8 ark av gipsskivor egenskaper och skillnader från Gols

8 ark av gipsskivor egenskaper och skillnader från Gols

12 October 2017Inrett vår lägenhet, många människor föredrar att välja denna gipsskivor, eftersom de är universella och ganska segtInrett vår lägenhet, många människor föredrar att välja denna gipsskivor, eftersom de är mångsidiga och ganska plastichnymiVoobsche Gips är ett mångsidigt material som används inom olika områden av konstruktion och finish, är mycket populär, både bland vanliga medborgare och stora utvecklare av flerbostadshus. Det används för väggbeklädnad, skapa partitioner, tak, och används också som ett bra ljudisolerande material. Som med alla typer av material, är gipsskiva uppdelad i två huvudtyper: GCR står för gipsskivor, samt utskrift av GVL - gips ark. 


Vad är skillnaden mellan GCR och gips fiberskivor

För att förstå skillnaden och skillnaden från gips gipsskivor, är det nödvändigt att överväga det material som de är tillverkade, och vilka egenskaper har inte prostchitatsya till budgeten, titta på priserna för GCR och gips fiberskivor.

Detta listar de viktigaste egenskaperna hos FCL blad:

 • Den är gjord av bygga papper och den härdade gipsblandningen;
 • Förvärvar den önskade formen vid vätning med vatten;
 • Det kräver inte förbehandling före användning;
 • Det rekommenderas att skära bara tvärs integritet armerings papp;
 • Eliminerar överflödig fukt;
 • Lägre vikt;
 • Ljuddämpare (företrädesvis med värmeisolering);
 • flamskyddsmedel;

Fördelar GCR ark är att de är brandsäkra och lättaFördelar GCR ark är att de är brandsäkra och lätta

Vackra konkurrenskraftiga egenskaper som utgör materialet i ledningen.


Obs: GCR ark har ett större utbud och olika material på marknaden än GVL. På grund av den låga kostnaden för produktion kommer sådant material att bli mycket billigare än gipsovolokno.

Men låt oss inte glömma att det också fuktbeständiga skivor, baserat på de egenskaper du kommer att märka skillnaden mellan GCR och gips fiberskivor. De har också sina egna en rad fördelar. Låt oss betrakta i detalj.

Egenskaper Gols ark:

 • Istället för att använda kartong returpappersmassa;
 • Ökad brandmotstånd och zvukopogloschaemost;
 • Kanske skära i någon riktning;
 • Inte duktila (i motsats till den FCL);
 • Enhetlig sammansättning;
 • Tyngre än GCR;
 • Dyrare än gipsskivan.
 • ökad hållfasthet

Definitivt säga vilken gips eller gipsovolokno väljer är mycket svårt.Vad bättre GVL eller GCR

De grundläggande egenskaperna hos GCR och gips fiberskivor, ta en kort dom. För det första är det nödvändigt att besluta om förvärv syften ett ark. Och att veta exakt vad är den typ av GCR och gips fiberskivor.

GCR och gips fiber sorter: 

 1. GKLA - akustisk gipsskivor, som används som en sista foder av ljudisolerade paneler. Unik design, är att ha ökad densitet av arket hängde akustiska egenskaper;
 2. GKLO - brandsäkra gipsskivor. Vid dess tillverkning appliceras tjockt, flexibelt laminerat papper och gips eldfast bas;
 3. Gipsskivor - Vattentät gipsskivor.
 4. GVLV - gipsovoloknity fuktsark med utmärkt fuktskydd, på grund av bearbetning av två sidor hydrophobizator och antiseptiska.

Det finns flera typer av gipsskivor, som bör väljas med hänsyn till funktioner i rummet, där de kommer att användasDet finns flera typer av gipsskivor, som bör väljas med hänsyn till funktioner i rummet, där de kommer att användas

Om du gör fokusera mer på kvalitet och samtidigt budgeten gör det möjligt att översätta dina idéer, då är det bättre att köpa gips ark (gipsfiber ombord), eftersom deras densitet är mycket högre och är lika med 1250 kg / m³, vilket ökar styrkan i väggar och skiljeväggar. En annan av fördelarna med Gols är att den är homogen till sin struktur och skära det är möjligt att använda någon skärverktyget utan att skada kanterna av arket, samtidigt som den för drywall skär skadad struktur och bilda ojämna kanter.

Hung GOLS styrkan uppnås med användning av ytterligare lim tillsatser defibrerad returpappersmassa, som ger materialarmeringsegenskaper.

