Akustiktak i ljudisolering av bostäder

Akustiktak i ljudisolering av bostäder

12 October 2017en ny generation av akustiktak kan skryta med att de väger mindre skumEn ny generation av akustiktak kan skryta med att de väger mindre penoplastaAkusticheskie tak - en ljudisolerade systemet av ny generation. I motsats till samma skum eller mineralnovatnogo fibrer den väger mycket mindre, har en perforerad inre del, och som bidrar till absorptionen av ljudvågor.


Vad är akustisk ljudisolering tak

Akustiska Dämpning driver en absorptionsvinkel luftvågor (som uppstår på grund av ljud) och vibrationer till värme genom dissonans. I detta fall är den resulterande energin omvandlas till värme. Nej, det kommer inte att påverka den totala temperaturen i rummet, eftersom vi talar om uppvärmning på några millidegrees.

Akustiktak inkluderar ett brett sortiment och rimliga priserAkustiktak inkluderar ett brett sortiment och rimliga priser

Det yttersta skiktet av sådana paneler - ornamental. Kan emulera en liknande en normal vävnad, och glänsande film, samma skum, krita eller till och med keramik.

Deras viktig fördel:


 • enkel installation;
 • mycket låg vikt av den slutliga konstruktionen (mindre än undertak);
 • Hög effektivitet (akustisk ljudabsorberande panelen såväl som 10-cm lager av skum);
 • ändlig täckande tak erhålles absolut slät och motståndskraftig mot statiska belastningar.

Men sådana system per CLIPSO, mer märkbara och fuktskydd funktion för grov tak. Det kommer också att vara viktigt när de installeras i flerbostadshus.

Akustikplattor för tak: fördelarna

Så kallade akustiska paneler är unika genom att de är extremt bekväm att montera. De är flera lager, består av ett värmeelement, gidroplenki, ljudisolering, liksom frontpanelen ramen. Design - inte hopfällbar, enkel installation. Dessa paneler, till exempel, producerar företaget Knauf. De används i arrangemanget av de akustiska rum, till exempel, på bio, i inspelningsstudior. De är monterade på en konventionell profil ram såsom ett undertak (den enda skillnaden är placeringen av tvärsektioner).

Panelerna har en god nivå av ljud och värmeisolering rymdenPanelerna har en god nivå av ljud och värmeisolering rymden

Fördelar med akustikplattor: • en hög beständighet mot statisk belastning;
 • enkel installation;
 • sandwichkonstruktion som ger optimal ljudisolering;
 • relativt låg kostnad.

Var kan jag använda akustiktak Ecophon

Akustiktak från Ecophon, i orden av tillverkaren, är idealisk för dekore isolering i industriområden, där täckningen är nödvändigt att åstadkomma optimal beständighet mot aggressiv miljö.

Ecophons akustiktak från en konstruktion synvinkel, världsledande är-Ecophons akustiktak från en konstruktion synvinkel, världsledande är-

Exempel på användningsområden:

 • dining kök;
 • fabriker för produktion av hushållskemikalier;
 • frysning lagret (för lagring av livsmedel, inklusive mat);
 • de rum där taket behöver också installera electrics (luftkonditionering, belysning).

Och sist men inte minst - gjort en sådan inbyggd högtalare, inklusive Ryssland. Tidigare har det levererat Vitebsk (Vitryssland), men hög efterfrågan bland potentiella kunder har lett till byggandet av en fabrik i Ryssland. På grund av detta kostnaden för dessa produkter betydligt lägre än utländska analoger. Men tillverkaren tog hand om den visuella komponenten i de föreslagna akustikplattor och beläggningar. Till exempel, i emulering Hygien linje gäller en texturerad yta. Detta alternativ kan också användas i arrangemanget av bostäder.

