Afmetingen Drywall: Wat zijn lakens en 3 gangbare maten

Afmetingen Drywall: Wat zijn lakens en 3 gangbare maten

12 October 2017Gipsplaten - een uitstekend materiaal, dat geschikt is voor het afwerken van het plafond en de wandenGipsplaten - een uitstekend materiaal, dat geschikt is voor het afwerken van het plafond, en slechts stenChego niet uit gipsplaat - het is niet alleen het plafond en wanden, het is een doos en nissen en scheidingswanden. Keuzes die gemaakt kan worden van gipsplaat, heel veel, en om echt een kwaliteit gipsplaten constructies, is het noodzakelijk om de soorten materiaal en de afmetingen ervan te begrijpen.


Dat betekent dat het formaat van een standaard gipsplaat

Sommige van de waarden kunnen niet worden geselecteerd. Er zijn drie gangbare breedte, dikte en drie lengtewaarde. Maar niet per se wat je nodig hebt is een standaard vel. Om de vereiste parameters met degenen die hebben nu een aanbieding te vergelijken.

Leer de basis afmetingen van gipsplaten kan worden in gespecialiseerde winkelsLeer de basis afmetingen van gipsplaten kan worden in gespecialiseerde winkels

De meest voorkomende maat van de platen:

 • Breedte - 600 mm en 1200 mm, tweemaal;
 • De lengte of hoogte - 2000 mm en 4000 mm;
 • De dikte van de gipsplaat - 6,5 mm, 8 mm, 9,5 mm, 12,5 mm, 14 mm, 16 mm, 18 mm, 18,5 mm, 24 mm en 29 mm.

Dit is iets dat je bent zeker van te vinden op de markt. Als het werk vereist enige speciale maat, kan het direct worden besteld bij de fabriek. Dan is de pallet (een pak), je krijgt wat je nodig hebt voor een bepaalde taak.


En als je wilt om de parameters te berekenen of het aandeel van de GCR weten, dan kunt u gebruik maken van de online diensten.

Dit zijn online calculators, waar u bijvoorbeeld een werkruimte (aantal vierkantjes), wat meer waarde in te voeren, en de calculator berekent precies hoeveel materiaal moet kopen.

Wat zou de grootte van een gipsplaat zijn

De lengte van een standaard vel drywall varieert van 2 tot 3 meter. Meer specifiek, d.w.z. drie lengtes -. 2 m en 2,5 m, respectievelijk, 3 m, maar de fabrikanten van producten waarin u vellen polutorametrovy vindt, 2,7 m, 3,3 m en 3,6 m zelfs .

De grootte van de gipsplaten vellen moeten worden geselecteerd op basis van de omvang en de kenmerken van de kamer, waar ze zal worden geïnstalleerdDe grootte van de gipsplaten vellen moeten worden geselecteerd op basis van de omvang en de kenmerken van de kamer, waar ze zal worden geïnstalleerdNou, als er ruimte is op uw bestelling aan de gipsplaten in de fabriek te snijden. De lengte is in dit geval zodanig, wat optimaal is voor uw reparaties is.

Als wandbekleding in de gehele lengte van de wand zinvol om lange vellen te verkrijgen. Dit is om minder naden te krijgen. Jumper te zetten niet hoeft te doen.

Maar laten we zeggen dat je een plafondhoogte van 2,7 m, en gipsplaten lengte - 3 m, dan is het verwerven van gipsplaten die lengte niet zinvol. Het zal te veel afval, en sleutelen aan platen met dergelijke afmetingen kwelling. Gewoon kopen FCL grootte.

De dikte van de gipskartonplaat

De standaarddikte van gipsplaat - 6 mm, 9 mm en 12,5 mm. U kunt ontmoeten en variant parameters dikte van 6,5 mm en respectievelijk 9, 5 mm. Ook hier kan de volgorde van platen op de pallet rechtstreeks van de fabrikant overnemen en de gewenste dikte.

Speciale aandacht, experts raden betalen en de dikte van de gipsplatenSpeciale aandacht, experts raden betalen en de dikte van de gipsplaten

Brandwerende en versterkte plaatdikte worden geproduceerd:

 • 15 mm;
 • 18 mm;
 • 25 mm.