Om ditt val var mot den låga kostnaden och enkelheten dina kokkärl, är det säkert att ta vanliga gipsskivor (GCR). Trots den låga kostnaden för sådana ark har sina fördelar, på vad det är lättare att arbeta, eftersom det är lättare i vikt, kan arket ges en annan form (pre-fuktad), och i allmänhet bättre att använda dem är inte de mest kritiska projekt, och tillämpa GVL.

Om utsmyckningen av väggarna eller partitioner att använda FCL enhet tillsammans med isolerande paneler, är det möjligt att uppnå god ljudisolering.

Varje typ av gips är unik i sig, men om man tittar på den bredare marknaden för byggmaterial, är det möjligt att hitta arter som gipsskivor och fiber. Gipsskivor kan tillverkas med ytterligare tillsatser, vilket ger förbättrad ljudisolering och brandskydd.

Vad skiljer sig från GCR GVL

Gipsskivor (GCR), varvid gips inte trycks kompakterad cellulosa är mindre hållbara än Gols. Styvheten är mycket högre i fibersubstrat än GCR bättre böja och förvärvar den önskade formen, och GVL är inte avsedd för krökta konstruktioner. Vi avslutar till förmån för fiberark. Baserat på år av forskning, gipsskivor och mindre hållbara utsätts för fukt.


Det är värt att notera att ofta under transport eller lossning av gips, är det inte ovanligt paus och smula under hög vibration.

Som GCR och gips fiberskivor är miljövänliga och säkra för hälsanSom GCR och gips fiberskivor är miljövänliga och säkra för hälsan

När det gäller miljöpåverkan och påverkan på hälsan GVL grönare än FCL, som med tiden gips förlorar sin ursprungliga struktur och omvandlas till ett fritt flödande substans som negativt påverkar en persons andning.

Tips: när du köper det är önskvärt att kontrollera graden av miljövänlighet gips, som anges i databladet för produkten.

Om vi ​​tar hänsyn till den praktiska användningen av GCR och gips fiberskivor, kommer den första att bli mer mångsidig användning, är det lämpligt även för isolerande golv, med termiska egenskaper och tjäna som grund. Som för konventionell gipsskiva, har den inga värmeisolerande egenskaper, med undantag för dess användning med värmeisolering.

Tillverkare och murbruk butiker erbjuder shoppare rabatter när du köper i bulk gips, måste du tänka på när man köper ett stort antal ark.

Jämföra priserna på en eller annan form av gipsskivor, gipsfiberskivor som tydligt kommer att vara en halv eller två gånger priset. Idag, är det genomsnittliga marknadspriset för GCR från 100 till 350 rubel styck, beroende på storleken och tjockleken hos arket, och priset på Gols varierar från 200 till 550 rubel per ark. Det är också värt att överväga att storleken av gipskartongblad kan variera.


Rekommendationer för användning gips gipsskivor

Om du aldrig har träffat ett sådant material, läste sedan de viktigaste rekommendationerna när det handlar gipsskivor. De är inte så mycket, men de kommer att tillåta nezhopustit typiska och vanliga misstag.

För att ordentligt fästa gipsskivor till takytan, är det bättre att använda högkvalitativa skruvarFör att ordentligt fästa gipsskivor till takytan, är det bättre att använda högkvalitativa skruvar

Bland dem är:

 1. GCR skära med något inte värt det, det finns en särskild märkning gauge cutter, som samtidigt framkant inte skadar arbetsstycket;
 2. För behandling av ett hål i gips, är det rekommenderat att använda en grov rasp;
 3. Fasning är bättre att använda kant planet med två skärblad Gips;
 4. Fäst ark för att producera bättre metall skruvar med en stigning på 20 till 35 centimeter, och att fästorganen inte sitter fast ut, för att fästa skruvar försänkt huvud;
 5. När du skapar i och utanför hörn av gips, är det bättre att använda metallhörn med hål på deras ytterligare puts och ytbehandling;
 6. Efter montering av ett ark av oregelbunden form, är det lämpligt att torka den vätta ytan med hjälp av torkkonstruktionen.

Men några av de typer av gips välja upp till dig. Om jobbet kräver ansvar, kvalitet och hållbarhet av objektet struktur och även budgeten tillåter, då valet kommer att vara till fördel för gips ark. Tja, om du bestämmer dig för att bygga ditt fritidshus, herrgården och även ett bad, är det lämpligt att använda konventionella GCR ark. Detta kommer att spara pengar, och resultatet kommer att vara nästan identiska.

Applikations ark GCR (video)

Avslutningsvis, i daghem och skolor är ofta gips, används nämligen sitt slag GKLO (eldfast), som är säkrare än vanligt. I allmänhet kan gips användas för olika ändamål, men dess huvudsakliga användning är dekoration och skapa unik design.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − 61 =

map