The BlogGemeubileerd ons appartement, veel mensen de voorkeur om te kiezen voor deze gipsplaten, want ze zijn universeel en vrij taaiGemeubileerd ons appartement, veel mensen de voorkeur om te kiezen voor deze gipsplaten, omdat ze zijn veelzijdig en heel plastichnymiVoobsche gipsplaten is een veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt in verschillende gebieden van de bouw en afwerking, is erg populair, zowel onder de gewone burgers en grote ontwikkelaars van flatgebouwen. Het wordt gebruikt voor wandbekleding, waardoor wanden, plafonds, en wordt ook gebruikt als een goede geluidsisolatie materiaal. Zoals bij elk type materiaal, is gipsplaat onderverdeeld in twee hoofdtypen: GCR staat voor gipsplaat, alsmede de transcriptie van GVL - gips plaat. 


Wat is het verschil van de GCR en gips vezelplaat

Om het verschil, en het verschil van de gipsplaten vellen begrijpen, is het noodzakelijk om het materiaal waaruit ze gemaakt zijn, en welke eigenschappen overwegen niet prostchitatsya aan de begroting, kijk naar de prijzen voor GCR en gips vezelplaat.

Dit geeft een overzicht van de belangrijkste kenmerken van de FCL vel:

 • Het is gemaakt van bouw papier en het uitgeharde gips mengsel;
 • Meet de gewenste vorm bij bevochtiging met water;
 • Het heeft geen voorbehandeling voor gebruik nodig is;
 • Het wordt aanbevolen alleen dwars gesneden om de integriteit van de versterkende karton;
 • Overtollig vocht;
 • Lichter gewicht;
 • Geluidsdemper (bij voorkeur met isolatie);
 • vlamvertrager;

Voordelen GCR vellen is dat ze brandveilig en lichtVoordelen GCR vellen is dat ze brandveilig en licht

Mooie competitieve kenmerken die het materiaal in de leiding te presenteren.


Opmerking: GCR platen hebben een groter bereik en de verscheidenheid van materialen op de markt dan GVL. Vanwege de lage kosten van de productie, zal een dergelijk materiaal veel goedkoper dan gipsovolokno zijn.

Maar laten we niet vergeten dat er ook vochtbestendig vellen, gebaseerd op de kenmerken u het verschil tussen de GCR en gips vezelplaat zal merken. Ze hebben ook hun eigen een aantal voordelen. Laten we eens in detail.

Kenmerken GOLS sheet:

 • In plaats van karton pulp afval;
 • Verhoogde brandwerendheid en zvukopogloschaemost;
 • Misschien snijden in elke richting;
 • Niet rekbaar (in tegenstelling tot de FCL);
 • Gelijkmatige samenstelling;
 • Zwaarder dan de GCR;
 • Duurder dan de gipsplaat.
 • verhoogde sterkte

Zeker zeggen welke gipsplaten of gipsovolokno kiezen is erg moeilijk.Wat is een betere GVL of GCR

De basiskenmerken van GCR en gips vezelplaat, neem dan een korte uitspraak. In de eerste plaats is het noodzakelijk om te beslissen over de aankoop toepassing van een vel papier. En wat zijn de soorten GCR en gips vezelplaat weten.

GCR en gips fiber rassen: 

 1. GKLA - akoestische gipsplaat, als een laatste bekleding van geluiddichte panelen. Uniek ontwerp, wordt met verhoogde dichtheid van de plaat opgehangen akoestische eigenschappen;
 2. GKLO - brandwerende gipsplaat. Bij de vervaardiging wordt toegepast dik, flexibel gelamineerd papier en gips vuurvaste basis;
 3. Gipsplaten - waterafstotende gipskartonplaten.
 4. GVLV - gipsovoloknity vochtwerende plaat met uitstekende vochtbescherming vanwege verwerking sociale hydrophobizator en antiseptische.

Er zijn verschillende soorten van gipsplaten, die moet worden gekozen rekening houdend met de kenmerken van de kamer, waar ze worden gebruiktEr zijn verschillende soorten van gipsplaten, die moet worden gekozen rekening houdend met de kenmerken van de kamer, waar ze worden gebruikt

Als u zich meer richten op kwaliteit en tegelijkertijd de begroting maakt het mogelijk om uw ideeën te vertalen, dan is het beter om gips platen (gips vezelplaat) te kopen, als hun dichtheid is veel hoger en is gelijk aan 1.250 kg / m³, waardoor de sterkte van de muren en wanden toe. Een van de voordelen van GOLS is dat het homogene structuur en verwerking wordt het mogelijk om een ​​snijwerktuig zonder beschadiging van de randen van het vel, op hetzelfde moment als dat van de gipsplaat snijden beschadigde structuur en vorm gekartelde randen.

Hung GOLS sterkte wordt bereikt door extra lijm toevoegsels gedefibreerd afvalpapierpulp, welk materiaal versterkende eigenschappen geeft.

Als uw keuze was in de richting van de lage kosten en de eenvoud van uw pannen, is het veilig om gewone gipsplaten (GCR) nemen. Ondanks de lage kosten van dergelijke platen zijn voordelen, wat is het gemakkelijker om te werken, want het is lichter in gewicht, kan het blad een andere vorm (pre-bevochtigd) gegeven worden, en over het algemeen beter om ze te gebruiken is niet de meest kritische projecten, en pas de GVL.

