Alternativ för hur man gör taket i sitt hus med sina egna händer

Alternativ för hur man gör taket i sitt hus med sina egna händer

12 October 2017Tak - är ett särskilt område av lägenheten, till vilken uppmärksamhet bör ägnas åtTak - är ett särskilt område av lägenheten, som ska betalas vnimaniePo Faktum är att taket - en partition som delar golvet. I flerbostadshus den är med fördel gjord av betongplattor (med metallarmering inuti). Sin anordning är mycket enkel - grunden och armeringsmaterialet, vilket ökar motståndet och den möjliga tillåtna statiska belastning.


Husdjur tak: Alternativ

De trätak är idealiska för privata hemDe trätak är idealiska för privata hem

I ett privat hus tak ofta är gjorda av trä. Således har de inte öka vikten av hela strukturen (detta kommer att avsevärt spara på fundamentet), samt sänka priset på konstruktionen. Naturligtvis är det möjligt att lägga och betongplattor, men det kommer att bli dyrare och kräver ytterligare utrustning som ska användas.

Den svåraste alternativet - det är själva taket. I de flesta fall är det helt enkelt ut, men det är möjligt och att återställa och stärka träbalkar. Dessutom - detta är den verkliga modetrend i modern design.

Totalt, taken är:

 • betong;
 • trä (balkar, brädor, logga, brunnar);
 • Sama (här kan du slå tegel och andra byggnadsmaterial i denna klass).

Hur att höja taket i ett gammalt hus, vad du behöver göra

För att höja taken i ditt hem, måste du ta isär eller design, sedan skapa ett nytt lock eller höja ramen genom att montera det undre skalet (lämplig för trähus är inte stora).


Höjning av taket - en svår uppgift. På höjden av taket är bättre tar hand i början av byggandet av taketHöjning av taket - en svår uppgift. På höjden av taket är bättre tar hand i början av byggandet av taket

Bara händer att göra det kommer inte att fungera - behovet av att använda ytterligare utrustning. Ideal - att ta bort taket för att öka till önskad höjd på väggen och måste skapa en ny nivå av taket.

När det gäller tvåvåningshus, då sådant arbete kommer inte att vara kostnadseffektiv - det är bättre att överge idén. Det vill säga, att höja taken kan bara komma från vinden.

Vi måste komma ihåg att samtidigt fortfarande måste: • stärka basen och fundamentet;
 • anpassa nivån trimma huvudtransmissions och de tillsatta skikten;
 • förhindra kondensation på leder (förseglad med basalt fiber).

Vad bör takhöjden i huset

Ju högre tak, desto mer bekväm i rummetJu högre tak, desto mer bekväm i rummet

I nästan varje gammalt hus takhöjd korsar drygt 2 meter. Modern standard - 2,4 meter. Alltmer, ökar emellertid standardhöjd upp till 3 meter. Men vi måste komma ihåg att i de hus som ligger utanför staden, skapar alltför högt i tak en hel del besvär. Till exempel kommer en spis för att värma upp rummet vara mycket svårare. Därför är en bekväm höjd anses vara alla samma 2,4 meter.

I ett ouppvärmt hus, kan du göra ännu mindre. Men definitivt behöver isolering från vindsvåningen.

Av alla dessa skäl, den optimala höjd:

 • 2,1 meter - för hem som värms med spisar,
 • 2,4 - förgasas för hus;
 • 3 meter - om taket skapas i den monolitiska strukturen (men det är de fortfarande extremt sällsynt).

tak enhet i huset med sina egna händer: alternativ

Tak, även av samma material, kan läggas med olika metoder. Till exempel, från ett träd - på balkar eller korset förfarande (på tvären mot de längsgående suspensioner). I vilket fall som helst, om väggarna är gjorda av tegel eller betong, måste de Stroebe, det vill säga att skapa en fördjupning för dockning. Provis hjälper också bara vid montering av undertak.

Vad gör infästning - ägaren av huset beslutar på grundval av stabiliteten i strukturen, liksom tillförlitligheten i underlagsskiktet. Universell variant - genomsnittlig arrangemang shtrobirovaniya och installera förstärkningsskiktet (det är möjligt även med en kopplare av ankaret).

Korrekt monterade taket är den som har en statisk belastningsgräns överstiger 2-3 gånger real. Det vill säga, det måste vara både enkelt och tillförlitligt.

De enklaste alternativen:


 1. Tak adobe (en blandning av trä och tegel med halm).
 2. Trätak (med synliga balkar eller ett foder).
 3. Avdragare på fyrar. Begagnade cement med förstärkande nät. Detta tak är inte avsedd för hög belastning.