De dikte van de gipsplaten plaat wordt verklaard door het gebruiksdoel. Bijvoorbeeld zes millimeter dunne platen gebruikt voor de constructie van bogen en dergelijke projecten. Maar als je een grote buigradius verwachten, neem deze platen is niet rendabel, flexibel gipsplaten is duurder. En het zal nodig hebben meer dan verdubbeld sinds de dezelfde twee lagen boog te doen.

Platen met een dikte van 9 mm, bestemd voor plafonds, zijn zij niet vervormd in de ruimte van het blad. Maar voor de muren, zijn ze niet geschikt zijn, niet de kracht. Echter, voor plafond en redelijk om dikkere platen, wand gipsplaten tot twaalf en een halve millimeter te kiezen. Ze zijn flexibel en duurzaam, eenvoudig te installeren. Ik moet zeggen dat het de meest gevraagde dikte van de gipsplaten.


Parameters: breedte Drywall

Deze parameter kan ook een standaard genoemd - .. 1, 2 m Daardoor zijn er ook rekken van het metalen frame met een spoed van 0,4 of 0,6 m echter commercieel vandaag licht, comfortabel vel halve normblad breed. De lengte van een dergelijke plaat van 0,6 m - 1,5 / 2 m.

Als u uw eigen gipsplaten installeren, dan is het beter om flexibele gipsplaat kiezenAls u uw eigen gipsplaten installeren, dan is het beter om flexibele gipsplaat kiezen

Nou deze bladen, zodat ze gemakkelijk in de auto te zetten, en ze kunnen alleen worden gemonteerd, alleen met behulp van niet erg groot vliegtuigen. Anders is het een veel naden uit. Flexibele vormen van gipsplaten zijn te smal. Bijvoorbeeld het merk GKLD uit gipskarton heeft een breedte van 0,9 m.

Over hoeveel weegt gipsplaat

Gewicht gipsplaat is afhankelijk van de dikte. De dikte wordt op zijn beurt, zoals hierboven vermeld, afhankelijk van het doel van de GCR, het type gipsplaat, zijn eigenschappen. Arch gipsplaat dikte - 6,5 mm, en plafond - 9,5 mm.


Bij het kiezen van een gipsplaat is het belangrijk om rekening te houden en hun gewichtBij het kiezen van een gipsplaat is het belangrijk om rekening te houden en hun gewicht

Dus bij een dikte van 6,5 mm gipsplaat gewicht gelijk aan 5 kg. Het blad met de index dikte van 9,5 mm wordt 7,5 kg wegen. Een plaat met een gewicht van twaalf en een half mm dikte gelijk aan 9,5 kg.

GOST gewoonlijk en vochtbestendig gipsplaten met een massa van ten hoogste 1 kg per mm plaatdikte. 1,6 kg / mm plaatdikte - vlamwerende gipsplaat duurt ongeveer 0,8 gewicht. Dit zijn de standaard eisen.

Wat belangrijk is om het gewicht van gipsplaten weten

Weten hoeveel weegt gipsplaat, zal u toelaten om te berekenen en moeite besteed aan werkzaamheden en design vermogen om een ​​bepaalde belasting te weerstaan. Het is belangrijk om te weten en dan hoeveel gewicht een gipsplaat kan weerstaan. Hierdoor wordt de val van structuren of andere defecten voorkomen.

Het kennen van het gewicht van de gipsplaten, kunt u correcte berekening van de afmetingen en de installatie van gipsplaten systemenHet kennen van het gewicht van de gipsplaten, kunt u correcte berekening van de afmetingen en de installatie van gipsplaten systemen

Om dit te doen, moet u de potentiële belasting per vierkante meter te berekenen. partities of muren. Als je iets wilt zware, doof buy gipsplaat hangen. Ze zijn bestand tegen een belasting tot 150 kg / m². m. Het is bijvoorbeeld van bouwwerken zoals wand onder een gootsteen of een wand van het toestel (ze bewaard).