Vilka typer av akustiktak

Principen för drift av praktiskt taget alla akustiska profil kan beskrivas som samma - är perforerad strukturerad yta, den typ av cell. Naturligtvis kan ett sådant material vara monterad på väggen. I vissa fall är det rekommenderat att använda? Till exempel, om isoleringen utförs i samma rum som redan har en extern isolering. Och i stället för att fästas inuti skumplattorna 10-15 centimeter tjock, är det bättre att utnyttja tunnare akustiska paneler. Det är värt att notera att ljudisoleringen på grundval av samma skum "äter" inte en liten del av vardagsrummet, som är extremt oönskad i sovrummet små lägenheter.

Resten av akustiktak är indelad i följande typer:

 • med svängbara paneler (beläggningar);
 • med inbyggd grovt takpaneler.

De skiljer sig sinsemellan, i själva verket det enda stället placera isolering. Senaste mer konventionellt kallas "ljudabsorberande skärmar" är billigare, men har en grov framsida. Det vill säga, de bör användas i de fall där den översta är planerad att konsolidera undertaket av samma Gips eller skum paneler.

Inbyggda högtalare i taket: fördelarna

Man tror att i de traditionella lägenheterna är bättre att montera de inbäddade högtalarna. Det är ett konventionellt mattor med perforerade innersidan av PVC (minst - av cellulosa och andra material).


Inbyggda ljudabsorberande skärmar kan du utföra någon övre ytaInbyggda ljudabsorberande skärmar kan du utföra någon övre yta

Fördelar med inbyggda ljudabsorberande skärmar:

 • Mer upptar mindre utrymme än ledade variationer skärmar (inklusive panelen);
 • kan monteras direkt i taket av blåsan;
 • hållbara (mer än 30 år gammal kan användas);
 • har vattenavvisande egenskaper;
 • är mycket billig;
 • gör det möjligt att utföra någon topp finish.

Sådana material presenteras i form av tyg med osynliga perforeringar. Per kvadratmeter är cirka 250 tusen punkteringar på särskild laserutrustning.

Som ett resultat, är en ljudvåg inte repelleras, i fallet med basalt ljudisolerade paneler, nämligen, absorberas och omvandlas till värmeenergi.

 Vanligtvis säljs försänkt absorberande skärmar i rullar, är bredden på var och en av vilka ungefär 5,1 m, längd - justerbar. Det finns mattor som kombineras med armeringsmaterial, vilket också bidrar till att stärka grunden för taket och skydd mot aggressiva kemikalier, miljö. Naturligtvis kan dessa tak användas för att lägga på vinden (för att dekorera bostäder vinden).


Akustiktak: recensioner efter användning

Publicerad på diskussionsforum återkoppling stöder starkt att de akustiktak, skärmar - är det bästa sättet att säkerställa hög kvalitet ljudisolering i rummet.

Inslag i akustiktak är enkel att installera och överkomliga priserInslag i akustiktak är enkel att installera och överkomliga priser

Samtidigt är dessa material presenteras inte bara i form av paneler, men också tyger, mattor. Men arbetar på principen om identitet - absorptionen av ljudvågor på grund av en perforerad yta.

De största skillnaderna från den traditionella akustiktak ljudisolerade paneler:

 • lägre vikt;
 • mindre materialtjocklek;
 • en enkel montering schema;
 • kan användas på väggarna;
 • låg kostnad.

Akustiktak träfiber (video)

Det tillät deras kombination med andra byggmaterial, inklusive gips, sidospår, bortförklaring, färg. Vid försäljning är de så kallade dekorativa akustikplattor, som har en strukturerad främre del. Med dem, i allmänhet, är alla enkla - de kan monteras direkt på utkastet (större) tak utan ytterligare efterbehandling. Detta material är inte bara att isolera lokaler från buller, men också för att skydda taket ytan från smuts, fukt. 

Akustiktak (foto)

04 1504auditc3b3rio-sistema-a-2 1505focwing1b 2482 9574ufile13 18647-9895214 131.051-lagan-college-inspiration-570x472 153651original 1427509352potolok 10694465

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − = 57

map