The BlogSpackling väggar och tak är ett viktigt steg för att utföra reparationsarbetenSpackling väggar och tak är ett viktigt steg i reparations rabotGipsokartonnye design, konstruerade med sina egna händer, i behov av hög kvalitet efterbehandling. Och för att lägga ett dekorativt ytskikt är perfekt, denna process som fyllmedel, inte har annullerats. Detta är ett obligatoriskt tiden för utarbetandet av GCR till efterbehandling, liksom det nödvändiga steget i samband med ledar sömmar, skarvar, vinklar.


Funktioner material: hur man väljer kitt gipsskivor

Idag i byggvaruhus kan hittas någon mix, du kan använda som en färdig filler och blandningen, som ännu inte fötts. Ready-mix är bra om du är säker på att du har köpt den och omedelbart fly kitt väggen. Men om reparationerna kommer att försena, eller att använda den uppmätta blandningen kommer produkten inte - det kommer att förstöra snabbt.

Välj hög kvalitet filler kan vara i en specialaffärVälj hög kvalitet filler kan vara i en specialaffär

Efter typ av bindningselementet putty blandningar är:

 • gips;
 • cement;
 • Polymer.

Alla tre typer av formuleringar som är lämpliga för spackling, men det är mycket viktigt att känna till villkoren i processen - där kitt det vill säga på vilka villkor, etc. Till exempel i vissa områden behöver bara en vattenbeständig päls. Naturligtvis beror mycket på de finansiella möjligheter. Det finns kända varumärken, varumärken (såsom Knauf), vars kvalitet inte har att säga. Men också mindre kända varumärken kan vara en bra nivå, så att valet kompliceras ytterligare.


Vad filler kitt gipsskiva: gips blandning

Experter säger att det bästa filler för gipsskivor - det är en blandning av gips. Grundval av denna naturliga material komponenter och fyllmedel, som förbättrar egenskaperna hos blandningen. Det är en naturlig projekt, helt ofarligt och så att säga, "vänlig" till köparen.

Spackling gips för den perfekta blandningen av gipsSpackling gips för den perfekta blandningen av gips

Bland fördelarna med gips: • Hon inte krympa;
 • Materialet lämpar sig för utjämning;
 • Ganska snabbt, torkar detta skikt;
 • Enkel lösning för att göra - du bara lägga gips till vattnet i rätt mängd.

Som kan ses egenskaper talar för sig själva, och det gör mästare att göra ett val till deras fördel.

Gips rekommenderas inte för användning i miljöer med hög luftfuktighet.

Men det finns ett plåster beläggning och begränsningar - och framför allt är det en dålig vattenbeständighet. Det faktum att plåstret absorberar fukt snabbt. Och med upprepad torkning beläggning kommer att spricka.

Cementputs och dess funktioner

Och detta är den mest vattenresistent kitt bland ett antal kommersiellt tillgängliga. Enkelt, är sådana fyllmedel väl motstå temperaturförändringar. Det beror på att dessa fyllmedel är väl lämpade för efterbehandling gips i köket eller i badrummet.

Cementputs kännetecknas av beständighet mot fukt, så det är lämpligt för väggarna i kök och i badrummetCementputs kännetecknas av beständighet mot fukt, så det är lämpligt för väggarna i kök och i badrummet

Brist på cement putty blandningar - starkt krympningen under torkning, och bildning av mikrosprickor. Därför är det nödvändiga flera gånger kitt. Om du inte bestämma själva, låt shpaklyuyut cement sammansättning specialister - de fortfarande känner alla nyanser av detta material.

Polymerblandningar spackling

Men polymerblandningarna är överlägsna både av ovanstående komposition i prestanda. De kan användas i alla rum, i vardagsrummet och sovrum, badrum och kök, hall och korridor och så vidare. Dessa föreningar inte krymper, de kommer att ge dig en helt platt och slät yta gips efterbehandling eftersom med sådana blandningar är mycket verklig.

Idag, den mest populära och efterfrågade är polymera kitt blandningIdag, den mest populära och efterfrågade är polymera kitt blandning


Moderna polymerformuleringar presenteras:

 • Latex kitt. Denna blandning är lämplig endast för interna verk.
 • Akryl sealer. Det är universell sammansättning - och rummets väggar och fasad kunskap. Men akryl, för alla sin charm, härdar alltför snabbt.

Dessa olika beläggnings duktilitet, hög hållfasthet, brist på lukt, och, mycket viktigt, hållbarhet. Den praktiska användningen av sådana blandningar för att bibehålla nämnda täckstrukturen och avsaknaden av negativa deformationsprocesser.

Ett lämpligt fyllmedel för gipsskivor, vad bättre

För varje fas av arbetet bör väljas blandning med vissa funktionella egenskaper. Vissa av de föreningar som används för att eliminera sprickor och fogar och annan lämplig främst för ytan utjämning, väl, och ytterligare andra används för dekorativa väggar, tak, mellanväggar.

För att kunna täta sömmarna och gör en gipsvägg slät, bör gips väljas god kvalitetFör att kunna täta sömmarna och gör en gipsvägg slät, bör gips väljas god kvalitet


Följande typer av fyllnadsmedel:

 • Starta. Behov av sömmarna och synliga depressioner, stora sprickor och andra synliga defekter. Denna grova blandning, som behövs för grov initial bearbetning.
 • Finish. Dess syfte - att sätta ytskikt, avlägsnar det återstående bristerna och bidrar till att uppnå den maximala nivån ytan under tapetsering och målning. Det är en vit finkornig blandning.
 • Universal. Det bär destinationen och start- och efterbehandling kitt. Det används för att täta skarvar och för utjämning och för att eliminera defekter, etc. Blandningen ökad styrka.

Beroende på vilken typ av arbete måste du välja rätt filler.

Vad är sammansättningen av take - styras av priset på instruktionerna på förpackningen.

Var noga med att tala med butiksbiträde, ange syftet med arbetet, utbildningsnivån, få praktiska råd.

Som begagnad fyllmedel för gipsskivor (video)

Drevning - en viktig process för reparation med gips. Ta din tid och pengar, och sedan nästa reparationen kommer snart. Se alltid till att produkten är certifierad.

Framgångsrikt arbete!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 85 = 86