Als de decoratie van de muren of partities aan de FCL apparaat gebruiken in combinatie met isolerende panelen, is het mogelijk om een ​​goede geluidsisolatie te bereiken.

Elk type gipsplaten is uniek op zich, maar als je kijkt naar de bredere markt van bouwmaterialen, is het mogelijk om soorten zoals gipsplaat en vezels vinden. Gipsplaat kan worden vervaardigd met de extra toevoegsels, waardoor het geluidsisolatie en brandbeveiliging verbeterd.

Wat is anders dan de GCR GVL

Gipsplaten (GCR), waarbij het gips niet samengedrukte cellulose ingedrukt is minder duurzaam dan GOLS. De stijfheid is veel hoger dan vezelsubstraat GCR beter buigen en verkrijgt de gewenste vorm en het GVL is niet bedoeld voor gebogen ontwerpen. We concluderen in het voordeel van vezelachtige vellen. Gebaseerd op jaren van onderzoek, gipsplaat en minder duurzaam blootgesteld aan vochtigheid.


Het is vermeldenswaard dat vaak tijdens het transport of lossen van gipsplaten, het is niet zeldzaam pauze en verkruimelen onder hoge trillingen.

Zoals GCR en gips vezelplaat zijn milieuvriendelijk en veilig voor de gezondheidZoals GCR en gips vezelplaat zijn milieuvriendelijk en veilig voor de gezondheid

In termen van milieu-impact en de impact op de gezondheid van GVL groener dan de FCL, als na verloop van tijd het gips verliest zijn oorspronkelijke structuur en is omgetoverd tot een vrij stromende substantie die de ademhaling van een persoon nadelig beïnvloedt.

Tip: bij aankoop van het wenselijk is om de mate van milieuvriendelijkheid van gipsplaten, dat genoemd wordt in de datasheet van het product te controleren is.

Als we rekening houden met de functionaliteit van het gebruik van GCR en gips vezelplaat wordt de eerste veelzijdiger, is het ook geschikt voor het isoleren van vloeren, thermische eigenschappen en dienen als basis. Zoals bij de gebruikelijke gipsplaat, heeft geen warmte isolerende eigenschappen, behalve het gebruik met thermische isolatie.

Fabrikanten en mortel winkels bieden klanten korting wanneer u kopen in bulk gipsplaten, moet u overwegen wanneer het kopen van een groot aantal vellen.

Het vergelijken van de prijzen van een of andere vorm van gipsplaten, gips vezelplaten die duidelijk een half of zelfs twee keer de prijs zal zijn. Vandaag de dag, de gemiddelde marktprijs van de GCR is 100-350 roebel per stuk, afhankelijk van de grootte en de dikte van de plaat, en de prijs van GOLS varieert 200-550 roebel per vel. Het is ook de moeite waard gezien het feit dat de omvang van de gipsplaten vellen kan variëren.


Aanbevelingen voor gebruik gipsplaat gipsplaat

Als u nog nooit een dergelijk materiaal hebt ontmoet, lees dan de belangrijkste aanbevelingen bij de behandeling van gipsplaat. Ze zijn niet zo veel, maar ze zullen nezhopustit typische en veel voorkomende fouten toe te staan.

Om stevig vast de gipsplaat aan het plafond oppervlak, is het beter om een ​​hoge kwaliteit schroevenOm stevig vast de gipsplaat aan het plafond oppervlak, is het beter om een ​​hoge kwaliteit schroeven

Onder hen zijn:

 1. GCR gesneden met alles wat niet de moeite waard, is er een speciale markering gauge cutter, die terwijl cutting edge heeft het werkblad niet schaden;
 2. Voor het verwerken van een gat in gipsplaten, is het raadzaam om een ​​voorbewerking rasp gebruiken;
 3. Afkanten beter de rand vlak te gebruiken met twee snijbladen Drywall;
 4. Klittenbanden beter plaatschroeven te produceren met een steek van 20 tot 35 centimeter, en dat de bevestigingsmiddelen niet uitgestoken, schroeven bevestigen verzonken kop;
 5. Als je naar binnen en buiten de hoeken van gipsplaten te maken, is het beter om metalen hoeken gebruiken met gaten op hun verdere bepleistering en afwerking;
 6. Na montage van een vel van onregelmatige vorm, is het raadzaam om het bevochtigde oppervlak drogen met behulp van de droger constructie.

Toch is een deel van de soorten gipsplaten te kiezen die bij u. Als de taak vereist verantwoordelijkheid, kwaliteit en duurzaamheid van het object structuur en ook het budget het toelaat, dan is de keuze zal zijn in het voordeel van gips vellen. Nou, als u besluit om uw vakantiehuis, het landhuis en zelfs een bad te bouwen, is het raadzaam om conventionele GCR vellen gebruiken. Dit bespaart geld, en het resultaat zal vrijwel identiek zijn.

Application vellen GCR (video)

Concluderend in kleuterscholen en scholen vaak gebruikt gipsplaten, namelijk het soort GKLO (vuurvaste), die veiliger is dan gebruikelijk. In het algemeen kan de gipsplaten worden gebruikt voor verschillende doeleinden, maar de belangrijkste toepassing ervan is de aanleg en inrichting van unieke ontwerpen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 13 = 22