Akrylfärg för väggar och tak

Akrylfärg för väggar och tak

12 October 2017Akryl färger är miljövänliga material, så att de är idealiska för målning ytor i bostadsområden Akrylfärger är miljövänliga material, så de är idealiska för målning av ytor i bostäder pomescheniyahOtdelat taket är möjlig med hjälp av olika material. Om du har en begränsad budget, är det lämpligt att tillämpa akrylfärg. Detta material är billigt och väl förstått. Innan du måla taket, bör göra en preliminär förbehandling. Om du följer proceduren korrekt materialet väl fångas upp och kommer att tjäna dig i många år.


Måla taket med akrylfärg: steg för steg guide

Innan du börjar att färga tak och väggar, måste du korrekt måla utspädd med vatten. Vanligtvis anger tillverkaren andelen av färg och vatten på förpackningen. Under blandning, använda byggnaden mixer.

Om det under blandning, ser du att på ytan av den bildade filmen, då är det inte nödvändigt att blanda med resten av färgen. Annars kommer det att finnas klumpar. När filmbildning rekommenderas att ta bort det, och det kvarvarande materialet försiktigt rinna.

Körning takmålningKörning takmålning

Algoritmen är tillämpningen av färg på taket:

 1. Obmoknite pensel eller roller i färgen.
 2. Då du börjar att spraya det första lagret av material på taket. Det rekommenderas att börja måla med hörn av rummet.
 3. Efter det första skiktet torkat, applicera ett andra. Observera att följande färgskikt måste appliceras vinkelrätt mot den första.
 4. Om, efter färgen har torkat, har du hittat platsen på ytan, ta bort dem med sandpapper. Paint defekter är strängt förbjudet.

Akrylfärg för taket: funktioner och fördelar

Akrylfärg används ofta i utsmyckningen av väggar och tak. Detta material är "förbättrad version" vanlig latexfärg. Akryl material är mångsidiga, eftersom de lätt kan appliceras både på trä och på ett konkret tak.


Arbeta med akrylat material bör vara extremt försiktiga. Under hantera denna typ av färg rekommenderas att ventilera rummet, så akrylat avger stora mängder skadliga ångor. Kom ihåg att när man arbetar med akrylfärg rumstemperaturen får inte vara lägre än 5 grader.

Applicera akrylatfärg på ytan kan vara med pensel eller rulleApplicera akrylatfärg på ytan kan vara med pensel eller rulle

Fördelarna med akrylfärg:

 • Materialet har inte en stickande lukt.
 • Måla inte drar till sig damm.
 • Akrylat förhindrar bildandet av mögel på tak och väggar.
 • Materialet torkar snabbt.
 • Tak behandlat akrylatfärg, kommer att vara resistent mot ultraviolett strålning. Vad är akrylfärg för tak och väggar bättre

Vilken typ av färg är bäst att välja? När du väljer tyget bör vara uppmärksamma på tillverkaren. Dessutom är det nödvändigt att ta hänsyn till hållbarheten av färgen.

Akrylfärg är gjord av 5 företag:

 1. Tex. Företaget tillverkar färg med hög ånga motstånd. Använda material som gjorts av företaget är det lämpligt endast på en begränsad budget.
 2. Dulux. Företaget producerar material med antibakteriell verkan. Applicera färgen från företaget rationellt, om du vill dekorera betongtak i barnens rum.
 3. Tikkurila. Företaget producerar kanske den mest högkvalitativa material. Måla från företaget «Tikkurila» har resistenta matt färg. Det är därför tillåtet att tillämpa färg i ett enda lager.
 4. Caparol. Färger som gjorts av företaget, känd för hög slitstyrka. Dock är priset på material från «Caparol» mycket hög.
 5. Sniezka.

Måla från företaget «Tikkurila» kännetecknas av hög prestanda och mycket framgångsrikt användas för både exteriör och interiör verkMåla från företaget «Tikkurila» kännetecknas av hög prestanda och mycket framgångsrikt användas för både exteriör och interiör verk

Om du letar efter en universell och billig färg, stoppa ditt val på material från företaget «Sniezka». Vatten spridning färg från företaget har en allergivänliga effekt. Vidare, genom «Sniezka» fasta material har hög vattenbeständighet och nötningsbeständighet.

Så att måla taket med akrylfärg utan skilsmässa

takmålning - ett ansvarsfullt och svår process. Att sätta på en plan yta lager av färg, och det lämnar inte ränder, är det nödvändigt att välja lämpliga material och bearbeta ytan på rätt sätt.

Innan måla taket, rengöra ytan på den gamla färgen. Sprickor bort med en spatel och kitt. Glöm inte att sätta ett tak på primer och spackel processlager med hjälp av sandpapper.

Använda borsten gör det möjligt att dölja synliga defekter och förbättra kvaliteten på den målade ytanAnvända borsten gör det möjligt att dölja synliga defekter och förbättra kvaliteten på den målade ytan

I taket inte lämnar ränder, följa dessa regler:

 • Applicera inte nästa lager fram till tidigare är helt torr. På annat sätt formas på ytan fläckar och fläckar.
 • Små defekter bättre att måla med en pensel.
 • Använd inte rullar av skum.
 • Det andra skiktet måste appliceras strikt vinkelrät mot den första. Så du kan undvika skilsmässa och mikrodefekter.

Kan jag måla trätak med akrylfärg

Experter hävdar att användningen av akrylfärg för trätak som möjligt. Detta material är icke-toxisk och icke brännbart. Innan du börjar, är det nödvändigt att rengöra trätak från smuts och gammal färg.


När du väljer färg för efterbehandling trätak uppmärksamma hållbarhetsprestanda. Glöm inte att behandla ytan impregnerings "Penoteks". Det är också obligatoriskt att avfetta taket.

Bearbetning antiseptisk impregnerad trätakBearbetning antiseptisk impregnerad trätak "Pinotex" Det bidrar till att förhindra negativ påverkan av yttre faktorer

trätak målning sker i 4 steg:

 1. Först rör färgen med vatten, med de nödvändiga proportioner.
 2. Applicera sedan det första lagret av taket. Vänta tills lagret är torrt, och eliminera omålade plats. För att göra detta, använd en fin pensel.
 3. Sedan nästa lager som ska tillämpas.
 4. Vänta tills det andra skiktet har torkat. Om du hittar en plats på taket, sedan sand ytan.

Tvättbar akryllatexfärg för taket

Latex tvättbar färg - ett unikt material. Med denna färg kan du dekorera väggar och tak.

Latexfärg resistent mot aggressiva kemikalier som ingår i tvättmedel. Därför är detta material är mycket praktiskt.


Det första steget i arbetet innan måla taket är att ta bort den gamla beläggningenDet första steget i arbetet innan måla taket är att ta bort den gamla beläggningen

Också fördelarna med detta material är:

 • Enkel applicering.
 • Hållbarhet.
 • Möjligheten att tillämpa över non-woven tapet.
 • Färgen torkar snabbt.
 • Materialet är icke-toxiska.

Om du letar efter material för efterbehandling taket i rum med hög luftfuktighet, det tvättbara latexfärg - det är precis vad du behöver. Detta material är inte deformeras ens under låg temperatur.

Hur man målar taket och (video)

Akrylfärger tillämpas rationellt någon ytbehandling. Detta material är säker och praktisk. När du väljer akrylfärger märker att tillverkare och material hållbarhet prestanda. Innan måla tak och väggar med nödvändighet behandla ytan. Att applicera färgen utan fläckar, välja lämpliga material och tid för att eliminera en defekt.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − 70 =

map