GCR: afmetingen van het velmateriaal voor onafhankelijke berekeningen

De grootte van de gipsplaten die u kiest pas na vrijgesproken van alle metingen van de kamer. Uw taak - om het aantal verbindingen te beperken in de toekomst van gipsplaten systemen. En voor deze moet op de juiste lengte en het recht op de vellen te plaatsen op het vliegtuig te halen.

Voor het begin van reparatiewerkzaamheden moet u een tekening van de toekomstige bouw makenVoor het begin van reparatiewerkzaamheden moet u een tekening van de toekomstige bouw maken

Wat je nodig hebt om een ​​kaart van de oppervlakte te trekken:

 • Als u nog niet bent een pro, weet de tussentijd belangrijke werk niet verwaarlozen - eerste trekking kaart oppervlakken;
 • Deze kaart kan trekken op een stuk papier in de doos, de weegschaal u zelf kiest;
 • Door het plaatsen van op deze kaart blad, zie je duidelijk alles: hoeveel pagina's en wat is de grootte die u nodig hebt.

Maar als je absoluut niet willen knoeien met de tekeningen, kan de gipsplaten worden gekocht bij een eenvoudig principe - tot ongeveer 15% van de voorraad toe te voegen aan de oppervlakte.

Voorraden zijn nodig vermeld. Degenen die meer ervaren, kan slechts 10% toe van de voorraad, de moeite waard om de nieuwkomers "gulle worden" op alle 20%.

Nogmaals willen wij u eraan herinneren dat de online diensten het werk snel voor u doen. En als je niet echt te vertrouwen, verwijzen naar een goede sales assistant: hij zal u adviseren hoeveel het kost om de gipsplaten te nemen. Nou, als een dergelijke optie die u niet vertrouwt, dan voor een kleine vergoeding krijgt u een deskundige berekening te maken. Voor alle duidelijkheid: dit genoeg zijn.

Waarom gipsplaten is zo populair

Dit materiaal is een veel voordelen. Belangrijker nog, het beschikbaar is, hoe te werken met het - het is duidelijk op zijn minst in algemene termen. En, uiteraard rekening houdend met dat het is milieuvriendelijk materiaal. Niet industriële chemicaliën, niet iets met een lange trein en een echte praktische natuurproduct.

Veel mensen de voorkeur aan een gipsplaten te kiezen, omdat het wordt gekenmerkt door de ecologische en de gezondheid en veiligheidVeel mensen de voorkeur aan een gipsplaten te kiezen, omdat het wordt gekenmerkt door de ecologische en de gezondheid en veiligheid

De voordelen van gipsplaat:

 • Dit materiaal kan een zekere microklimaat te handhaven;
 • Het ziet er geweldig elke vorm van decoratie, hij past in elke afwerking;
 • Het is een materiaal met uitstekende flexibiliteit;
 • Het bereik van de applicatie is zeer breed GCR;
 • Het is niet brandbaar, Brandwerend materiaal;
 • De zuurgraad is het vergelijkbaar met het niveau van de zuurgraad van de menselijke huid;
 • Deze niet-giftig materiaal;
 • Het kost heel goedkoop;
 • Het materiaal is licht;
 • Vermogen om speciale constructies, waardoor de GCR nog sterker zal worden omgaan, kan vochtbestendige of moeilijk ontvlambaar zijn.

Trekt kopers en welke bevestigd inrichting binnen de structuur. Het materiaal heeft een goede geluidsisolatie en de achtergrondstraling heeft een lage. Tot slot, het is gemakkelijk te bedienen, zelfs voor een beginner.

Gipsplaten kunnen holten en openingen te vullen, kunt u een reliëf te scheppen, renoveren reeds bestaande structuren.

U kunt een hele architectonische compositie te bouwen - zuilen, bogen, plinten, planken. Gipsplaat kan de muren af ​​te stemmen, bouwen binnenmuren, sieren het plafond. Omdat het materiaal kunnen werken in de keuken en in de badkamer.

Soorten en maten van gipsplaat (video)

Gipsplaten materiaal, wat democratisch genoemd. Skills, geduld, sterkte, volg dan de instructies, en je kunt er van maken wat er precies uw huis te versieren.

Veel succes met uw keuze!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − = 42

map