och pålitligMånga föredrar att välja en universell metall stege, eftersom det är en praktisk och pålitlig

Fördelarna med metall stege:

 • Multifunktionella stycke;
 • Ett oumbärligt sak i hemmet och under professionellt arbete;
 • De har en enkel konstruktion och låg vikt;
 • strukturell styrka;
 • Du kan göra det själv.

Dessa stegar används inte bara för hushållsändamål utan även på platser där konstruktion utförs / renovering / byggnadsverk.

Hur man gör aluminiumstegar med sina händer (video)

Stege - det önskade objektet. Om du har en liten ökning, den här är användbar för dig. Det kan göras oberoende, som har alla nödvändiga material och verktyg. För att göra en tillförlitlig stege snabbt och enkelt med hjälp av svetsmaskinen. Du kan måla det, om nödvändigt, i rätt färg och sätta i ett rum och inte i murverket. Så du kommer att göra den till en del av inredningen, och ändå är det du alltid till hands. Det är bekvämt och praktiskt.

Typer av aluminium stegar (fotoexempel)

04 516 6m 7a063704f71d9497e040205320a97ec2 249 1949179223u81cvuv2 14501720435 1450172072alyuminievye-pristavnye-lestnicy 14512972645 cb54521a20831cde516ca86d9f8ef390

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 1

map