Adobe hus tak med händerna hur man gör

Adobe tak brandrisk. Ha detta i åtanke när du använder denAdobe tak brandrisk. Ha detta i åtanke när du använder den

Om det är nödvändigt att rada taket i en adobe hus, är det bättre att montera trä eller Adobe. Och du kan kombinera dessa alternativ - att skapa en låda av trä och det hela stänga lera och halm blandning. I princip, liksom upp till 80-talet av förra århundradet, nästan alla typer hus land.

Den enda nackdelen att adobe - han svettas i värmeperioden och är ett mycket brandfarligt material. Det vill säga, är det nödvändigt att installera ett värmesystem i golvet eller burzhujku (spis), som kommer att läggas utanför huset (att vara i annexet) för uppvärmning av huset.

Det vill säga att grunden för takmontering tekniken i en adobe hus:


 • sätta kvalitet låda (helst - med log);
 • sätta på lådan adobe;
 • utjämna graden av lera och halm mix.

Gör själv ett tak är det möjligt även i ett hyreshus. Om han vill dölja det visuella - du kan använda upphängningsanordningar.

Vad tak gör huset: alternativ

Om huset inte är av trä, använd en betongtakOm huset inte är av trä, använd en betongtak

För att återgå till den ursprungliga frågan kan besvaras, att varje fall - en individ, så det är omöjligt att säga vad taket är bättre att göra på ett visst hus.

Den mest hållbara och pålitliga - betong, men de är inte smontiruesh i Adobe eller lera hus (och i den hackade, block). Varför? Eftersom det är nödvändigt att ta hänsyn till den högsta möjliga statisk belastning på lådan (stöd till taket).

Begränsningar är inte infört om förnyelse av taket i betong och tegel hus, enligt vilken det finns en solid grund. Det vill säga, måste du först rådgöra med en specialist eller en ingenjör, som indikerar huruvida konstruktionen klarar den ökade vikten.

När du väljer ett tak konstruktion är nödvändig för att bara det kom ihåg:

 • träd - är inte tillförlitlig, och efterlyser en särskild omsorg;
 • adobe - inte visuellt tilltalande, så det måste stänga trim;
 • Betong - det bästa alternativet, men att få dem att taket i ett trähus startar inte.

Även tegel är inte lämplig för bandet grunden.

Och, naturligtvis, varje byggare som åtog sig arrangemanget av taket måste beaktas och deras ekonomiska kapacitet. Recensioner säga att användningen av adobe - den mest lönsamma sak, om det då inte täcker dyra finish. Om nära finish, kommer det att kosta minst taket med trä och betong, och ännu dyrare, så detta alternativ är mer lämpade för rika människor.

Hur man gör ett tak i den monolitiska hus

Om du har en solid hus, sedan uppmärksamma taket. I framtiden kommer korrigeringen bli dyrt du görOm du har en solid hus, sedan uppmärksamma taket. I framtiden kommer korrigeringen bli dyrt du gör

Det största problemet som uppstår i regenerering av taket i den monolitiska hus - det är omöjligt att dess efterföljande demontering. Det vill säga basen är monterad på skärspåren (som är placerade distansorgan) i väggen.

De redan bildade inomhus kommer bara att göra trätak. Plattorna levererar har inte kommit ut utan att ta bort taket. Och vi måste förstå att här alla väggar - förstärkt, om inte passera genom dem selar. Därför att anpassa nivån - kommer inte att fungera. Kanske utom ersätta ett tak dekoration, eller skapa en ny undertak av samma gips, till exempel.

Det vill säga, när du skapar ett tak i den monolitiska huset bör överväga följande punkter:

 1. Konstruktionen kommer att hållas på Grooves (urtag i väggen).
 2. Konstruktion av en ytterligare våningen - det är omöjligt, så att belastningen på taket är låg (för en vind - lämplig, men inte mer).
 3. Justera höjden på taket - är inte möjligt.
 4. För större reparationer tak är bättre att skapa en falsk grund. Grov samma basis bara förstärks, om det behövs.

Taket i sitt hus med sina egna händer (video)

Naturligt, de tak arrangemang alternativ - mycket mer än vad som beskrivs häri. Nu även glaset används för konstruktion, men i hemmen - är inte ett alternativ. Det optimala valet - trä och betong. Saman - för det gamla landet hus utan murverk. Och alltid samma monteringsteknik - eller på lådan, eller genom att skära spår.

Taket i sitt hus med sina egna händer (foto)

6-raspisnoi-potolok 7a317de3269cfe42f6e33b95984bec4d 12 18 1241 2509f63465fc1826143b8bdae69eedb6 12956-kak-sdelat-potolki-iz-gipsokartona 286440956wsn7k4qac 28644102tqhed6d2m6 1441476327reechnyi-potolk-dlya-vanoi

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − 77 =

map